Μια παράσταση για την μοτοσυκλέτα και την οδική ασφάλεια

Η αγάπη για την μοτοσυκλέτα,η ελευθερία της οδήγησης, η οδική ασφάλεια μέσα από μια ιστορία αγάπης,ζωντανεύουν στην σκηνή του θεάτρου με σύνθημα «Το κράνος σου πάει»

mia-parastasi-gia-tin-motosukleta-kai-tin-odiki-asfaleia
|
SHARE THIS
0
SHARES
 

Ο Άγγελος και η Ζωή, δύο νέοι που τους ενώνει η αγάπη τους για τη μοτοσικλέτα, συμπορεύονται στη ζωή και τους δρόμους του κόσμου. Αναπνέουν μαζί, γνωρίζουν νέους τόπους, ανακαλύπτουν την ελευθερία, και μαθαίνουν να κινούνται με ασφάλεια, γιατί ξέρουν ότι μόνο έτσι μπορούν να συνεχίσουν να ζουν.

Με κεντρικό σύνθημα «Το κράνος σου πάει» #to_kranos_soy_paei» η θεατρική παράσταση «LIVE LOVE RIDE», ανοίγει φέτος για πρώτη φορά στο κοινό, το τεράστιο κοινωνικό θέμα των νέων που πέφτουν καθημερινά θύματα της ασφάλτου.

Στόχος της παράστασης είναι να ευαισθητοποιήσει και να προβληματίσει τους θεατές για το «εθνικό ζήτημα», το πρόβλημα των τροχαίων στη χώρα μας, να ενισχύσει την πρόληψη και να μεταδώσει την πραγματικά τραγική διάσταση που κρύβεται πίσω από την απώλεια ενός νέου ανθρώπου, πέρα από τα στατιστικά στοιχεία και τους απρόσωπους αριθμούς.

 

 Το έργο, το οποίο πραγματεύεται το θέμα της οδικής ασφάλειας μέσω της αγάπης και της επαφής των νέων με τη μοτοσικλέτα, βασίζεται σε αφηγήσεις και μαρτυρίες μοτοσικλετιστών και των οικογενειών τους.

 

«Είχα πολλά χρόνια την ιδέα», μας λέει ο σκηνοθέτης της παράστασης Στρατής Πανούριος, «και πιστεύω ότι τέχνη πρέπει να παίρνει θέση σε αυτά τα ζητήματα, να είναι εκτός του αισθητικού της κομματιού και ένα εργαλείο θεατρικό και εκπαιδευτικό για ένα τόσο κορυφαίο θέμα. Στην Ελλάδα τον περασμένο χρόνο είχαμε 900 θανάτους ανθρώπων με μοτοσυκλέτες. Εμείς δε θέλουμε με αυτή την παράσταση να κάνουμε μάθημα ή να κουνήσουμε το δάχτυλο σε όποιον οδηγεί μοτοσυκλέτα, αλλά θέλουμε να πάρουμε θέση στο θέμα της ασφάλειας. Είναι αδιανόητο να διακινδυνεύουμε τη ζωή μας, επειδή δε φοράμε κράνος ή δε φροντίζουμε να φορά ο συνοδηγός μας».

 

Στατιστικά στην Ελλάδα τα τροχαία με μοτοσυκλέτα έχουν αυξηθεί, ενώ έχουν μειωθεί οι διαδρομές των μοτοσικλετιστών.

Την προσπάθεια για την ευαισθητοποίηση των εφήβων και νέων στα θέματα της οδικής ασφάλειας υποστηρίζουν οι φορείς: Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας - Πάνος Μυλωνάς (ΙΟΑΣ), Πανελλήνιος Σύλλογος Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Ανηλίκων «Αγάπη για Ζωή»,  Το Χαμόγελο του Παιδιού, κ.α.

 

Πληροφορίες:

Θέατρο Προσκήνιο | Καπνοκοπτηρίου 8 & Στουρνάρη, Πολυτεχνείο | τηλ. 210 8211855, Κάθε Σάββατο στις 18.00

«Live now – Love the trip – Ride with safety»

Κείμενο/ Σκηνοθεσία: Στρατής Πανούριος

Επιμέλεια Κίνησης: Θέμης Βλάχος

Σχεδιασμός Φώτων: Στάθης Σάλτας

Μουσική : Στρατής Πανούριος

Παίζουν οι ηθοποιοί: Αγγέλικα Σταυροπούλου, Τηλέμαχος Γ. Τσώλης

Η παράσταση έχει αναρτηθεί στην Διαδικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη του Υπουργείου Παιδείας, http://e-yliko.minedu.gov.gr  

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook