
Σύμφωνα με τις στατιστικές που δημοσιεύονται στην ετήσια έκθεση του Art Newspaper για το 2015, το Λούβρο ήταν ξανά το μουσείο που προσέλκυσε τους περισσότερους επισκέπτες παρά τις δυο τρομοκρατικές επισκέψεις στο Παρίσι.
Σύμφωνα με την έρευνα, το Λούβρο προσέλκυσε τον εντυπωσιακό αριθμό των 8.600.000 επισκεπτών με γενική είσοδο 15 ευρώ.

Η βουτιά που υπέστη σε επισκεψιμότητα ήταν της τάξης των 600.000 επισκεπτών και αποδόθηκε στην τραγωδία που έπληξε τη γαλλική πρωτεύουσα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμο πολλών γαλλικών μουσείων και αποθάρρυνε από την επίσκεψη στην πόλη και τα αξιοθέατά της πολλούς τουρίστες.
Το Βρετανικό μουσείο του Λονδίνου, το οποίο είναι δωρεάν παρέμεινε στη δεύτερη θέση, προσελκύοντας 6.800.000 επισκέπτες σε σύγκριση με το 2014.

Οι απεργίες στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου, οι οποίες την οδήγησαν σε μερικό κλείσιμο, οδήγησαν σε μείωση των επισκεπτών και υποβίβασαν το μουσείο από την τρίτη στην πέμπτη θέση. Την θέση του ως τρίτο κατέλαβε το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης που προσέλκυσε 6,5 εκατομμύρια επισκέπτες, κάνοντας το μουσείο, το μεγαλύτερο σε επισκεψιμότητα στις ΗΠΑ.

Στην Ασία το δημοφιλέστερο μουσείο σε επισκεψιμότητα είναι το Εθνικό μουσείο της Τάιπέι, το οποίο κατέγραψε 5,2 εκατομμύρια επισκέψεις, με την πλειοψηφία των επισκεπτών κάνει το ταξίδι από την ηπειρωτική Κίνα.

Εν τω μεταξύ η Tate Modern του Λονδίνου υπέστη μια απότομη πτώση στην προσέλευση. Κατέγραψε μόνο 4,7 εκατομμύρια επισκέπτες, σχεδόν 1 εκατομμύριο επισκέψεις λιγότερο από όσες καταγράφηκαν το 2014. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι η επέκταση της Tate Modern είναι πιθανό να δώσει μια σημαντική ώθηση με τα στοιχεία το 2016.
Οι μεγάλες εκθέσεις με δάνεια τα σπουδαία έργα καλλιτεχνών από όλα τα μουσεία του κόσμου ανέβασαν σε πολλά άλλα την επισκεψιμότητα. Όπως η έκθεση των Ισπανών Πικάσο, Νταλί και Μιρό από τη Μαδρίτη, η οποία παρουσιάστηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο και προσέλκυσε πάνω από 9.500 επισκέπτες.

Η μεγαλύτερη έκπληξη της χρονιάς ήταν η έκθεση του Βρετανού καλλιτέχνη David Shrigley στην Μελβούρνη, η οποία κατέγραψε 5.602 καθημερινούς επισκέπτες. Σε τόσο υψηλά επίπεδα κινήθηκαν οι εκθέσεις των Jeff Koons, στο μουσείο Guggenheim του Μπιλμπάο και το Κέντρο Πομπιντού που προσέλκυσε 5.182 και 5.000 επισκέπτες, αντίστοιχα και του Ai Weiwei, του οποίου η έκθεση στο Royal Academy του Λονδίνου κατέγραψε 4.300 επισκέπτες την ημέρα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr