Νέα ταινία Θόλου Ωκεανοί παραγωγής BBC Earth στο νέο ψηφιακό Πλανητάριο

Απίθανες ιστορίες από τα τεράστια υποθαλάσσια δάση του πλανήτη μας στην παραγωγή του BBC Earth 2018 που θα προβάλλεται από τις 27 Φεβρουαρίου.

nea-tainia-tholou-wkeanoi-paragwgis-bbc-earth-sto-neo-psifiako-planitario
SHARE THIS
0
SHARES

 Δελφίνια διασκεδάζουν με κύματα και κοραλλιογενείς υφάλους, ιδιαίτερα ξεχωριστά ψάρια χρησιμοποιούν εργαλεία για να «ανοίξουν» την τροφή τους, ένα χταπόδι χρησιμοποιεί κοχύλια σαν πανοπλία για να κρυφτεί από τους διώκτες του...

 Αυτά κι άλλα πολλά τινά από τα τεράστια υποθαλάσσια δάση του πλανήτη ξεπροβάλλουν στην ταινία θόλου «Ωκεανοί: Ο Γαλάζιος Πλανήτης μας», μία παραγωγή του BBC Earth που θα προβάλλεται από την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου στο νέο ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου (κατάλληλη για παιδιά άνω των 8 ετών).

 

Από την παρουσίαση της ταινίας

 Οι τελευταίες εξελίξεις στην επιστήμη της Ωκεανογραφίας αλλά και στην τεχνολογία μάς επιτρέψαν να φτάσουμε πιο βαθιά από ό,τι θα φανταζόμασταν πριν μερικά χρόνια. Από τις ρηχές ακτές έως τους βαθείς, μυστηριώδεις κόσμους, στον πυθμένα των ωκεανών, ανακαλύπτουμε άγνωστες ιστορίες μερικών από τα πιο συναρπαστικά πλάσματα του βυθού.

Καθώς ξεκινά το ταξίδι αυτό, παρακολουθούμε δελφίνια να διασκεδάζουν με τα κύματα και κοραλλιογενείς υφάλους όπου ιδιαίτερα ξεχωριστά ψάρια χρησιμοποιούν εργαλεία για να «ανοίξουν» την τροφή τους!παρακολουθούμε ένα χταπόδι που χρησιμοποιεί κοχύλια σαν πανοπλία για να κρυφτεί από τους διώκτες του.

Ταξιδεύοντας μέσα στους ωκεανούς, μαθαίνουμε για όλες αυτές τις απίστευτες δραστηριότητες και ανακαλύπτουμε έναν ολόκληρο εντυπωσιακό κόσμο κάτω από τα κύματα.

Info:

Ιδρυμα Ευγενίδου, νέο ψηφιακό Πλανητάριο

175 64 Π. Φάληρο (είσοδος από οδό Πεντέλης 11)

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook