
Τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Εβραίου τοκογλύφoυ Σάιλοκ θα ερμηνεύσει ο Βασίλης Μπισμπίκης στην εμπνευσμένη από το έργο του Σαίξπηρ παράσταση "Οι έμποροι της Βενετίας" που ανεβαίνει στη νέα στέγη του Cartel Τεχνοχώρου, στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου "Κλωσταί Πεταλούδα-Μουζάκης", στο Αιγάλεω.
Ο καταξιωμένος και ανατρεπτικός Λιθουανός σκηνοθέτης, Τσέζαρις Γκραουζίνις, ο οποίος υπογράφει τη διασκευή, την απόδοση και τη σκηνοθεσία, μεταφέρει στο σήμερα το αμφιλεγόμενο έργο του Σαίξπηρ, μέσα από μια παράσταση πολιτική και πανκ, χωρίς στεγανά, που όμως μένει πιστή στη διαχρονική δύναμη των κεντρικών θεματικών του πρωτότυπου: τη δικαιοσύνη, τη διαφορετικότητα, την εκδίκηση, αλλά και τη δύναμη της αγάπης και της φιλίας.
Ο πολυσύνθετος κόσμος του Αντόνιο, του Μπασίανο, της Πόρσια, του Σάιλοκ και των υπόλοιπων σαιξπηρικών ηρώων τοποθετείται σε μια Βενετία μεταβιομηχανική και δυστοπική, χωρίς νερό, με άδεια κανάλια. Μια Βενετία μέσα σε ένα άδειο εργοστάσιο, μια πόλη που δεν υπάρχει πια και όπου όλα μπορούν να συμβούν.
Εκτός από τον Βασίλη Μπισμπίκη στην παράσταση παίζουν επίσης οι ηθοποιοί: Έρρικα Μπίγιου, Στέλιος Τυριακίδης, Αλέξανδρος Κουκιάς, Γιάννης Κατσιμίχας, Ελένη Γεωργακοπούλου, Γιάννης Τσίτσος, Γιανμάζ Ερντάλ (Βεισέλ) και Γιώργος Σιδέρης
Από 22 Μαΐου
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.15
Προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr