Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Το δικό σου Μουσείο. Ενα υπέροχο βίντεο!

Το Μουσείο συνεχίζει συνεχίζει μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δωρεάν ξεναγήσεων οι οποίες απευθύνονται με εξειδικευμένο τρόπο σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

SHARE THIS
0
SHARES

Με ένα ολοκαίνουργιο, υπέροχο βίντεο, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης απευθύνεται στους Φίλους του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης ευχαριστώντας τους για την στήριξή τους στην προσπάθεια των ανθρώπων του να είναι ένα ανοιχτό Μουσείο σε κάθε είδους «διαφορετικότητα» και προτρέποντάς τους αυτός ο κύκλος των υποστηριτών και Φίλων του Μουσείου να μεγαλώσει.

Οπως αναφέροουν χαρακτηριστικά, τα Μουσεία παγκοσμίως αναπτύσσουν προγράμματα που ξεφεύγουν από τα στενά όρια του χώρου και αγκαλιάζουν την κοινωνία στο σύνολό της. Μέχρι το 2020 προβλέπεται ότι θα αποτελούν έναν από τους κύριους φορείς που θα  γεφυρώσουν τις ανισότητες, ενθαρρύνοντας και αγκαλιάζοντας τη διαφορετικότητα.
 
Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, διαρκώς ανταποκρινόμενο στην ανάγκη αυτή, συνεχίζει μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δωρεάν ξεναγήσεων, οι οποίες απευθύνονται με εξειδικευμένο τρόπο σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, προσφέροντας τέχνη και πολιτισμό εντός και εκτός μουσείου.

Και καταλήγουν:
 

«Μέσα από αυτά τα προγράμματα, θέλουμε να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση της κοινωνικής απομόνωσης, ανοίγοντας την αγκαλιά μας σε όλους, χωρίς διακρίσεις και περιορισμούς: στις Λέσχες Φιλίας, σε παιδιά και εφήβους με μαθησιακές και αναπτυξιακές δυσκολίες, σε άτομα με μερική ή ολική απώλεια όρασης, σε παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες, σε παιδιά προσφύγων, σε ομάδες ενηλίκων με νόσο Alzheimer, σε μαθητές ακόμα και των πιο απομακρυσμένων σχολείων της Ελλάδας».

Δείτε το νέο, υπέροχο βίντεο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, ενός Μουσείου για όλους.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook