Μίλτος Λογιάδης και Άννα Καφέτση στο Μέγαρο Μουσικής

Οι αλλαγές σηματοδοτούν τη νέα σελίδα του Μεγάρου Μουσικής, μια επανεκκίνηση με σύζευξη των τεχνών

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Μίλτος Λογιάδης και Άννα Καφέτση στο Μέγαρο Μουσικής

Η αλλαγή σελίδας στο μέγαρο Μουσικής και το πέρασμά της σε νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς, με το οποίο Περιέρχεται στο Δημόσιο ως εποπτευόμενος Οργανισμός του Υπουργείου Πολιτισμού σηματοδότησε και την ανάγκη για αλλαγή προσώπων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας ΑΥΓΗ, ο Μίλτος Λογιάδης θα είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου και η Άννα Καφέτση αναλαμβάνει την ευθύνη για τα εικαστικά του Μεγάρου, όπως αποφάσισε το Δ.Σ. στη συνεδρίαση της προηγούμενης Τρίτης. Τα καθήκοντά τους αναλαμβάνουν στο αμέσως επόμενο διάστημα, αφού διευθετηθούν πρακτικά ζητήματα σχετικά με τις οργανικές τους θέσεις αλλά και η παραίτηση του Μίλτου Λογιάδη από το Δ.Σ. του Μεγάρου, πριν τοποθετηθεί επισήμως την 1η Ιουλίου στη νέα του θέση.

Μίλτος Λογιάδης και Άννα Καφέτση στο Μέγαρο Μουσικής

Ο Μίλτος Λογιάδης δήλωσε ότι "τα οικονομικά προβλήματα που συσσωρεύτηκαν από παλιά, κυρίως με τις δανειοδοτήσεις, και ενισχύθηκαν με την κρίση, καθώς με τη δραστική μείωση της επιχορήγησης του Μεγάρου από το υπουργείο Πολιτισμού δεν ήταν δυνατή η κάλυψη των καλλιτεχνικών και λειτουργικών εξόδων του, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται χρέη και προς τρίτους, και προς το προσωπικό". Ωστόσο, "τώρα, με τον νόμο που ψηφίστηκε, βαίνουν όλα προς εξομάλυνση και προς οριστική ρύθμιση" λέει και επισημαίνει ότι "αυτό από μόνο του σηματοδοτεί μια επανεκκίνηση του Μεγάρου Μουσικής τόσο όσον αφορά την οικονομική του λειτουργία όσο και την καλλιτεχνική του παραγωγή".

Ο Μίλτος Λογιάδης δήλωσε ακόμα ότι θα παραθέσει ένα πλήρες σκεπτικό προγραμματισμού, διαβεβαιώνει ότι το πρόγραμμα της επόμενης καλλιτεχνικής περιόδου 2016-2017 θα παρουσιαστεί στις αρχές, φθινοπώρου και ότι στο επίκεντρο των προσπαθειών πέρα από τους καθιερωμένους κύκλους συναυλιών και παραστάσεων όπως οι 'Μεγάλες Ορχήστρες', οι 'Μεγάλοι σολίστ', το 'Θέατρο στο Μέγαρο', οι 'Γέφυρες', που θα συνεχιστούν, θα βρίσκεται η σύγχρονη ελληνική δημιουργία και ο διάλογος με τα σύγχρονα ρεύματα του εξωτερικού καθώς και η παλιότερη λόγια μουσική παραγωγή του τόπου μέσα από τη παρουσίαση άγνωστων θησαυρών της. Επίσης, στο επίκεντρο θα είναι και η σχέση της μουσικής με τις άλλες τέχνες και τις επιστήμες, ένα μεγαλύτερο άνοιγμα στα εικαστικά, με την παρουσία της Άννας Καφέτση, αλλά και στον χορό".

Ο Κ. Λογιάδης μίλησε ακόμα για συνεργασία με την ΚΟΑ, την Καμεράτα, την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Ελληνικό Φεστιβάλ και άλλους καλλιτεχνικού φορείς.

Μίλτος Λογιάδης και Άννα Καφέτση στο Μέγαρο Μουσικής - εικόνα 2

Η Άννα Καφέτση από την πλευρά της θεωρεί την παρουσία της στο Μέγαρο τη δεδομένη αυτή στιγμή τη βλέπω σε μια προοπτική συνένωσης δυνάμεων για τη διαμόρφωση της νέας εποχής ενός από τους ισχυρότερους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας και τόνισε ότι επεξεργάζεται μια εναλλακτική πρόταση, τολμηρή, που θα αξιοποιήσει κυρίως κρυφές, αθέατες δυνατότητες του Μεγάρου, για να αναδείξει την άλλη όψη και να τη συμπεριλάβει στην αναγνωρίσιμη ταυτότητά του. Μέσα σ' ένα τέτοιο πλαίσιο, οι διαφορετικές τέχνες, μουσική, εικαστικές και οπτικοακουστικές τέχνες, παραστατικές τέχνες, παύουν να είναι ανταγωνιστικές.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 27 Νοε 2021 | 14:18

Κένι Λόουτς: "Τα Γλυπτά του Παρθενώνα είναι κλεμμένα και πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα"

Ο Κεν Λόουτς, ένας από τους διασημότερους Βρετανούς σκηνοθέτες, τάχθηκε ξανά υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα

ΑΠΟ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 25 Νοε 2021 | 13:21

Το Μυστήριο της Μαρί Ροζέ, του Εντγκαρ Άλλαν Πόε στο θέατρο Δρόμος

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το διήγημα αυτό του Πόε "Το Μυστήριο της Μαρί Ροζέ" μεταφέρεται στο θεατρικό σανίδι με τους πρωταγωνιστές να βγαίνουν από τα παγωμένα άρθρα των εφημερίδων και να ζωντανεύουν στη σκηνή.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΣΤΑΘΗ ΛΙΒΑΘΙΝΟΥ 25 Νοε 2021 | 13:09

"Συμφορά από το πολύ μυαλό" στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων - Οι πρώτες φωτογραφίες της παράστασης

Το Θέατρο της οδού Κυκλάδων - Λευτέρης Βογιατζής, ένα από τα σημαντικότερα και επιδραστικότερα θέατρα της αθηναϊκής σκηνής, περνάει στη νέα του εποχή.

ΤΟΥ ΜΟΛΙΕΡΟΥ 25 Νοε 2021 | 12:55

Θέατρο Σημείο: Ντον Ζουάν σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Διαμαντή - Πρεμιέρα 9 Δεκεμβρίου

Va! Pour l'amour de l'Humanité" | "Εμπρός! Από αγάπη για την Ανθρωπότητα" -Ντον Ζουάν. Πράξη Γ’. Σκηνή 2.

ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 25 Νοε 2021 | 09:55
ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΤΗΝ 1Η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 25 Νοε 2021 | 07:29

Τα Χριστούγεννα ζωντανεύουν στο "Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος" - Φώτα, στολισμένα έλατα, παγοδρόμιο

Το πρώτο βράδυ του Δεκέμβρη, τα αμέτρητα γιορτινά φώτα ανάβουν, χαρίζοντας τη λάμψη τους στα πλατάνια του Καναλιού και τα στολισμένα έλατα της Αγοράς.

ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 Νοε 2021 | 18:44

Πέθανε ο πασίγνωστος ηθοποιός στη Γερμανία, Κώστας Παπαναστασίου - Ιδιοκτήτης του εμβληματικού εστιατορίου "Terzo Mondo"

Πέθανε στο Βερολίνο στα 84 του χρόνια ο Κώστας Παπαναστασίου, γνωστός στη Γερμανία ως ηθοποιός και ιδιοκτήτης του φημισμένου ελληνικού εστιατορίου Terzo Mondo.

ΑΠΟ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 24 Νοε 2021 | 12:46

"Εγκάρσιος Προσανατολισμός": Το νέο έργο του Δημήτρη Παπαϊωάννου έρχεται στη Στέγη

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου επιστρέφει στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση από τις 22 Δεκεμβρίου έως τις 16 Ιανουαρίου, με το νέο του έργο "Εγκάρσιος Προσανατολισμός".

24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1991 24 Νοε 2021 | 07:03

Φρέντι Μέρκιουρι: 30 χρόνια από την ημέρα που έφυγε ένας θρύλος...

"Δεν θα γίνω ένας ροκ σταρ. Θα γίνω θρύλος", έλεγε ο Φρέντι Μέρκιουρι.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ 23 Νοε 2021 | 20:00

Άρης Σερβετάλης: Τι απαντά σε όσους τον κατηγορούν ότι άφησε άνεργους τους συναδέλφους του

Η πρώτη αντίδραση του Άρη Σερβετάλη μετά τον σάλο για την αποχώρησή του από την παράσταση "Ρινόκερος" - Πότε το ανακοίνωσε στην παραγωγή.

ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ 23 Νοε 2021 | 18:03

Σάλος με τον ανεμβολίαστο Σερβετάλη που αφήνει άνεργους τους συναδέλφους του- Τον καρφώνουν Καφετζόπουλος, Κοκκινοπούλου

Αν και βαθιά θρησκευόμενος ο Αρης Σερβετάλης δεν έχει πρόβλημα να αφήσει άνεργους τους συναδέλφους του

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΝΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣΗΜΑ 23 Νοε 2021 | 17:09

Θεσσαλονίκη: Η "περατζάδα" του Άντι Γκαρσία σε Καμάρα, Ροτόντα και παραλία - Τι δώρο του έκανε πλανόδιος πωλητής

Ο χολιγουντιανός σταρ Άντι Γκαρσία θα επιστρέψει στις ΗΠΑ με μια καλή "γεύση" Θεσσαλονίκης

ΑΠΟ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 23 Νοε 2021 | 13:29

"Γυναικείες Ιστορίες": 16 βιογραφικά διηγήματα σε μία παράσταση στο θέατρο Vault - Σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά

Το βιβλίο του Γιώργη Μασσαβέτα "Γυναικείες Ιστορίες" που περιλαμβάνει 16 βιογραφικά διηγήματα μεταφέρεται στο θέατρο σε μια ενιαία παράσταση, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά.