Ο Γιάννης Στάνκογλου θα υποδυθεί τον Βαρουφάκη

Ο ηθοποιός που θα παίξει το ρόλο του Αλέξη Τσίπρα δε φαίνεται να έχει βρεθεί ακόμα.

o-giannis-stankoglou-tha-upoduthei-ton-baroufaki
SHARE THIS
0
SHARES

Στη μεγάλη οθόνη θα μεταφέρει ο μεγάλος Έλληνας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς το βιβλίο  «Ανίκητοι Ηττημένοι» του Γιάνη Βαρουφάκη. Όταν ο Κώστας Γαβράς έμαθε ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών κρατούσε σημειώσεις από τις συνεδριάσεις του Eurogroup, του ζήτησε τα χειρόγραφα,  για να γυρίσει τη νέα του ταινία.

Το βιβλίο, που έχει υπότιτλο «Για μια Ελληνική Ανοιξη, μετά από ατελείωτους μνημονιακούς χειμώνες», αναφέρεται στο «παρασκήνιο» του πρώτου εξαμήνου του 2015, όταν ο ίδιος μετείχε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έως την επαύριον του δημοψηφίσματος του Ιουλίου και στο πώς γεννήθηκε το Κίνημα για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη, το DiEM25.

Αναφορικά με τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου στο βιβλίο υπογραμμίζεται ότι ήταν αναγκαία αλλά όχι ικανή συνθήκη, για να βγει η Ελλάδα από το «μνημονιστάν». Ο συγγραφέας περιγράφει όλες τις προοπτικές ενός Grexit και κάνει λόγο για «μηχανή προπαγάνδας των Βρυξελλών η οποία δούλευε σε βάρος του Βαρουφάκη».

Αμέσως πείστηκα για την σοβαρότητα του κειμένου του και για την ακρίβεια της περιγραφής των συμπεριφορών κάθ’ ενός από τους πρωταγωνιστές της τραγωδίας. Λυπόμουν και συχνά θύμωνα, εξοργιζόμουν με την βία και την αδιαφορία των μελών του Eurogroup, ιδίως της γερμανικής πλευράς απέναντι στο δράμα και στην μη βιώσιμη κατάσταση στην οποία ο λαός της Ελλάδας αναγκαζόταν να ζει. Αποφάσισα να γυρίσω ταινία για αυτή την τραγωδία. Ο Γιάνης Βαρουφάκης μου έδωσε τα δικαιώματα του βιβλίου και την απόλυτη ελευθερία προσαρμογής του» λέει ο Κώστας Γαβράς.

Και ενώ το κάστινγκ για τον ρόλο του Βαρουφάκη στην ταινία φαίνεται να τελείωσε και ο πρωταγωνιστής του θα είναι, σύμφωνα με όσα αναφέρει ρεπορτάζ του "Εθνους", ο Γιάννης Στάνκογλου, τον οποίο είδε και στο θέατρο Πορεία όπου υποδύεται τον Γιούγκερμαν, ο ηθοποιός που θα παίξει το ρόλο του Αλέξη Τσίπρα δε φαίνεται να έχει βρεθεί ακόμα. 

Όπως έχει δηλώσει ο Κώστας Γαβράς ένα μεγάλο μέρος της ταινίας θα γυριστεί στην Ελλάδα ενώ γυρίσματα θα γόνουν και στις Βρυξέλλες, όπου διαδραματίζοντας οι κρίσιμες συνομιλίες με πρωταγωνιστή τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών.

 

ΦΩΤΟ: NDP, EUROKINISSI

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook