Ο φανταστικός κόσμος των συλλογών σε μια νέα έκθεση

Ανενεργές μικροσυλλογές, οι οποίες έχουν δημιουργηθεί από την εποχή που ο καλλιτέχνης Δημήτρης ιωάννου ήταν 10 ετών έως πρόσφατα.

o-fantastikos-kosmos-twn-sullogwn-se-mia-nea-ekthesi
|
SHARE THIS
0
SHARES

Ο Δημήτρης Ιωάννου παρουσιάζει τη νέα του ατομική έκθεση με τίτλο ‘Laying Dormant’ («αφημένα ανενεργά») σε μια υπόγεια πρώην αποθήκη σε ένα κτήριο γραφείων στο Ιστορικό Κέντρο. Το project αυτό πραγματεύεται τη διαδικασία της συλλογής και τη λειτουργία του αντικειμένου ως αποδέκτη υποκειμενικά φορτισμένων εννοιών, ως μηχανισμού μνήμης.

 

Το κύριο κομμάτι της έκθεσης αποτελείται από ανενεργές μικροσυλλογές, οι οποίες έχουν δημιουργηθεί από την εποχή που ο καλλιτέχνης ήταν 10 ετών έως πρόσφατα. Τα αντικείμενα δεν αναδεικνύονται με λογική επίδειξης σε προθήκες αλλά τοποθετούνται τυλιγμένα με διαφανείς μεμβράνες δημιουργώντας την αίσθηση της ασφυξίας.

 

Στο δεύτερο κομμάτι της έκθεσης ο καλλιτέχνης πάλι δρα ως συλλέκτης αλλά αυτή την φορά συγκεντρώνει εικόνες και κυρίως ιστορίες, ανθρώπων ηλικίας 7 έως 77 ετών που περιγράφουν ένα αναντικατάστατο για τους ίδιους αντικείμενο. Σε αυτές τις περιπτώσεις τα αντικείμενα μετατρέπονται σε δοχεία, φορείς νοήματος απόλυτα υποκειμενικού.

 

Αυτή η δουλειά αποτελεί τη συνέχεια της έρευνας του Ιωάννου πάνω στη διαδικασία του συλλέγειν και της δημιουργίας αφήγησης μέσω αυτής. Διερευνά την σχέση της υλικότητας ενός αντικειμένου ή μιας σειράς αντικειμένων με άυλες έννοιες, αμφισβητώντας τον καθαρό διαχωρισμό αντικειμένου και υποκειμένου, υλικού και άφθαρτου.
 
Πληροφορίες: 

Αβραμιώτου 4, Αθήνα
> (σταθμός μετρό Μοναστηράκι)
> Ώρες λειτουργίας:
> Πέμπτη-Παρασκευή 5-8, Σάββατο 12-6

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook