Ο αντιφρονούντας Ρώσος καλλιτέχνης Πιοτρ Παβλέφσκι στο ψυχιατρείο

Ο Ρώσος καλλιτέχνης μεταφέρεται από τις φυλακές στο ψυχιατρείο. Θα σταματήσει να είναι ενοχλητικός για την κυβέρνηση Πούτιν;

o-antifronountas-rwsos-kallitexnis-piotr-pablefski-sto-psuxiatreio
SHARE THIS
0
SHARES

Η ενόχληση που δημιουργεί η παρουσία του περφόρμερ Πιοτρ Παβλέφσκι έχει αρχίσει εδώ και αρκετά χρόνια. Ήταν τότε που για πρώτη φορά η φωτογραφία του έκανε το γύρω του κόσμου με το στόμα του ραμμένο. Ήταν ο τρόπο για να διαμαρτυρηθεί απέναντι στις σοβιετικέ αρχές για τη τη φυλάκιση των δύο μελών του συγκροτήματος Pussy Riot.

 

Πρόσφατα, τον Νοέμβριο του 2015,  ο Παβλέφσκι έβαλε φωτιά στην είσοδο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας. Στάθηκε απέξω με ένα μπιτόνι και περίμενε να συλληφθεί. Ήταν υπό κράτηση όταν δήλωσε ότι η  FSB λειτουργεί χρησιμοποιώντας μεθόδους συνεχούς τρομοκρατίας σε 146 εκατομμύρια ανθρώπους."

 

Φυλακίστηκε και πριν από λίγες ημέρες οι αρχές αποφάσισαν την μεταφορά του σε ψυχιατρική κλινική στην οποία θα παραμείνει τουλάχιστον τρεις εβδομάδες έως ότου αξιολογηθεί η περίπτωσή του.

Το 2014, ο Παβλέφσκι κάρφωσε το όσχεό του στην Κόκκινη Πλατεία. Έστρεψε τα φώτα της κοινής γνώμης επάνω του και μίλησε για τη λογοκρισία και το φόβο που επικρατούν στη χώρα του.

 

Κλείστηκε στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Serbsky.  Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αναγκαστική ψυχιατρική θεραπεία που του επιβλήθηκε ανέβηκε στη στέγη του ιδρύματος αψηφώντας τις κάτω από το μηδέν θερμοκρασίες και έκοψε το λοβό του αυτιού του.

Οι γιατροί που τον έχουν συναντήσει έχουν δηλώσει ότι πρόκειται για μια πολύ ισχυρή προσωπικότητα και είναι ένας από τους λίγους καλλιτέχνες σήμερα που τολμούν ακόμα να ορθώνουν το ανάστημά τους στη λογοκρισία του καθεστώτος Πούτιν.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook