Νταλάρας, Πόντες, Νόα: ραντεβού τον Σεπτέμβριο στο Ηρώδειο

Τρεις φωνές σ’ ένα μουσικό ταξίδι. Θα αναδείξουν τραγούδια, μουσικές και ιστορίες της Μεσογείου στις 29 Σεπτεμβρίου, στα πόδια της Ακρόπολης.

Δύο φορές έχει συναντηθεί ο Γιώργος Νταλάρας στη σκηνή του Ηρωδείου, με την Ντούλτσε Πόντες και μια φορά στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής, με τη Νόα.

Τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού αυτή η συνύπαρξη θα αναδείξει τραγούδια της Μεσογείου σε μία παράσταση με τίτλο «Μουσικό ταξίδι στην Μεσόγειο»

Ετσι γεννήθηκε η ιδέα για μια «μοιρασμένη» και ολοκληρωμένη εμφάνιση των τριών καλλιτεχνών μέσα στο θαλασσινό τοπίο της Μεσογείου: τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού αυτή η συνύπαρξη θα αναδείξει τραγούδια της Μεσογείου σε μία παράσταση με τίτλο «Μουσικό ταξίδι στην Μεσόγειο».

Γ. Νταλάρας: «Πρόκειται για δύο νεράιδες…»

«Οι μουσικές και οι ιστορίες της Μεσογείου που μας ενώνουν μόνον, θα μπορούσε να είναι ο τίτλος αλλά και η ουσία αυτής της συνάντησής μου με τη Ντούλτσε Πόντες και τη Νόα. Δυο νεράιδες, με μαγικές φωνές, γεμάτες ομορφιά, ταλέντο, ποίηση, γνώση της μουσικής, με τις ψυχές τους και το μυαλό τους πάντα σε εγρήγορση, πολίτες της πατρίδας τους και πολίτες του κόσμου, πράγμα που αποδεικνύουν όλα αυτά τα χρόνια με την κοινωνική τους προσφορά μέσα από το τραγούδι, μαζί και πέρα από την αδιαμφισβήτητη καλλιτεχνική τους αξία», λέει ο Γιώργος Νταλάρας.

Από φάντος έως μπλουζ

Η ιέρεια του «φάντο», όπως αποκαλείται η Ντούλτσε Πόντες από την Πορτογαλία και η Νόα από το Ισραήλ με τη διεθνή καριέρα και τις σημαντικές συνεργασίες (από το Στίβι Γουόντερ έως τον Κάρλος Σαντάνα) θα ερμηνεύσουν μαζί με το Γιώργο Νταλάρα μια επιλογή από μπαλάντες και τραγούδια από το ρεπερτόριο του, τα τραγούδια της Κάτω Ιταλίας έως τα ρεμπέτικα, από το φλαμένκο έως τα φάντος και από τις σεφαραδίτικες μπαλάντες έως τα μπλουζ. Ενα μουσικό μίγμα, το οποίο ενισχύεται από σημαντικούς σολίστες μουσικούς.

«Εχω συνεργαστεί και με τις δύο και δισκογραφικά και σε συναυλίες και ήταν όνειρό μου να βρεθούμε όλοι μαζί στη σκηνή, να τραγουδήσουμε ο καθένας χωριστά αλλά και όλοι μαζί, τις χαρές, τα όνειρα, τα παράπονα, τους έρωτες, τις μικρές και τις μεγάλες αγάπες, τον τόπο μας, αλλά και της μεγάλης κοινής μας πατρίδας της Μεσογείου, όπως μας τα δίδαξαν οι δάσκαλοί μας, οι παλιότεροι μουσικοί, του ρεμπέτικου, του φλαμένκο, του φάντο, των σεφαραδίτων, των γεμενί, όπως τα εξέλιξαν οι σύγχρονοι μουσικοί μας, συνθέτες και στιχουργοί, όπως τα μαθαίνουμε και εμείς στις νέες γενιές, στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας, βάζοντας το δικό μας μεράκι και τη δική μας γνώση, τη φωνή μας και αυτήν με την οποία μας μάθατε, αλλά και τη φωνή της ψυχής μας», αναφέρει ο Γιώργος Νταλάρας.

Επί σκηνής, λοιπόν, οι  τρεις ερμηνευτές θα ερμηνεύσουν τραγούδια με οδηγό την αγάπη και το σεβασμό στην παράδοση, αλλά και την αγωνία της αναζήτησης σε καινούριους ήχους. Στο σταυροδρόμι της συνάντησης της φλόγας της ανατολικής Μεσογείου με το πάθος της δυτικής.

Info: «Μουσικό ταξίδι στη Μεσόγειο»

Γιώργος Νταλάρας – Dulce Pontes - Noa

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Ωδείο Ηρώδειο Αττικού

Ωρα έναρξης: 21.00

Προπώληση:

Εισιτήρια online:  www.viva.gr και www.ticketservices.gr

Τηλεφωνική Αγορά: 11876 και 210 7234567

Στα Ταμεία: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)

Στα καταστήματα  Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, IANOS σε όλη την Ελλάδα

Γιώργος Νταλάρας

Ντούλτσε Πόντες

Νόα