Μίκης Θεοδωράκης - Ποιός τη ζωή μου...

Από τη γενέτειρά του Χίο, μέχρι την παγκόσμια αναγνώριση και καταξίωση, ο Μίκης έζησε μια ζωή μυθική και περιπετειώδη. Η παράσταση που συγκίνησε από 28 Ιανουαρίου.

mikis-theodwrakis---poios-ti-zwi-mou
SHARE THIS
0
SHARES

Μνήμες και μουσικές που συνεπαίρνουν, το κοινό να σιγοτραγουδά συγκινημένο -μάλιστα, δύο από τα κείμενα έχει γράψει ο ίδιος ο Μίκης- μία παράσταση «δεμένη» που συμπυκνώνει 90 ολόκληρα χρόνια. 

Η παράσταση που συγκλόνισε περισσότερους από 100.000 θεατές σε όλη την Ελλάδα και έγινε μυσταγωγικό προσκύνημα για 7.000 άτομα στη Μακρόνησο, επαναλαμβάνεται μόνο για λίγες παραστάσεις από 28 Ιανουαρίου έως 8 Φεβρουαρίου, στο Θέατρο Badminton.

 

Η παράσταση «Μίκης Θεοδωράκης - Ποιός τη ζωή μου» είναι ένα μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στον μεγαλύτερο εν ζωή μύθο της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας, που διατρέχει μέσω της μουσικής του την πρόσφατη ιστορία της Ελλάδας και είναι ενταγμένο στις εκδηλώσεις του θεάτρου Badminton για τα 90 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη.

Από τη Χίο στην κορυφή 

Η Ελλάδα «ταξιδεύει» από το 1922 μέχρι τις μέρες μας, μέσα από τη ζωή, τις μουσικές και τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

Από τη γενέτειρά του Χίο, μέχρι την απογείωση στην παγκόσμια αναγνώριση και καταξίωση, ο Μίκης Θεοδωράκης έζησε μια ζωή μυθική και περιπετειώδη…

 

Προσωπικές μνήμες – αφηγήσεις, σκηνές που συγκλονίζουν και μουσικές που συνεπαίρνουν, μάς ταξιδεύουν από τα «πέτρινα χρόνια», στην «άνοιξη της δεκαετίας του ’60» και στη μεταπολίτευση… Η συνύπαρξη ποίησης και μουσικής… Η συνάντηση του Μίκη Θεοδωράκη με τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του σύγχρονου πολιτισμού. Χατζιδάκις, Ελύτης, Ρίτσος, Σεφέρης… Ο Μίκης Θεοδωράκης, διαρκώς παρών στις εξελίξεις, δημιουργεί μια νέα πολιτιστική πρόταση, όχι μόνο καταγράφοντας τη σκληρή ελληνική πραγματικότητα, αλλά προτείνοντας συνεχώς, μέσα από το έργο και τους αγώνες του, νέες ιδέες και εκδοχές…

Περισσότερα από 50 τραγούδια - σταθμοί του Μίκη Θεοδωράκη, συνδέονται με την ιστορία της νεότερης Ελλάδας… Δύο από τα κείμενα έχει γράψει ο ίδιος ο Μίκης.

Η σκηνοθεσία είναι του Θέμη ΜουμουλίδηΣτον ρόλο του Μίκη Θεοδωράκη ο Άρης Λεμπεσόπουλος.

Τη μητέρα του υποδύεται η Πέμη Ζούνη, τον πατέρα του ο Νίκος Αρβανίτης, τον αδελφό του Γιάννη ο Χρήστος Πλαΐνης και τη σύζυγο του Μυρτώ η Μαριάννα Πολυχρονίδη.

Τα τραγούδια της παράστασης ερμηνεύουν ο Κώστας Μακεδόνας, η Γιώτα Νέγκα, ο Κώστας Θωμαΐδης, η Άννα Λινάρδου, ο Γιάννης Μαθές.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook