Μίνα Βαλυράκη: Πατάει γκάζι για Σύρο

Από τα «μπράτσα» των γερανών που την ελκύουν μέχρι το πως συντηρεί 30 χρόνια το γάμο της με το Σ. Βαλυράκη. Η Μ. Παπαθεοδώρου - Βαλυράκη εν όψει της νέας της έκθεσης

|
SHARE THIS
0
SHARES

   Η αφορμή ήταν η μεγάλη έκθεση έργων που με τίτλο «Ταξίδια - Διασταυρώσεις» εγκαινιάζεται στις 26 Ιουλίου στην Πινακοθήκη Κυκλάδων στην Ερμούπολη της Σύρου. Και η εικαστικός, Μίνα Παπαθεοδώρου - Βαλυράκη μίλησε στο TheTOC.gr για όλα:

 Για τα 68 με 70 έργα μεγάλων διαστάσεων έργα που παρουσιάζει και την αναδρομή στη δουλειά της από τη δεκαετία του '90: πως οργανώνονται οι τέσσερις θεματικές ενότητες της έκθεσης: «Με αιχμαλώτισε το λιμάνι, το ναυπηγείο, τα μπράτσα των γερανών...»

 Για το αν - με το χέρι στην καρδιά - η επιλογή της Σύρου έχει κάτι το outsider μετά από εκθέσεις σε μητροπόλεις του κόσμου. «Κάθε έκθεση έχει το δικό της ειδικό βάρος».

  Για το αν είναι δυναμική όπως τα έργα της: «Τι είναι ένα έργο; Η καταγραφή του εσωτερικού κόσμου. Αν αυτό δείχνει δυναμισμό και το στίγμα μου είναι η δυναμική, τότε μακάρι...»

   Για το πως προέκυψαν οι πασίγνωστες σε όλους «Φόρμουλες»: «Οι φόρμες, η αίσθηση ταχύτητας, ο εκκωφαντικός ήχος...»

   Για το πως προέκυψαν οι μεγάλες συνεργασίες με Lamborghini, Ferrari Genesis και τα 13 έργα που υιοθέτησε η TDS με Πρόεδρο της Aston Martin, Τζέιμς Χέιζεν, για να τυπωθούν στη Ιταλία σε αντικείμενα τέχνης και αξεσουάρ μόδας: «Λανσάρονται το φθινόπωρο σε Αμερική, Ευρώπη και Ασία...»

   Τι διατήρησε τη σχέση με το Σήφη Βαλυράκη 30 χρόνια: «Μεταξύ άλλων, ο θαυμασμός...»

Τι κρατάει από το δάσκαλό μου Γιάννη Μόραλη: «Το ήθος και τη φιλία του»

Info:

Αναδρομική έκθεση Μ. Παπαθεωδόρου - Βαλυράκη

 «Ταξίδια - Διασταυρώσεις»

Πινακοθήκη Κυκλάδων στην Ερμούπολη της Σύρου

26 Ιουλίου - 30 Αυγούστου 2014

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook