Follow us

Μίμης Πλέσσας: Οι μεγαλύτερες επιτυχίες του - " Αν σ' αρνηθώ αγάπη μου" - "Μην του μιλάτε του παιδιού"

Από τους πιο σημαντικούς και παραγωγικούς 'Ελληνες συνθέτες, που διένυε με άνεση το φάσμα από την τζαζ και την ελαφριά μουσική έως το έντεχνο λαϊκό.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
πλεσσας

Ο μουσικοσυνθέτης Μίμης Πλέσσας με τις αμέτρητες επιτυχίες έφυγε από τη ζωή έχοντας αφήσει πίσω του σπουδαία παρακαταθήκη. Τιμήθηκε επανειλημμένα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ είχε λάβει πολλούς χρυσούς και πλατινένιους δίσκους.

Από τους πιο σημαντικούς και παραγωγικούς Έλληνες συνθέτες, που διένυε με χαρακτηριστική άνεση το φάσμα από την τζαζ και την ελαφριά μουσική έως το έντεχνο λαϊκό τραγούδι και τις μεγάλες μουσικές φόρμες, ο Μίμης Πλέσσας ξεχώρισε από πολύ νωρίς με το ταλέντο του στην Ελλάδα και διεθνώς.

Αξέχαστες θα μείνουν οι επιτυχίες του " Αν σ' αρνηθώ αγάπη μου”, " Εκείνο το πρωί στην Κηφισιά”, " Τι σου ΄κανα και πίνεις”, " Τόσα καλοκαίρια”, " Ποιος το ξέρει”, " Οι χάντρες”, " Μα τώρα αγάπη μου”, " Η Μυρσίνη βάζει τα άσπρα”, " Απόψε σε θέλω”, " Μην του μιλάτε του παιδιού”, " Άμα δείτε το φεγγάρι”, " Η πρώτη μας νύχτα”, " Μεθυσ' απόψε το κορίτσι μου”, " Πρώτη φορά”, " Τα φιλιά”, " Έπεφτε βαθιά σιωπή”, " Χίλιες βραδιές”, " Του αγοριού η καρδιά”, " Θα πιω απόψε το φεγγάρι”, " Ξημερώνει Κυριακή”, " Κορίτσι στάσου να σου πω”, " Όλα δικά σου”, " Είμαι γυναίκα του κεφιού”, " Πέρα στα παλιά σεράγια”, " Πρώτη φορά”, " Έκλαψα χτες”, " Το κερί μου έλιωσε”, " Μια με θέλεις μια με διώχνεις”, " Οι μέρες του καλοκαιριού”, " Με βρήκε ο ήλιος” και πολλές άλλες.

Μίμης Πλέσσας: Οι μεγαλύτερες επιτυχίες του - " Αν σ' αρνηθώ αγάπη μου" - "Μην του μιλάτε του παιδιού"

​Στη λαμπρή του καριέρα δεκαετιών βιρτουόζος πιανίστας και μαέστρος, πολυσχιδής συνθέτης μελωδιών και τραγουδιών άφησε εποχή με τη μουσική για τον κινηματογράφο.

Ενα μικρό δείγμα από τα ωραιότερα κινηματογραφικά τραγούδια του ήταν "Οι θαλασσιές οι χάντρες", "Η πρώτη μας νύχτα", "Έχω στενάχωρη καρδιά", "Άνοιξε-άνοιξε", "Όπου κι αν βρίσκεσαι", "Νύχτα καλοκαιριού", "Ένας ουρανός μ'αστέρια", "Πόνο στον πόνο στα σκαλιά", "Απόψε κάποιος θα χαθεί", "Έκλαψα χθες", "Μια με θέλεις μια με διώχνεις", "Του αγοριού απέναντι", "Μη του μιλάτε του παιδιού", "Αποψε κλαίει ο ουρανός", "Είμαι γυναίκα του κεφιού", "Καμαρούλα μια σταλιά", "Άνοιξε πέτρα", "Θα πιω απόψε το φεγγάρι", "Τόσα καλοκαίρια", "Αναψε καινούργιο μου φεγγάρι", "Τρεχαντήρι θ'αρματώσω", "Δωσ'μου τ'αθανάτο νερό", "Ζωγραφισμένα στο χαρτί", "Το φεγγάρι πάνωθε μου", "Μ'ανάστησες καρδιά μου", "Δε με νοιάζει", "Το κερί μου έλιωσε", Τι σου 'κανά και πίνεις", "Κυρά των αστεριών".

Η καλλιτεχνική και συνθετική του δραστηριότητα καλύπτει όλους τους τομείς της μουσικής, στο θέατρο, τον κινηματογράφο, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Το βιογραφικό του Μίμη Πλέσσα από τη Φίνος Φιλμ

Τα πρώτα του χρόνια

Γεννήθηκε στην Αθήνα από Ζακυνθινό πατέρα και μητέρα από τη Χάλκη των Πριγκηποννήσων. Ήταν ο πρωτότοκος γιος μια πολυμελούς αστικής οικογενείας, και μεγάλωσε σε ένα φτωχικό περιβάλλον με στερήσεις και δυσκολίες. Αποφοίτησε από τη Λεόντειο Σχολή και μετά την Απελευθέρωση συνέχισε τις σπουδές του στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σε μικρή ηλικία έμαθε να παίζει πιάνο στο σπίτι του, χωρίς ποτέ να κάνει μαθήματα σε ωδείο, και στα δεκαπέντε του χρόνια έγινε ο πρώτος σολίστ πιάνου στην Ελληνική Ραδιοφωνία. Για να συνεισφέρει στα οικονομικά της οικογένειας έπαιζε μουσική σε αμερικανικές λέσχες και σε εγγλέζικες καντίνες, που τότε λειτουργούσαν στην Αθήνα. Εκεί το κοινό ήταν πιο δεκτικό στις μουσικές δημιουργίες και τους τζαζ πειραματισμούς του νεαρού Μίμη που σύντομα έφτιαξε ένα δικό του κουαρτέτο και δεν άργησε να συνεργαστεί με διάσημα ονόματα εκείνης της εποχής (Δανάη, Μαρούδας, Μόλυ, Παναγόπουλος, Νινή Ζαχά, Τζίμυς Μακούλης).

Με τη μεσολάβηση μιας γνωριμίας, ο νεαρός Μίμης ταξίδεψε το 1950 στις ΗΠΑ. Είχε αναλάβει να επιβλέψει την αγορά μηχανημάτων που προορίζονταν για να σταθεί ξανά στα πόδια της η κατεστραμμένη οικογενειακή επιχείρηση κλωστοϋφαντουργίας Κάστωρ. Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν όπως περίμενε και σύντομα για να βιοποριστεί, συμμετείχε σε μουσικούς διαγωνισμούς εισπράττοντας τα μικρά έπαθλα που έδιναν. Μέσα από ένα διαγωνισμό του Πανεπιστημίου της Μινεσότα, κέρδισε το πρώτο βραβείο που συνοδεύονταν από έπαθλο δωρεάν σπουδών μουσικής. Εκείνος, όμως, ζήτησε να αξιοποιήσει το έπαθλο σε σπουδές χημείας κι έτσι πήρε τελικά διδακτορικό από το Cornell University Ithaka New York. Στα χρόνια που ακολούθησαν και πριν επιστρέψει στην Ελλάδα, γνώρισε σπουδαίους μουσικούς, απέκτησε δική του ραδιοφωνική εκπομπή η οποία μεταδιδόταν σε εθνικό δίκτυο και βρέθηκε στην πέμπτη θέση της λίστας με τους πιο δημοφιλείς πιανίστες των ΗΠΑ.

Η μουσική

Ο Μίμης Πλέσσας άρχισε την ενασχόλησή του με τη σύνθεση το 1952 και στα χρόνια που ακολούθησαν η καλλιτεχνική και συνθετική του δραστηριότητα καλύπτει όλους τους τομείς της μουσικής συμπεριλαμβανομένου του θεάτρου, του κινηματογράφου, του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης. Με τα τραγούδια του έχει συνεργαστεί με τους περισσότερους μεγάλους Έλληνες τραγουδιστές και τραγουδίστριες, και πολλούς από αυτούς τους έχει αναδείξει. Παράλληλα, έγραψε έργα κλασικής μουσικής, όπως λυρικά έργα, ορατόρια, συμφωνικά ποιήματα, έργα για πιάνο, μουσική τζαζ, κ.α.

Έχει διευθύνει τις μεγαλύτερες ορχήστρες στον κόσμο και έχει κερδίσει πολυάριθμες διεθνείς διακρίσεις για την καλλιτεχνική του προσφορά. Το 1959 βραβεύτηκε στο Πρώτο Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού του ΕΙΡ, για το "Αστέρι Αστεράκι" σε στίχους του Κώστα Πρετεντέρη, με ερμηνεύτρια τη Νάνα Μούσχουρη. Αυτή ήταν μόνο η αρχή μιας πορείας γεμάτης από βραβεύσεις. Από το 1960 ως το 1970 βραβεύτηκε στη Βαρκελώνη, τη Βαρσοβία, το Βέλγιο, την Ιταλία, το Τόκυο, και αργότερα στο Παρίσι, το Εδιμβούργο, την Ουάσινγκτον, το Κάρλοβι Βάρι. Συνεργάστηκε σχεδόν με όλους τους μεγάλους της ελληνικής μουσικής όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Γιώργος Κατσαρός, ο Γιώργος Ζαμπέτας και πολλοί άλλοι. Με τα τραγούδια του πρόβαλε και καθιέρωσε πολλούς διάσημους τραγουδιστές και ηθοποιούς, όπως η Ζωή Κουρούκλη, η Νάνα Μούσχουρη, η Τζένη Βάνου, η Γιοβάννα, η Μαρινέλλα, η Ρένα Κουμιώτη, ο Γιάννης Βογιατζής, ο Γιάννης Πουλόπουλος, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Στράτος Διονυσίου και τόσοι ακόμα.

Συνεργάστηκε επί σειρά ετών με το Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας, συμπράττοντας με τον Γιώργο Οικονομίδη και τον Κώστα Πρετεντέρη στην εκπομπή "Νέα Ταλέντα". Η συνεργασία αυτή ήταν και μια ευκαιρία για τον Μίμη Πλέσσα να έρθει σε επαφή με νέους καλλιτέχνες. Επίσης υπήρξε παραγωγός της ιστορικής ραδιοφωνικής εκπομπής "Σε 30 δευτερόλεπτα", ενός ραδιοφωνικού παιχνιδιού που είχε μεγάλη επιτυχία και το οποίο μεταφέρθηκε στην τηλεόραση το 1969 με παρουσιαστή τον ίδιο τον Πλέσσα. Παράλληλα, έγραψε τη μουσική για το θρυλικό "Λούνα Πάρκ", την τηλεοπτική σειρά του Γιάννη Δαλιανίδη που παίζονταν από το 1974 έως το 1981 ενώ σπουδαία είναι και η παρακαταθήκη που άφησε με την εκπομπή "Καλλιτεχνικό Καφενείο" που παρουσίαζε την ΕΡΤ (1986-88) μαζί με τον Βασίλη Τσιβιλίκα και τον Κώστα Φέρρη.

Το 1969 κυκλοφορεί από τη ΛΥΡΑ ο "Δρόμος", ένας δίσκος που έγινε ο εμπορικότερος της ελληνικής δισκογραφίας. Η συνεργασία του Μίμη Πλέσσα και του Λευτέρη Παπαδόπουλου τους στίχους έπιασε το σφυγμό μιας ολόκληρης περιόδου, με τραγούδια όπως "Γέλαγε η Μαρία", "Μέθυσε Απόψε το Κορίτσι μου", "Το Άγαλμα", "Ξημερώνει Κυριακή". Η γνώριμη από τις ελληνικές ταινίες φωνή του Γιάννη Πουλόπουλου "απογείωσε" τον δίσκο, ενώ ταίριαξε αρμονικά με τις υπέροχες ερμηνείες της Ρένας Κουμιώτη και της Πόπης Αστεριάδη. Ο δίσκος γεννά και μια επιτυχημένη θεατρική παράσταση που ανέβηκε στο θέατρο Παξινού, αλλά τελικά σταμάτησε άδοξα με παρέμβαση της Χούντας.

Διαβάστε Επίσης

Ο κινηματογράφος

Ο Μίμης Πλέσσας έγραψε μουσική για πάνω από 100 ελληνικές ταινίες και 11 ξένες, ξεκινώντας το 1959 με την ταινία "Να Πεθερός να Μάλαμα" του Μάριου Νούσια. Ήταν η περίοδος που ο Μίμης Πλέσσας είχε συνιδρύσει μαζί με άλλους τρεις συνεταίρους τα Στούντιο Άλφα στο Μαρούσι, ως συνέχεια των στούντιο φωνοληψίας που είχε δημιουργήσει κάποια χρόνια νωρίτερα. Σύντομα όμως αποχώρησε και αφοσιώθηκε στη μουσική.

Η συνεργασία του με την Φίνος Φιλμ ξεκινά το 1960 με την ταινία "Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες". Παράλληλα, συνεργάστηκε και με άλλες εταιρίες παραγωγής συνθέτοντας μουσική για ταινίες όπως "Έγκλημα στα Παρασκήνια" (1960, Τέχνη ΑΕ & Δαμασκηνός-Μιχαηλίδης) του Ντίνου Κατσουρίδη, "Νύχτες στο Μιραμάρε" (1960, Ελ Τουρέ Φιλμ-Βίων Παπαμιχάλης) του Ορέστη Λάσκου, "Καλημέρα Αθήνα" (1960, Δαμασκηνός-Μιχαηλίδης) του Γρηγόρη Γρηγορίου, "Χριστίνα" (1960, Αφοί Ρουσσόπολοι, Γιώργος Λαζαρίδης, Δημήτρης Σαρρής, Κώστας Ψαρράς) του Γιάννη Δαλιανίδη και "Εφιάλτης" (1961) του Ερρίκου Ανδρέου. Ο Μίμης Πλέσσας είχε την ικανότητα να ντύνει την εκάστοτε ταινία με πρωτότυπη μουσική, αξιοποιώντας δημιουργικά είδη όπως η τζαζ και τα υπο-είδη της, το τσα-τσα, τα μπλουζ, οι μποσανόβες και οι λάτιν ρυθμοί.

Το 1962 επέστρεψε στη Φίνος Φιλμ για τη δεύτερη συνεργασία του, στο φιλμ "Νόμος 4000" του Γιάννη Δαλιανίδη, ανοίγοντας μια γόνιμη καλλιτεχνική διαδρομή. Μέχρι το θάνατο του Φίνου το 1977, ο Μίμης Πλέσσας θα γράψει μουσική και τραγούδια σε 64 συνολικά ταινίες της Φίνος Φιλμ σε όλη τη γκάμα των κινηματογραφικών ειδών. Στα μέσα της δεκαετίας του 1960 δέχεται πρόταση από τη United Artists στις ΗΠΑ να συνάψει επταετές συμβόλαιο, όμως μετά από αρκετή σκέψη αρνείται και επιστρέφει στην Ελλάδα και περνά σε μια ακόμα πιο δημιουργική φάση με τη Φίνος Φιλμ, σφραγίζοντας με το ηχόχρωμα των μουσικών τον ελληνικό κινηματογράφο. Οι μουσικές του ντύνουν μεγάλες επιτυχίες όπως "Οι Κληρονόμοι" (1964), "Η Χαρτοπαίχτρα" (1964), "Υπάρχει και Φιλότιμο" (1965), "Μια Τρελλή Τρελλή Οικογένεια" 1965), το "Χώμα Βάφτηκε Κόκκινο" (1966) και "Κάτι Κουρασμένα Παλληκάρια" (1967).

Διαβάστε Επίσης

Είναι η χρυσή εποχή των μιούζικαλ και εκείνος θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο να γίνει πράξη το όραμα του Γιάννη Δαλιανίδη. Χρειάστηκε πρώτα να καμφθούν οι ενστάσεις που είχε ο Φιλοποίμενας Φίνος που θεωρούσε τον Πλέσσα "πολύ μοντέρνο" στη σύνθεση τραγουδιών. Τελικά, με επιμονή του Δαλιανίδη και σκληρή δουλειά ο Μίμης Πλέσσας θα γράψει εκτός από τη μουσική και τραγούδια, τα οποία αποδεικνύονται διαχρονικές επιτυχίες: "Του Αγοριού Απέναντι" (Μαίρη Χρονοπούλου, Μια Κυρία στα Μπουζούκια), "Καμαρούλα μια Σταλιά" (Γιάννης Πουλόπουλος, Γοργόνες και Μάγκες), "Ο Άντρας που θα Παντρευτώ" (Μάρθα Καραγιάννη), "Άνοιξε Πέτρα" (Μαρινέλλα, Γοργόνες και Μάγκες), "Θα Πιώ Απόψε το Φεγγάρι" (Γιάννης Πουλόπουλος, Γοργόνες και Μάγκες), "Πόσα Καλοκαίρια" (Δάκης, Γοργόνες και Μάγκες), Crazy Girl (Αλέκα Κανελλίδου, Οι Θαλασσιές οι Χάντρες), "Ένας Ουρανός Μ’ Αστέρια" (Γιάννης Βογιατζής, Ραντεβού στον Αέρα), "Μένουμε Πάντα Παιδιά" (Μάρθα Καραγιάννη, Ραντεβού στον Αέρα). Δεν μπορούμε να μην θυμηθούμε επίσης και τις πιο "παιγνιώδεις" δημιουργίες του όπως το χαριτωμένο surf-rock "Ούλα Ούλα" από τις "Κυρίες της Αυλής" (1966) και το διαχρονικό "Φστ Μπόινγκ" που ερμήνευσε ο Κώστας Βουτσάς στο "Κάτι να Καίει" (1963).

πλεσσας

Το θέατρο

Για το θέατρο γράφει πρώτη φορά μουσική στην παράσταση "Ρομανσέρο" που ανεβάζει ο Δημήτρης Χόρν τη θεατρική περίοδο 1959-60 στο θέατρο Κεντρικόν. Μουσική του Μίμη Πλέσσα θα ντύσει πάνω από 40 παραστάσεις μέχρι και τη δεκαετία του 1980. Στη λίστα συναντάμε και γνωστές θεατρικές επιτυχίες όπως "Χτυποκάρδια στο Θρανίο" (1962-63, θίασος Αλίκης Βουγιουκλάκη), "Μαριχουάνα Στοπ" (1973, θίασος Γιάννη Δαλιανίδη), "Καμπίρια" (1975-76, θίασος Αλίκης Βουγιουκλάκη), "Ο Γλάρος" (1976-77, θίασος Νίκου Κούρκουλου), "Ιησούς Χριστός Υπέρλαμπρο Άστρο" (1978-79, θέατρο Καλουτά).

Προσωπική ζωή

Ο Μίμης Πλέσσας είχε κάνει τρεις γάμους. Ο πρώτος με την Κλειώ Μουζίνα ενώ ήταν ακόμα φαντάρος, ο δεύτερος με την Τζέλλα Πλέσσα με την οποία απέκτησε ένα γιο, τον μουσικοσυνθέτη Αντώνη Πλέσσα, και ο τρίτος με την δημοσιογράφο Λουκίλα Καρρέρ με την οποία απέκτησε μια κόρη την Ελεάνα.

Διακρίσεις

Το 2000 ο Δήμος Αθηναίων τον τίμησε για την προσφορά του στην ελληνική μουσική και του απένειμε το "Χρυσό Μετάλλιο της Πόλεως των Αθηνών".
Το 2001, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, του απένειμε τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικος για την προσφορά του στην τέχνη.
Το 2006 βραβεύεται από την Ακαδημία Προσωπικοτήτων για τη συνολική προσφορά του στον πολιτισμό.
Το 2007 ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τον τίμησε με τον Μεγαλόσταυρο του Αγίου Ανδρέου σε ειδική εκδήλωση στο Πατριαρχείο.
Το 2010 αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτορας από το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών.
Το 2016 η Ακαδημία Αθηνών τον τίμησε με βραβείο της τάξης των Γραμμάτων και Καλών Τεχνών για το σύνολο της προσφοράς του στην ελληνική μουσική.
Ο Μίμης Πλέσσας έχει λάβει αμέτρητες άλλες τιμητικές διακρίσεις από φορείς, οργανισμούς, δήμους και περιφέρειες της χώρας ενώ έχει ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Ραφήνας – Πικερμίου, Σπετσών, Κω, και Χανίων.

Με τη σύζυγό του Λουκίλα Καρρέρ απέκτησαν μια κόρη το 1998. Γιος του από προηγούμενο γάμο του είναι ο επίσης μουσικοσυνθέτης Αντώνης Πλέσσας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Απευθείας από την Ιαπωνία: Το Ichigo Ichie είναι το νέο μπαρ του κέντρου

Μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση προστίθεται στην αθηναϊκή μπαρογραφία και έχει γεύση και άποψη Άπω Ανατολής.

ΕΞΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ 13 Δεκ 2025 | 10:50

Φώτης Κόντογλου, ένας εμβληματικός ζωγράφος που αδικήθηκε από το ελληνικό κράτος

Ο Κόντογλου είναι μία δυσανάγνωστη ανήσυχη προσωπικότητα. Κοσμοπολίτης, χιουμορίστας από τη μία, κλειστός, μονοκόμματος, απότομος από την άλλη.

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ 12 Δεκ 2025 | 16:50

Το πιο φωτεινό και συγκινητικό παιδικό παραμύθι γίνεται μιούζικαλ

Ένα μιούζικαλ με πολύ τραγούδι, γέλιο, συναίσθημα και χριστουγεννιάτικη μαγεία, που μας θυμίζει πως: "Όταν μοιράζεσαι την αγάπη, ο κόσμος γελά ξανά!"

ΦΙΑΤ 12 Δεκ 2025 | 11:08

12 τελευταίες παραστάσεις για το θεατρικό φαινόμενο με Μαρκουλάκη και Τρικαλιώτη

Δωδεκα τελευταίες παραστάσεις για την ανατρεπτική βιωματική θεατρική εμπειρία "ΟΛΙΚΗ ΑΜΕΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΕΠΙΓΕΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ" στον πρώην βιομηχανικό χώρο της ΦΙΑΤ.

ΘΕΑΤΡΟ 104 12 Δεκ 2025 | 11:00

Αγνή Χιώτη και η Βασιλική Βλάχου ενώνουν το 2026 θεατρικά τις δυνάμεις τους

Από τις 12 Ιανουαρίου και μόνο για 10 παραστάσεις, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00, στο Θέατρο 104.

ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 Δεκ 2025 | 10:50

ΕΡΤ: Σε αίθουσα Γιώργου Παπαστεφάνου μετονομάζεται η ταινιοθήκη της ραδιοφωνίας στο Ραδιομέγαρο

Έναν δικό της άνθρωπο, τον Γιώργο Παπαστεφάνου, τίμησε η ΕΡΤ με αφορμή τη δωρεά του συνόλου της δισκογραφικής του συλλογής και βιβλιοθήκης στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ CLOUD 9 12 Δεκ 2025 | 10:47

Το Nice n Easy Piraeus Tower παρουσιάζει τον Δημήτρη Χριστοφορίδη με τη νέα του παράσταση

Ο Δημήτρης Χριστοφορίδης επιστρέφει φέτος με τη νέα του stand-up comedy παράσταση "Λέω να πάρω Κάκτο".

ΘΕΑΤΡΟ ΚΙΒΩΤΟΣ 12 Δεκ 2025 | 10:39

"Το Όνειρο Ενός Γελοίου": Παράταση για τη sold out μυσταγωγία της Έφης Μπίρμπα και του Άρη Σερβετάλη

Η θερμή υποδοχή του κοινού στις πρώτες sold out παραστάσεις του "Ονείρου ενός Γελοίου" ανέδειξε εκ νέου τη δυναμική του έργου και τη μυσταγωγική σκηνική του δύναμη.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ 11 Δεκ 2025 | 17:10

Νατάσσα Μποφίλιου: "Ας αφήσουμε τα τραγούδια και τη μουσική να μιλήσουν γιατί μιλούν καλύτερα" [Βίντεο]

Μετά την παρέμβαση του γιου του Μάνου Χατζιδάκι, ο οποίος δεν επέτρεψε τη χρήση του έργου του, η περιοδεία αναμορφώθηκε.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ 11 Δεκ 2025 | 16:12

Παρουσίαση του μυθιστορήματος "Bleu" στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Τον συντονισμό της παρουσίασης έκανε η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα, αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε ο ηθοποιός Νίκος Ψαρράς, ενώ ο εκδότης Γιώργος Χατζηιακώβου απηύθυνε χαιρετισμό στο κοινό.

ΣΤΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ 11 Δεκ 2025 | 15:35

Λευτέρης Παπαδόπουλος: Υπογράφει τους στίχους του νέου άλμπουμ του Κώστα Μακεδόνα

Ο κορυφαίος στιχουργός του ελληνικού τραγουδιού, o Λευτέρης Παπαδόπουλος, γράφει τους στίχους για τα νέα τραγούδια του Κώστα Μακεδόνα

11 Δεκ 2025 | 07:38

Πρεμιέρες στα σινεμά: Μια διαφορετική ματιά στη μητρότητα, στην οικογένεια, στην αγάπη και στα Χριστούγεννα

Φεστιβαλικές δημιουργίες και δυο ταινίες τρόμου, που αναμένεται να τραβήξουν το δικό τους κοινό, κάνουν πρεμιέρα δυο εβδομάδες πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΣΘΗΚΗ 10 Δεκ 2025 | 23:42

Αυτό είναι το φαγητό που μπήκε στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας από την UNESCO

Χαμηλού κόστους και χορταστικό, καθώς φτιάχνεται με ρύζι, φακές, μακαρόνια, ρεβίθια, κρεμμύδια και πικάντικη σάλτσα, το πιάτο που ξεχώρισε η UNESCO

ΑΠΟΓΕΙΩΣΕ ΤΟ ROM-COM 10 Δεκ 2025 | 15:44

Θλίψη για τη Βρετανίδα συγγραφέα Σόφι Κινσέλα: Πέθανε σε ηλικία 55 ετών από καρκίνο του εγκεφάλου

Η οικονομική ρεπόρτερ που στα 24 της έγραψε το πρώτο της μυθιστόρημα και έγινε η βασίλισσα του rom-com με εκατομμύρια πωλήσεις - Πέθανε από καρκίνο

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 10 Δεκ 2025 | 12:26

Χριστούγεννα στην Αθήνα: Christmas market, Santa run, συναυλίες, παραστάσεις, δράσεις για όλη την οικογένεια

Εκδηλώσεις και δράσεις για κάθε ηλικία, που θα απλώνονται στις γωνιές της πόλης, προγραμμάτισε ο Δήμος Αθηναίων για την εορταστική περίοδο και μέχρι τις 11 Ιανουαρίου.

10 Δεκ 2025 | 11:47

Ξεκίνησε με sold out το "In Motion" στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Κατάλληλη για παιδιά από 4 ετών και για όλη την οικογένεια

ΘΕΑΤΡΟ ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ 10 Δεκ 2025 | 11:42

Ο "Φιλάργυρος" του Μολιέρου, γίνεται η πιο χριστουγεννιάτικη ιστορία

Μια αστεία, διαδραστική, ευφάνταστη και μαγική παράσταση για όλη την οικογένεια.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 10 Δεκ 2025 | 11:34

Τα Xριστουγεννιάτικα Ζαμομίνια και η μυστηριώδης εξαφάνιση του Αη Βασίλη, στο θέατρο Πορεία

Τα Ζαμομίνια, αυτή η υπέροχη μουσική ομάδα, έχει βρει τη θεατρική της στέγη στο Πορεία.

ΑΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ 10 Δεκ 2025 | 11:27

Στην UNESCO το σπαθόλαδο Δράμας - Το θαυματουργό λαδάκι για το δέρμα, παλιό γιατροσόφι

Το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοινώνει την εγγραφή τριών νέων στοιχείων, στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας.

09 Δεκ 2025 | 15:09

Claudio Monteverdi: Vespro della Beata Vergine Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής - Ο Εσπερινός του Μοντεβέρντι

Μουσική διεύθυνση: Emiliano Gonzalez Toro - Ο Εσπερινός του Μοντεβέρντι για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μια μυσταγωγική εμπειρία στο Μέγαρο

09 Δεκ 2025 | 14:48

Μέγαρο Μουσικής: Ουρανία Γκάσιου - Ελένη Κεβεντσίδου - 2 Οργανίστες - 4 Χέρια Στη μνήμη του Νίκολας Κύναστον

Μια μοναδική σύμπραξη στο εκκλησιαστικό όργανο προς τιμήν του Νίκολας Κύναστον - Κυριακή 21 Δεκεμβρίου, 20:30, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

ΔΙΑΚΡΙΣΗ 09 Δεκ 2025 | 08:45

Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Το περιοδικό Time τον ανακήρυξε "Καλλιτέχνη της Χρονιάς"

Καλλιτέχνη της Χρονιάς για το 2025 ανακήρυξε τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο το περιοδικό "Time".

ΤΑ ΦΑΒΟΡΙ 08 Δεκ 2025 | 18:31

Αυτές είναι οι υποψηφιότητες για τις Χρυσές Σφαίρες: "Φιγουράρει" η Bugonia του Λάνθιμου

Η BUGONIA του Λάνθιμου φαίνεται να αποτελεί ένα από τα πιο πολυσυζητημένα έργα της χρονιάς - Ποιες υποψηφιότες είναι φαβορί

ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 08 Δεκ 2025 | 16:51

Το ''Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" βασισμένο στο βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά για λίγες ακόμα παραστάσεις

Μετά από τρεις συνεχόμενες χρονιές γεμάτες επιτυχίες, εξαιρετικές κριτικές και θερμή ανταπόκριση από το κοινό, το έργο ολοκληρώνει το ταξίδι του στο Θέατρο Αλκμήνη.

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥ 07 Δεκ 2025 | 10:58

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ για το "Wisdom of Happiness" και τον Δαλάι Λάμα: Συμπόνια και προσφορά κλειδί για τη "γαλήνη του μυαλού"

Από τότε που συνάντησε τον Δαλάι Λάμα, ο Γκιρ είναι ένθερμος ακτιβιστής για την ανεξαρτησία του Θιβέτ.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ 07 Δεκ 2025 | 10:46
ΑΙΓΥΠΤΙΟΛΟΓΟΙ 05 Δεκ 2025 | 20:23

Εντυπωσιακή ανακάλυψη έφερε τη λύση ενός αινίγματος: Ταυτοποίησαν τη μούμια του φαραώ Σεσόνκ Γ΄ από αγαλματίδια υπηρετών

Αρχαιολόγοι ταυτοποίησαν τη μούμια του φαραώ Σεσόνκ Γ΄ χάρη στα αγαλματίδια υπηρετών του

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 05 Δεκ 2025 | 12:24

Μποφίλιου - Χαρούλης: Κανονικά η παγκόσμια περιοδεία τους, με αλλαγή ονόματος - Η νέα αφίσα και η ανακοίνωση

Η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Γιάννης Χαρούλης ανακοίνωσαν εκ νέου την παγκόσμια περιοδεία τους, για την οποία έγινε τεράστια συζήτηση και προκλήθηκαν πολλές αντιδράσεις.

ΛΟΓΩ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ 05 Δεκ 2025 | 10:41

Μαρία Κάλλας: Αναβάλλεται η προβολή της ταινίας παρουσία της Μόνικα Μπελούτσι, στο Θέατρο Παλλάς

Αναβάλλεται λόγω κακοκαιρίας, η προβολή της ταινίας "Maria Callas Monica Bellucci: An Encounter / Μαρία Κάλλας - Μόνικα Μπελούτσι: Μια συνάντηση", παρουσία της Μόνικα Μπελούτσι στο Παλλάς.

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ 04 Δεκ 2025 | 15:59

Πέθανε ο θρυλικός κιθαρίστας Steve Cropper

Μυθική φυσιογνωμία της Stax Records, ο Steve Cropper έφυγε από τη ζωή στα 84 του

04 Δεκ 2025 | 14:30

"Ο Αλαντίν και τα Μαγικά Χριστούγεννα" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο Αλαντίν και τα Μαγικά Χριστούγεννα μάς καλεί σε ένα ταξίδι όπου οι ευχές παίρνουν ζωή και το παραμύθι αρχίζει ξανά – εδώ, στο Μέγαρο, από τις 20 Δεκεμβρίου 2025 μέχρι και τις 11 Ιανουαρίου 2026.

ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 04 Δεκ 2025 | 14:10

"Ο Μότσαρτ και η μαγεία των Χριστουγέννων" από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Με τη μουσική διεύθυνση του καταξιωμένου μαέστρου Νίκου Χαλιάσα, η Ορχήστρα παρουσιάζει ένα πρόγραμμα που συνδυάζει διαχρονικά αριστουργήματα του κλασικού ρεπερτορίου με αγαπημένες μελωδίες των Χριστουγέννων.

ΘΕΑΤΡΟ ΟΔΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 04 Δεκ 2025 | 10:58

"Το ημερολόγιο ενός τρελού": Η σπουδαία παράσταση του Στάθη Λιβαθινού επιστρέφει για 2η χρονιά

Το συγκλονιστικό πρωτοπρόσωπο αφήγημα του σπουδαίου Ρώσσου λογοτέχνη, παρουσιάζεται για 2η σεζόν και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, σε μια εντελώς νέα θεατρική προσέγγιση.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 04 Δεκ 2025 | 10:30
ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ 03 Δεκ 2025 | 17:57

Κατεβάζουν αυλαία τα θέατρα στις 5 Δεκεμβρίου λόγω απεργίας των ηθοποιών - Ποιες παραστάσεις αναβάλλονται

Οι ηθοποιοί υπογραμμίζουν πως "δεν ανεχόμαστε άλλο να κάνουμε μήνες πρόβες χωρίς να τις πληρωνόμαστε και να βγάζουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ στο όνομα μας"

ΣΤΙΣ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 03 Δεκ 2025 | 16:27

Ίδρυμα Ευγενίδου: Εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του εθνικού ευεργέτη Ευαγγέλη Ζάππα

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου - Στο πλαίσιο αυτής, θα βραβευθεί για το έργο του το Ίδρυμα Ευγενίδου

ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ 03 Δεκ 2025 | 11:09

Ξεχωριστά προγράμματα από την ΕΡΤ για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η ΕΡΤ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, παρουσιάζει ξεχωριστά προγράμματα, στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και στις ψηφιακές πλατφόρμες.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 02 Δεκ 2025 | 23:47

Ο Σταύρος Ξαρχάκος στηρίζει τον γιο του Μάνου Χατζιδάκι: Αγνόησαν προκλητικά τη βούλησή του - Τα υπόλοιπα είναι κουτσομπολιό

"Θα μπορούσαν οι παραγωγοί να προχωρήσουν διαφορετικά τις συναυλίες τους", έγραψε ο Σταύρος Ξαρχάκος, παίρνοντας θέση στη διαμάχη που ξέσπασε

02 Δεκ 2025 | 17:03

"Μια βραδιά στη Λιλιπούπολη" από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Οι "Μουσικοί Περίπατοι" της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών θυμούνται και ξαναζωντανεύουν τη θρυλική ραδιοφωνική εκπομπή τού Τρίτου Προγράμματος "Εδώ Λιλιπούπολη".

«ΠΑΙΞΕ ΡΕ ΦΙΛΕ ΜΠΑΛΑ» 02 Δεκ 2025 | 16:43

O Σταμάτης Κραουνάκης γράφει για τον Γιώργο Νταλάρα - To νέο ζεϊμπέκικο εμπνευσμένο από τη ζωή του ερμηνευτή

Ο Σταμάτης Κραουνάκης εμπνέεται από τη ζωή και την πορεία του Γιώργου Νταλάρα και γράφει ένα νέο ζεϊμπέκικο με τίτλο "Παίξε ρε φίλε μπάλα"

ΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ 02 Δεκ 2025 | 15:01

Μέγαρο Μουσικής: Les Arts Florissants: Ορατόριο των Χριστουγέννων - Η Θεία γέννηση μέσα από τη μουσική του Μπαχ

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου | 20:30 | Αίθουσα Χρ. Λαμπράκης - Η προπώληση έχει αρχίσει

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ 02 Δεκ 2025 | 14:59

Ακυρώθηκε η συνέντευξη Τύπου για την περιοδεία Μποφίλου - Χαρούλη - Το "μπλόκο" από τον γιο του Χατζιδάκι

Ακυρώνεται η προγραμματισμένη αυριανή συνέντευξη Τύπου για το συναυλιακό project - Θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα στις 10 Ιανουαρίου στο Άμστερνταμ.

02 Δεκ 2025 | 10:15

Οι 5+1 λόγοι που αποδεικνύουν ότι ο Sir Rod Stewart είναι ένας ζωντανός θρύλος

Καθώς η μεγάλη στιγμή πλησιάζει και ο μοναδικός Sir Rod Stewart ετοιμάζεται για την πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα, μπαίνουμε στο κλίμα με μερικά από τα πιο απίθανα facts

ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΤΡΙΑΡΙΔΗ 02 Δεκ 2025 | 10:02

Επιζών από το ναυάγιο της Πύλου παρέλαβε το βραβείο Δραματουργίας "Κάρολος Κουν" - Το έργο είναι εμπνευσμένο από εκεί

Στο έργο του Θανάση Τριαρίδη με τίτλο "Να ξέρετε πως αυτό που ακούτε είναι σφύριγμα τρένου" απονεμήθηκε το βραβείο Δραματουργίας Ελληνικού Έργου των Βραβείων "Κάρολος Κουν".

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑ 02 Δεκ 2025 | 07:05

Τα βραβεία "Κάρολος Κουν" και Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής στο εμβληματικό Θέατρο Ολύμπια - Ολοι οι νικητές

Στο εμβληματικό θέατρο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας", πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Βραβείων "Κάρολος Κουν", καθώς και των Βραβείων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής.

ΠΟΣΑ ΠΟΥΛΗΣΕ 01 Δεκ 2025 | 17:09

"Σπασμένη Φλέβα": Εσπασε τα κοντέρ η ταινία του Γιάννη Οικονομίδη - Πόσα εισιτήρια πούλησε μέσα σε τέσσερις ημέρες

Οι αίθουσες γέμισαν από κόσμο που έσπευσε να δει τη νέα, πολυσυζητημένη ταινία του Γιάννη Οικονομίδη, με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Μπισμπίκη

ΑΠΟ ΤΙΣ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ 20 ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 01 Δεκ 2025 | 17:02

Oι πρώτες φωτογραφίες από την πολυαναμενόμενη παράσταση "Λόλα"

Η θρυλική ηρωίδα της Τρούμπας που ενσάρκωσε μοναδικά η Τζένη Καρέζη, η Λόλα, ζωντανεύει ξανά με πάθος και ένταση

TΟΥ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΦΙΛΙΠ 01 Δεκ 2025 | 16:51

"MIRACULOUS": Η δημοφιλής σειρά κινουμένων σχεδίων ζωντανεύει στη θεατρική σκηνή

Ένα φαντασμαγορικό μιούζικαλ για όλη την οικογένεια.

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ 7-4 01 Δεκ 2025 | 16:30

Ο Κάλουμ Τέρνερ το φαβορί των στοιχηματικών εταιρειών για τον ρόλο του Τζέιμς Μποντ

Ο Ντάνιελ Κρεγκ παραιτήθηκε από τον ρόλο πριν από τέσσερα χρόνια και όπως αναφέρθηκε οι παραγωγοί αναζητούν "έναν άγνωστο" ηλικίας 20-30 ετών.

ΩΡΑ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟ! 01 Δεκ 2025 | 11:03

Πάμε θέατρο: 6+1 παραστάσεις που κάνουν πρεμιέρα τον Δεκέμβριο και δεν πρέπει να χάσεις με τίποτα

Ο τελευταίος μήνας του χρόνου φέρνει μαζί του όχι μόνο τη γιορτινή ατμόσφαιρα, αλλά και νέες θεατρικές αφίξεις που αξίζει να μπουν στην ατζέντα σου.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΟΠ 01 Δεκ 2025 | 10:04

Το επάγγελμα της μοδίστρας μέσα από προφορικές μαρτυρίες - Η καθημερινότητα, η κοινωνική θέση

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, οργανώνει εκδήλωση με θέμα "Το επάγγελμα της μοδίστρας μέσα από προφορικές μαρτυρίες"

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 88 ΕΤΩΝ 29 Νοε 2025 | 20:25

Πέθανε ο Τομ Στόπαρντ, σεναριογράφος των ταινιών "Μπραζίλ" και "Ερωτευμένος Σαίξπηρ"

Κέρδισε ένα Όσκαρ και μια Χρυσή Σφαίρα για το σενάριο της ταινίας "Ερωτευμένος Σαίξπηρ"

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΓΥΡΟΤΕΧΝΙΑΣ 29 Νοε 2025 | 09:55

Εκεί όπου η παράδοση λάμπει: Ανακαλύπτοντας την αργυροτεχνία των Ιωαννίνων σε ένα μουσείο κόσμημα [εικόνες]

Στεγασμένο στο Ιτς Καλέ, το εσωτερικό φρούριο του Κάστρου των Ιωαννίνων, το μουσείο εντάσσεται αρμονικά στο ιστορικό τοπίο, συνδυάζοντας τη μνήμη του τόπου με τη σύγχρονη μουσειολογική προσέγγιση.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 29 Νοε 2025 | 09:28

Χριστούγεννα στο Μέγαρο: Το πρόγραμμα των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών προσκαλεί το κοινό του και φέτος σε ένα λαμπερό Χριστουγεννιάτικο ταξίδι, γεμάτο τέχνη, συγκίνηση και μαγεία, από τις 16 Δεκεμβρίου 2025.

ΣΤΟ ΠΤΙ ΠΑΛΑΙ 29 Νοε 2025 | 09:20

"Μια ζωή": Εξαντλούνται τα τελευταία εισιτήρια για τον συγκλονιστικό μονόλογο της Νένας Μεντή

Ο επιτυχημένος θεατρικός μονόλογος "Μια ζωή" του Πέτρου Ζούλια, με τη Νένα Μεντή, συνεχίζει να κατακτά το κοινό στο Πτι Παλαί.

ΑΠΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ 28 Νοε 2025 | 20:02

"Ο Έρωτας γράφεται": Μία ελληνική ρομαντική κομεντί έρχεται στους κινηματογράφους

Ένα απολαυστικό ταξίδι γεμάτο παρεμβατικούς φίλους, οικογενειακές ανατροπές και πολύ χιούμορ.

28 Νοε 2025 | 14:55

Μια έκθεση γεμάτη ιστορίες

Από την έκδοση Ελληνικαί Εθνικαί Ενδυμασίαι, στις πολλαπλές αφηγήσεις για την κοινωνία του Μεσοπολέμου

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 28 Νοε 2025 | 12:01

Ο Θέμης Καραμουρατίδης στηρίζει Μποφίλιου - Χαρούλη: "Η μουσική του Χατζιδάκι δεν μας ανήκει, είναι πάνω από όλους"

Θέση στο ζήτημα που έχει προκύψει τις τελευταίες και έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, σχετικά με τη διαχείριση του έργου του Μάνου Χατζιδάκι, πήρε ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Θέμης Καραμουρατίδης.

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ 28 Νοε 2025 | 08:12

Black Friday και στο θέατρο: Οι 5 κορυφαίες παραστάσεις με προσφορές, μην τις χάσετε

Οι πέντε παραστάσεις που συμμετέχουν στην προσφορά - Η προσφορά ισχύει μόνο για online αγορές που θα πραγματοποιηθούν από Πέμπτη 27/11 έως Σάββατο 29/11.

ΞΕΚΑΘΑΡΟΙ ΟΙ ΙΒΗΡΕΣ 27 Νοε 2025 | 23:03

Eurovision 2026: Απέσυρε τη συμμετοχή της και η Ισπανία λόγω Ισραήλ - Ακολουθεί τα βήματα της Σλοβενίας

"Η Eurovision είναι διαγωνισμός, τα ανθρώπινα δικαιώματα όχι", τονίζει η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της Ισπανίας

ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 27 Νοε 2025 | 16:50
ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ 27 Νοε 2025 | 16:40

"Τα μαγικά Χριστούγεννα του Πινόκιο" στο Christmas Theater

Η παράσταση σε σκηνοθεσία του Φωκά Ευαγγελινού, ζωντανεύει έναν παραμυθένιο κόσμο, γεμάτο φως, όνειρα και εντυπωσιακές εικόνες

ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ 27 Νοε 2025 | 11:36

Παγκόσμια ονόματα της λογοτεχνίας έρχονται στην Αθήνα στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Λογοτεχνίας

Η Τεχνόπολη γίνεται σημείο συνάντησης για συγγραφείς, δημοσιογράφους και ανθρώπους όλων των ηλικιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό που παρακολουθούν στενά τη λογοτεχνία, την τέχνη, την ιστορία, τις κοινωνικές αλλαγές και τις καινούργιες ιδέες.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 27 Νοε 2025 | 09:52

Η Ρεμπούτσικα στηρίζει τον γιο Χατζιδάκι απέναντι σε Μποφίλιου - Χαρούλη: "Δεν υπάρχει σεβασμός, μόνο συμφέρον"

Πάνω στο θέμα τοποθετήθηκε και η Ευανθία Ρεμπούτσικα, αναφέροντας πως η μουσική του Μάνου Χατζιδάκι "απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα στον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζεται".

26 Νοε 2025 | 17:30

Έκθεση ΑΦΗγήματα: Η ΑΦΗ collective στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη

Η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη είναι ένας ζωντανός οργανισμός μάθησης, δημιουργικότητας και διαπολιτισμικού διαλόγου—ένας χώρος όπου η ιστορία εμπνέει το παρόν και το μέλλον.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 26 Νοε 2025 | 15:53

Μπογιόπουλος για Γιώργο Χατζιδάκι: "Οι διαφημίσεις με τραγούδια του Μάνου ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές του;"

Το "μπλόκο" στην παγκόσμια περιοδεία για τα 100 χρόνια από τη γέννηση Μίκη Θεοδωράκη και Μάνου Χατζιδάκι

26 Νοε 2025 | 13:25

"Η Γέφυρα του Ρεμπέτη": Θεατρικό αφήγημα για τη ζωή του Ανέστη Δελιά και της γυναίκας που τον σημάδεψε

Ο Ανέστης, ένα παιδί που βρέθηκε στα λασπόνερα του Πειραιά,μετά την καταστροφή της Σμύρνης. Έμαθε μπουζούκι κι έσμιξε με τον Μάρκο,τον Μπάτη,και τον Στράτο.

ΣΤΙΣ 19:00 26 Νοε 2025 | 12:29

Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει το Σάββατο σε μια λαμπερή γιορτή με ελεύθερη είσοδο

Η λαμπερή γιορτή, με οικοδέσποινα την Ευγενία Σαμαρά σηματοδοτεί την έναρξη του Χριστουγεννιάτικου Κόσμου του ΚΠΙΣΝ και έχει ελεύθερη είσοδο για όλους και όλες.

ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ 26 Νοε 2025 | 11:21

Από την Αυστρία σε έναν νέο κόσμο: Ένα μουσικό ταξίδι με φλάουτο και έγχορδα

Το φιλόξενο Μουσείο Μπενάκη ανοίγει και πάλι της πόρτες του για τους "Μουσικούς Περιπάτους" της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών

ΣΤΟΝ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟ 26 Νοε 2025 | 10:56

"Λόλα": Η ταινία-σταθμός του ελληνικού σινεμά, για μία μοναδική προβολή στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Η Λόλα σε σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου και φωτογραφία Νίκου Καβουκίδη - που φλερτάρει εδώ με τον εξπρεσιονισμό, υπογραμμίζοντας φωτιστικά τις αντιθέσεις του ασπρόμαυρου - την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου στην Ταινιοθήκη.

25 Νοε 2025 | 18:32

Ρώμη: Για πρώτη φορά ελληνική παράσταση ανεβαίνει στο ιστορικό Off/Off Theatre

Για πρώτη φορά ελληνική παράσταση εντάσσεται στο ρεπερτόριο του ιστορικού ιταλικού θεάτρου "OFF/OFF THEATRE" στη διάσημη πλατεία Campo de’ Fiori στο κέντρο της Ρώμης.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ 25 Νοε 2025 | 17:00

Σημαντική αλλαγή για την παράσταση "CLEANSED" σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πρέπει να το γνωρίζουν όσοι έχουν προμηθευτεί εισιτήρια για την παράσταση.

ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ 25 Νοε 2025 | 16:55

Η Μόνικα Μπελούτσι επιστρέφει τον Δεκέμβριο στην Αθήνα ως Μαρία Κάλλας

Η ταινία θα προβληθεί στην Αθήνα για πρώτη φορά, με αφορμή τα γενέθλια της Μαρίας Κάλλας την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Παλλάς, παρουσία της Ιταλίδας σταρ.

WISE GREECE 25 Νοε 2025 | 14:50

Ένα mural αφιερωμένο στη "Συνεργασία για τους Στόχους" των Ηνωμένων Εθνών

Το έργο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο μιας πολυεπίπεδης συνεργασίας μεταξύ οργανισμών, δημιουργών και υποστηρικτών, με στόχο να αναδείξει μέσα από την τέχνη τη βαθιά αξία της ενότητας, της συνέργειας και της συλλογικής δράσης.

25 Νοε 2025 | 14:22

"Ιn Motion: Ένα άγαλμα που το ’σκασε'" στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Μετά τη μεγάλη επιτυχία στην Εθνική Γλυπτοθήκη, η in situ παιδική παράσταση In Motion: Ένα άγαλμα που το ’σκασε, επιστρέφει σε νέα εκδοχή στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

25 Νοε 2025 | 14:20

"Ο Αρχαίος Πειραιάς": Μια εντυπωσιακή διαδραστική τριήμερη θεματική περιήγηση

Στις 26, 27 και 28 Νοεμβρίου και με ελεύθερη είσοδο, οι μοναδικές αυτές δράσεις αναδεικνύουν τρία εμβληματικά σημεία της αρχαίας πόλης του Πειραιά.

ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ 24 Νοε 2025 | 23:44

Eurovision 2026: Η Σλοβενία αποσύρει τη συμμετοχή της λόγω Ισραήλ

Η Σλοβενία δεν προγραμματίζει να συμμετάσχει στη Eurovision 2026, λόγω του ότι το Ισραήλ θα εκπροσωπηθεί κανονικά στον διαγωνισμό

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 24 Νοε 2025 | 19:04

Ο θετός γιος του Μάνου Χατζιδάκι μπλοκάρει την περιοδεία Μποφίλιου - Χαρούλη: "Εκτός Χατζιδακικού ήθους"

"Η συγκεκριμένη πρόταση απορρίφθηκε ρητά διότι δεν ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές του Μάνου Χατζιδάκι" αναφέρει ο Γιώργος Χατζηδάκις

ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 24 Νοε 2025 | 16:31

Άλκηστης Κυριαζοπούλου: Μία εικαστική έκθεση για τη χαμένη αθωότητα

Η ταλαντούχα ζωγράφος στη δεύτερη ατομική της έκθεση βλέπει με νέα ματιά τους αγαπημένους της ήρωες κινουμένων σχεδίων, τους οποίους μεταφέρει στη σύγχρονη πραγματικότητα

ΣΤΙΣ 15 & 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2025 24 Νοε 2025 | 14:21

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου τον Δεκέμβριο στο Παλλάς

Στη σκηνή του Παλλάς θα βρεθούν σπουδαίοι καλλιτέχνες και φίλοι του τραγουδοποιού

ΒΙΒΛΙΟ ΑΝΔΡΕΑ ΜΠΟΥΡΟΥΤΗ 24 Νοε 2025 | 10:47

Θεσσαλονίκη: Η αραβοϊσραηλινή σύγκρουση μέσα από την ιστορία, τη διπλωματία και την πολιτική

Η αραβοϊσραηλινή σύγκρουση παραμένει μία από τις πιο σύνθετες και πολυεπίπεδες αντιπαραθέσεις του σύγχρονου διεθνούς συστήματος.

Η ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ 23 Νοε 2025 | 13:27

Η κόντρα Νικολόπουλου με τον Καζαντζίδη για 35 τραγούδια: Μυθοπλασία το ''Υπάρχω'', δύσκολος και καχύποπτος

Ο Χρήστος Νικολόπουλος , αναφέρθηκε ανοιχτά στη διαμάχη τους αλλά και στην προσωπικότητα του Καζαντζίδη

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ 23 Νοε 2025 | 11:05

"Jean Paul Gaultier Catwalk": Οι εντυπωσιακές γυναικείες κολεξιόν του από το 1976 μέχρι το 2020 σε έναν τόμο

Ένας από τους κύριους πυλώνες της δουλειάς του είναι να βρίσκει την ομορφιά εκεί που οι άλλοι δεν την έβρισκαν

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 23 Νοε 2025 | 08:30

O Νίκος Φλώρος στο TheTOC: "Για εμένα ο αγώνας είναι η επιτυχία" - Οι διάσημοι που θαυμάζουν τα έργα του

Ο Έλληνας γλύπτης και εικαστικός δεν στέκεται στη διεθνή αναγνώριση ούτε στις τιμητικές διακρίσεις - Συνεχίζει να δημιουργεί

ΣΤΑ 91 ΤΗΣ 22 Νοε 2025 | 10:12

Ιταλία: Πέθανε η Ορνέλα Βανόνι - Από τις γνωστότερες προσωπικότητες της ιταλικής μουσικής

Από τις γνωστότερες προσωπικότητες της ιταλικής μουσικής, ήταν επίσης ηθοποιός και τηλεοπτική παρουσιάστρια

ΑΠΟ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΘΗΣΕΙΟΝ 21 Νοε 2025 | 12:07

O Γιάννης Νταλιάνης σκηνοθετεί την "Ήμερη" του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι

Η παράσταση επιχειρεί μια σύγχρονη, εσωτερική ανάγνωση πάνω στην έννοια της πτώσης — σωματικής, ηθικής και υπαρξιακής.

ΘΛΙΨΗ 20 Νοε 2025 | 22:28

Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός μπασίστας των Stone Roses, Gary "Mani" Mounfield στα 63 του χρόνια

Ο Mani υπήρξε ο καθοριστικός, εμβληματικός μπασίστας των Stone Roses και στη συνέχεια επί χρόνια μέλος των Primal Scream

ΠΕΝΘΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΧΩΡΟ 20 Νοε 2025 | 20:32

Πέθανε ο σπουδαίος χορογράφος Δημήτρης Ιβάνωφ

Οι συνεργάτες του Δημήτρη Ιβάνωφ τον περιγράφουν ως έναν άνθρωπο που σεβόταν την εποχή, αγαπούσε βαθιά τους καλλιτέχνες και τίμησε τη γενιά του

ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΙΔΗ 20 Νοε 2025 | 16:10

Το "Κέικ": Μια γλυκόπικρη κωμωδία στο θέατρο "Εμπορικόν"

Ένα θεατρικό σύμπαν ξεδιπλώνεται επί σκηνής, γεμάτο αλήθειες, παρεξηγήσεις, λεπτό χιούμορ και απρόσμενες στιγμές τρυφερότητας.

ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΜΟΛΙΕΡΟΥ 20 Νοε 2025 | 15:47

"Ο Ταρτούφος" με τον Γιάννη Τσορτέκη ζωντανεύει στη σκηνή του θεάτρου Αλκυονίς

Το αριστούργημα του Μολιέρου παρουσιάζεται υπό τη σκηνοθετική ματιά της Έλενας Μαυρίδου.

"ΟΒΟΛΟΣ" 20 Νοε 2025 | 12:43

Αυτή είναι η νέα ταινία με πρωταγωνιστή τον Πάνο Βλάχο - Η υπόθεση, το καστ, πρώτες φωτό από τα γυρίσματα

Τα πρώτα γυρίσματα της ταινίας με τον Πάνο Βλάχο ξεκίνησαν ήδη, σηματοδοτώντας την έναρξη ενός ακόμη φιλόδοξου εγχειρήματος με εξαιρετικό καστ ηθοποιών.

20 Νοε 2025 | 11:42

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Ι: Ομαδική έκθεση στο KYPSÈLIS

Εγκαίνια: Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2025, στις 19:00, στο KYPSÈLIS³ (Κυψέλης 3, Αθήνα) - Διάρκεια έκθεσης: 22.11 - 28.11.2025, 18:00 - 22:00

COSMOTE TV 20 Νοε 2025 | 08:23

"ΡΙΦΙΦΙ": Στις 15 Δεκεμβρίου η πρεμιέρα της νέας σειράς του Σωτήρη Τσαφούλια

Το "ΡΙΦΙΦΙ" είναι νέα σειρά 6 επεισοδίων, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια και σενάριο Βασίλη Ρίσβα και Δήμητρας Σακαλή.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ 19 Νοε 2025 | 20:40

Γιάννης Σμαραγδής: Η συγκλονιστική εξομολόγηση για την απώλεια της συζύγου του - "Επεσα στα πατώματα, 6 μήνες κοίταζα το ταβάνι"

Μαζί με την σύζυγό του, Ελένη Σμαραγδή έζησαν 54 χρόνια. Η απώλειά της, όπως θα πει, τον διέλυσε.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 18 Νοε 2025 | 22:57

Οι Deep Purple ξανά στην Ελλάδα για συναυλία - Τον Οκτώβριο του 2026 στο κλειστό του ΟΑΚΑ

Οι θρύλοι της rock έρχονται ξανά για live στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της επερχόμενης περιοδείας τους

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ 18 Νοε 2025 | 16:34

Αφοπλιστική η Γλυκερία: "Έχω αποφασίσει να είμαι καλά με τον εαυτό μου - Έχω συγχωρήσει τους πάντες"

"Ο καθένας έχει την άποψή του, εκφράζεται όπως επιθυμεί, άλλος για τα likes ή από κακία γιατί δεν έχουν καθαρίσει το μέσα τους"

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ 18 Νοε 2025 | 11:35

"Μνήμη | Λήθη": Μια παράσταση για τη σχέση του ανθρώπου με τον χρόνο, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Η παράσταση "Μνήμη | Λήθη" σε κείμενα του Δημήτρη Δημητριάδη, διερευνά τη σχέση του Ανθρώπου με τον Χρόνο και τα όρια της ύπαρξής του.

ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ 18 Νοε 2025 | 11:21

Μητσιάς, Κότσιρας, Μπάσης & Νέγκα τραγουδούν τα λαϊκά του Θάνου Μικρούτσικου, στο Θέατρο Παλλάς

Στις 7 Ιανουαρίου 2026 τα τραγούδια του Θάνου, με έντονο λαϊκό αίσθημα, τραγούδια απρόβλεπτα αλλά και αναμενόμενα, θα μας ταξιδέψουν για άλλη μια φορά.