Ο «Φιλοκτήτης» άρεσε!

Παρά τη βροχή που προηγήθηκε, το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, η παράσταση δόθηκε κανονικά, όπως και της Παρασκευής. Ο Φιλοκτήτης μίλησε τέσσερις γλώσσες

SHARE THIS
0
SHARES

Μίλησε ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά και βουλγαρικά. Ο «Φιλοκτήτης» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου, με τον Μιχαήλ Μαρμαρινό στον ομώνυμο ρόλο, ενθουσίασε το κοινό της Επιδαύρου, που αντάμειψε τους συντελεστές της παράστασης, με το πιο θερμό χειροκρότημα το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, αλλά και του Σαββάτου.

Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός - Φιλοκτήτης ήταν καθηλωτικός. Το σκηνικό λιτό, με ένα σιδερένιο «στεφάνι» να κυκλώνει την ορχήστρα, το δάπεδο άλλαζε χρώματα, ενώ  η μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα χαρακτηρίστηκε αν μη τι άλλο, ποιητική. 

 

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που παρατηρήθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου τόσο στην Αττική, όσο και στην Αργολίδα, δεν εμπόδισαν σχεδόν 7.000 κόσμου να κατακλείσει το χώρο της Επιδαύρου.
Περί τις 12.000 θεατές είδαν την παράσταση και τις δύο ημέρες, ενώ το Σάββατο, παρά την μπόρα που προηγήθηκε, το κοινό γέμισε τις κερκίδες του Αργολικού Θεάτρου. Μεταξύ των θεατών ήταν και πολλοί ξένοι.
Η μοναδική παράσταση που θα δοθεί στην Αθήνα είναι στο Ηρώδειο στις 4 Σεπτεμβρίου.
 

 

Η παράσταση είναι συμπαραγωγή της εταιρίας καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων αρτIVITIES και του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, με τον Μιχαήλ Μαρμαρινό στον ομώνυμο ρόλο, τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη στον ρόλο του Οδυσσέα και τον Αιμίλιο Χειλάκη στον ρόλο του Νεοπτόλεμου.
Χορός: Γιάννης Γιαννούλης, Τάσος Δημητρόπουλος, Κώστας Κορωναίος, Δημήτρης Κουρούμπαλης, Γιώργος Παπανδρέου, Κρις Ραντάνοφ, Γιώργος Ρουστέμης.

Ταυτότητα παράστασης

μετάφραση:  Γιώργος Μπλάνας
σκηνοθεσία:  Κώστας Φιλίππογλου
σκηνικά-κοστούμια: Κenny MacLellan
επιμέλεια κίνησης: Φρόσω Κορρού
πρωτότυπη μουσική:  Lost Bodies
σχεδιασμός φωτισμών:  Nίκος Βλασόπουλος
βοηθός σκηνοθέτη:  Εριφύλη Στεφανίδου

 

Φωτογραφίες: Εύη Φυλακτού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook