Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου ετοιμάζει το νέο του έργο

Πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί με διεθνή συμπαραγωγή, πρεμιέρα το Μάΐο

o-dimitris-papaiwannou-etoimazei-to-neo-tou-ergo
|
SHARE THIS
0
SHARES

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει το νέο του έργο. Η πρεμιέρα θα γίνει στην Αθήνα στις 24 Μαΐου 2017 στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Αυτή είναι η πρώτη φορά που έργο του  πραγματοποιείται με διεθνή συμπαραγωγή.

Συμπαραγωγοί της Στέγης θα είναι το Théâtre de la Ville-Paris  / La Villette – Paris, το Les Théâtres de la Ville de Luxembourg, το  Seoul Performing Arts Festival (SPAF), το National Performing Arts Center – National Theater & Concert Hall (Taiwan) και το   CULTURESCAPES Greece 2017.

Πρώτη Ύλη
Πρώτη Ύλη

Εν τω μεταξύ στα πλαίσια του φεστιβάλ Dance Umbrella το έργο του Παπαϊωάννου η Πρώτη Ύλη θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο Λονδίνο, στις 12, 13 & 14 Οκτωβρίου 2016, στο Old Truman Brewery (U block), Brick Lane 148, ενώ η κεντρική σκηνή από το ΠΟΥΘΕΝΑ (2009) θα παρουσιαστεί από την ομάδα Introdans σαν μέρος της παράστασης TUTTI.

 

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Παπαϊωάννου παραχωρεί το έργο του σε άλλους ερμηνευτές. Το απόσπασμα του ΠΟΥΘΕΝΑ (2009) θα παρουσιαστεί στην ίδια βραδιά με τα έργα “In Memoriam” του Sidi Larbi Cherakaoui και “Cantata” του Mauro Bigonzetti. Η ομάδα Introdans με το TUTTI θα ταξιδέψει σε περισσότερες από είκοσι ευρωπαϊκές πόλεις.

 

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook