Μπέζος - Τσαλίκη κι όλα του γάμου δύσκολα

Και ο έρως; Πώς θα φερθεί ο φτερωτός θεός στον αναποφάσιστο υποψήφιο γαμπρό και στην αφελή νύφη; Στο Ηρώδειο, 27 και 28 Ιουνίου και μετά σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα

|
SHARE THIS
0
SHARES

Κωμωδία με γκροτέσκα στοιχεία τα «Παντρολογήματα» (1842), το έργο του Νικολάι Γκόγκολ, σατιρίζουν τα ήθη της μικροαστικής κοινωνίας στην τσαρική Ρωσία του 19ου  αιώνα.

Ο Γιάννης Μπέζος μεταφράζει, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί, πλαισιωμένος από τους Ναταλία Τσαλίκη και τον Χρήστο Λούλη, στην πρώτη του σκηνική συνάντηση μαζί τους.

Μία ρωγμή ευαισθησίας και δειλής ειλικρίνειας του ζευγαριού συντηρεί την ελπίδα

Η προξενήτρα 

Γιάννης Μπέζος και Ναταλία Τσαλίκη, σμίγουν ξανά στο θέατρο, τρία χρόνια μετά την τελευταία τους συνεργασία, με αφορμή μια προξενήτρα. Ένας επιστήθιος φίλος του υπερθεματίζει ως προς την καταλληλότητα της νύφης. Η συνάντηση στο σπίτι της μέλλουσας συζύγου όπου καταφθάνουν και άλλοι απίθανοι υποψήφιοι καταλήγει σε φιάσκο. Ένα όργιο ψέματος, συναλλαγής και αρχοντοχωριατισμού μας δίνει μία εικόνα της κοινωνικής ζωής στη Ρωσία των αρχών του 19ου αιώνα. Μία ρωγμή ευαισθησίας και δειλής ειλικρίνειας του ζευγαριού συντηρεί την ελπίδα.

Σαν γνήσιος απόγονος του μεγάλου Μολιέρου, ο Γκόγκολ παρουσιάζει τα πρόσωπά του φορτισμένα από τις συνήθειες της εποχής τους, που στην ουσία απέχουν ελάχιστα από τις σημερινές. Η ευκολία με την οποία μπορείς να διολισθήσεις στη φάρσα και το εύκολο γέλιο στο έργο του Γκόγκολ είναι μια παγίδα· στημένη πολύ μελετημένα από τον συγγραφέα! Κι αυτό εντάσσεται στη λοξή του ματιά στον κόσμο. Έναν κόσμο δυσβάσταχτο για τον ίδιο και αστείο για εμάς.

Η παράσταση παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, στις 27 και 28 Ιουνίου, στο Ηρώδειο και ακολουθεί περιοδεία. 

Διανομή

Πoτκαλιόσιν: Χρήστος Λούλης
Στεπάν, Σταρικόφ: Παναγιώτης Κατσώλης
Φιόκλα: Ναταλία Τσαλίκη
Κατσκαριόφ: Γιάννης Μπέζος
Αγάφια: Κατερίνα Λυπηρίδου
Αρίνα: Σύρμω Κεκέ
Ντουνιάσκα: Όλγα Ιωσηφίδου
Στραπατσάδας: Δημήτρης Δεγαΐτης
Ανούτσκιν: Κώστας Μπερικόπουλος
Ζεβάκιν: Τάσος Γιαννόπουλος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook