Μίκης: Η ζωή δεν σταματά ποτέ, παρ’ όλες τις δυσκολίες

«Ο ελληνισμός ανταπεξήλθε σε πολύ δυσκολότερες συνθήκες. Ακόμα και τότε, ο πολιτισμός ήταν μια καταφυγή» είπε ο Μίκης στη συνάντηση που είχε με τον Νίκο Ξυδάκη.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

«Η ζωή δε σταματά ποτέ, παρ’ όλες τις δυσκολίες», είπε ο Μίκης Θεοδωράκης, αναφερόμενος στη δύσκολη καμπή στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα μας.

«Ο ελληνισμός ανταπεξήλθε σε πολύ δυσκολότερες συνθήκες. Ακόμα και τότε, ο πολιτισμός ήταν μια καταφυγή». Και πρόσθεσε ότι ο πολιτισμός, στην ουσιαστική, αυθεντική του εκδοχή, αποτελεί και τον καλύτερο πρεσβευτή μας στο εξωτερικό.

Επίσκεψη στον κ. Μίκη Θεοδωράκη με την ευκαιρία του φετινού εορτασμού των 90 χρόνων του πραγματοποίησε χθες, ο αν. υπουργός Πολιτισμού κ. Νίκος Ξυδάκης.

«Ηρθα να αποτίσω φόρο τιμής σε σας, μια βουνοκορφή του ελληνικού πολιτισμού», είπε ο υπουργός προς τον κορυφαίο συνθέτη, ο οποίος πρόσφερε στον κ. Ξυδάκη ένα αντίτυπο του έργου που βασίζεται σε τρεις κύκλους τραγουδιών του, τών «Διόνυσος», «Τα Πικροσάββατα» και «Ασίκικο Πουλάκη».

Στη μακρά συζήτηση που ακολούθησε, ο Μίκης ξετύλιξε εμπειρίες του πολλών ιστορικών στιγμών της ελληνικής κοινωνίας, τις οποίες έζησε και στις οποίες συχνά πρωταγωνίστησε- από την Κατοχή και την Μακρόνησο έως τις συναυλίες του σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, αλλά και μετά τη Μεταπολίτευση.