Μια αλησμόνητη βόλτα στην Bauhaus Αθήνα

Άλλη μία παράλληλη εκδήλωση του ΟΗΑ 2019, το OPEN WALK | Walking in Athens for Bauhaus - 5 theatrical interventions, θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 30 Μάιου.

mia-alismoniti-bolta-stin-bauhaus-athina
SHARE THIS
0
SHARES

Ένας πολύ ενδιαφέρων περίπατος στο κέντρο της πόλης σχεδιάζεται με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση της σχολής του Bauhaus. Μέσα από στάσεις σε κτίρια με έντονες επιρροές από το Bauhaus ο περίπατος μας υπόσχεται ένα αρχιτεκτονικό ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο. Οι διαδρομές περιλαμβάνουν ξεναγήσεις, που θα πραγματοποιηθούν από τους εθελοντές του OpenHouseAthens, και θα πραγματοποιηθούντην Πέμπτη 30/05 το πρωί, την Παρασκευή 31/05 πρωί και απόγευμα και το Σάββατο 01/06, πρωί και απόγευμα.

Πέντε από τις συνολικά 18 διαδρομές θα ενσωματώσουν σύντομα θεατρικά δρώμενα από τη θεατρική ομάδα MAERZBUEHNE, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Martin Scharnhorst. Τα θεατρικά δρώμενα θα πραγματοποιηθούν στα γερμανικά και το κοινό θα λάβει handouts των μεταφρασμένων κειμένων στα αγγλικά. Οι διαδρομές με τα θεατρικά δρώμενα περιλαμβάνουν στάσεις και ξεναγήσεις εσωτερικά στηνΜπλε Πολυκατοικία, την Πολυκατοικία Βαλεντή, τη Μοντέρνα Πολυκατοικία στην Σίνα, τη Γερμανική Ευαγγελική Εκκλησία και στον πεζόδρομο της οδού Ομήρου (με φόντο την Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης). 

Οι υπόλοιπες διαδρομές περιλαμβάνουν στάσεις και ξεναγήσεις εξωτερικά των κτιρίων: Μπλε Πολυκατοικία, Πολυκατοικία Μιχαηλίδη-Βαλεντή, 35ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, Κυβιστική Πολυκατοικία στη Διδότου, Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης, Πολυκατοικία Αντωνακάκη, 14ο Δημοτικό Σχολείο "Δημήτρης Πικιώνης", Γερμανική Ευαγγελική Εκκλησία.

Για την παρακολούθηση των ξεναγήσεων απαιτείται κράτηση μέσω της ιστοσελίδας στη φόρμα που θα ανοίξει στις 20 Μαΐου στο: http://www.openhouseathens.gr/draseis/open-walk/

Στον ίδιο σύνδεσμο θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τη δράση.  

Η δράση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook