Follow us

Μέγαρο Μουσικής: Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Noah Bendix-Balgley – Διονύσης Γραμμένος

Η ΕΛΣΟΝ - Ορχήστρα Νέων in Residence του Μεγάρου - ερμηνεύει τη Δεύτερη Συμφωνία του Ludwig van Beethoven και το Κοντσέρτο για Βιολί του Felix Mendelssohn.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Με διεθνείς συνεργασίες που ακτινοβολούν, η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (ΕΛΣΟΝ) συνεχίζει δυναμικά τον κύκλο συναυλιών της για τη φετινή σεζόν. Επόμενος σταθμός της, η Αίθουσα "Χρήστος Λαμπράκης" του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, την Τρίτη 6 Μαΐου 2025, στις 20:30.

Έπειτα από το επιτυχημένο ντεμπούτο της στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης τον Νοέμβριο του 2024 - αυτή ήταν και η πρώτη φορά που μια ευρωπαϊκή Εθνική Ορχήστρα Νέων εμφανίστηκε στον εμβληματικό συναυλιακό χώρο της 7ης Λεωφόρου-, και τη σπουδαία συνεργασία της με το medici.tv, την κορυφαία πλατφόρμα διαδικτυακής μετάδοσης κλασικής μουσικής, η ΕΛΣΟΝ συμπράττει με τον καταξιωμένο βιολονίστα και πρώτο εξάρχοντα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Βερολίνου, Noah Bendix-Balgley.

Υπό τη μουσική διεύθυνση του χαρισματικού Ιδρυτή & Καλλιτεχνικού Διευθυντή της, Διονύση Γραμμένου, η ΕΛΣΟΝ - Ορχήστρα Νέων in Residence του Μεγάρου - ερμηνεύει την εκρηκτική Δεύτερη Συμφωνία του Ludwig van Beethoven, το δεξιοτεχνικό Κοντσέρτο για Βιολί σε μι ελάσσονα του Felix Mendelssohn, τη Φαντασία σε ένα θέμα του Τόμας Τάλλις του Ralph Vaughan Williams, αλλά και το σύγχρονο Starburst για έγχορδα της Αμερικανής συνθέτριας Jessie Montgomery.

Λίγες μέρες μετά την Αθήνα, στις 8 Μαΐου, η ορχήστρα θα παρουσιάσει το ίδιο πρόγραμμα και στο Λονδίνο, σε ένα ιστορικό τοπόσημο της αγγλικής πρωτεύουσας, τον ναό St. Martin-in-the-Fields. Επιπλέον, στις 6 Αυγούστου θα εμφανιστεί στο Άμστερνταμ, ως προσκεκλημένη του Concertgebouw, μίας από τις πιο φημισμένες αίθουσες συναυλιών στην Ευρώπη.

Όπως σημειώνει ο Ιδρυτής & Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ορχήστρας, Διονύσης Γραμμένος, "Η ΕΛΣΟΝ διαγράφει σταθερά μια πορεία αξιώσεων, με το ταλέντο και το πάθος των νέων Ελλήνων μουσικών να αναγνωρίζεται πλέον σε διεθνές επίπεδο."

Η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (ΕΛΣΟΝ) ιδρύθηκε το 2017 από τον αρχιμουσικό Διονύση Γραμμένο, έχοντας ως βασικό της σκοπό τον εντοπισμό, την καθοδήγηση, την ανάδειξη και την εκπαίδευση ταλαντούχων νέων Ελλήνων μουσικών στο συμφωνικό και οπερατικό ρεπερτόριο, προσφέροντας παράλληλα τη δυνατότητα συμμετοχής τους σε συναυλίες και τη σύμπραξη με διεθνούς φήμης καλλιτέχνες, αρχιμουσικούς, σολίστ και καθηγητές.

Για τη δράση και τα εξαιρετικά της επιτεύγματα, η ΕΛΣΟΝ έχει τιμηθεί με το Οίκοθεν Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών. Το έργο της ορχήστρας έχει αναγνωριστεί διεθνώς, με την επιλογή της ως μέλους της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εθνικών Ορχηστρών Νέων, όπου και αποτελεί τη μοναδική εκπροσώπηση από τη χώρα μας.

Τον Μάιο του 2025, η ΕΛΣΟΝ θα εμφανιστεί στον ιστορικό ναό St Martin-in-the-Fields του Λονδίνου, ενώ τον Αύγουστο του 2025 έχει προσκληθεί για μια συναυλία στο Concertgebouw του Άμστερνταμ. Οι συναυλίες της ορχήστρας αναμεταδίδονται από το medici.tv, την κορυφαία πλατφόρμα διαδικτυακής μετάδοσης κλασικής μουσικής παγκοσμίως.

Μεταξύ των πιο αξιοσημείωτων εμφανίσεων της ΕΛΣΟΝ περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, το ντεμπούτο της στο Stern Auditorium / Perelman Stage του Carnegie Hall, στη Νέα Υόρκη, οι δύο συναυλίες της στο Konzerthaus του Βερολίνου, στο πλαίσιο του διεθνούς φεστιβάλ Young Euro Classic, καθώς επίσης η συναυλία της στη Βουλή των Ελλήνων.

Πέραν αυτών, η ΕΛΣΟΝ αποτελεί την πρώτη ορχήστρα στην Ελλάδα που αξιοποίησε την τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας, μέσω του καινοτόμου project EλΣΟΝ VR, προσφέροντας στο κοινό μια πρωτόγνωρη εμπειρία θέασης συναυλιών κλασικής μουσικής.

Το έργο της ΕΛΣΟΝ υποστηρίζεται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το οποίο είναι και ο Ιδρυτικός Δωρητής της, τη Βουλή των Ελλήνων, την ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ, το The Hellenic Initiative, το Ίδρυμα Μποδοσάκη και την Aegean Airlines, ως Επίσημο Χορηγό Αερομεταφορών.

Από το 2020, η ΕΛΣΟΝ αποτελεί Ορχήστρα in Residence του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

O Noah Bendix-Balgley είναι ο πρώτος εξάρχων της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Βερολίνου, βιολονίστας με ευρεία καλλιτεχνική δραστηριότητα, με συναυλίες και περιοδείες τόσο ως σολίστ, όσο και με σύνολα μουσικής δωματίου.

Ο Noah εμφανίζεται συχνά ως σολίστ με κορυφαίες ορχήστρες διεθνώς και δίνει ρεσιτάλ στις πιο φημισμένες αίθουσες συναυλιών του κόσμου. Μεταξύ των πρόσφατων αξιοσημείωτων εμφανίσεων του είναι το ντεμπούτο του στο Carnegie Hall ως σολίστ, στην περιοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Βερολίνου στις ΗΠΑ υπό τη διεύθυνση του Kirill Petrenko, καθώς επίσης η περιοδεία του στην Ιαπωνία με τη NHK Symphony Orchestra και οι συναυλίες του με τις Φιλαρμονικές Ορχήστρες του Βερολίνου, της Δρέσδης, του Όκλαντ και της Ναγκόγια. Έχει επίσης εμφανιστεί με την Ορχήστρα Δωματίου του Φεστιβάλ του Βερμπιέ και με τις Συμφωνικές Ορχήστρες της Σαγκάης, της Γιούτα, του Κεμπέκ, της Δανίας και του Πίτσμπουργκ. Έχει συνεργαστεί με μαέστρους όπως οι Kirill Petrenko, Manfred Honeck, Marek Janowski, Gustavo Gimeno, Leonard Slatkin, Long Yu, Nikolaj Szeps-Znaider, Marie Jacquot, Fabien Gabel και JoAnn Falletta. Έχει πραγματοποιήσει περιοδείες με την Apollo’s Fire Orchestra και με την Ορχήστρα Μουσικής Δωματίου της Στουτγάρδης.

Μέγαρο Μουσικής: Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Noah Bendix-Balgley – Διονύσης Γραμμένος

Ο Noah δίνει συχνά συναυλίες με σύνολα μουσικής δωματίου, μεταξύ άλλων με ένα τρίο με τον πιανίστα Robert Levin και τον τσελίστα Peter Wiley, με το Rosamunde String Quartet μαζί με μουσικούς της Συμφωνικής Ορχήστρας του Σικάγου και της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Νέας Υόρκης, όπως και με το σεπτέτο Philharmonix, στο οποίο συμμετέχουν μουσικοί των Φιλαρμονικών Ορχηστρών του Βερολίνου και της Βιέννης. Το Philharmonix πραγματοποιεί περιοδείες παγκοσμίως και έχει ηχογραφήσει τρία άλμπουμ για τη Deutsche Grammophon. Ο Noah έχει εμφανιστεί επίσης στα φεστιβάλ Seattle Music Festival, Bergen International Festival, Sarasota Music Festival, ChamberFest Cleveland, Brevard Music Festival, ChamberFest Cleveland, Zermatt Music Festival, Aix-en-Provence και La Jolla Summerfest, μεταξύ άλλων.

Πέρα από τις συναυλίες του, διδάσκει επίσης στην Ακαδημία Karajan της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Βερολίνου, καθοδηγώντας την επόμενη γενιά μουσικών.

Ο αρχιμουσικός Διονύσης Γραμμένος ξεκίνησε τη διεθνή του σταδιοδρομία το 2008 ως κλαρινετίστας, αποσπώντας το Α’ Βραβείο στον "Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Νέων Σολίστ” της EBU στη Βιέννη και τον τίτλο του "Ευρωπαίου Νέου Μουσικού της Χρονιάς”. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι ο πρώτος μουσικός πνευστού οργάνου στην ιστορία του διαγωνισμού που έλαβε τον τίτλο αυτόν.

Διευθύνει παγκοσμίου κύρους ορχήστρες όπως η London Philharmonic Orchestra, Houston Symphony Orchestra, Belgian National Orchestra, Canadian Opera Company, Royal Northern Sinfonia, Orchestre Symphonique de Quebec, Cameristi della Scala, Malta Philharmonic, Lucerne Festival Strings, Ulster Orchestra, RTE Concert Orchestra και με σολίστ όπως η Khatia Buniatishvili, ο Renaud Capuçon, ο Daniel Ottensamer, η Anna Fedorova και ο Mahan Esfahani.

To 2022 ήταν κορυφαίος αρχιμουσικός της English Touring Opera για την παραγωγή της όπερας La Bohème του Puccini και το καλοκαίρι του 2023 έκανε το ντεμπούτο του στην Όπερα του Nevill Holt με την La Cenerentola του Rossini.

Ως σολίστ έχει εμφανιστεί στη Φιλαρμονική του Βερολίνου, την Concertgebouw του Άμστερνταμ, στο Barbican Centre του Λονδίνου και στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης, με ορχήστρες όπως η Vienna Symphony Orchestra, Norwegian Radio Symphony και Vienna Radio Symphony.

Ηχογραφεί για τις εταιρείες Naïve και Warner Classics, ενώ συναυλίες του έχουν μεταδοθεί ζωντανά από το BBC Radio 3 και τη Βαυαρική Ραδιοφωνία του Μονάχου.

Του έχει απονεμηθεί το Διεθνές Βραβείο Τεχνών "Leonardo da Vinci”, το βραβείο "Rising Star” της ECHO και το Χρυσό Μετάλλιο της Πόλεως των Αθηνών.

Το 2016 συμμετείχε ως αρχιμουσικός στο Μουσικό Φεστιβάλ του Άσπεν στις ΗΠΑ, ενώ το 2018 επιλέχθηκε για το πρόγραμμα "European Young Leaders” του think-tank Friends of Europe, υπό την αιγίδα του Jean-Claude Juncker.

Ο Διονύσης Γραμμένος είναι Ιδρυτής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Ελληνικής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων.

Πληροφορίες για τη συναυλία, στην ιστοσελίδα του Μεγάρου: https://www.megaron.gr/event/elliniki-symfonii-orchistra-neon-noah-bendix-balgley-dionysis-grammenos/

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Η προπώληση έχει αρχίσει

Τιμές εισιτηρίων

6€ (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι)

25.00€, 22.00€, 18.00€, 15.00€, 12.00€, 8.00€

Xoρηγοί Επικοινωνίας

ΕΡΤ, ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103.7, ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90.9, ΚΟSMOS 93.6, COSMOTE TV, ACTION 24, ATTICA MEDIA GROUP,

ΔΙΕΣΗ 101.3, GALAXY 92, ΑΘΗΝΑ 9.84,

CNN.GR, CULTURENOW.GR, IN2LIFE.GR, ΜΟNOPOLI.GR, NEWSBEAST.GR, ARTANDLIFE.GR, QUEEN.GR, METEO.GR

Eισιτήρια

210 72 82 333

megaron.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Ο Νίκος Ψαρράς και ο Δημήτρης Παπανικολάου δίνουν νέα ζωή στο "Τελευταία Έξοδος – Ρίτα Χέιγουορθ"

Μια από τις πιο συγκλονιστικές ιστορίες του Στίβεν Κινγκ ζωντανεύει για πρώτη φορά στη χώρα μας στη σκηνή του Θεάτρου Άνεσις.

ΜΙΚΗΣ 100 15 Οκτ 2025 | 13:33

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Ο Συμφωνικός Μίκης

Τρίτη 21 Οκτωβρίου στις 20:00 στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ 09 Οκτ 2025 | 20:17

Αλλάζει ημέρα η συναυλία του ΛΕΞ στη Θεσσαλονίκη - Θα διατεθούν και περισσότερα εισιτήρια

Πότε θα τον δει επί σκηνής τον ΛΕΞ το κοινό της πόλης του, μετά τις τελευταίες εξελίξεις με το Καυτανζόγλειο Στάδιο

ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ 09 Οκτ 2025 | 15:14

"Νάτος ο άρχοντας, ήρθε επιτέλους": Γλέντι με Θέμη Αδαμαντίδη για την Ειρήνη Μουρτζούκου στη φυλακή

Ο Θέμης Αδαμαντίδης έδωσε συναυλία στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, με την Ειρήνη Μουρτζούκου να γλεντάει με την ψυχή της

ΣΤΟ ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΙΡΕΣ 08 Οκτ 2025 | 18:26

Απίστευτο: Ο πρόεδρος της Αργεντινής, Χαβιέ Μιλέι "ντύθηκε" ροκ σταρ και έδωσε συναυλία [εικόνες - βίντεο]

Τον Αύγουστο, ο Μιλέι δέχθηκε πέτρες από διαδηλωτές εν μέσω αυξανόμενης δημόσιας οργής για ένα σκάνδαλο διαφθοράς στο οποίο εμπλέκεται ένα από τα πιο ισχυρά πρόσωπα της κυβέρνησής του: η αδερφή του και επικεφαλής του προσωπικού, Καρίνα Μιλέι

ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΕΡΤΙΤΛΟΥΣ 08 Οκτ 2025 | 11:07

Μέγαρο Μουσικής: Asmik Grigorian Ρεσιτάλ ρωσικού ρομαντισμού

Την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου στις 20.30 στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 04 Οκτ 2025 | 22:24

Ακυρώθηκε η συναυλία του Ρόμπι Γουίλιαμς στην Κωνσταντινούπολη – Τον κατηγορούν ότι "είναι σιωνιστής" - Τι λέει ο ίδιος

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη συναυλία του Ρόμπι Γουίλιαμς στην Κωνσταντινούπολη, μετά από έντονες αντιδράσεις, λόγω κατηγοριών ότι ο τραγουδιστής είναι "σιωνιστής".

ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ 03 Οκτ 2025 | 18:21

Η πιο τυχερή θαυμάστρια του Ρόμπι Γουίλιαμς: Η Θεσσαλονικιά Χάιδω που της αφιέρωσε το "She's the one" στο Καλλιμάρμαρο

Ο Ρόμπι Γουίλιαμς τραγούδησε στη Χάιδω από τη Θεσσαλονίκη, στη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ 02 Οκτ 2025 | 23:41

Ο Ρόμπι Γουίλιαμς έβαλε "φωτιά" στο Καλλιμάρμαρο - Χιλιάδες κόσμος στη μοναδική συναυλία του [εικόνες - βίντεο]

Το ελληνικό κοινό αψήφησε την κακοκαιρία και γέμισε το Καλλιμάρμαρο για να δει και να ακούσει από κοντά τον εκπληκτικό Ρόμπι Γουίλιαμς

H ΚΟΜΨΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ 30 Σεπ 2025 | 11:16

Η Χριστιάννα Β. Βαρδινογιάννη στη συναυλία του Αντώνη Ρέμου στο Ηρώδειο

Ο Αντώνης Ρέμος, ο πιο αγαπητός ερμηνευτής της γενιάς του, επέστρεψε στο εμβληματικό Ωδείο Ηρώδου Αττικού

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 24 Σεπ 2025 | 15:20
24 Σεπ 2025 | 11:58

Θεόδωρος Κουρεντζής: Εξαντλήθηκαν σε χρόνο-ρεκόρ τα εισιτήρια για τις δύο συναυλίες του στο Μέγαρο Μουσικής

Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για τις δύο συναυλίες του Θεόδωρου Κουρεντζή στο Μέγαρο Μουσικής, σχεδόν αμέσως μόλις άνοιξε η προπώληση.

ΒΕΑΚΕΙΟ 21 Σεπ 2025 | 11:06

Μεγάλη συναυλία για τη Δέσποινα Βανδή: Στο πλευρό της η κόρη της, Μελίνα Νικολαϊδη και ο Βασίλης Μπισμπίκης [εικόνες]

Μια ξεχωριστή συναυλία έδωσε το βράδυ του Σαββάτου 20 Σεπτεμβρίου η Δέσποινα Βανδή στο Βεάκειο Θέατρο.

19 Σεπ 2025 | 12:35

"Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η... Αρλέτα" - Μεγάλο αφιέρωμα στο Ηρώδειο

"Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η… Αρλέτα"... Και αυτό είναι το πρώτο μεγάλο αφιέρωμα προς τιμήν της!

19 Σεπ 2025 | 07:00

Μία από τις πιο εμβληματικές μπάντες όλων των εποχών έρχεται στην Αθήνα

Με ένα set list που αντλεί από όλα τα εμβληματικά άλμπουμ των πρώτων δεκαετιών της πορείας τους και παρουσιάζοντας το πιο θεαματικό τους show μέχρι σήμερα.

ΜΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ 18 Σεπ 2025 | 10:37

Πλημμύρισε το Καλλιμάρμαρο για τη συναυλία-αφιέρωμα στον Μπιθικώτση - Συμμετείχαν κορυφαίοι καλλιτέχνες [εικόνες]

Χιλιάδες κόσμου βρέθηκαν στο Καλλιμάρμαρο το βράδυ της Τετάρτης, για τη συναυλία-αφιέρωμα στον Γρηγόρη Μπιθικώτση.

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ 16 Οκτ 2025 | 12:31

Sol Gabetta & Bertrand Chamayou - Δύο σπουδαίοι δεξιοτέχνες σε ένα ρεσιτάλ ρομαντισμού και σύγχρονης έμπνευσης

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Τετάρτη 22 Οκτωβρίου, 20:30, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 16 Οκτ 2025 | 12:06

Δέκα χρόνια STRING DEMONS - Μεγάλη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δέκα χρόνια πέρασαν από τότε που τα αδέρφια Λυδία και Κωνσταντίνος Μπουντούνης αποφάσισαν να ενώσουν τα έγχορδά τους και να δημιουργήσουν τους String Demons, ένα συγκρότημα μοναδικό στο είδος του.

ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ 16 Οκτ 2025 | 10:28

Stanley Clarke Band: Ο ζωντανός θρύλος της jazz επιστρέφει στο Παλλάς

Ο εμβληματικός μπασίστας Stanley Clarke, κάτοχος πέντε βραβείων Grammy και πρωτοπόρος της fusion σκηνής, επιστρέφει στην Αθήνα για μια μοναδική βραδιά στο Θέατρο Παλλάς.

ΘΕΑΤΡΟ ΣΗΜΕΙΟ 16 Οκτ 2025 | 10:19

Αμερικάνικος Βούβαλος: Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τη σκοτεινή καρδιά του αμερικανικού ονείρου

Ένα έργο-ορόσημο της σύγχρονης αμερικανικής δραματουργίας, που φέρνει στο φως τη γυμνή αλήθεια ενός κόσμου σε ηθική κατάρρευση· την αποδόμηση του αμερικανικού ονείρου, τη μοναξιά, την ανάγκη για αγάπη και τη σκληρότητα μιας κοινωνίας που τα μετρά όλα με όρους κέρδους.

TΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2025 15 Οκτ 2025 | 16:40

Σύγχρονη jazz και μεσογειακές μελωδίες στο Half Note

Μια μουσική βραδιά γεμάτα συναίσθημα υπόσχεται να κερδίσει το κοινό

ΜΙΚΗΣ 100 15 Οκτ 2025 | 13:33

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Ο Συμφωνικός Μίκης

Τρίτη 21 Οκτωβρίου στις 20:00 στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη.

ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΡΙΤΗ 15 Οκτ 2025 | 12:33

"Μαρίκα με είπανε - Μαρίκα με βγάλανε": Ιστορίες γυναικών του Λαϊκού Τραγουδιού στο Embassy Theater

Από τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, στο Embassy Theater.

ΑΠΟ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 15 Οκτ 2025 | 11:58

"Being Eddie": Τον Νοέμβριο το νέo ντοκιμαντέρ του Netflix για τον εμβληματικό Εντι Μέρφι

To "Being Eddie", το νέο ντοκιμαντέρ για τον εμβληματικό κωμικό και ηθοποιό Έντι Μέρφι, θα αρχίσει να προβάλλεται στην πλατφόρμα από την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου.

ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΝΙΚΗΤΗΣ 14 Οκτ 2025 | 20:17

Πέθανε σε ηλικία 51 ετών ο βραβευμένος με Grammy τραγουδιστής D'Angelo - Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο

Ο καλλιτέχνης από τη Βιρτζίνια που πέθανε την Τρίτη 14/10 συνέβαλε καθοριστικά στη διαμόρφωση του neo-soul

ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ 14 Οκτ 2025 | 16:45

Ο "Δον Κιχώτης" επιστρέφει στο Θέατρο ΚΑΠΠΑ

Υποψήφια η παράσταση για το Βραβείο Θεάτρου για Παιδιά και Εφήβους από την Ελληνική Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΟ ΠΟΡΤΡΕΤΟ 14 Οκτ 2025 | 16:39

Η "Μαρία Κάλλας" του Μάνου Ιωαννίδη δωρεά στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος Έλληνας ζωγράφος και χαράκτης ανακοίνωσε τη συμβολική του πράξη αποκαλύπτοντας το έργο το οποίο πλέον θα συντροφεύει τους χιλιάδες φιλότεχνους θεατές κάθε φορά που καταφθάνουν στο θέατρο επί της Ακαδημίας

ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΦΕΤΟΣ 14 Οκτ 2025 | 11:00

Οι θεατρικές πρεμιέρες αυτής της εβδομάδας - Επιστροφές και νέα έργα, όλες οι παραστάσεις που ξεχωρίσαμε

Νέες παραγωγές έρχονται με φρέσκες ιδέες και σύγχρονη ματιά, ενώ παραστάσεις που ξεχώρισαν επιστρέφουν.

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΡΓΑ 14 Οκτ 2025 | 10:51

"IRЯINA" στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης - Ενα έργο εμπνευσμένο από τις "Τρεις αδελφές" του Τσέχωφ

Ένας μήνας αφιερωμένος στη σύγχρονη δραματουργία που βασίζεται και εμπνέεται από τον Τσέχωφ μέσα από τη ματιά νέων δημιουργών, έρχεται στο ιστορικό Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης.

ΤΙΣ ΠΕΜΠΤΕΣ 14 Οκτ 2025 | 10:30

"Her Swing Majesty": Η Πέννυ Μπαλτατζή στο Stage 7 τις Πέμπτες του Νοεμβρίου

Η μοναδική Πέννυ Μπαλτατζή, επιστρέφει δυναμικά στη σκηνή και εγκαινιάζει τις μουσικές Πέμπτες του Νοεμβρίου στον ανακαινισμένο χώρο Stage 7.

80 ΕΤΩΝ 14 Οκτ 2025 | 09:38

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Άλκης Γιαννακάς - Το γνωστό "Ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη"

Πέθανε ο ηθοποιός Άλκης Γιαννακάς. Έγινε γνωστός από το "Ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη"

ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ 13 Οκτ 2025 | 22:45

Η Άννα Κυριακού δεν ήταν μόνο η "θεία Μπεμπέκα": Οι μεγάλοι ρόλοι, η αθόρυβη προσωπική ζωή και η ιδιαίτερη τελευταία επιθυμία της

Η ζωή και η καριέρα της "αντάρτισσας" Άννας Κυριακού - Ποια ήταν η αγαπημένη ηθοποιός που έζησε μέσα στο θέατρο και το σινεμά και έγινε ευρέως γνωστή από τον τηλεοπτικό φακό

ΔΗΛΩΣΕΙΣ 13 Οκτ 2025 | 14:53

Άννα Κυριακού: Έφυγε από τη ζωή με το βιβλίο της στο προσκεφάλι - Το συγκινητικό "αντίο" της "Φίνος Φιλμ"

"Έφυγε" χαρούμενη, όπως ήταν σε όλη της τη ζωή, και ευτυχισμένη, όπως γράφει στον επίλογο του βιβλίου της" είπε ο γιος της Άννας Κυριακού, Χρήστος Αποστολίδης για την απώλεια της μητέρας του

ΜΕΓΑΛΗ ΘΛΙΨΗ 13 Οκτ 2025 | 11:15

Πέθανε ο σπουδαίος συνθέτης Μιχάλης Γρηγορίου

Μεγάλη απώλεια για τον πολιτισμό, καθώς έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος συνθέτης, Μιχάλης Γρηγορίου. Ηταν 78 ετών.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΠΙΜΠΙΛΑ 13 Οκτ 2025 | 10:50

Πέθανε η ηθοποιός Άννα Κυριακού σε ηλικία 95 ετών - Η "μπεμπέκα" από τις "Τρεις Χάριτες"

Έφυγε από τη ζωή στα 95 της χρόνια η ηθοποιός Άννα Κυριακού από τις "Τρεις Χάριτες".

ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ 12 Οκτ 2025 | 20:22

Ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις στην Αθήνα για την πρεμιέρα της ταινίας "Ανεμώνη": "Δεν είμαι ερημίτης"

Η πρεμιέρα, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Κυριακής 12/10, με τα έσοδα της προβολής να διατίθενται για τους σκοπούς της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών / Πόρτα Ανοιχτή

ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ 09 Οκτ 2025 | 20:17

Αλλάζει ημέρα η συναυλία του ΛΕΞ στη Θεσσαλονίκη - Θα διατεθούν και περισσότερα εισιτήρια

Πότε θα τον δει επί σκηνής τον ΛΕΞ το κοινό της πόλης του, μετά τις τελευταίες εξελίξεις με το Καυτανζόγλειο Στάδιο

ΚΑΘΑΡΙΣΕ 09 Οκτ 2025 | 19:00

Η νέα μαγευτική εικόνα της Ακρόπολης: Επιτέλους χωρίς σκαλωσιές ο Παρθενώνας, έπειτα από 15 χρόνια [βίντεο]

Η απομάκρυνση των μεταλλικών ικριωμάτων στον Παρθενώνα ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, αποκαλύπτοντας την όψη του μνημείου που είναι ορατή από την πλευρά του Ηρωδείου

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2025 09 Οκτ 2025 | 14:37

'VANYA" με τοv Γιώργο Καραμίχο: Η μεγάλη θεατρική επιτυχία επιστρέφει στο Θέατρο Τέχνης

Η σύγχρονη και συμπυκνωμένη εκδοχή του γνωστού έργου του Αντόν Τσέχωφ, προκαλεί τον Γιώργο Καραμίχο να υποδυθεί οκτώ ρόλους

ΣΟΥΗΔΙΑ 09 Οκτ 2025 | 14:25

Στον Ούγγρο Λάσλο Κρασναχορκάι το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2025- Ποια βιβλία του κυκλοφορούν στα ελληνικά

Ο 70χρονος συγγραφέας θεωρείται μία από τις πιο εμβληματικές μορφές της σύγχρονης ευρωπαϊκής λογοτεχνίας.

ΜΙΚΡΟ ΠΑΛΛΑΣ 09 Οκτ 2025 | 12:01

"Σε βλέπω": Αθερίδης, Βολιώτη, Τρικαλιώτη σε ένα έργο που μιλάει για εκείνα που φοβόμαστε να συζητήσουμε

Το σύγχρονο έργο "Σε βλέπω" της Αμερικανίδας συγγραφέως Meghan Kennedy, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία της Βίκυς Βολιώτη, στο θέατρο Μικρό Παλλάς.

ΣΤΟΝ ALPHA 09 Οκτ 2025 | 09:00

Το "Σόι σου" επιστρέφει επίσημα μετά από 6 χρόνια - Δείτε το πρώτο teaser

Έξι χρόνια μετά, οι Χαμπέοι και οι Τριαντάφυλλοι είναι και πάλι εδώ!

ΣΠΕΥΣΑΤΕ! 09 Οκτ 2025 | 08:33

Επιστρέφει η Γιορτή του Σινεμά: Για μία μέρα σε όλες τις αίθουσες, όλες οι ταινίες με εισιτήριο 2 ευρώ

Η Γιορτή του Σινεμά, μία ιδέα που έγινε θεσμός, έρχεται για 4η συνεχόμενη χρονιά, δίνοντας την ευκαιρία να απολαύσουμε τη μαγεία της μεγάλης οθόνης με μειωμένη τιμή.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 09 Οκτ 2025 | 08:27

Λυρική: 6.000 δωρεάν εισιτήρια σε 11 παραστάσεις, με κλήρωση -Οι δικαιούχοι, βήμα-βήμα η διαδικασία

Το πρόγραμμα Λυρική για όλους συνεχίζεται για το 2025/26 με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και προσφέρει 6.000 δωρεάν εισιτήρια παραστάσεων.

ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΕΡΑΣΜΑ 08 Οκτ 2025 | 20:26

Ιταλία: Άνοιξε για το κοινό ο "διάδρομος του Κομμόδου" στο Κολοσσαίο

Η ανέγερση του Κολοσσαίου ολοκληρώθηκε το 80 μ.Χ. και το μυστικό πέρασμα θεωρείται προσθήκη στον αρχικό σχεδιασμό.

ΣΠΕΥΣΑΤΕ 08 Οκτ 2025 | 12:11

Το εμβληματικό "Τρίτο Στεφάνι" έρχεται στο Θέατρο Τέχνης - Οι πρώτες φωτό από τις πρόβες

Το εμβληματικό "Τρίτο Στεφάνι" του Κώστα Ταχτσή, που σημάδεψε την ελληνική μεταπολεμική λογοτεχνία, παρουσιάζεται στο Θέατρο Τέχνης με την υπογραφή του Στάθη Λιβαθινού.

ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΕΡΤΙΤΛΟΥΣ 08 Οκτ 2025 | 11:07

Μέγαρο Μουσικής: Asmik Grigorian Ρεσιτάλ ρωσικού ρομαντισμού

Την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου στις 20.30 στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.

08 Οκτ 2025 | 10:43

Ο Μπισμπίκης επιστρέφει με το "Ανθρωποι και ποντίκια" στο νέο Cartel

Η Ομάδα Cartel μεταφέρει το εμβληματικό έργο του Στάινμπεκ από τη Μεγάλη Ύφεση της Αμερικής στη σύγχρονη Αθήνα του περιθωρίου, του μεροκάματου και του αγώνα για επιβίωση.

08 Οκτ 2025 | 08:38

Πάρις Ρούπος: Ανακοίνωσε νέα παράσταση ενάντια στον "εκφοβισμό και τη λογοκρισία"

Σε νέα παράσταση με τίτλο "Comedy Strikes Back", πρωταγωνιστεί ο Πάρις Ρούπος, ο κωμικός που βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας μετά την απόλυσή του από την Pizza Fan.

07 Οκτ 2025 | 20:19

"Ozzy: No Escape from Now": Το τελευταίο κεφάλαιο της ζωής του Όζι Όσμπορν

Το "Ozzy: No Escape from Now" εξετάζει τα τελευταία έξι χρόνια του Όσμπορν, από τη μάχη του με τη νόσο του Πάρκινσον

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 07 Οκτ 2025 | 20:18

Κλείνει οριστικά το βιβλιοπωλείο "Επί Λέξει" - Πουλάει όλα τα βιβλία προς 2 ευρώ το ένα - Η συγκινητική ανάρτηση

Με μια συγκινητική ανάρτηση στο Facebook, ανακοινώθηκε το κλείσιμο του βιβλιοπωλείου "Επί Λέξει" επί της οδού Ακαδημίας, αφήνοντας πίσω του μια μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ 07 Οκτ 2025 | 20:10

Θεσσαλονίκη: Τους πρωταγωνιστές του ελληνικού σινεμά της δεκαετίας του ’60 θα τιμήσει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Η τιμητική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της 66ης διοργάνωσης (30 Οκτωβρίου έως 9 Νοεμβρίου 2025).

ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΣΤΑ ΣΙΝΕΜΑ 07 Οκτ 2025 | 19:02

"Bugonia": Κυκλοφόρησε το δεύτερο τρέιλερ της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου [βίντεο]

Η μούσα του Γιώργου Λάνθιμου, Έμα Στόουν, πρωταγωνιστεί και στη νέα κινηματογραφική δουλειά του Έλληνα σκηνοθέτη

ΘΕΑΤΡΟ ΣΗΜΕΙΟ 07 Οκτ 2025 | 11:53
ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ 06 Οκτ 2025 | 23:17

Ο Πετρολούκας Χαλκιάς σε μια από τις τελευταίες του ηχογραφήσεις - Η "Κοντούλα Λεμονιά" σε μια hard rock εκδοχή [Βίντεο]

Άλλο ένα ρεσιτάλ του Πετρολούκα Χαλκιά με το κλαρίνο του, σε ένα βίντεο κλιπ που αποτελεί μουσική παρακαταθήκη

ΑΠΟ 1Η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 06 Οκτ 2025 | 15:27

Το μιούζικαλ "Annie" έρχεται το Νοέμβριο στο Θέατρο Παλλάς

Με έναν εντυπωσιακό θίασο, ζωντανή ορχήστρα, λαμπερές χορογραφίες και ταλαντούχα παιδιά επί σκηνής, η παράσταση υπόσχεται να γεμίσει το Παλλάς με χαρά, συγκίνηση και τα διαχρονικά τραγούδια

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 06 Οκτ 2025 | 12:12

Ενα αρχαϊκό ιωνικό κιονόκρανο με διαδρομή δύο χιλιετιών - Από τον επισκοπικό θρόνο της Παναγούδας στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Με μήκος 1,71 μ. και πλάτος 0,83 μ., το κιονόκρανο προέρχεται προφανώς από δημόσιο οικοδόμημα και χρονολογείται στα 500-480 π.Χ.

ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΤΗΣ 06 Οκτ 2025 | 10:48

Σε δημοπρασία η "Μαύρη Μαγεία" του Ρενέ Μαγκρίτ: Ένα σπουδαίο έργο που αναμένεται να ξεπεράσει τα 7 εκατ. ευρώ

Αν και η αρχική εκτίμηση του οίκου Sotheby's ανέρχεται σε 5-7 εκατ. ευρώ, αναμένεται ότι το τελικό τίμημα θα είναι σημαντικά υψηλότερο.

06 Οκτ 2025 | 10:44

Αληθινές Ιστορίες που έγιναν ταινίες: Νέο αφιέρωμα στο ERTFLIX για τα βράδια του Οκτωβρίου

Μπορείτε να τις απολαύσετε όλες, έως τις 31 Οκτωβρίου, στο νέο αφιέρωμα και την ειδική κατηγορία, "Αληθινές Ιστορίες", μόνο στο ERTFLIX.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗDW 05 Οκτ 2025 | 14:31

Νταλάρας: Η Ευρώπη έχει μείνει πίσω πολιτικά - Οι νέοι μας βιώνουν έναν αλλιώτικο πόλεμο

"Οι κοινωνίες μας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη έχουν υποστεί σαρωτικά χτυπήματα. Η Ευρώπη έχει μείνει πίσω πολιτικά, σε μία οπισθοδρόμηση άνευ προηγουμένου", λέει.

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ 05 Οκτ 2025 | 09:27

Μπάστερ Κίτον: Από τον ρόλο "σφουγγαρίστρα" και τις ιδιοφυείς σκηνοθεσίες στο μεγάλο σφάλμα της ζωής του

Ηεμβληματική μορφή του παγκόσμιου κινηματογράφου, που πανάξια θα μπορούσε να σταθεί δίπλα στον Τσάρλι Τσάπλιν, έμεινε στην ιστορία ως ο "αγέλαστος κωμικός".

ΥΠΠΟ 04 Οκτ 2025 | 11:06

Οι ελληνικές αρχαιότητες που επαναπατρίζονται από τη Νέα Υόρκη: Ο ρόλος του αντιεισαγγελέα - Εικόνες από τα αντικείμενα

"Τα τελευταία 20 χρόνια είχαμε 7 επαναπατρισμούς αρχαίων αντικειμένων αξίας άνω των 45 εκατ. δολ.", δήλωσε ο Αντιεισαγγελέας Ν. Υόρκης

03 Οκτ 2025 | 19:09

ΥΠΠΟ: Εικοσιεννέα αρχαιότητες επιστρέφουν από τη Νέα Υόρκη στην Ελλάδα

Οι αρχαιότητες που επαναπατρίζονται καλύπτουν ένα ευρύ χρονολογικό φάσμα από την Τελική Νεολιθική έως την Ύστερη Ελληνιστική περίοδο

PARAGA 03 Οκτ 2025 | 12:33

Εκπληξη: Η Ξένια Καλογεροπούλου εμπιστεύεται πρώτη φορά έργο της στο κουκλοθέατρο

Ο "Μίλτος" της σηκώνει αυλαία στις 19 Οκτωβρίου από το ΚουκλοΘέατρο της Αλεξίας Αλεξίου, με το τραγούδι της παράστασης να υπογράφεται από την Ηρώ!

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260 03 Οκτ 2025 | 09:04

70 Χρόνια Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου: Συγκίνηση και μνήμες στην πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ "Μέσα από τα Μάτια τους"

Πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ "70 Χρόνια Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου - Μέσα από τα Μάτια τους" που δημιούργησαν το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και η ελc productions.

ΤΟ 1993 03 Οκτ 2025 | 08:19

32 χρόνια χωρίς την Κατερίνα Γώγου: Η "αφελής" του ελληνικού κινηματογράφου και αναρχική ποιήτρια των Εξαρχείων

"Μόνη μου δέθηκα. Ας κάνουν οι σειρήνες τη βρώμικη δουλειά τους". Εφυγε σαν σήμερα η ποιήτρια των Εξαρχείων, Κατερίνα Γώγου.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ 02 Οκτ 2025 | 23:41

Ο Ρόμπι Γουίλιαμς έβαλε "φωτιά" στο Καλλιμάρμαρο - Χιλιάδες κόσμος στη μοναδική συναυλία του [εικόνες - βίντεο]

Το ελληνικό κοινό αψήφησε την κακοκαιρία και γέμισε το Καλλιμάρμαρο για να δει και να ακούσει από κοντά τον εκπληκτικό Ρόμπι Γουίλιαμς

ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ 02 Οκτ 2025 | 20:58

Μεγάλος πήλινος μυκηναϊκός αμφορέας της Ύστερης Εποχής του Χαλκού για πρώτη φορά στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Η επιφάνειά του, καλυμμένη από θαλάσσιους οργανισμούς, δείχνει πως το αγγείο κείτονταν για χρόνια σε ήρεμο και σκοτεινό θαλάσσιο περιβάλλον, δηλαδή σε βαθιά νερά.

ΣΤΗΝ ΙΑΝΟ ΑΘΗΝΑΣ 02 Οκτ 2025 | 18:34

Η παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο "Είναι φίλος μου", του συγγραφέα Νίκου Χαρόπουλου

Το νέο βιβλίο του συγγραφέα Νίκου Χαρόπουλου παρουσιάστηκε την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου στην ΙΑΝΟ Αθήνας

ΗΧΗΤΙΚΟ 02 Οκτ 2025 | 10:56

Εκπληξη του Λάνθιμου στις "Νύχτες Πρεμιέρας" - Το μήνυμα της Εμμα Στόουν σε άπταιστα ελληνικά [βίντεο]

Επέστρεψε το Διεθνές Φεστιβάλ Κιν/φου της Αθήνας "Νύχτες Πρεμιέρας" - Το "παρών" έδωσε ο Γιώργος Λάνθιμος, ο οποίος ανέβηκε στη σκηνή και είχε ετοιμάσει μια μεγάλη έκπληξη.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ 02 Οκτ 2025 | 10:13

Νόμπελ Λογοτεχνίας 2025: Η συγγραφέας Ερση Σωτηροπούλου ξανά ανάμεσα στους υποψηφίους

Η συγγραφέας Έρση Σωτηροπούλου βρίσκεται ξανά φέτος ανάμεσα στα ονόματα που θεωρούνται φαβορί για το Νόμπελ Λογοτεχνίας, φέρνοντας την ελληνική λογοτεχνία και πάλι στο διεθνές προσκήνιο.

ΑΝΤ1+ 02 Οκτ 2025 | 08:59

"Ο Δικαστής": Πρεμιέρα για τη νέα σειρά με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη - Τι θα δούμε στα 2 πρώτα επεισόδια

Η νέα δραματική σειρά "Ο Δικαστής", βασισμένη στο πολυβραβευμένο σίριαλ "Your Honor", κάνει σήμερα πρεμιέρα με διπλό επεισόδιο.

ΑΠΟ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 02 Οκτ 2025 | 06:57

"Όμορφες Σκέψεις": Η νέα stand up comedy παράσταση της Ηρας Κατσούδα έρχεται στο θέατρο Olvio

Η Ήρα Κατσούδα ασχολείται επαγγελματικά µε το stand up comedy, με συνεχείς παραστάσεις σε Αθήνα, Περιφέρεια αλλά και Ευρώπη.

ΣΤΟ ΣΟΤΑ 01 Οκτ 2025 | 10:52

"Αίθουσα Αναμονής": Τρίτη χρονιά παραστάσεων μετά τα συνεχόμενα sold out

Μετά τη θερμή ανταπόκριση του κοινού και τις sold out παραστάσεις το συλλογικό έργο "Αίθουσα Αναμονής" σε σκηνοθεσία Δήμητρας Τάμπαση, επιστρέφει για τρίτη χρονιά.

ΜΙΚΡΟ ΠΑΛΛΑΣ 01 Οκτ 2025 | 10:19

"Χούγια ή Θάνατος": Η ξεκαρδιστική stand-up comedy παράσταση της Σοφίας Μουτίδου

Η Σοφία Μουτίδου σε μία ακόμη καταιγιστική σόλο εμφάνιση, υπογράφει τη σκηνοθεσία και ανεβαίνει στη σκηνή με το γνωστό της εκρηκτικό ταμπεραμέντο, για να ξεγυμνώσει – με χιούμορ, αυτοσαρκασμό και τρυφερή σκληρότητα – όλα εκείνα τα χούγια που μας καθορίζουν ως Έλληνες.

ΘΕΑΤΡΟ ARK 01 Οκτ 2025 | 09:56

Ο Μπινιάρης σκηνοθετεί τον Παπασπηλιόπουλο στη "Δίκη" του Κάφκα - Δείτε τις πρώτες εικόνες

Ο Αρης Μπινιάρης επιστρέφει τώρα στο Θέατρο ARK με τη "Δίκη" του Φραντς Κάφκα, ένα από τα εμβληματικά έργα του 20ού αιώνα.

01 Οκτ 2025 | 09:22

"Σεβάχ ο θαλασσινός": Μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους στο Θέατρο Άλφα

Ο "Σεβάχ ο θαλασσινός" ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους σε ένα μαγικό ταξίδι γεμάτο ρυθμό και φαντασία.

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΟΥΡΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ 30 Σεπ 2025 | 15:19

Συγκίνησαν οι "Μαγευτικές Μελωδίες από την Ελλάδα και τον Πόντο" σε μια μοναδική γιορτή συγκίνησης, μνήμης και πολιτισμού

Η εκδήλωση ανέδειξε τη βαθιά σχέση του τόπου με τον ποντιακό ελληνισμό και τις ζωντανές του παραδόσεις, που εξακολουθούν να συγκινούν και να εμπνέουν.

ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΒΡΑΔΙΑ 30 Σεπ 2025 | 15:08

To θέατρο Παλλάς άνοιξε τις πόρτες του στους μουσικούς του δρόμου και σε νέες φωνές

Έξι νέοι καλλιτέχνες, που μέχρι χθες τραγουδούσαν στις γειτονιές της Αθήνας, ανέβηκαν στη σκηνή ενός ιστορικού θεάτρου

ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΜΑ 30 Σεπ 2025 | 12:10

FESTEN: Η μεγάλη θεατρική επιτυχία συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά

Συνεχίζει την επιτυχημένη της πορεία για 2η χρονιά, μετά από μια θριαμβευτική σεζόν με περισσότερους από 30.000 θεατές σε 120 sold- out παραστάσεις!

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 30 Σεπ 2025 | 12:03

"Γουονανγκάτα": Μια ιστορία γουέστερν στο Αγγέλων Βήμα

Το "Wonnangatta - Γουονανγκάτα" του Άνγκους Τσερίνι διαδραματίζεται στα ορεινά της Αυστραλιανής Victoria στις αρχές του 1918. Είναι η αφήγηση ενός ανεξιχνίαστου εγκλήματος στις αχανείς ερημιές της χώρας μέσα από ένα γουέστερν, ένα επικό ποίημα και ένα μυητικό ταξίδι.

ΤΟ ΓΛΥΠΤΟ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΚΑΛΛΑΣ 29 Σεπ 2025 | 15:14

Νίκος Φλώρος: Δημιούργησε γλυπτό εμπνευσμένο από τη φωνή της Μαρίας Κάλλας - Τα αποκαλυπτήρια στο Ντουμπάι

Πρόκειται για το πρώτο γλυπτό στην ιστορία της τέχνης που γεννήθηκε από τη φωνή της Μαρίας Κάλλας

7/10 29 Σεπ 2025 | 12:49
Η ΜΕΛΩΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΙΜΛΕΡ 28 Σεπ 2025 | 10:56

Η Μαίρη Πόπινς έγινε 90 ετών - Γενέθλια για την Τζούλι Άντριους - Από τον ιππόδρομο, στο Μπρόντγουεϊ και το Οσκαρ

Η Τζούλι Άντριους, που σε λίγες ημέρες συμπληρώνει τα 90 της χρόνια, υπήρξε η αδιαμφισβήτητη σταρ των ταινιών για όλη την οικογένεια

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ 26 Σεπ 2025 | 21:37

Η Τζένιφερ Λόρενς καταδικάζει την "απαράδεκτη γενοκτονία" που διαπράττεται στη Γάζα

Eπέκρινε την αμερικανική πολιτική για την έλλειψη "ακεραιότητάς" της

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΕΝΔΩΝΗ 26 Σεπ 2025 | 18:49

Πέθανε ο σκηνοθέτης, συγγραφέας και ηθοποιός Νίκος Περέλης

Λ. Μενδώνη: "Ο Ν. Περέλης διέγραψε μια μετεωρική πορεία στην Τέχνη"

26 Σεπ 2025 | 17:11
ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ 26 Σεπ 2025 | 13:45

Στο reunion για τα 20 χρόνια του "Παρά Πέντε" παίζεις και εσύ! - Δες τι πρέπει να κάνεις

Το πάρτι για τα 20 χρόνια ξεκινά. Μείνε συντονισμένος στο MEGA για όλες τις λεπτομέρειες του θρυλικού Reunion.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΠΟ 26 Σεπ 2025 | 13:40

Αυτή η ταινία είναι η επίσημη υποψηφιότητα της Ελλάδας στα Οσκαρ

Η Ελλάδα προτείνει επίσημα τη συμμετοχή της στην 98η διοργάνωση των βραβείων Oscar, διεκδικώντας το Βραβείο Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους.

ΣΤΙΣ 28/9 26 Σεπ 2025 | 10:30

Η θρυλική κωμωδία "Ποια Ελένη;" των Ρέππα - Παπαθανασίου, στο Βεάκειο με ελεύθερη είσοδο

Πρόκειται για μια αλλιώτικη εκδοχή του Τρωϊκού Πολέμου - αστεία και συγκινητική - όπως παρουσιάζεται στο έργο "Ποια Ελένη;" των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου, με μουσική της Αφροδίτης Μάνου.

ΘΕΑΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟΝ 26 Σεπ 2025 | 09:58

Το "Κέικ" είναι μια γλυκόπικρη κωμωδία για τα μικρά δράματα της καθημερινότητας

Τα Αθηναϊκά Θέατρα παρουσιάζουν το "ΚΕΪΚ" με την υπογραφή του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη και τη σκηνοθετική ματιά του Θανάση Ζερίτη, στο θέατρο Εμπορικόν.

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 26 Σεπ 2025 | 07:35

Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ρίχνει αυλαία με δύο σημαντικά γεγονότα

Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ολοκληρώνει το επετειακό έτος 2025 με μία εορταστική εκδήλωση στις 30 Σεπτεμβρίου, που περιλαμβάνει δύο σημαντικά γεγονότα.

ΦΟΥΑΓΙΕ 25 Σεπ 2025 | 11:00

Η "Στρίγγλα" για λίγες παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Μια σύγχρονη, εκρηκτική σκηνική ανάγνωση, για δυο ηθοποιούς, βασισμένη στο κλασικό έργο "Το Ημέρωμα της Στρίγγλας" του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ.

25 Σεπ 2025 | 10:51

Ο Monsieur Minimal συναντά τη Νεφέλη Φασούλη στα μπουζούκια της Σπάστα Φλώρας

Ο Monsieur Minimal συναντά τη Νεφέλη Φασούλη σε μια νέα, μαξιμαλιστική και "Λαϊκή" (Σ)πάστα Φλώρα.

ΛΙΓΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 25 Σεπ 2025 | 08:22

Εθνική Λυρική Σκηνή: Ανεβάζει την "Τζοκόντα", την όπερα με την οποία έκανε το ντεμπούτο της η Μαρία Κάλλας

Η παγκόσμια πρεμιέρα του έργου δόθηκε το 1876 στη Σκάλα του Μιλάνου με τεράστια επιτυχία, αντίστοιχη με την "Αΐντα" και τον "Οθέλλο" του Βέρντι, που γράφτηκαν την ίδια δεκαετία.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΣΕΖΟΝ 25 Σεπ 2025 | 06:26

Οι 5+1 σειρές που βλέπουμε φέτος και είναι βασισμένες σε best seller βιβλία - Θα μας καθηλώσουν

Έξι μεγάλες παραγωγές, βασισμένες σε μυθιστορήματα που ξεχώρισαν και έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα από τους αναγνώστες, συστήνονται στο τηλεοπτικό κοινό.

ΑΠΟ ΤΙΣ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 24 Σεπ 2025 | 16:32

To "Κρυφτό" με τη Μαριάννα Τουμασάτου και τη Λένα Δροσάκη

Στο Θέατρο "Κάτια Δανδουλάκη" κάθε Τρίτη και Τετάρτη.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ 24 Σεπ 2025 | 16:25

Πάνος Κοκκινόπουλος: Τι ξεκαθάρισε για τη νέα τηλεοπτική σειρά με την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου

"Θέλω να με υποδυθεί η Βλαντή", είχε πει σε ανάρτηση η μητέρα από την Πάτρα

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 24 Σεπ 2025 | 15:20