Μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου "Οι Αμέτρητες Όψεις του Ωραίου"

Η έκθεση καταγράφει τη διαχρονική προσπάθεια του ανθρώπου να αναζητήσει το ωραίο και να το εντάξει στην καθημερινότητά του.

mexri-tis-8-septembriou-oi-ametrites-opseis-tou-wraiou
SHARE THIS
0
SHARES

Συνεχίζεται μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Μαστίχας Χίου η περιοδική έκθεση «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου» μια συνεργασία του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου (ΕΑΜ) με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς.

Η έκθεση, η οποία παρουσιάστηκε, διαδοχικά, στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας στα Ιωάννινα και στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στην Τήνος, καταγράφει τη διαχρονική προσπάθεια του ανθρώπου να αναζητήσει το ωραίο και να το εντάξει στην καθημερινότητά του, αποτυπώνοντάς το σε έργα τέχνης, αντικείμενα καλλωπισμού και σκεύη καθημερινής χρήσης. 

Πενήντα αρχαιότητες από τις συλλογές του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, που χρονολογούνται από τους προϊστορικούς έως τους ρωμαϊκούς χρόνους, έρχονται σε συνομιλία με εκθέματα και φωτογραφικό υλικό, που προέρχονται από την Ιστορική Εθνολογική Εταιρεία Ελλάδος/Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και το Travelogues- Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, αντίστοιχα, και τα οποία αναδεικνύουν την ομορφιά των γυναικών της Χίου μέσα από τα μάτια περιηγητών (16ος-19ος αιώνας).

 

Φωτο: ΕΑΜ/ΤΑΠ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook