Follow us

Μέγαρο Μουσικής: Ερχεται η Εθνική Φιλαρμονική Ορχήστρα της Ουγγαρίας με γυναίκα μαέστρο και σπουδαίο πιανίστα

Η διάσημη ορχήστρα γιορτάζει τα 100 χρόνια της συμπράττοντας με μια κορυφαία αρχιμουσικό και έναν ιδιοφυή πιανίστα-φαινόμενο

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ

Η Εθνική Φιλαρμονική Ορχήστρα της Ουγγαρίας γιορτάζει φέτος εκατό χρόνια από την ίδρυσή της (1923) με μια μεγάλη περιοδεία, συμπράττοντας με τον ιδιοφυή νεαρό πιανίστα Alexander Malofeev [Αλεξάντερ Μαλοφέεφ] και τη μαέστρο Alevtina Ioffe [Αλεφτίνα Ιόφε], μία από τις πιο δραστήριες και προβεβλημένες αρχιμουσικούς της εποχής μας.

Το κορυφαίο ουγγρικό συμφωνικό σύνολο που, τα τελευταία 15 χρόνια, έχει δώσει 350 συναυλίες σε 40 χώρες, έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου στις 8:30 μ.μ. για να παρουσιάσει αποσπάσματα από το μπαλέτο "Ρωμαίος και Ιουλιέτα" του Sergey Prokofiev [Σεργκέι Προκόφιεφ] και τη Σουίτα από το μπαλέτο "Ο θαυμαστός μανδαρίνος" του Béla Bartόk [Μπέλα Μπάρτοκ].

Όσο για το πιανιστικό μέρος της βραδιάς, ο πολυβραβευμένος Alexander Malofeev επέλεξε δύο συναρπαστικά έργα υψηλών δεξιοτεχνικών απαιτήσεων της παγκόσμιας εργογραφίας για πιάνο και ορχήστρα: τον "Χορό των νεκρών" του Franz Liszt [Φραντς Λιστ] και τη "Μεγάλη Πολωνέζα" (Andante Spianato και Grande Polonaise Brillante) του Frédéric Chopin [Φρεντερίκ Σοπέν].

Η προπώληση έχει αρχίσει.

Μέγαρο Μουσικής: Ερχεται η Εθνική Φιλαρμονική Ορχήστρα της Ουγγαρίας με γυναίκα μαέστρο και σπουδαίο πιανίστα
Αlexander Malofeev

Το άστρο του νεαρού Αlexander Malofeev

… άρχισε να ακτινοβολεί στο διεθνές μουσικό στερέωμα, όταν ο "ιδιοφυής ρώσος πιανίστας" (Corriere della Sera) κέρδισε, σε ηλικία 13 ετών, τον Διεθνή Διαγωνισμό "Tchaikovsky" για νέους μουσικούς, χάρη στην "υψηλού επιπέδου τεχνική του ακρίβεια, αλλά και στην εντυπωσιακή ωριμότητά του" (Amadeus). Γρήγορα καταξιώθηκε ως ένας από τους διαπρεπέστερους πιανίστες της γενιάς του.

Στις πρόσφατες καλλιτεχνικές δραστηριότητές του περιλαμβάνονται περιοδείες με διεθνώς αναγνωρισμένες ευρωπαϊκές ορχήστρες και κορυφαίους μαέστρους καθώς και συναυλίες στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία. Τη σεζόν 2022-2023, ο Alexander Malofeev έκανε το ντεμπούτο του στα φεστιβάλ Verbier, Ravinia, Aspen και Tanglewood, ενώ έδωσε συναυλίες στο Άμστερνταμ, το Σαν Φρανσίσκο, το Λουξεμβούργο, το Μόναχο και αλλού.

Ο μαέστρος Riccardo Chailly είπε για τον νεαρό ρώσο πιανίστα: "Τον πρωτοάκουσα, όταν εμφανίστηκε με τον Valery Gergiev στη Σκάλα πριν από τρία χρόνια. Ήταν μόνο 14 ετών και με εντυπωσίασε το ταλέντο του. Διότι δεν ήταν απλώς ένα παιδί-θαύμα: αν και πολύ νέος, διαθέτει ήδη υψηλές τεχνικές ικανότητες, μουσικότητα αλλά και εκπληκτικό μνημονικό. Γι’ αυτό και είναι ιδανικός ερμηνευτής του 3ου κοντσέρτου του Rachmaninov, ενός έργου που προβληματίζει πολλούς πιανίστες σε όλο τον κόσμο." (Corriere della Sera, Οκτ. 2019).

O Αlexander Malofeev γεννήθηκε στη Μόσχα το 2001. Φοίτησε σε δύο θρυλικούς εκπαιδευτικούς θεσμούς της γενέτειράς του, το Ειδικό Σχολείο Μουσικής "Gnessin" και το Κρατικό Ωδείο "Tchaikovsky".

Συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες ορχήστρες διεθνώς, όπως, μεταξύ άλλων, οι Ορχήστρες της Φιλαδέλφειας, της Εθνικής Ακαδημίας της Αγίας Καικιλίας, του Φεστιβάλ της Λουκέρνης, η Φιλαρμονική της Σκάλας, η Εθνική Συμφωνική της Ιταλικής Ραδιοτηλεόρασης (RAI), οι Συμφωνικές της Ραδιοφωνίας της Φρανκφούρτης και της Κορέας, "Οι βιρτουόζοι της Μόσχας". Δίνει επίσης συναυλίες σε μεγάλες αίθουσες και φημισμένα θέατρα της Ευρώπης, της Ασίας και της Αυστραλίας (Concertgebouw, Σκάλα του Μιλάνου, Kurhaus του Βίσμπαντεν, Herkulessaal του Μονάχου, Philharmonie του Παρισιού, Θέατρο Ηλυσίων Πεδίων, Alte Oper της Φρανκφούρτης, Auditorium Parco della Musica της Ρώμης, Queensland Performing Arts Centre, Lotte Concert Hall, Tokyo Bunka Kaikan κ.ά.).

O Alexander Malofeev εμφανίζεται συχνά με σπουδαίους μαέστρους της εποχής μας (Chailly, Pletnev, Chung, Nézet-Séguin, Falletta κ.ά.). Έχει προσκληθεί σε παγκοσμίου φήμης μουσικά φεστιβάλ της Ευρώπης και των ΗΠΑ (La Roque d’Anthéron, La Folle Journée de Nantes, Rheingau, Merano, International Mariinsky Piano Festival κ.λπ.).

Εκτός από το πρώτο βραβείο στον Διαγωνισμό "Tchaikovsky" για νέους μουσικούς, έχει αποσπάσει πολυάριθμες διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς και φεστιβάλ, μεταξύ των οποίων το Grand Prix του Α΄ Διεθνούς Διαγωνισμού για Νεαρούς Πιανίστες (Grand Piano Competition), το ιταλικό βραβείο "Νεαρό μουσικό ταλέντο της χρονιάς 2017" και ο τίτλος του Καλύτερου Νεαρού Μουσικού του 2017, έτος κατά το οποίο ανακηρύχτηκε επίσης πρώτος Young Yamaha Artist.

ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΟΥΓΓΑΡΙΑ
Alevtina Ioffe

Η Alevtina Ioffe…

… είναι μία από τις πλέον πολυδιάστατες και συναρπαστικές μαέστρους της γενιάς της. Η διεθνής σταδιοδρομία της άρχισε το 2018, όταν διηύθυνε τη "Λίμνη των Κύκνων" του Tchaikovsky στην Deutsche Oper του Βερολίνου. Μάλιστα, ύστερα από το επιτυχημένο ντεμπούτο της στο μεγάλο γερμανικό θέατρο, προσκλήθηκε αμέσως να συμμετάσχει και σε άλλες παραγωγές του. Στη συνέχεια, συνεργάστηκε με την Όπερα του Σιάτλ, την Κρατική Όπερα της Βαυαρίας κ.ά.

Γεννημένη στη Μόσχα, η Alevtina Ioffe μελέτησε διεύθυνση χορωδίας, κλασική φωνητική και πιάνο στο Κρατικό Μουσικοπαιδαγωγικό Ινστιτούτο "Ippolitov-Ivanov". Σπούδασε διεύθυνση όπερας και συμφωνικής μουσικής στο Κρατικό Ωδείο "Tchaikovsky" της Μόσχας. Αργότερα, θήτευσε ως βοηθός μαέστρου δίπλα στον Donald Runnicles στην Όπερα του Σαν Φρανσίσκο. Το 2009, κέρδισε το τρίτο βραβείο στον Διαγωνισμό "Victor de Sabata" (Ιταλία) με ειδική μνεία από την ορχήστρα.

Μεταξύ 2008-2011, διηύθυνε πολλά ρωσικά, ιταλικά και γερμανικά σύνολα. Την περίοδο 2021-2022, ως μουσική διευθύντρια του Θεάτρου Μιχαηλόφσκι της Αγίας Πετρούπολης, υπήρξε η πρώτη γυναίκα επικεφαλής ενός τόσο σημαντικού πολιτιστικού θεσμού στη Ρωσία. Έως το 2021 η Alevtina Ioffe ήταν επίσης μουσική διευθύντρια της Κρατικής Όπερας και του Μπαλέτου για το Νεανικό Κοινό "Natalia Sats" στη Μόσχα, θέση που κατείχε για περισσότερο από μία δεκαετία.

Έχει διευθύνει μερικές από τις σπουδαιότερες ρωσικές ορχήστρες, ενώ το 2016 εμφανίστηκε στο Φεστιβάλ του Περμ με την Εθνική Ορχήστρα της Ρωσίας, τον Denis Matsuev και τους νικητές του Διαγωνισμού "Tchaikovsky". Έχει επίσης συμπράξει επανειλημμένα με την Εθνική Ορχήστρα της Λιλ, την Ορχήστρα της Île-de-France και τη Staatskapelle της Βαϊμάρης.

Τη σεζόν 2022-23 έκανε το ντεμπούτο της στην Όπερα του Γκαίτεμποργκ, στο Teatro Filarmonico της Βερόνας και το Opernhaus της Ζυρίχης, συνεργάστηκε στην παρουσίαση συμφωνικών προγραμμάτων με γνωστές ιταλικές ορχήστρες και επέστρεψε στην Εθνική Όπερα της Ουάσινγκτον για να διευθύνει την όπερα "Μποέμ".

ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΟΥΓΓΑΡΙΑ
Εθνική Φιλαρμονική Ορχήστρα της Ουγγαρίας

Η Εθνική Φιλαρμονική Ορχήστρα της Ουγγαρίας, …

… μετά την εποχή του János Ferencsik και του Kobayashi Ken-Ichiro, άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της, όταν ο Zoltán Kocsis έγινε γενικός μουσικός διευθυντής της, το 1997. Μέσα σε δύο δεκαετίες, η Ορχήστρα ανανεώθηκε, εμπλούτισε το ρεπερτόριό της με πολλά αξιόλογα ‒σύγχρονα αλλά και παλαιότερα‒ έργα της ουγγρικής μουσικής, ενώ διεύρυνε το ακροατήριό της, διοργανώνοντας συναυλίες μουσικής δωματίου και εκδηλώσεις για το νεανικό κοινό.

Παρά το μέγεθός του, το διακεκριμένο ουγγρικό σύνολο λειτουργεί περισσότερο σαν ορχήστρα δωματίου, με τα μέλη του να έχουν ταυτόχρονα τη δυνατότητα να αναδεικνύουν τη μουσική τους προσωπικότητα μέσα από ευαίσθητες ερμηνείες, αλλά και να συνεργάζονται μεταξύ τους για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού συλλογικού αποτελέσματος.

Μετά τον Zoltán Kocsis, τη μουσική διεύθυνση της Ορχήστρας ανέλαβε ο βραβευμένος μαέστρος και πρώην μόνιμος αρχιμουσικός της, Zsolt Hamar. Το 2022, τα ηνία της γενικής μουσικής διεύθυνσης ανέλαβε ο György Vashegyi, ο οποίος έχει τιμηθεί με σημαντικές διακρίσεις από την ουγγρική και τη γαλλική κυβέρνηση.

Εξέχουσα θέση στο ρεπερτόριο της Εθνικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Ουγγαρίας κατέχει το έργο του Bartók, με πολλές ερμηνείες αναφοράς του συνόλου να έχουν καταγραφεί σε νέα σειρά ηχογραφήσεων. Συνεργάζεται επίσης με διεθνούς φήμης μαέστρους και σολίστ καθώς και με ταλαντούχους νεαρούς ούγγρους μουσικούς. Πραγματοποιεί συχνά εμφανίσεις και περιοδείες σε Ευρώπη και Ιαπωνία, ενώ έχει εμφανιστεί στις μεγαλύτερες συμφωνικές αίθουσες και στα διασημότερα φεστιβάλ του κόσμου.

Τιμές εισιτηρίων

12 € (εκπτωτικά) • 18 € • 28 € • 38 € • 48 € • 58 € • 65 €

Χορηγοί Επικοινωνίας

ΕΡΤ, ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103.7, ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90.9, ΚΟSMOS 93.6,

COSMOTE TV, ATTICA MEDIA GROUP,

ΔΙΕΣΗ 101.3, GALAXY 92, ΑΘΗΝΑ 9.84, CNN.GR, QUEEN.GR, CULTURENOW.GR, IN2LIFE.GR, ΜΟNOPOLI.GR, NEWSBEAST.GR, ARTANDLIFE.GR, METEO.GR

Eισιτήρια

210 72 82 333, megaron.gr

Εθνική Φιλαρμονική Ορχήστρα της Ουγγαρίας

Alevtina Ioffe

Alexander Malofeev

Η διάσημη ορχήστρα γιορτάζει τα 100 χρόνια της συμπράττοντας με μια κορυφαία αρχιμουσικό και έναν ιδιοφυή πιανίστα-φαινόμενο

Έργα Prokofiev, Liszt, Chopin, Bartόk

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου | 20:30 | Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

H προπώληση έχει αρχίσει

"[Ο Alexander Malofeev είναι] το τελευταίο φαινόμενο της ρωσικής πιανιστικής σχολής." Corriere della Sera

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου στην Αθήνα και όλα όσα θα ζήσουμε σε αυτήν

Το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, για ένα ολόκληρο βράδυ, οι δρόμοι και οι πλατείες της πόλης γεμίζουν μουσική, χαμόγελα και κίνηση.

09 Δεκ 2025 | 15:09

Claudio Monteverdi: Vespro della Beata Vergine Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής - Ο Εσπερινός του Μοντεβέρντι

Μουσική διεύθυνση: Emiliano Gonzalez Toro - Ο Εσπερινός του Μοντεβέρντι για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μια μυσταγωγική εμπειρία στο Μέγαρο

09 Δεκ 2025 | 14:48

Μέγαρο Μουσικής: Ουρανία Γκάσιου - Ελένη Κεβεντσίδου - 2 Οργανίστες - 4 Χέρια Στη μνήμη του Νίκολας Κύναστον

Μια μοναδική σύμπραξη στο εκκλησιαστικό όργανο προς τιμήν του Νίκολας Κύναστον - Κυριακή 21 Δεκεμβρίου, 20:30, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

04 Δεκ 2025 | 14:30

"Ο Αλαντίν και τα Μαγικά Χριστούγεννα" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο Αλαντίν και τα Μαγικά Χριστούγεννα μάς καλεί σε ένα ταξίδι όπου οι ευχές παίρνουν ζωή και το παραμύθι αρχίζει ξανά – εδώ, στο Μέγαρο, από τις 20 Δεκεμβρίου 2025 μέχρι και τις 11 Ιανουαρίου 2026.

ΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ 02 Δεκ 2025 | 15:01

Μέγαρο Μουσικής: Les Arts Florissants: Ορατόριο των Χριστουγέννων - Η Θεία γέννηση μέσα από τη μουσική του Μπαχ

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου | 20:30 | Αίθουσα Χρ. Λαμπράκης - Η προπώληση έχει αρχίσει

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 29 Νοε 2025 | 09:28

Χριστούγεννα στο Μέγαρο: Το πρόγραμμα των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών προσκαλεί το κοινό του και φέτος σε ένα λαμπερό Χριστουγεννιάτικο ταξίδι, γεμάτο τέχνη, συγκίνηση και μαγεία, από τις 16 Δεκεμβρίου 2025.

ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ 27 Νοε 2025 | 13:12

Ένας χρόνος χωρίς τον Βαρδή I. Βαρδινογιάννη: Εκδήλωση τιμής και μνήμης στο Μέγαρο Μουσικής - Ήταν όλοι εκεί

Η οικογένειά του τίμησε τη ζωή, το έργο και την πολυδιάστατη πορεία του εμβληματικού επιχειρηματία και Έλληνα ευεργέτη.

11 Νοε 2025 | 17:44

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Schubert 8–Beethoven 5 - Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής

Μουσική Διεύθυνση: Γιώργος Πέτρου - Τετάρτη 19 Νοεμβρίου, 20:30, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

10 Νοε 2025 | 09:00

Ήταν όλοι τους εκεί: Οι σημαντικότερες εμφανίσεις στα Θεατρικά Βραβεία Κοινού του αθηνοράματος

Τα Θεατρικά Βραβεία Κοινού 2025 από το "αθηνόραμα" απονεμήθηκαν για 27η χρονιά την Τρίτη 4 Νοεμβρίου στην αίθουσα "Αλεξάνδρα Τριάντη" του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

07 Νοε 2025 | 13:58

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Χριστόφορος Χριστοφής - Ο Τύραννος και η κόρη

Ιλαροτραγωδία για τον Στάλιν, την Ιστορία και την ανθρώπινη μοίρα - Πέμπτη 13, Παρασκευή 14, Σάββατο 15, Κυριακή 16 Νοεμβρίου, 21:00 - Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας

21 Οκτ 2025 | 17:47

Μέγαρο Μουσικής: Mozart Concerti - Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής

Αναβίωση της εποχής του Μότσαρτ με όργανα εποχής - Kυριακή 2 Νοεμβρίου, 20:30, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης - Η προπώληση έχει αρχίσει

29/10 17 Οκτ 2025 | 11:33

Η Αλεξάνδρα Γκράβας ερμηνεύει τραγούδια του Μεσοπολέμου στο Μέγαρο Μουσικής

Στην εποχή του Μεσοπολέμου μας μεταφέρει η διεθνής ερμηνεύτρια Αλεξάνδρα Γκράβας, μέσα από την νέα της συναυλιακή πρόταση, που μοιάζει με ένα ταξίδι εξπρές στον χρόνο.

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ 16 Οκτ 2025 | 12:31

Sol Gabetta & Bertrand Chamayou - Δύο σπουδαίοι δεξιοτέχνες σε ένα ρεσιτάλ ρομαντισμού και σύγχρονης έμπνευσης

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Τετάρτη 22 Οκτωβρίου, 20:30, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 16 Οκτ 2025 | 12:06

Δέκα χρόνια STRING DEMONS - Μεγάλη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δέκα χρόνια πέρασαν από τότε που τα αδέρφια Λυδία και Κωνσταντίνος Μπουντούνης αποφάσισαν να ενώσουν τα έγχορδά τους και να δημιουργήσουν τους String Demons, ένα συγκρότημα μοναδικό στο είδος του.

ΜΙΚΗΣ 100 15 Οκτ 2025 | 13:33

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Ο Συμφωνικός Μίκης

Τρίτη 21 Οκτωβρίου στις 20:00 στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη.

ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΕΡΤΙΤΛΟΥΣ 08 Οκτ 2025 | 11:07

Μέγαρο Μουσικής: Asmik Grigorian Ρεσιτάλ ρωσικού ρομαντισμού

Την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου στις 20.30 στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.

24 Σεπ 2025 | 11:58

Θεόδωρος Κουρεντζής: Εξαντλήθηκαν σε χρόνο-ρεκόρ τα εισιτήρια για τις δύο συναυλίες του στο Μέγαρο Μουσικής

Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για τις δύο συναυλίες του Θεόδωρου Κουρεντζή στο Μέγαρο Μουσικής, σχεδόν αμέσως μόλις άνοιξε η προπώληση.

ΓΙΑ ΕΞΙ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 08 Σεπ 2025 | 16:37

Τον Νοέμβριο η ομάδα σύγχρονου χορού Martha Graham στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Θα παρουσιαστεί ένας διάλογος ανάμεσα σε εμβληματικά έργα της Μάρθας Γκράχαμ, όπως το Chronicle και το Errand into the Maze και σε νέες, τολμηρές παραγωγές όπως το Cave,

30 Ιουν 2025 | 12:07

Κήπος του Μεγάρου: Alekos Vretos Quartet & Friends Mediterranean Jazz Vibes

Τετάρτη 9 Ιουλίου | 21:00 - Η προπώληση έχει αρχίσει

12 Ιουν 2025 | 19:53
Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΦΗΜΗΣ ΠΙΑΝΙΣΤΑ 07 Μαϊ 2025 | 18:41

Hélène Grimaud – Camerata Salzburg: Μια σπουδαία βραδιά Μπραμς στο Μέγαρο

Παρασκευή 23 Μαΐου | 20:30 | Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης | Η προπώληση έχει αρχίσει.

06 Μαϊ 2025 | 13:53

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Ο Χορός των Πυρσών του Βασίλη Ρακόπουλου

Τετάρτη 14 Μαΐου 2025, 20:00, Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη - Η προπώληση έχει αρχίσει

OΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ STRAVAGANZA VENEZIANA 30 Απρ 2025 | 17:07

Μέγαρο Μουσικής: Η Καμεράτα σε όργανα εποχής – Οι Τέσσερις Εποχές και σπάνιες μπαρόκ απολαύσεις

Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής- Μουσική διεύθυνση Shunske Sato, Σάββατο 17 Μαΐου, 20:30, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

ΤΡΙΤΗ 6 ΜΑΙΟΥ 28 Απρ 2025 | 15:36

Μέγαρο Μουσικής: Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Noah Bendix-Balgley – Διονύσης Γραμμένος

Η ΕΛΣΟΝ - Ορχήστρα Νέων in Residence του Μεγάρου - ερμηνεύει τη Δεύτερη Συμφωνία του Ludwig van Beethoven και το Κοντσέρτο για Βιολί του Felix Mendelssohn.

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ 04 Απρ 2025 | 13:55

Φεστιβάλ της Άνοιξης 2025: H ανοιξιάτικη γιορτή των τεχνών για τέταρτη χρονιά στο Μέγαρο 8-14 Aπριλίου

Το καθιερωμένο πλέον Φεστιβάλ της Άνοιξης (8-14/4), οποίο συνδυάζει συναυλίες και παραστάσεις χορού με γνωστά διεθνή σχήματα.

21 Μαρ 2025 | 14:21

Φεστιβάλ της Άνοιξης 2025 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Την Τρίτη 8 Απριλίου στις 8:30 μ.μ., στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΔΙΑΜΑΝΟΥ ΠΑΝΤΑ 17 Μαρ 2025 | 15:24

"Το Κόκκινο Σύννεφο": Η παρουσιάση του βιβλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με ζωντανή μουσική

Το "Κόκκινο Σύννεφο" του Διαμιανού Πάντα αποτυπώνει τα στάδια γένεσης του φασισμού, από τη φαινομενικά αθώα εκκόλαψή του μέχρι τα καταστροφικά του αποτελέσματα.

17 Μαρ 2025 | 14:12

Ημερίδα "Women Who Dare powered by Eurolife FFH: Η Iσότητα ως Τρόπος Ζωής" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η ημερίδα - θεσμός του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο στις 7 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής.

12 Μαρ 2025 | 08:31

Ο αριστουργηματικός "Χορός του θανάτου" του August Strindberg στο Μέγαρο

Ο "Χορός του θανάτου" παρουσιάζεται από τις 19 Μαρτίου έως τις 13 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά.

07 Μαρ 2025 | 14:19

RADIODAYS EUROPE 2025: Τα ευρωπαϊκά ραδιόφωνα συντονίζονται για πρώτη φορά στην Αθήνα

Το κέντρο της ευρωπαϊκής ραδιοφωνικής αγοράς μεταφέρεται στην Αθήνα και ανεβάζει την ένταση του αγαπημένου μέσου που ψυχαγωγεί και ενημερώνει εκατομμύρια ακροατών!

ΤΡΙΤΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 27 Φεβ 2025 | 14:57

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Ο Γιώργος Πέτρου διευθύνει Μίκη Θεοδωράκη

Η Καμεράτα και ο κορυφαίος έλληνας μαέστρος ερμηνεύουν τα συμφωνικά έργα Η αποκάλυψη (Ωδή στον Μπετόβεν) και Ραψωδία για βαρύτονο και ορχήστρα εγχόρδων.

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ 25 Φεβ 2025 | 16:41

Τα μυστικά δωμάτια της μουσικής: Μουσική παράσταση για μικρούς και μεγάλους

Γνωρίστε τα μυστικά της μουσικής σύνθεσης μέσα από τον συναρπαστικό ήχο της συμφωνικής ορχήστρας!

13 Φεβ 2025 | 09:00

Ο σπουδαίος βιολονίστας Julian Rachlin "συναντά" τον Δημήτρη Παπαδημητρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο κορυφαίος Λιθουανός βιολονίστας και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ερμηνεύουν έργα του Παπαδημητρίου, συμπεριλαμβανομένης της παγκόσμιας πρεμιέρας της "Συμφωνίας αρ. 1" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ 06 Φεβ 2025 | 15:30

Ο διάσημος πιανίστας και μαέστρος Ντανιέλ Μπάρενμπoιμ ανακοίνωσε ότι πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον

Ο Ντάνιελ Μπάρενμπόιμ αποχώρησε τον Ιανουάριο 2023 για λόγους υγείας από την διεύθυνση της Οπερας του Βερολίνου

«ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΧΥΜΑ» 24 Ιαν 2025 | 09:14

"Ο Σαββόπουλος είναι ένας ρόλος που τον έπλασα σιγά σιγά με τα χρόνια" - Ποιοι πήγαν στην παρουσίαση του βιβλίου

Η αυτοβιογραφία του Διονύση Σαββόπουλου "Γιατί τα χρόνια τρέχουν χύμα" παρουσιάστηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΒΙΒΛΙΑ 20 Δεκ 2025 | 09:13

Βιβλιο-προτάσεις: Τα 5 μεταφρασμένα μυθιστορήματα που θα διαβάσουμε φέτος στις γιορτές - Για όλα τα γούστα

Πέντε μυθιστορήματα από διαφορετικούς τόπους και από διαφορετικές εποχές, με μεταφράσεις που ξεχώρισαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς, η οποία μας αφήνει.

19 Δεκ 2025 | 10:14

Πρώτες φωτογραφίες από τον sold out "Αρχιμάστορα Σόλνες" με τον Άρη Λεμεπεσόπουλο

Με συνεχόμενα sold out ξεκίνησε ο πολυαναμενόμενος "Αρχιμάστορας Σόλνες" του Χένρικ Ίψενμε με τον Άρη Λεμπεσόπουλο στον εμβληματικό ρόλο.

ΒΙΒΛΙΟ 19 Δεκ 2025 | 10:02

"Μάλινα": Ενα μυθιστόρημα με αντιπατριαρχικό λόγο και ποιητική γλώσσα

Το Μάλινα, ένα μυθιστόρημα με αντιπατριαρχικό λόγο και ποιητική γλώσσα, κυκλοφορεί τον Δεκέμβριο του 2025 από τις εκδόσεις πότλατς σε μετάφραση του Αλέξανδρου Κυπριώτη.

83 ΕΤΩΝ 18 Δεκ 2025 | 12:44

Πέθανε η Κική Μορφωνιού, κορυφαία μεσόφωνος της Λυρικής Σκηνής - Συνεργάστηκε με την Κάλλας

Η κορυφαία μεσόφωνος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Κική Μορφωνιού, απεβίωσε σήμερα, αφήνοντας μια σπουδαία κληρονομιά στην ερμηνεία της λυρικής τέχνης.

100Η ΤΕΛΕΤΗ 18 Δεκ 2025 | 12:09

Στο YouTube και δωρεάν για όλους τα Βραβεία Οσκαρ από το 2029 - Πολυετής συμφωνία με την Ακαδημία

Από το 2029 έως το 2033, το YouTube θα κατέχειτα παγκόσμια δικαιώματα μετάδοσης, καλύπτοντας ολόκληρο το περιεχόμενο των Όσκαρ, από το κόκκινο χαλί έως την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων.

5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 18 Δεκ 2025 | 10:49

Μανώλης Μητσιάς: Αφιέρωμα στο Νίκο Γκάτσο στο Μέγαρο Μουσικής

Στον Νίκο Γκάτσο είναι αφιερωμένη η μεγάλη συναυλία του Μανώλη Μητσιά, με τραγούδια αποκλειστικά σε στίχους του ποιητή, που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2026.

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑ 18 Δεκ 2025 | 09:58

D-Athens Διονύσια 2025: Την Κυριακή τα πρώτα βραβεία από τη σύμπραξη Δήμου Αθηναίων και Θεάτρου Τέχνης

Κορυφώνεται την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου με την απονομή βραβείων του διαγωνισμού "Μικρά Νέα Διονύσια", η διοργάνωση D-Athens Διονύσια 2025.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΠΙΜΠΙΛΑ 17 Δεκ 2025 | 17:06

Αλμπέρτο Εσκενάζυ: Στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας το τελευταίο "αντίο"

Οικογένεια και φίλοι θα αποχαιρετήσουν τον Αλμπέρτο Εσκενάζυ το μεσημέρι της Πέμπτης στη Ριτσώνα

17 Δεκ 2025 | 14:51

"Καποδίστριας": Η νέα μεγάλη συμπαραγωγή της Nova έκανε επίσημη πρεμιέρα!

Η ταινία "Καποδίστριας" έκανε Avant premiere τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

ΠΕΣ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ 17 Δεκ 2025 | 12:18

Μια ζωή αφιερωμένη στην Τέχνη ΙΙΙ" - Η τρίτη έκθεση με έργα από τη συλλογή του Γαβρίλου Μιχάλη

Η Πολιτιστική Εταιρεία Σαρωνικού ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ παρουσιάζει από τις 20 Δεκεμβρίου 2025 την τρίτη κατά σειρά μεγάλη έκθεση με έργα από τη συλλογή του Γαβρίλου Μιχάλη

17 Δεκ 2025 | 10:49

"Ο Μάγος του Κρεμλίνου": Το τρέιλερ της ταινίας με τον Τζουντ Λο μεταμορφωμένο σε Πούτιν

Διασκευασμένη από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Τζουλιάνο ντα Έμπολι, η ταινία εμβαθύνει στους βυζαντινισμούς της μετασοβιετικής Ρωσίας και την άνοδο του Πούτιν στην εξουσία.

ΤΑΙΝΙΑ 17 Δεκ 2025 | 09:28

Νέες εντυπωσιακές εικόνες από την "Οδύσσεια" του Κρίστοφερ Νόλαν

Ο Κρίστοφερ Νόλαν δεν συνηθίζει να αφηγείται μικρές ιστορίες, και η επόμενη ταινία του δεν αποτελεί εξαίρεση. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα έπος.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΙΟΛΗΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗ 16 Δεκ 2025 | 10:42

50 χρόνια Θεσσαλικό Θέατρο με τον "Μισάνθρωπο" του Μολιέρου - Με εξαιρετικό καστ, παραστάσεις σε Αθήνα και Λάρισα

Το Θεσσαλικό Θέατρο γιορτάζει 50 χρόνια αδιάλειπτης καλλιτεχνικής παρουσίας και δημιουργικής προσφοράς, παρουσιάζοντας στην Κεντρική Σκηνή 2025-2026 τον "Μισάνθρωπο" του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη.

ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΑΒΡΙΑΝΟΥ 16 Δεκ 2025 | 10:11

Τελευταίες παραστάσεις για την "Πύλη της Κόλασης" στο Αμφι-θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου

Το έργο που καθήλωσε τους θεατές συνεχίζεται για δέκα μοναδικές βραδιές κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00 έως τις 6 Ιανουαρίου.

ΓΕΜΑΤΟ ΔΡΑΣΗ 16 Δεκ 2025 | 00:01

Tρέιλερ για το μεγάλο φινάλε του "Stranger Things": "Ήρθε η ώρα για έναν νέο κόσμο" [βίντεο]

Κυκλοφόρησε το νέο τρέιλερ για τη συνέχεια της 5ης σεζόν του "Stranger Things" που αναμένεται να... κόψει την ανάσα

ΟΙ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ 15 Δεκ 2025 | 21:02

Αλμπέρτο Εσκενάζυ: Οι γυναίκες της ζωής του και η τελευταία του δημόσια εμφάνιση

Ενας αθεράπευτα ερωτευμένος σύζυγος και ένας στοργικός πατέρας - Ποιος ήταν ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ μακριά από τα φώτα και τη σκηνή

Η ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ 15 Δεκ 2025 | 16:45

Πέθανε ο ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζυ στα 73 του χρόνια - Είχε δίπλα του την οικογένειά του

Θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του ηθοποιού Αλμπέρτο Εσκενάζυ

ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ 15 Δεκ 2025 | 16:21

"Έξι μαθήματα χορού σε έξι εβδομάδες": Πρεμιέρα για την παράσταση στο Πτι Παλαί

Η Ρένη Πιττακή ερμηνεύει και πάλι τη μοναχική Λιλύ, έναν ρόλο για τον οποίο ξεχώρισε και επαινέθηκε ιδιαίτερα

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 15 Δεκ 2025 | 16:02

"Μαύρη Γαλότσα": Μία κωμωδία για όλη την οικογένεια

Η "Μαύρη Γαλότσα" της Βάσιας Αργέντη με τους: Ελένη Καστάνη, Μέμο Μπεγνή και Αντιγόνη Νάκα θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 15 Δεκ 2025 | 09:32

Απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι ηθοποιοί τα Χριστούγεννα - Τι απαντά η Πανελλήνια Ένωση Θεάτρου

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις σχεδιάζουν να προχωρήσουν οι ηθοποιοί στα θέατρα στις 27 Δεκεμβρίου διεκδικώντας μία σειρά από αιτήματα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 15 Δεκ 2025 | 08:25

Η ηθοποιός Ευσταθία Τσαπαρέλη στο TheTOC: "Το κράτος μας είναι ανάπηρο και όχι οι Κωφοί"

Η Ευσταθία Τσαπαρέλη μιλά στο TheTOC για την παράσταση "Τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού", τη νοηματική γλώσσα και την αδυναμία της κοινωνίας να ακούσει τη διαφορετικότητα.

ΕΞΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ 13 Δεκ 2025 | 10:50

Φώτης Κόντογλου, ένας εμβληματικός ζωγράφος που αδικήθηκε από το ελληνικό κράτος

Ο Κόντογλου είναι μία δυσανάγνωστη ανήσυχη προσωπικότητα. Κοσμοπολίτης, χιουμορίστας από τη μία, κλειστός, μονοκόμματος, απότομος από την άλλη.

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ 12 Δεκ 2025 | 16:50

Το πιο φωτεινό και συγκινητικό παιδικό παραμύθι γίνεται μιούζικαλ

Ένα μιούζικαλ με πολύ τραγούδι, γέλιο, συναίσθημα και χριστουγεννιάτικη μαγεία, που μας θυμίζει πως: "Όταν μοιράζεσαι την αγάπη, ο κόσμος γελά ξανά!"

ΦΙΑΤ 12 Δεκ 2025 | 11:08

12 τελευταίες παραστάσεις για το θεατρικό φαινόμενο με Μαρκουλάκη και Τρικαλιώτη

Δωδεκα τελευταίες παραστάσεις για την ανατρεπτική βιωματική θεατρική εμπειρία "ΟΛΙΚΗ ΑΜΕΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΕΠΙΓΕΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ" στον πρώην βιομηχανικό χώρο της ΦΙΑΤ.

ΘΕΑΤΡΟ 104 12 Δεκ 2025 | 11:00

Αγνή Χιώτη και η Βασιλική Βλάχου ενώνουν το 2026 θεατρικά τις δυνάμεις τους

Από τις 12 Ιανουαρίου και μόνο για 10 παραστάσεις, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00, στο Θέατρο 104.

ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 Δεκ 2025 | 10:50

ΕΡΤ: Σε αίθουσα Γιώργου Παπαστεφάνου μετονομάζεται η ταινιοθήκη της ραδιοφωνίας στο Ραδιομέγαρο

Έναν δικό της άνθρωπο, τον Γιώργο Παπαστεφάνου, τίμησε η ΕΡΤ με αφορμή τη δωρεά του συνόλου της δισκογραφικής του συλλογής και βιβλιοθήκης στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ CLOUD 9 12 Δεκ 2025 | 10:47

Το Nice n Easy Piraeus Tower παρουσιάζει τον Δημήτρη Χριστοφορίδη με τη νέα του παράσταση

Ο Δημήτρης Χριστοφορίδης επιστρέφει φέτος με τη νέα του stand-up comedy παράσταση "Λέω να πάρω Κάκτο".

ΘΕΑΤΡΟ ΚΙΒΩΤΟΣ 12 Δεκ 2025 | 10:39

"Το Όνειρο Ενός Γελοίου": Παράταση για τη sold out μυσταγωγία της Έφης Μπίρμπα και του Άρη Σερβετάλη

Η θερμή υποδοχή του κοινού στις πρώτες sold out παραστάσεις του "Ονείρου ενός Γελοίου" ανέδειξε εκ νέου τη δυναμική του έργου και τη μυσταγωγική σκηνική του δύναμη.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ 11 Δεκ 2025 | 17:10

Νατάσσα Μποφίλιου: "Ας αφήσουμε τα τραγούδια και τη μουσική να μιλήσουν γιατί μιλούν καλύτερα" [Βίντεο]

Μετά την παρέμβαση του γιου του Μάνου Χατζιδάκι, ο οποίος δεν επέτρεψε τη χρήση του έργου του, η περιοδεία αναμορφώθηκε.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ 11 Δεκ 2025 | 16:12

Παρουσίαση του μυθιστορήματος "Bleu" στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Τον συντονισμό της παρουσίασης έκανε η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα, αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε ο ηθοποιός Νίκος Ψαρράς, ενώ ο εκδότης Γιώργος Χατζηιακώβου απηύθυνε χαιρετισμό στο κοινό.

ΣΤΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ 11 Δεκ 2025 | 15:35

Λευτέρης Παπαδόπουλος: Υπογράφει τους στίχους του νέου άλμπουμ του Κώστα Μακεδόνα

Ο κορυφαίος στιχουργός του ελληνικού τραγουδιού, o Λευτέρης Παπαδόπουλος, γράφει τους στίχους για τα νέα τραγούδια του Κώστα Μακεδόνα

11 Δεκ 2025 | 07:38

Πρεμιέρες στα σινεμά: Μια διαφορετική ματιά στη μητρότητα, στην οικογένεια, στην αγάπη και στα Χριστούγεννα

Φεστιβαλικές δημιουργίες και δυο ταινίες τρόμου, που αναμένεται να τραβήξουν το δικό τους κοινό, κάνουν πρεμιέρα δυο εβδομάδες πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΣΘΗΚΗ 10 Δεκ 2025 | 23:42

Αυτό είναι το φαγητό που μπήκε στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας από την UNESCO

Χαμηλού κόστους και χορταστικό, καθώς φτιάχνεται με ρύζι, φακές, μακαρόνια, ρεβίθια, κρεμμύδια και πικάντικη σάλτσα, το πιάτο που ξεχώρισε η UNESCO

ΑΠΟΓΕΙΩΣΕ ΤΟ ROM-COM 10 Δεκ 2025 | 15:44

Θλίψη για τη Βρετανίδα συγγραφέα Σόφι Κινσέλα: Πέθανε σε ηλικία 55 ετών από καρκίνο του εγκεφάλου

Η οικονομική ρεπόρτερ που στα 24 της έγραψε το πρώτο της μυθιστόρημα και έγινε η βασίλισσα του rom-com με εκατομμύρια πωλήσεις - Πέθανε από καρκίνο

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 10 Δεκ 2025 | 12:26

Χριστούγεννα στην Αθήνα: Christmas market, Santa run, συναυλίες, παραστάσεις, δράσεις για όλη την οικογένεια

Εκδηλώσεις και δράσεις για κάθε ηλικία, που θα απλώνονται στις γωνιές της πόλης, προγραμμάτισε ο Δήμος Αθηναίων για την εορταστική περίοδο και μέχρι τις 11 Ιανουαρίου.

10 Δεκ 2025 | 11:47

Ξεκίνησε με sold out το "In Motion" στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Κατάλληλη για παιδιά από 4 ετών και για όλη την οικογένεια

ΘΕΑΤΡΟ ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ 10 Δεκ 2025 | 11:42

Ο "Φιλάργυρος" του Μολιέρου, γίνεται η πιο χριστουγεννιάτικη ιστορία

Μια αστεία, διαδραστική, ευφάνταστη και μαγική παράσταση για όλη την οικογένεια.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 10 Δεκ 2025 | 11:34

Τα Xριστουγεννιάτικα Ζαμομίνια και η μυστηριώδης εξαφάνιση του Αη Βασίλη, στο θέατρο Πορεία

Τα Ζαμομίνια, αυτή η υπέροχη μουσική ομάδα, έχει βρει τη θεατρική της στέγη στο Πορεία.

ΑΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ 10 Δεκ 2025 | 11:27

Στην UNESCO το σπαθόλαδο Δράμας - Το θαυματουργό λαδάκι για το δέρμα, παλιό γιατροσόφι

Το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοινώνει την εγγραφή τριών νέων στοιχείων, στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας.

09 Δεκ 2025 | 15:09

Claudio Monteverdi: Vespro della Beata Vergine Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής - Ο Εσπερινός του Μοντεβέρντι

Μουσική διεύθυνση: Emiliano Gonzalez Toro - Ο Εσπερινός του Μοντεβέρντι για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μια μυσταγωγική εμπειρία στο Μέγαρο

09 Δεκ 2025 | 14:48

Μέγαρο Μουσικής: Ουρανία Γκάσιου - Ελένη Κεβεντσίδου - 2 Οργανίστες - 4 Χέρια Στη μνήμη του Νίκολας Κύναστον

Μια μοναδική σύμπραξη στο εκκλησιαστικό όργανο προς τιμήν του Νίκολας Κύναστον - Κυριακή 21 Δεκεμβρίου, 20:30, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

ΔΙΑΚΡΙΣΗ 09 Δεκ 2025 | 08:45

Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Το περιοδικό Time τον ανακήρυξε "Καλλιτέχνη της Χρονιάς"

Καλλιτέχνη της Χρονιάς για το 2025 ανακήρυξε τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο το περιοδικό "Time".

ΤΑ ΦΑΒΟΡΙ 08 Δεκ 2025 | 18:31

Αυτές είναι οι υποψηφιότητες για τις Χρυσές Σφαίρες: "Φιγουράρει" η Bugonia του Λάνθιμου

Η BUGONIA του Λάνθιμου φαίνεται να αποτελεί ένα από τα πιο πολυσυζητημένα έργα της χρονιάς - Ποιες υποψηφιότες είναι φαβορί

ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 08 Δεκ 2025 | 16:51

Το ''Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" βασισμένο στο βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά για λίγες ακόμα παραστάσεις

Μετά από τρεις συνεχόμενες χρονιές γεμάτες επιτυχίες, εξαιρετικές κριτικές και θερμή ανταπόκριση από το κοινό, το έργο ολοκληρώνει το ταξίδι του στο Θέατρο Αλκμήνη.

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥ 07 Δεκ 2025 | 10:58

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ για το "Wisdom of Happiness" και τον Δαλάι Λάμα: Συμπόνια και προσφορά κλειδί για τη "γαλήνη του μυαλού"

Από τότε που συνάντησε τον Δαλάι Λάμα, ο Γκιρ είναι ένθερμος ακτιβιστής για την ανεξαρτησία του Θιβέτ.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ 07 Δεκ 2025 | 10:46
ΑΙΓΥΠΤΙΟΛΟΓΟΙ 05 Δεκ 2025 | 20:23

Εντυπωσιακή ανακάλυψη έφερε τη λύση ενός αινίγματος: Ταυτοποίησαν τη μούμια του φαραώ Σεσόνκ Γ΄ από αγαλματίδια υπηρετών

Αρχαιολόγοι ταυτοποίησαν τη μούμια του φαραώ Σεσόνκ Γ΄ χάρη στα αγαλματίδια υπηρετών του

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 05 Δεκ 2025 | 12:24

Μποφίλιου - Χαρούλης: Κανονικά η παγκόσμια περιοδεία τους, με αλλαγή ονόματος - Η νέα αφίσα και η ανακοίνωση

Η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Γιάννης Χαρούλης ανακοίνωσαν εκ νέου την παγκόσμια περιοδεία τους, για την οποία έγινε τεράστια συζήτηση και προκλήθηκαν πολλές αντιδράσεις.

ΛΟΓΩ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ 05 Δεκ 2025 | 10:41

Μαρία Κάλλας: Αναβάλλεται η προβολή της ταινίας παρουσία της Μόνικα Μπελούτσι, στο Θέατρο Παλλάς

Αναβάλλεται λόγω κακοκαιρίας, η προβολή της ταινίας "Maria Callas Monica Bellucci: An Encounter / Μαρία Κάλλας - Μόνικα Μπελούτσι: Μια συνάντηση", παρουσία της Μόνικα Μπελούτσι στο Παλλάς.

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ 04 Δεκ 2025 | 15:59

Πέθανε ο θρυλικός κιθαρίστας Steve Cropper

Μυθική φυσιογνωμία της Stax Records, ο Steve Cropper έφυγε από τη ζωή στα 84 του

04 Δεκ 2025 | 14:30

"Ο Αλαντίν και τα Μαγικά Χριστούγεννα" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο Αλαντίν και τα Μαγικά Χριστούγεννα μάς καλεί σε ένα ταξίδι όπου οι ευχές παίρνουν ζωή και το παραμύθι αρχίζει ξανά – εδώ, στο Μέγαρο, από τις 20 Δεκεμβρίου 2025 μέχρι και τις 11 Ιανουαρίου 2026.

ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 04 Δεκ 2025 | 14:10

"Ο Μότσαρτ και η μαγεία των Χριστουγέννων" από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Με τη μουσική διεύθυνση του καταξιωμένου μαέστρου Νίκου Χαλιάσα, η Ορχήστρα παρουσιάζει ένα πρόγραμμα που συνδυάζει διαχρονικά αριστουργήματα του κλασικού ρεπερτορίου με αγαπημένες μελωδίες των Χριστουγέννων.

ΘΕΑΤΡΟ ΟΔΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 04 Δεκ 2025 | 10:58

"Το ημερολόγιο ενός τρελού": Η σπουδαία παράσταση του Στάθη Λιβαθινού επιστρέφει για 2η χρονιά

Το συγκλονιστικό πρωτοπρόσωπο αφήγημα του σπουδαίου Ρώσσου λογοτέχνη, παρουσιάζεται για 2η σεζόν και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, σε μια εντελώς νέα θεατρική προσέγγιση.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 04 Δεκ 2025 | 10:30
ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ 03 Δεκ 2025 | 17:57

Κατεβάζουν αυλαία τα θέατρα στις 5 Δεκεμβρίου λόγω απεργίας των ηθοποιών - Ποιες παραστάσεις αναβάλλονται

Οι ηθοποιοί υπογραμμίζουν πως "δεν ανεχόμαστε άλλο να κάνουμε μήνες πρόβες χωρίς να τις πληρωνόμαστε και να βγάζουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ στο όνομα μας"

ΣΤΙΣ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 03 Δεκ 2025 | 16:27

Ίδρυμα Ευγενίδου: Εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του εθνικού ευεργέτη Ευαγγέλη Ζάππα

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου - Στο πλαίσιο αυτής, θα βραβευθεί για το έργο του το Ίδρυμα Ευγενίδου

ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ 03 Δεκ 2025 | 11:09

Ξεχωριστά προγράμματα από την ΕΡΤ για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η ΕΡΤ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, παρουσιάζει ξεχωριστά προγράμματα, στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και στις ψηφιακές πλατφόρμες.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 02 Δεκ 2025 | 23:47

Ο Σταύρος Ξαρχάκος στηρίζει τον γιο του Μάνου Χατζιδάκι: Αγνόησαν προκλητικά τη βούλησή του - Τα υπόλοιπα είναι κουτσομπολιό

"Θα μπορούσαν οι παραγωγοί να προχωρήσουν διαφορετικά τις συναυλίες τους", έγραψε ο Σταύρος Ξαρχάκος, παίρνοντας θέση στη διαμάχη που ξέσπασε

02 Δεκ 2025 | 17:03

"Μια βραδιά στη Λιλιπούπολη" από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Οι "Μουσικοί Περίπατοι" της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών θυμούνται και ξαναζωντανεύουν τη θρυλική ραδιοφωνική εκπομπή τού Τρίτου Προγράμματος "Εδώ Λιλιπούπολη".

«ΠΑΙΞΕ ΡΕ ΦΙΛΕ ΜΠΑΛΑ» 02 Δεκ 2025 | 16:43

O Σταμάτης Κραουνάκης γράφει για τον Γιώργο Νταλάρα - To νέο ζεϊμπέκικο εμπνευσμένο από τη ζωή του ερμηνευτή

Ο Σταμάτης Κραουνάκης εμπνέεται από τη ζωή και την πορεία του Γιώργου Νταλάρα και γράφει ένα νέο ζεϊμπέκικο με τίτλο "Παίξε ρε φίλε μπάλα"

ΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ 02 Δεκ 2025 | 15:01

Μέγαρο Μουσικής: Les Arts Florissants: Ορατόριο των Χριστουγέννων - Η Θεία γέννηση μέσα από τη μουσική του Μπαχ

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου | 20:30 | Αίθουσα Χρ. Λαμπράκης - Η προπώληση έχει αρχίσει

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ 02 Δεκ 2025 | 14:59

Ακυρώθηκε η συνέντευξη Τύπου για την περιοδεία Μποφίλου - Χαρούλη - Το "μπλόκο" από τον γιο του Χατζιδάκι

Ακυρώνεται η προγραμματισμένη αυριανή συνέντευξη Τύπου για το συναυλιακό project - Θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα στις 10 Ιανουαρίου στο Άμστερνταμ.

02 Δεκ 2025 | 10:15

Οι 5+1 λόγοι που αποδεικνύουν ότι ο Sir Rod Stewart είναι ένας ζωντανός θρύλος

Καθώς η μεγάλη στιγμή πλησιάζει και ο μοναδικός Sir Rod Stewart ετοιμάζεται για την πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα, μπαίνουμε στο κλίμα με μερικά από τα πιο απίθανα facts