Μια έκθεση για τη Λίντα Ίστμαν, μούσα του Πολ Μακάρτνεϊ

Παρουσιάζονται για πρώτη φορά αρχειακό υλικό και αναμνηστικά, μεταξύ άλλων, τα ημερολόγια της φωτογράφου από τη δεκαετία του 1960.

mia-ekthesi-gia-ti-linta-istman-mousa-tou-pol-makartnei
SHARE THIS
0
SHARES

Φωτογραφίες εικονικών ονομάτων και στιγμών της μουσικής από τη δεκαετία του 1960, αλλά και πιο προσωπικά στιγμιότυπα που ξυπνούν έντονα συναισθήματα επιλέχθηκαν για τη μεγάλη αναδρομική φωτογραφική έκθεση αφιερωμένη στο έργο της Λίντα ΜακΚάρτνεϊ που φιλοξενείται στη Γκαλερί και Μουσείο Τέχνης Kelvingrove στη Γκλασκώβη.

Η Αμερικανίδα φωτογράφος, Λίντα Ίστμαν το 1969, άρχισε να ζει το όνειρο πολλών θαυμαστών των Beatles, όταν παντρεύτηκε τον Πολ ΜαΚάρτνεϊ στο Λονδίνο. Αλλά έως εκείνη τη στιγμή είχε ήδη επιτύχει αυτό που πολλοί θα ζήλευαν. Είχε ήδη φωτογραφήσει όλους τους διάσημους καλλιτέχνες, την Αρίθα Φράνκλιν, τη Τζάνις Τζόπλιν, τον Μπομπ Ντίλαν, τους Grateful Dead, τους Rolling Stones και τον Έρικ Κλάπτον και το 1967 κέρδισε τον τίτλο της Aμερικανίδας Γυναίκας Φωτογράφου της Χρονιάς.

Στην έκθεση που επιμελήθηκαν ο Σερ Πολ ΜακΚάρτνεϊ και οι κόρες του από τον γάμο με τη Λίντα ΜακΚάρτνεϊ, Μέρι και Στέλλα παρουσιάζονται για πρώτη φορά αρχειακό υλικό και αναμνηστικά, μεταξύ άλλων, τα ημερολόγια της φωτογράφου από τη δεκαετία του 1960 που ρίχνουν φως στη σύγχρονη μουσική της σκηνή της εποχής και τα πρώτα βήματά της στη φωτογραφική της καριέρα.

Μετά τον γάμο της με το μέλος των Beatles άρχισε να ασχολείται και με τη μουσική, αλλά συνέχισε να φωτογραφίζει σε όλη τη διάρκεια της ζωής της, καταγράφοντας στιγμές του θρυλικού γκρουπ, πορτρέτα άλλων καλλιτεχνών, τοπία και την οικογενειακή της ζωή.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

φωτο: ΑΠΕ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook