Ο διάσημος Βιμ Μέρτενς στην Αρχαία Νικόπολη

Ο μινιμαλιστής συνθέτης και πιανίστας, Βιμ Μέρτενς σε συναυλία στην Αρχαία Νικόπολη, με αφορμή τη συμπλήρωση 2.000 χρόνων από τον θάνατο του Οκταβιανού Αυγούστου.

o-diasimos-bim-mertens-stin-arxaia-nikopoli
|
SHARE THIS
0
SHARES

Είναι η πρώτη φορά που το περίφημο «Μνημείο του Αυγούστου» διατίθεται για εκδήλωση και αυτό συμβαίνει χάρη στη συνεργασία της ΛΓ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας-Αρτας με τους τοπικούς φορείς.

Στο «Μνημείο του Αυγούστου» στην αρχαία Νικόπολη, εμφανίζεται στις 24 Αυγούστου, ο διάσημος Βέλγος συνθέτης και πιανίστας, Βιμ Μέρτενς, ο οποίος θα ερμηνεύσει έργα από την τριαντάχρονη πορεία του, μεταξύ αυτών και τα κινηματογραφικά soundtracks που τον έκαναν δημοφιλή σε όλο τον κόσμο.

 

Η εκδήλωση, που συνδιοργανώνεται από τη μη κερδοσκοπική εταιρεία Preveza Jazz Festival και την Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, αφιερώνεται στη συμπλήρωση των 2.000 χρόνων από το θάνατο του ιδρυτής της Αρχαίας Νικόπολης, Ρωμαίου αυτοκράτορα Οκταβιανού Αυγούστου.

Ενθύμιο για τη νίκη επί της Κλεοπάτρας και του Μάρκου Αντώνιου

Το «Μνημείο Αυγούστου» ήταν το κτίριο όπου, σε ειδικά λαξευμένες «θήκες», ο Αύγουστος είχε δώσει εντολή να τοποθετηθούν 36 πραγματικά ακρόπρωρα (έμβολα) διαφόρων μεγεθών από εχθρικές τριήρεις της Κλεοπάτρας και του Αντώνιου. Η διακόσμηση μνημείων με έμβολα πλοίων ύστερα από νικηφόρα ναυμαχία, ήταν πρακτική συνηθισμένη στους Ρωμαίους, σύμφωνα με τις πηγές.

 

Αλλωστε, η Νικόπολη –η πόλη της νίκης- κτίσθηκε κατόπιν εντολής του Οκταβιανού Αύγουστου για να τιμήσει τους θεούς για τη νίκη που του έδωσαν κατά του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας, στη μεγάλη ναυμαχία του Ακτίου το 31 π.Χ.

Infο: Ο Βιμ Μέρτενς 24 Αυγούστου, Μνημείο Αυγούστου, Αρχαία Νικόπολη. Ωρα: 20:00, Εισιτήρια 15 ευρώ (προπώληση), 20 ευρώ (ταμείο). Για τους κατόχους εισιτηρίων θα προηγηθεί ξενάγηση από αρχαιολόγους της Εφορείας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook