Follow us

Ο. J. Simpson: Από ένα ματωμένο γάντι μέχρι τις Χρυσές Σφαίρες

Η πιο προβεβλημένη υπόθεση στα αμερικανικά εγκληματολογικά χρονικά. 'Ηταν η πρώτη δίκη που έλαβε διαστάσεις κανονικού ριάλιτι σόου, στα μέσα των '90s

Αργυρώ Μποζώνη
ΓΡΑΦΕΙ: ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ο. J. Simpson: Από ένα ματωμένο γάντι μέχρι τις Χρυσές Σφαίρες

Η μίνι σειρά «American Crime Story: The People v. O.J. Simpson», 24 χρόνια μετά την περίφημη υπόθεση, κέρδισε το βραβείο της καλύτερης σειράς και η πρωταγωνίστρια Sarah Paulson το βραβείο της καλύτερης ηθοποιού στις Χρυσές Σφαίρες. Η υπόθεση που συγκλόνισε την διεθνή κοινή γνώμη εξακολουθεί μέχρι σήμερα να διατηρεί το μύθο της.

Ο. J. Simpson: Από ένα ματωμένο γάντι μέχρι τις Χρυσές Σφαίρες
Η Σάρα Πόλσον στο «American Crime Story: The People v. O.J. Simpson»

Ο Ο. Τζέι Σίμπσον, παίκτης του αμερικανικού ποδοσφαίρου και ηθοποιός, ένας σταρ της Αμερικής συνελήφθη το 1994 κατηγορούμενος για το φόνο της πρώην γυναίκας του Νικόλ Μπράουν και του φίλου της Ρόναλντ Γκόλντμαν.

Η ανακάλυψη του εγκλήματος

Τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 1994, η πρώην γυναίκα του αστέρα του φούτμπολ και ο 26χρονος άντρας βρέθηκαν μαχαιρωμένοι στην οικία της στο Brentwood του Λος Αντζελες. Η αστυνομία του L.A ανέκρινε το μέλος του Hall Of Fame ως πιθανό μάρτυρα. Τα ανήλικα παιδιά των Simpson κοιμόντουσαν την ώρα των δολοφονιών, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, όπως ανακοίνωσαν οι αστυνομικοί. Η αστυνομία δήλωσε ότι περαστικός ανακάλυψε το πτώμα της Nicole Brown Simpson, 34 ετών, πεσμένο στα σκαλοπάτια του διαδρόμου μπροστά από το συγκρότημα κατοικιών. Το πτώμα του Ronald Lyle Goldman εντοπίστηκε λίγα μέτρα μακριά μέσα σε θάμνους. Και οι δύο ήταν ντυμένοι. O Scott Carrier, εκπρόσωπος του ιατροδικαστικού γραφείου του Λος Αντζελες, τόνισε πως τραυματισμοί από αιχμηρό αντικείμενο συνέβαλαν στον θάνατο. Η Αστυνομία είπε λίγα πράγματα για το έγκλημα, αρνούμενη να αναγνωρίσει πιθανούς υπόπτους, να δώσει πιθανό κίνητρο ή πότε ακριβώς έγινε η επίθεση. Το μόνο που ανακοινώθηκε ήταν ότι υπήρχαν σημάδια πάλης και καμία απόδειξη ότι η επίθεση έγινε στη διάρκεια ληστείας ή διάρρηξης.

Ο. J. Simpson: Από ένα ματωμένο γάντι μέχρι τις Χρυσές Σφαίρες - εικόνα 2

Μια καταδίωξη-ριάλιτι

Η Αστυνομία σε ελάχιστο χρόνο ξεκίνησε την αναζήτηση του O J Simpson. Μετά από ώρες έμαθε ότι ο αστέρας του φούτμπολ ήταν στο Σικάγο. Ο Simpson δήλωσε ότι η εταιρία Hertz, της οποίας ήταν εκπρόσωπος, έδινε δεξίωση στο Σικάγο. Μόλις η αστυνομία του ανακοίνωσε το έγκλημα επέστρεψε στο Λος Άντζελες. Οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα. Ο συνήγορος του τόνισε ότι ο πελάτης του είναι σοκαρισμένος «και δεν έχει καμία ανάμιξη σε αυτή την τραγωδία». Μετά από δύο ώρες ο Simpson έφυγε από το αστυνομικό τμήμα. Στο χρονικό της ταραγμένης σχέσης του με τη Νικόλ είχε ήδη καταγραφεί βιαιοπραγία εις βάρος της. Την κλώτσησε και της είπε «θα σε σκοτώσω». Φίλοι του ζευγαριού είπαν ότι προσπαθούσαν να τα ξαναβρούν, αλλά η προσπάθεια τερματίστηκε πριν κάποιες εβδομάδες.

Το επίμαχο εξώφυλλο του TIME με τον Ο.ΤΖ. Σίμπσον "πιο μαύρο"
Το επίμαχο εξώφυλλο του TIME με τον Ο.ΤΖ. Σίμπσον "πιο μαύρο"

H ιστορία μιας δίκης που άλλαξε τον κόσμο

Ακόμα και όσοι γεννήθηκαν μετά το 1995, στην Αμερική αποκλείεται να μην έχουν ακούσει για την υπόθεση O J Simpson. Η ιστορία της δίκης ξεπερνά το μύθο του Χόλυγουντ. Μόνο τα βραδινά δελτία ειδήσεων των τριών μεγαλύτερων σταθμών των ΗΠΑ, αφιέρωσαν περισσότερο χρόνο στην υπόθεση απ’ ό,τι στον πόλεμο της Βοσνίας και τη βομβιστική ενέργεια στην Οκλαχόμα. Ήταν η δίκη που άλλαξε την ιστορία ολόκληρης της παγκόσμιας κουλτούρας. Όταν ο O.J. Simpson περίμενε να ακούσει την ετυμηγορία των ενόρκων καθηλώθηκε μια ολόκληρη χώρα. Από πολλούς χαρακτηρίστηκε η δίκη του αιώνα. Οι ανατροπές κατά την διάρκειά της σχολιάζονται ακόμα και τώρα ενώ οι χειρισμοί από τις δύο πλευρές μελετώνται σε πανεπιστημιακό επίπεδο Είναι το γεγονός που σημάδεψε όσο κανένα άλλο τα media και δίχασε την κοινή γνώμη.

Ο δρόμος του σπιτιού γεμάτος αίμα
Ο δρόμος του σπιτιού γεμάτος αίμα

Μια τρελή καταδίωξη σπάει ρεκόρ θεαματικότητας

Στην έρευνα που έγινε στο σπίτι του σταρ-αθλητή βρήκαν ένα αριστερό γάντι με αίματα, δύο κάλτσες που είχαν επίσης ίχνη αίματος αλλά και κηλίδες σε πολλά σημεία του σπιτιού και του αμαξιού Ford Bronco που άνηκε στον OJ. Στις 17 Ιουνίου του 1994 του αποδίδονται κατηγορίες για την δολοφονία της Nicole Brown και του Ronald Goldman και του ζητείται να εμφανιστεί στο αστυνομικό τμήμα. Μετά από την διαμεσολάβηση των δικηγόρων ανακοινώνεται στην αστυνομία ότι θα παραδοθεί μέχρι τις 11 π.μ. O OJ δεν εμφανίστηκε ποτέ με αποτέλεσμα στις 2 μμ η αστυνομία του Λος Άντζελες να ανακοινώσει ότι τον θεωρεί φυγόδικο και ότι τον αναζητά. Ακολούθησαν και άλλες ανακοινώσεις από τις αστυνομικές και πολιτειακές αρχές ενώ στις 5 μμ ο Robert Kardashian, δικηγόρος και φίλος του, διάβασε ένα γράμμα του OJ Simpson το οποίο απευθυνόταν σε 24 φίλους του και το οποίο είχε αποχαιρετιστήριο χαρακτήρα. Ένας πολίτης είδε τον φυγά OJ μέσα σε ένα αμάξι Ford Bronco. Τελικά η αστυνομία τον εντόπισε σε μια από τις πιο κεντρικές οδούς του LA. Ένας αστυνομικός πλησίασε το αμάξι για να το σταματήσει όμως ο οδηγός του Al Cowlings, συμπαίκτης και φίλος του OJ, του φώναξε λέγοντας του ότι ο “The Juice” στο πίσω κάθισμα κρατάει πιστόλι και απειλεί να αυτοκτονήσει. Εκείνη την στιγμή άρχισε μια καταδίωξη την οποία κάλυπταν όλα τα εθνικά μέσα με ρεπόρτερ και ελικόπτερα από τον αέρα. Ο κόσμος σταματούσε για να δει το λευκό Ford Bronco να περνάει. Μερικοί κρατούσαν και πλακάτ με το όνομα του και ούρλιαζαν. Ήταν ένα τσίρκο. Όταν το αυτοκίνητο φτάνει στο σπίτι του OJ τον περίμεναν εκατοντάδες δημοσιογράφοι και ρεπόρτερ. Ο κόσμος παρακολουθεί από τις τηλεοράσεις με κομμένη την ανάσα.

Ο. J. Simpson: Από ένα ματωμένο γάντι μέχρι τις Χρυσές Σφαίρες - εικόνα 5


Μια πρωτοφανής στα χρονικά δίκη

Ο δικαστής Lance Ito καλεί τον OJ για να του αποδώσει κατηγορίες και εκείνος σε έναν προκλητικό και λακωνικό λόγο δηλώνει “Απολύτως, εκατό τοις εκατό, αθώος”. Υπεράσπιση του είναι οι πιο διάσημοι νομικοί της Αμερικής. Επικεφαλής της ομάδας είναι Jonnie Cochran, δικηγόρος πολλών διάσημων. Στόχος τους να αθωώσουν τον OJ Simpson από τις κατηγορίες για διπλό φόνο. Μία γυναίκα δήλωσε ότι είχε πουλήσει ένα μαχαίρι στον OJ μερικές μέρες πριν τους φόνους και ένας άνδρας κατέθεσε ότι το Ford Bronco την ώρα της δολοφονίας βγήκε από το σπίτι της Nicole, παραλίγο να πέσει πάνω σε ένα Nissan και έφυγε γρήγορα. Και οι δύο μαρτυρίες δεν μπορούσαν να γίνουν αποδεκτές αφού οι κάτοχοι τους τις είχαν πουλήσει στα media έναντι αμοιβής.

Η δίκη αρχίζει στις 24 Ιανουαρίου 1995 με την κατηγορούσα αρχή εμφανίζει ένα ηχητικό ντοκουμέντο από το 1989 όπου η Nicole έχει καλέσει την αστυνομία ζητώντας να έρθει και να διώξει τον OJ Simpson από το σπίτι. Το σημαντικότερο στοιχείο που παρουσιάστηκε στην δίκη ήταν η ανάλυση DNA που έγινε η οποία έδειχνε ως μόνο ένοχο τον OJ. Για την υπεράσπιση αυτά δεν ήταν αδιάσειστα στοιχεία. Η υπεράσπιση παρουσίασε την κατηγορία κατά του OJ ως ρατσιστική επειδή και μόνο ήταν έγχρωμος. Η ομάδα του OJ στήριξε όλη της την υπεράσπιση στον ρατσισμό εναντίον του έγχρωμου αθλητή από μεριάς των λευκών αστυνομικών, υπονοώντας ότι τα στοιχεία “φυτεύτηκαν” για να ενοχοποιηθεί ο Simpson. Όσο το θέμα του ρατσισμού ερχόταν στη επιφάνεια με αριστοτεχνικό τρόπο από την μεριά της υπεράσπισης τόσο μεγαλύτερη ήταν η πόλωση έξω από το δικαστήριο. Χαρακτηριστικά, η δίκη του O.J. Simpson για την διπλή δολοφονία ψηφίστηκε ως το νούμερο ένα νέο της δεκαετίας του 90’ με 23% αφήνοντας πίσω του ακόμα και τον θάνατο της πριγκίπισσας Diana. Μέχρι σήμερα βρίσκεται στα κορυφαία τηλεοπτικά γεγονότα με την 11η Σεπτεμβρίου και τον τυφώνα Κατρίνα να βρίσκονται πιο ψηλά. Η σκηνή που έμελλε να κρίνει ολόκληρη την δίκη είναι όταν ο Christopher Darden από την μεριά της αγωγής ζήτησε από τον OJ Simpson να φορέσει και τα δύο γάντια που βρέθηκαν με αίματα. Εκείνος φόρεσε πρώτα δύο γάντια latex για να μην υπάρχει αλλοίωση στα στοιχεία και όταν προσπάθησε να τα βάλει στα χέρια του δεν του έκαναν. Γύρισε προς τους ενόρκους δείχνοντας τα χέρια του και τους είπε “Δεν μου κάνουν. Βλέπετε; Δεν μου μπαίνουν”.

Ο. J. Simpson: Από ένα ματωμένο γάντι μέχρι τις Χρυσές Σφαίρες - εικόνα 6

Η ετυμηγορία που άλλαξε τα δικαστικά χρονικά

Όταν οι ένορκοι κλείστηκαν σε ένα δωμάτιο για να βγάλουν την απόφασή τους για μια δίκη που είχε κρατήσει 133 μέρες, κανένας δεν περίμενε να βγουν σε τρεις μόνο ώρες. Στις 3 Οκτωβρίου 1995, στις 10 το πρωί, ο γραμματέας του δικαστή Lance Ito πιάνει το μικρόφωνο και ανακοινώνει την ετυμηγορία τους.

Ο. J. Simpson: Από ένα ματωμένο γάντι μέχρι τις Χρυσές Σφαίρες - εικόνα 7

“Εμείς οι ένορκοι στην εν λόγω υπόθεση αποφανθήκαμε ότι ο κατηγορούμενος, Orenthal James Simpson, είναι αθώος για το έγκλημα της δολοφονίας”. Ήταν μια δίκη στην οποία έπαιξε μεγάλο ρόλο όχι μόνο ο ρατσισμός που χρησιμοποίησε η υπεράσπιση και η πληθώρα στοιχείων που αλληλοεξουδετερώνονταν με αποτέλεσμα να μην είναι σαφής η ενοχή ή όχι αλλά και η μακρά διάρκεια της δίκης που εξάντλησε τους ενόρκους. Για 30 ημέρες οι Los Angeles Times είχαν στην πρώτη σελίδα τους την υπόθεση ενώ τα τρία μεγάλα εθνικά δίκτυα τηλεόρασης της χώρας ασχολήθηκαν περισσότερο χρόνο με την υπόθεση σε σύγκριση με τον πόλεμο στην Βοσνία και την βομβιστική επίθεση στην Oklahoma

Ο. J. Simpson: Από ένα ματωμένο γάντι μέχρι τις Χρυσές Σφαίρες - εικόνα 8

Όπως έγραψε ο αρθρογράφος της Washington Post, Kent Babb “Στα χρόνια που ακολούθησαν πολλά από τα φαινόμενα που κατάκλυσαν την ζωή μας -η 24ωρη ενημέρωση, τα 24ωρα reality shows και η αδιάκοπη και αστείρευτη δίψα του κόσμου για κουτσομπολιά όσον αφορά την ζωή των διάσημων- οφείλονται σε αυτή την 16μηνη παρωδία”. Η δίκη ήταν το πρώτο reality show στην ιστορία της τηλεόρασης. Πριν την ετυμηγορία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Bill Clinton ενημερώθηκε για μέτρα ασφαλείας σε περίπτωση που ξεσπούσαν ταραχές. Εκτιμάται ότι 100 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως σταμάτησαν εκείνη την ώρα ό,τι έκαναν για να δουν ή να ακούσουν την απόφαση. Χάθηκαν εργατοώρες, οι οποίες στοίχισαν 480 εκατομμύρια δολάρια!

Ο. J. Simpson: Από ένα ματωμένο γάντι μέχρι τις Χρυσές Σφαίρες - εικόνα 9

Στην αστική δίκη βρέθηκε ένοχος ένοχο και υπόχρεος να πληρώσει 33,5 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που δεν είχε, κάτι που όπως δήλωσαν οι οικογένειες δεν τους ενδιέφερε από τη στιγμή που κρίθηκε ένοχος. Τον Ιανουάριο του 2007 κυκλοφόρησε ένα βιβλίο με τον τίτλο “If I Did It” στο οποίο ο OJ Simpson μίλαγε υποθετικά για τους φόνους. Στο κεφάλαιο 6 του βιβλίου ο OJ ξεπερνάει το υποθετικό σενάριο και περιγράφει λεπτομέρειες που μόνο κάποιος που ήταν εκεί θα μπορούσε να ξέρει.

Τον Σεπτέμβριο του 2007 οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν τον OJ Simpson για μια σειρά από εγκλήματα που αφορούσαν ένοπλες ληστείες, απαγωγές και οικονομικές ατασθαλίες. Καταδικάστηκε σε 33 χρόνια φυλακή. Σήμερα ο OJ δουλεύει στο γυμναστήριο της φυλακής, κάνει τον διαιτητή στα παιχνίδια μπάσκετ μεταξύ των φυλακισμένων ενώ είναι προπονητής και σε μια ομάδα softball.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Ένα 'Θηρίο' στο αθηναϊκό κέντρο: Το εστιατόριο του σεφ των σουξέ κάνει ήδη πάταγο

Το νέο εστιατόριο του πολυπράγμονος σεφ, στο κέντρο της Αθήνας, έχει ξεχωριστό στυλ και πιάτα οικείας νοστιμιάς με μοντέρνα ματιά.

15 Ιαν 2026 | 13:12

Το άγνωστο αρχείο Μπρεστ αποκαλύπτεται στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη

Το 2026 αποτελεί ορόσημο στη ζωή της, καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυσή της.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2026 15 Ιαν 2026 | 13:07

"Η μεγάλη χίμαιρα": Το πλοίο "Μαρίνα" βυθίζεται και η μοίρα των ηρώων αλλάζει για πάντα

Το δράμα των ηρώων που έπλασε ο Μ. Καραγάτσης βαθαίνει και μετά από ένα ναυάγιο όλα πρόκειται να αλλάξουν…

15 Ιαν 2026 | 11:25

Το φεστιβάλ σύγχρονου χορού Onassis Dance Days, 5-8 Φεβρουαρίου στη Στέγη

Τέσσερις παραστάσεις και μία βιντεοεγκατάσταση αποτελούν το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ σύγχρονου χορού της Στέγης "ODD-Onassis Dance Days", που θα πραγματοποιηθεί σε όλες τις σκηνές της Στέγης.

ΤΑΙΝΙΕΣ 15 Ιαν 2026 | 09:31

Πάμε σινεμά: Ο Τιμοτέ Σαλαμέ φαβορί για Οσκαρ με το "Marty Supreme" και 5 ακόμα πρεμιέρες

Στην κορυφή του ενδιαφέροντος η δραματική κομεντί εποχής "Marty Supreme", με τον, πιο ώριμο από ποτέ, Τιμοτέ Σαλαμέ.

ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ 14 Ιαν 2026 | 12:54

Η προσβασιμότητα στο επίκεντρο της παρουσίασης του βιβλίου "Ο Φιλέλληνας Αγωνιστής"

"Ο Φιλέλληνας Αγωνιστής" μεταφέρει το μήνυμα της προσβασιμότητας, της αλληλεγγύης και της επανάστασης ως συλλογικής πράξης.

14 Ιαν 2026 | 12:33

Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί μία σπαρταριστή μαύρη κωμωδία για τον έρωτα, την προδοσία και την… κουζίνα

Η παράσταση "Η Γυναίκα που μαγείρεψε τον άντρα της" έρχεται να μας προκαλέσει και να μας θυμίσει ότι η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται – ενίοτε – και ζεστό.

ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΠΥΛΟΝ 14 Ιαν 2026 | 12:17

"Η Ιστορία πάντα παραμονεύει": Νέος κύκλος παραστάσεων για τη "Χαμένη Άνοιξη" του Στρατή Τσίρκα

Το εμβληματικό τελευταίο μυθιστόρημα του Τσίρκα μεταφέρεται για πρώτη φορά στη σκηνή, σε θεατρική διασκευή του Άρη Λάσκου και σκηνοθεσία του Βαλάντη Φράγκου.

ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΣΚΟΥ 13 Ιαν 2026 | 13:47

Ο Pan Pan γιόρτασε την διαμαντένια απονομή της "Ανισόπεδης Ντίσκο" και παρουσίασε τo νέο του άλμπουμ

Ο Pan Pan αποτελεί έναν από τους πλέον επιτυχημένους και αγαπητούς εκπρόσωπους της ηλεκτρονικής μουσικής στη χώρα μας.

ΧΟΡΟΣ 13 Ιαν 2026 | 13:02

Τhe great nothing: Το νέο έργο της Αντωνίας Οικονόμου στο Τζάμια Κρύσταλλα

Ένα σπασμένο τρίπτυχο στον χώρο και τον χρόνο -μια απαθανάτιση- όπου το ανοίκειο οικειοποιείται δίχως έκπληξη και η επιθυμία και ο τρόμος συνυπάρχουν.

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ 13 Ιαν 2026 | 12:58

Η Ντόρα Μπακοπούλου και η Catherine Larsen-Maguire σε σύμπραξη με την Underground Youth Orchestra

Η Underground Youth Orchestra επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026 για μια συναυλία υψηλών καλλιτεχνικών απαιτήσεων.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 13 Ιαν 2026 | 12:49

Δυο μεγάλες συναυλίες με τον Μανώλη Μητσιά: Αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο στο Μέγαρο Μουσικής

Ο Μανώλης Μητσιάς ευτύχησε να ερμηνεύσει σε πρώτη εκτέλεση σχεδόν 100 τραγούδια με στίχους που ο Νίκος Γκάτσος έγραψε ειδικά για τη φωνή του.

14 ΕΩΣ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2026 13 Ιαν 2026 | 11:55

Το Grease The Musical έρχεται απευθείας από το Λονδίνο στο Christmas Theater

Επιστρέφει στη θεατρική σκηνή η ιστορία για τον πρώτο έρωτα, τα εφηβικά όνειρα και τον ακαταμάχητο ήχο του rock ’n’ roll

ΕΡΤ 13 Ιαν 2026 | 11:12

Ο εγγονός του ίδιου του Καραγάτση παίζει στη "Μεγάλη Χίμαιρα" - Ποιος είναι και ποιον υποδύεται

Μέρος στη μεγάλη παραγωγή της ΕΡΤ "Μεγάλη Χίμαιρα"- που έχει ταράξει τα τηλεοπτικά νερά- παίρνει ο εγγονός του ίδιου του συγγραφέα του βιβλίου, Μ. Καραγάτση.

SOCIAL MEDIA 13 Ιαν 2026 | 08:28

Γιώργος Λάνθιμος: Οι φωτογραφίες του από τις Χρυσές Σφαίρες που δεν πέρασαν απαρατήρητες

Ο Γιώργος Λάνθιμος μοιράστηκε με τους followers του στο Instagram στιγμιότυπα από την τελετή, δίνοντας τη δική του "ματιά" στη βραδιά.

ΑΝΟΙΞΗ ΣΤΟ ΕΜΣΤ 12 Ιαν 2026 | 15:41

Οι εκθέσεις που θα δούμε στο ΕΜΣΤ την ερχόμενη άνοιξη

Το ΕΜΣΤ παρουσιάζει τρεις ατομικές εκθέσεις ισάριθμών σημαντικών Ελλήνων δημιουργών που δεν είναι πια στη ζωή.

ΑΠΟ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 12 Ιαν 2026 | 15:31

"Όλα λάθος": Η ξεκαρδιστική κωμωδία κάνει πρεμιέρα στο θέατρο "Αλεξανδράκης"

Η κωμωδία των Henry Lewis, Jonathan Sayer και Henry Shields, που έχει κατακτήσει τα βραβεία και τους κριτικούς σε Ευρώπη και Αμερική, έρχεται να "σαρώσει" το κοινό της Αθήνας

12 Ιαν 2026 | 13:41

Takedown (or submissions) της Ελένης Αρβανίτη - antisocial

Εγκαίνια: Tετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2026, στις 20:30- Διάρκεια έκθεσης: 14 Ιανουαρίου - 7 Φεβρουαρίου 2026, Τετάρτη - Σάββατο 20:00 - 22:00

ΛΙΓΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 12 Ιαν 2026 | 13:07

Η πιο ανατρεπτική "Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων' επιστρέφει στο Θέατρο Ροές για 4 παραστάσεις

Το έργο αναδύθηκε σε εποχή κομβική κι έχει αφήσει έως και σήμερα το αποτύπωμά του στη συλλογική μνήμη, ως μύθος, που φέρει πολύπλευρες σημασίες.

ΑΠΟ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2026 12 Ιαν 2026 | 12:46

"Το δέντρο που ματώνει": Ενα έργο - γροθιά για την ενδοοικογενειακή βία, στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα

Μια μικρή κοινωνία που βλέπει, ακούει και γνωρίζει, αλλά σιωπά.

12 Ιαν 2026 | 12:43

"Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν": Το νέο έργο του Ανέστη Αζά στο Θέατρο Προσκήνιο

Πέντε ηθοποιοί προσπαθούν να καταλάβουν γιατί δυσκολεύονται τόσο πολύ τα αγόρια να βρούνε τη θέση τους σε έναν κόσμο που αλλάζει ταχύτατα και προσπαθεί να απαλλαγεί από τους παραδοσιακούς κανόνες της πατριαρχίας.

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ 12 Ιαν 2026 | 12:43

Borodin Quartet: Το ιστορικό Κουαρτέτο επιστρέφει στο Μέγαρο

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου, 20:30 - Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΠΥΛΟΝ 12 Ιαν 2026 | 12:39

O Γιώργος Παπαγεωργίου αναμετριέται με το εμβληματικό "1984" του Τζ. Οργουελ

Μέσα σ’ έναν τερατώδη κόσμο, πώς γίνεται να μην μετατραπείς σε τέρας;

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΗΘΟΠΟΙΟΣ 12 Ιαν 2026 | 11:08

Σαν σήμερα γεννιέται η Τζένη Καρέζη: Ο έρωτας και ο γάμος με τον Καζάκο και μια παρτίδα τάβλι που κράτησε 26 χρόνια

Σαν σήμερα, στις 12 Ιανουαρίου 1932, γεννήθηκε η Τζένη Καρέζη, μια από τις πιο εμβληματικές μορφές που ανέδειξε ποτέ ο ελληνικός κινηματογράφος και το θέατρο.

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 12 Ιαν 2026 | 08:29

Καποδίστριας: Πόσο κόστισε και ποια είναι ως τώρα τα έσοδα της ταινίας που σαρώνει στις αίθουσες

Η κινηματογραφική παραγωγή, σε σκηνοθεσία και σενάριο του Γιάννη Σμαραγδή, έχει "κόψει" 474.815 εισιτήρια από την πρεμιέρα της στις 25 Δεκεμβρίου 2025.

ΛΑΜΠΕΡΗ ΒΡΑΔΙΑ 12 Ιαν 2026 | 07:46

Χρυσές Σφαίρες: Σάρωσε το "One Battle After Another" με τον Ντι Κάπριο, καλύτερος ηθοποιός ο Τιμοτέ Σαλαμέ -Ολοι οι νικητές

Οι νικητές στις σημαντικότερες κατηγορίες στην 83η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών, η οποία διεξήχθη στο Μπέβερλι Χιλς.

ΨΥΧΕΔΕΛΙΚΟ ΡΟΚ 11 Ιαν 2026 | 18:40

Πέθανε σε ηλικία 78 ετών ο Μπομπ Γουέιρ, κιθαρίστας των Grateful Dead

Μπομπ Γουέιρ, ο κιθαρίστας που συνίδρυσε τους Grateful Dead, πέθανε σε ηλικία 78 ετών.

ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ 11 Ιαν 2026 | 11:08

Σέλεϊ Γουίντερς: Η μεγάλη ηθοποιός, παράδειγμα ανθεκτικότητας, θάρρους και ερωτικής τόλμης

Η ακαταμάχητη ηθοποιός και πάντα ζωηρή στην προσωπική της ζωή, θα συνάψει πραγματικά αμέτρητους ερωτικούς δεσμούς

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 09 Ιαν 2026 | 15:43

Θέατρο ΦΙΛΙΠ: Mε τις επιτυχημένες παραστάσεις "Terror" και "Βότκα Μολότοφ" και το 2026

Το δικαστικό θρίλερ του Φέρντιναντ φον Σίραχ και η κωμωδία της Ελένης Ράντου συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους στο θέατρο "ΦΙΛΙΠ"

ΜΙΚΡΟΣ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ 09 Ιαν 2026 | 10:46

Η ιστορία που σόκαρε το πανελλήνιο αποκαλύπτεται στη σκηνή - Ο συνθέτης, το κρυφό παιδί και η θαμμένη κασέτα

Μια νεαρή γυναίκα φέρνει στον κόσμο, παράνομα το παιδί ενός μεγάλου συνθέτη, την εποχή της Χούντας... Στη σκηνή ο Νίκος Θεοδωράκης.

ΔΗΛΩΣΗ 09 Ιαν 2026 | 09:50

Μενδώνη για την απώλεια του Χρ. Πολίτη: "Ακάματος εργάτης του θεάτρου, σεμνός υπηρέτης της τέχνης

Πληροφορούμενη την απώλεια του Χρίστου Πολίτη, η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη έκανε δήλωση.

ΕΦΤΑΣΕ ΤΑ 75 ΚΙΛΑ 08 Ιαν 2026 | 18:06

Η "τρελή" δίαιτα του Ματ Ντέιμον για να παίξει στην "Οδύσσεια" - Έφτασε τα κιλά που είχε στο Λύκειο

Ο Κρίστοφερ Νόλαν ήθελε από τον Ματ Ντέιμον να είναι "λεπτός, αλλά δυνατός" για τον ρόλο του Οδυσσέα και ο ηθοποιός πήρε... τα μέτρα του

3200–2000 Π.Χ. 08 Ιαν 2026 | 12:38

Σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα στη Ραφήνα - Βρέθηκε ταφή σε πίθο της Πρώιμης Εποχής του Χαλκού [εικόνες]

Ο πίθος είχε τοποθετηθεί σε λάκκο διανοιγμένο στο αργιλόχωμα της νότιας όχθης του ρέματος.

ΕΝΑ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ ΜΕ ΠΟΛΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΓΕΛΙΟ, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ 08 Ιαν 2026 | 12:33

Το πιο φωτεινό και συγκινητικό παραμύθι έγινε μιούζικαλ - Παρατείνονται οι παραστάσεις

Λόγω της μεγάλης ζήτησης θα δοθούν δύο ακόμα παραστάσεις τα Σάββατα 10 και 17 Ιανουαρίου

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΚΩΝ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ 08 Ιαν 2026 | 12:31

"Φαίδρα" του Γιάννη Ρίτσου: Μία υπαρξιακή προσέγγιση στο Θέατρο Αλκμήνη

Η Φαίδρα του Ρίτσου, προχωρά σε έναν ωμό και ειλικρινή μονόλογο απευθείας προς τον Ιππόλυτο. Δεν προσπαθεί απλώς να τον αποπλανήσει, αλλά χρησιμοποιεί τον λόγο ως μέσο κάθαρσης και αυτογνωσίας.

ΘΕΑΤΡΟ ΕΛΙΑΡΤ 08 Ιαν 2026 | 12:26

"THE LOOP": Μια σύγχρονη ντραμεντί για τις λούπες που μας κρατούν και εκείνες που μας απελευθερώνουν

Το νέο έργο του Μίμη Καπέρδου "The Loop" συνδυάζει χιούμορ, τρυφερότητα και σκληρές αλήθειες μέσα από τη ζωή μιας νεαρής φοιτήτριας που προσπαθεί να βρει τον εαυτό της.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 08 Ιαν 2026 | 12:22

Σαρώνει το "Cleansed": Sold out ο Ιανουάριος - Με ελάχιστες θέσεις ο Φεβρουάριος, άνοιξε η προπώληση για Μάρτιο

Η πολυσυζητημένη παράσταση "Cleansed" της Σάρα Κέιν, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, συνεχίζει την επιτυχημένη της διαδρομή, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

ΣΕ ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΛΙΑΝΗ 08 Ιαν 2026 | 12:20

​"Ήμερη – Η Ανατομία μιας Πτώσης"​ του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι στο θέατρο Θησείον

Η παράσταση, εμπνευσμένη από το έργο, τη ζωή και τη φιλοσοφία του κορυφαίου Ρώσου συγγραφέα, επιχειρεί μια σύγχρονη, εσωτερική ανάγνωση πάνω στην έννοια της πτώσης — σωματικής, ηθικής και υπαρξιακής.

ΑΠΟ ΤΙΣ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 08 Ιαν 2026 | 12:17

"Ένα κάποιο κενό" της Βαλέριας Δημητριάδου στο θέατρο Εμπορικόν

Με λιτότητα, χιούμορ και συγκίνηση, οι σκηνές του έργου ισορροπούν ανάμεσα στην καθημερινότητα και την υπαρξιακή αναζήτηση, εστιάζοντας στον σύγχρονο άνθρωπο που πασχίζει να βρει φωνή και νόημα.

ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΑΜΟΣ 07 Ιαν 2026 | 22:33

Ασύλληπτα νούμερα για την ταινία "Καποδίστριας" - Στα 5.000.000 ευρώ τα έσοδα

Ο "Καποδίστριας" σπάει τα... ταμεία και τα ρεκόρ στους ελληνικούς κινηματογράφους

ΣΑΡΩΝΕΙ 07 Ιαν 2026 | 14:18

"Η μεγάλη χίμαιρα" έσπασε το φράγμα του 1.000.000 θεάσεων στο Ertflix- Ανεβαίνει το 3ο επεισόδιο την Παρασκευή

Νέο ρεκόρ θεάσεων στο ERTFLIX σημείωσε η σπουδαία σειρά "Η μεγάλη χίμαιρα", καθώς έσπασε το φράγμα του 1.000.000 views μέσα σε μόλις μία εβδομάδα από την πρεμιέρα των πρώτων δύο επεισοδίων.

ΥΠΠΟ 07 Ιαν 2026 | 12:19

Αρχαία Τενέα: Εντοπίστηκε χώρος που συνδέεται με μυστηριακές τελετές ίασης - Εντυπωσιακά τα ευρήματα [εικόνες]

Πέριξ του Ταφικού Μνημείου ΙΙΙ αποκαλύφθηκε εκτεταμένο συγκρότημα με χρήση από τους αρχαϊκούς έως τους ρωμαϊκούς χρόνους.

ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΣ 07 Ιαν 2026 | 10:56

"Σαββόπουλος Long Play": Η μεγάλη εκδήλωση του ΣΚΑΪ - Φόρος τιμής στον σπουδαίο δημιουργό [εικόνες]

Μια ξεχωριστή εκδήλωση, αφιερωμένη στον Διονύση Σαββόπουλο, πραγματοποίησε ο ΣΚΑΪ στο Θέατρο Άλσος ΔΕΗ, παρουσία πλήθους κόσμου από τον καλλιτεχνικό και πνευματικό χώρο.

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 06 Ιαν 2026 | 18:23

"Σαββόπουλος long play": Απόψε το 3ο επεισόδιο - Ο Μπάλλος και το Βρώμικο Ψωμί [τρέιλερ]

Το "Σαββόπουλος Long Play", το ιδιαίτερο αφιέρωμα στον σπουδαίο δημιουργό, έρχεται, απόψε, στις 23.00, στον ΣΚΑΪ, με το 3ο επεισόδιο - "Ο Μπάλλος και το Βρώμικο Ψωμί".

ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΟΥ ΟΥΓΓΡΙΚΟΥ ΚΙΝ/ΦΟΥ 06 Ιαν 2026 | 15:35

Πέθανε στα 70 του ο εμβληματικός Ούγγρος σκηνοθέτης Μπέλα Ταρ

"Πέθανε ο πιο ελεύθερος άνθρωπος που γνώρισα ποτέ", δηλώνει ο δήμαρχος της Βουδαπέστης Γκέργκελι Καρασόνι.

ΘΕΑΤΡΟ 104 05 Ιαν 2026 | 11:37

"Κέλλυ": Αγνή Χιώτη και Βασιλική Βλάχου ενώνουν το 2026 θεατρικά τις δυνάμεις τους

Οι πολυσχιδείς Αγνή Χιώτη και η Βασιλική Βλάχου ενώνουν το 2026 θεατρικά τις δυνάμεις

ΕΡΤ 05 Ιαν 2026 | 11:00

Η "Μεγάλη Χίμαιρα" σαρώνει - Ρεκόρ θεάσεων στο Ertflix με πάνω από 600.000 views

Η τηλεοπτική πρεμιέρα στην ΕΡΤ1, έγινε το βράδυ της Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2026, στις 22:00, ενώ κάθε Κυριακή, την ίδια ώρα, θα προβάλλεται και ένα νέο επεισόδιο.

ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ 70 ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ 04 Ιαν 2026 | 11:54
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 04 Ιαν 2026 | 08:16

Γιάννης Σμαραγδής στο TheTOC: "Ο Καποδίστριας είναι η ελεύθερη φωνή ενάντια σε όσους θέλουν την Ελλάδα προτεκτοράτο"

Σε μια χειμαρρώδη συνέντευξη στο TheTOC μιλά για τον "πόλεμο" που δέχεται και καταγγέλλει οργανωμένα κέντρα που επιδιώκουν τον "εθνομηδενισμό"

ΑΙΩΝΟΒΙΟΣ 03 Ιαν 2026 | 21:02

Ο Γιάννης Βογιατζής έκλεισε τα 100! Το βίντεο-αφιέρωμα της Finos Film με τις χρυσές εποχές του ελληνικού σινέμα

Ο Γιάννης Βογιατζής έχει συμμετάσχει σε 68 ταινίες, κυρίως κωμωδίες, κομεντί και φαρσοκωμωδίες

ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ 03 Ιαν 2026 | 16:39

Ο Σμαραγδής για την κριτική στον Καποδίστρια: "Μου κάνουν πόλεμο... Nα παραμερίσουμε την αρνητικότητά μας"

Ο Έλληνας σκηνοθέτης ανέφερε χαρακτηριστικά πως δέχεται πόλεμο και ο πόνος του γι’ αυτό ξεπερνά την πικρία που νιώθει.

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ 02 Ιαν 2026 | 18:23

"Smoke on the Water": Οι ομοιότητες του διασημότερου τραγουδιού των Deep Purple με την τραγωδία στο Κραν Μοντανά

Σημειώθηκαν σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων το ένα από το άλλο - Η διαφορά στο περιστατικό που περιγράφει το τραγούδι είναι πως δεν υπήρξαν θύματα

ΚΑΡΑΓΑΤΣΗΣ 31 Δεκ 2025 | 15:33

"Μεγάλη χίμαιρα": Πρωτοχρονιά με τα πρώτα δύο επεισόδια της νέας τεράστιας παραγωγής της ΕΡΤ

Καλωσορίζουμε τη νέα χρονιά με τη νέα σειρά της ΕΡΤ "Η μεγάλη χίμαιρα", τη μεγαλύτερη τηλεοπτική παραγωγή που έγινε ποτέ στην Ελλάδα.

ΤΕΣΤ ΠΑΠ 31 Δεκ 2025 | 12:26

"Ο γάμος, όπως γίνεται συνήθως, είναι ανήθικος": Στο φως οι άγνωστες επιστολές του γιατρού Γεωργίου Παπανικολάου

Το Αρχείο του Γεωργίου Παπανικολάου στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Ιδιόγραφες επιστολές ενός από τους μεγαλύτερους ερευνητές του 20ου αιώνα.

ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA 29 Δεκ 2025 | 19:40

"Καποδίστριας": Απανωτά sold out για την ταινία του Σμαραγδή - Οι κριτικοί τη "θάβουν, το κοινό την αποθεώνει

Ο "Καποδίστριας" έχει κόψει ήδη 144.712 εισιτήρια, κάνοντας το δεύτερο μεγαλύτερο άνοιγμα ταινίας, ανεξαρτήτως προέλευσης, των τελευταίων 15 ετών

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ 29 Δεκ 2025 | 19:30

"Jay Kelly", η σκηνή που άφησε άφωνους τους Τζορτζ Κλούνεϊ και Άνταμ Σάντλερ

Ο Κλούνεϊ αναφέρθηκε στη σκηνή όπου ο ήρωας που υποδύεται -ένας διάσημος ηθοποιός- βραβεύεται για το σύνολο της καριέρας του

29 Δεκ 2025 | 12:43

Το Αρχείο της ΕΡΤ υποδέχεται τη νέα χρονιά με σπάνια ντοκουμέντα και μοναδικά αφιερώματα

Με σπάνια ντοκουμέντα και εξαιρετικά αφιερώματα υποδέχεται τη νέα χρονιά το Αρχείο της ΕΡΤ, από τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου έως και την Κυριακή 4 Ιανουαρίου.

SOUNDTRACK ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ VIE PRIVEE 28 Δεκ 2025 | 14:26

Όταν η Μπριζίτ Μπαρντό τραγούδησε Γιάννη Σπανό - [Βίντεο]

Sidonie, ένα κομμάτι που ηχογραφήθηκε το 1962 και έγινε το soundtrack της ταινίας Vie Privee

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ 28 Δεκ 2025 | 13:35

Μπριζίτ Μπαρντό: H απόπειρα αυτοκτονίας και η εγκατάλειψη του γιου της - Η τραγική ιστορία

Οταν η εικοσιπεντάχρονη Μπριζίτ Μπαρντό έμαθε ότι ήταν έγκυος, προσπάθησε αμέσως να βρει γιατρό για να κάνει διακοπή της κύησης

FONDATION BRIGITTE BARDOT 28 Δεκ 2025 | 12:00

Μπριζίτ Μπαρντό: Πέθανε η θρυλική BB σε ηλικία 91 ετών

Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή το ίδρυμα που φέρει το όνομά της "Fondation Brigitte Bardot".

Ο "ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΥΛ" 28 Δεκ 2025 | 11:24

Ντιν Μάρτιν: Η βελούδινη φωνή των Χριστουγέννων, ο Τζέρι Λιούις, ο Φρανκ Σινάτρα και το "Ρίο Μπράβο"

Ο Ντιν Μάρτιν, που συνέδεσε τη φωνή του με τα Χριστούγεννα, θα πεθάνει, σε μία φάρσα της ζωής, πριν από 30 χρόνια, ανήμερα των Χριστουγέννων

"ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ" 28 Δεκ 2025 | 00:36

Δυναμική κινητοποίηση των ηθοποιών που προχώρησαν σε απεργία: "Να ξαναγίνουμε επάγγελμα, δεν είμαστε εθελοντές"

Ηχηρό μήνυμα από το κέντρο της Αθήνας για συλλογικές συμβάσεις έστειλαν οι ηθοποιοί - Δεν άνοιξαν τα θέατρα το Σάββατο 27/12

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ 27 Δεκ 2025 | 19:19

Guardian: Ένα ελληνικό άλμπουμ μέσα στα δέκα καλύτερα του 2025 - Σχεδόν από... το πουθενά [βίντεο]

Στη δεύτερη θέση της ετήσιας λίστας του Guardian για τα δέκα καλύτερα παγκόσμια άλμπουμ της χρονιάς

ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ 27 Δεκ 2025 | 18:26

Το δώρο των γιορτών από τους Pink Floyd στους οπαδούς τους - Κυκλοφόρησαν βιντεοκλίπ για το "Wish You Were Here"

Οι Pink Floyd έγιναν το συγκρότημα με το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ανάμεσα στο πρώτο και το τελευταίο άλμπουμ τους που έφτασαν στην κορυφή των charts

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 65 ΕΤΩΝ 27 Δεκ 2025 | 09:21

Βρετανία: Πέθανε ο Πέρι Μπαμόντε του θρυλικού συγκροτήματος The Cure

Ο Μπαμόντε ήταν βασικό μέλος του εναλλακτικού ροκ συγκροτήματος The Cure

ΠΩΣ ΗΤΑΝ 26 Δεκ 2025 | 12:22

Πέθανε ο σπουδαίος εικαστικός και ζωγράφος, Μιχάλης Κατζουράκης

Μία από τις σημαντικότερες μορφές της σύγχρονης ελληνικής τέχνης έφυγε από τη ζωή στα 93 του χρόνια

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ 26 Δεκ 2025 | 10:04

Κλειστά τα θέατρα το Σάββατο 27/12 - Τι θα γίνει με τα εισιτήρια των θεατών

Απεργία προκήρυξε το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΦΙΝΑΛΕ 25 Δεκ 2025 | 11:51

Οι Peaky Blinders επιστρέφουν: Το τρέιλερ της ταινίας που θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο [βίντεο]

Η ταινία φέρνει πίσω τον Cillian Murphy στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Tommy Shelby στο σύμπαν του "Peaky Blinders"

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ 25 Δεκ 2025 | 10:52

Ρεκόρ Γκίνες: Το "White Christmas" το πιο επιτυχημένο single όλων των εποχών [βίντεο]

Ο Μπινγκ Κρόσμπι το τραγούδησε για πρώτη φορά ανήμερα των Χριστουγέννων του 1941 και έκτοτε παραμένει δημοφιλές

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 60 ΕΤΩΝ 24 Δεκ 2025 | 19:43

Πέθανε ο Αμερικανός ηθοποιός Πατ Φιν - Έγινε γνωστός από τη σειρά The Middle

Ο Πατ Φιν, με καταγωγή από το Ιλινόις, έγινε ιδιαίτερα γνωστός από τη συμμετοχή του στην επιτυχημένη κωμική σειρά "The Middle"

24 Δεκ 2025 | 09:34

Απονεμήθηκαν τα πρώτα βραβεία του D-Athens Διονύσια Greek 2025

Με μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό και τη θεατρική κοινότητα ολοκληρώθηκαν με την τελετή απονομής βραβείων και επαίνων την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου τα D-Athens Διονύσια Greek 2025

ΑΠΟ... ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ 22 Δεκ 2025 | 23:16

Θάνατος Κρις Ρία: Η ιδιαίτερη ιστορία για το πώς γράφτηκε το "Driving Home for Christmas" [βίντεο]

Το τραγούδι που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1986, έγινε ένα από τα πλέον αγαπημένα της περιόδου των Χριστουγέννων

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ 22 Δεκ 2025 | 18:31

Παρουσία Ντέιβιντ Μπέκαμ και Λίαμ Γκάλαχερ, το Μάντσεστερ αποχαιρέτισε τον θρυλικό μπασίστα Γκάρι Μάνφιλντ [εικόνες]

Ο Μάνφιλντ πέθανε τον περασμένο μήνα - σε ηλικία 63 ετών - ειρηνικά στον ύπνο του από "αναπνευστικά προβλήματα" που συνδέονται με τη μακροχρόνια πνευμονική πάθηση

ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ 22 Δεκ 2025 | 18:31

Εντυπωσιάζει το πρώτο trailer της Οδύσσειας του Κρίστοφερ Νόλαν [βίντεο]

Η Οδύσσεια, είναι μια μυθική επική ταινία δράσης γυρισμένη σε όλο τον κόσμο, και στην Ελλάδα, χρησιμοποιώντας ολοκαίνουργια τεχνολογία IMAX

ΜΕΓΑΛΗ Η ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΤΟΥ 22 Δεκ 2025 | 17:28

Πέθανε ο τραγουδιστής Chris Rea - Γνωστός για τα "Road to Hell" και "Driving Home For Christmas"

Ο τραγουδιστής αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας που είχαν επιβαρύνει τον οργανισμό του και ξεψύχησε μετά από σύντομη νοσηλεία

88 ΕΤΩΝ 21 Δεκ 2025 | 13:18

Πέθανε η συγγραφέας Ντόρα Γιαννακοπούλου - Είχε γράψει την "Πρόβα νυφικού" και τον "Μεγάλο θυμό"

Και τα δύο μυθιστορήματα έγιναν σειρές για την τηλεόραση, το πρώτο στον ΑΝΤ1 και το δεύτερο στο MEGA, σε σκηνοθεσία Κώστα Κουτσομύτη.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ! 21 Δεκ 2025 | 09:53

Βιβλιο-προτάσεις: Τα 5 ελληνικά μυθιστορήματα που θα διαβάσουμε στις γιορτές

Πέντε βιβλία ελληνικής πεζογραφίας για τις γιορτές.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ 20 Δεκ 2025 | 14:10

Πέθανε η τραγουδίστρια Κλαούντια Ντελμέρ - Είχε συνεργαστεί με τον Μίμη Πλέσσα

Έφυγε από τη ζωή η τραγουδίστρια Κλαούντια Ντελμέρ, μητέρα τεσσάρων παιδιών, μετά από μάχη με τον καρκίνο στο πάγκρεας.

ΣΕ ΕΡΤ ΚΑΙ ERTFLIX 20 Δεκ 2025 | 13:29

"Μεγάλη Χίμαιρα": Πότε κάνει πρεμιέρα η μεγαλύτερη τηλεοπτική παραγωγή της σεζόν

Η μεγαλύτερη τηλεοπτική παραγωγή της φετινής σεζόν θα κάνει πρεμιέρα μέσα στην εορταστική περίοδο.

ΒΙΒΛΙΑ 20 Δεκ 2025 | 09:13

Βιβλιο-προτάσεις: Τα 5 μεταφρασμένα μυθιστορήματα που θα διαβάσουμε φέτος στις γιορτές - Για όλα τα γούστα

Πέντε μυθιστορήματα από διαφορετικούς τόπους και από διαφορετικές εποχές, με μεταφράσεις που ξεχώρισαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς, η οποία μας αφήνει.

19 Δεκ 2025 | 10:14

Πρώτες φωτογραφίες από τον sold out "Αρχιμάστορα Σόλνες" με τον Άρη Λεμεπεσόπουλο

Με συνεχόμενα sold out ξεκίνησε ο πολυαναμενόμενος "Αρχιμάστορας Σόλνες" του Χένρικ Ίψενμε με τον Άρη Λεμπεσόπουλο στον εμβληματικό ρόλο.

ΒΙΒΛΙΟ 19 Δεκ 2025 | 10:02

"Μάλινα": Ενα μυθιστόρημα με αντιπατριαρχικό λόγο και ποιητική γλώσσα

Το Μάλινα, ένα μυθιστόρημα με αντιπατριαρχικό λόγο και ποιητική γλώσσα, κυκλοφορεί τον Δεκέμβριο του 2025 από τις εκδόσεις πότλατς σε μετάφραση του Αλέξανδρου Κυπριώτη.

83 ΕΤΩΝ 18 Δεκ 2025 | 12:44

Πέθανε η Κική Μορφωνιού, κορυφαία μεσόφωνος της Λυρικής Σκηνής - Συνεργάστηκε με την Κάλλας

Η κορυφαία μεσόφωνος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Κική Μορφωνιού, απεβίωσε σήμερα, αφήνοντας μια σπουδαία κληρονομιά στην ερμηνεία της λυρικής τέχνης.

100Η ΤΕΛΕΤΗ 18 Δεκ 2025 | 12:09

Στο YouTube και δωρεάν για όλους τα Βραβεία Οσκαρ από το 2029 - Πολυετής συμφωνία με την Ακαδημία

Από το 2029 έως το 2033, το YouTube θα κατέχειτα παγκόσμια δικαιώματα μετάδοσης, καλύπτοντας ολόκληρο το περιεχόμενο των Όσκαρ, από το κόκκινο χαλί έως την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων.

5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 18 Δεκ 2025 | 10:49

Μανώλης Μητσιάς: Αφιέρωμα στο Νίκο Γκάτσο στο Μέγαρο Μουσικής

Στον Νίκο Γκάτσο είναι αφιερωμένη η μεγάλη συναυλία του Μανώλη Μητσιά, με τραγούδια αποκλειστικά σε στίχους του ποιητή, που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2026.

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑ 18 Δεκ 2025 | 09:58

D-Athens Διονύσια 2025: Την Κυριακή τα πρώτα βραβεία από τη σύμπραξη Δήμου Αθηναίων και Θεάτρου Τέχνης

Κορυφώνεται την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου με την απονομή βραβείων του διαγωνισμού "Μικρά Νέα Διονύσια", η διοργάνωση D-Athens Διονύσια 2025.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΠΙΜΠΙΛΑ 17 Δεκ 2025 | 17:06

Αλμπέρτο Εσκενάζυ: Στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας το τελευταίο "αντίο"

Οικογένεια και φίλοι θα αποχαιρετήσουν τον Αλμπέρτο Εσκενάζυ το μεσημέρι της Πέμπτης στη Ριτσώνα

17 Δεκ 2025 | 14:51

"Καποδίστριας": Η νέα μεγάλη συμπαραγωγή της Nova έκανε επίσημη πρεμιέρα!

Η ταινία "Καποδίστριας" έκανε Avant premiere τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

ΠΕΣ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ 17 Δεκ 2025 | 12:18

Μια ζωή αφιερωμένη στην Τέχνη ΙΙΙ" - Η τρίτη έκθεση με έργα από τη συλλογή του Γαβρίλου Μιχάλη

Η Πολιτιστική Εταιρεία Σαρωνικού ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ παρουσιάζει από τις 20 Δεκεμβρίου 2025 την τρίτη κατά σειρά μεγάλη έκθεση με έργα από τη συλλογή του Γαβρίλου Μιχάλη

17 Δεκ 2025 | 10:49

"Ο Μάγος του Κρεμλίνου": Το τρέιλερ της ταινίας με τον Τζουντ Λο μεταμορφωμένο σε Πούτιν

Διασκευασμένη από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Τζουλιάνο ντα Έμπολι, η ταινία εμβαθύνει στους βυζαντινισμούς της μετασοβιετικής Ρωσίας και την άνοδο του Πούτιν στην εξουσία.

ΤΑΙΝΙΑ 17 Δεκ 2025 | 09:28

Νέες εντυπωσιακές εικόνες από την "Οδύσσεια" του Κρίστοφερ Νόλαν

Ο Κρίστοφερ Νόλαν δεν συνηθίζει να αφηγείται μικρές ιστορίες, και η επόμενη ταινία του δεν αποτελεί εξαίρεση. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα έπος.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΙΟΛΗΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗ 16 Δεκ 2025 | 10:42

50 χρόνια Θεσσαλικό Θέατρο με τον "Μισάνθρωπο" του Μολιέρου - Με εξαιρετικό καστ, παραστάσεις σε Αθήνα και Λάρισα

Το Θεσσαλικό Θέατρο γιορτάζει 50 χρόνια αδιάλειπτης καλλιτεχνικής παρουσίας και δημιουργικής προσφοράς, παρουσιάζοντας στην Κεντρική Σκηνή 2025-2026 τον "Μισάνθρωπο" του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη.

ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΑΒΡΙΑΝΟΥ 16 Δεκ 2025 | 10:11

Τελευταίες παραστάσεις για την "Πύλη της Κόλασης" στο Αμφι-θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου

Το έργο που καθήλωσε τους θεατές συνεχίζεται για δέκα μοναδικές βραδιές κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00 έως τις 6 Ιανουαρίου.

ΓΕΜΑΤΟ ΔΡΑΣΗ 16 Δεκ 2025 | 00:01

Tρέιλερ για το μεγάλο φινάλε του "Stranger Things": "Ήρθε η ώρα για έναν νέο κόσμο" [βίντεο]

Κυκλοφόρησε το νέο τρέιλερ για τη συνέχεια της 5ης σεζόν του "Stranger Things" που αναμένεται να... κόψει την ανάσα

ΟΙ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ 15 Δεκ 2025 | 21:02

Αλμπέρτο Εσκενάζυ: Οι γυναίκες της ζωής του και η τελευταία του δημόσια εμφάνιση

Ενας αθεράπευτα ερωτευμένος σύζυγος και ένας στοργικός πατέρας - Ποιος ήταν ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ μακριά από τα φώτα και τη σκηνή

Η ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ 15 Δεκ 2025 | 16:45

Πέθανε ο ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζυ στα 73 του χρόνια - Είχε δίπλα του την οικογένειά του

Θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του ηθοποιού Αλμπέρτο Εσκενάζυ

ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ 15 Δεκ 2025 | 16:21

"Έξι μαθήματα χορού σε έξι εβδομάδες": Πρεμιέρα για την παράσταση στο Πτι Παλαί

Η Ρένη Πιττακή ερμηνεύει και πάλι τη μοναχική Λιλύ, έναν ρόλο για τον οποίο ξεχώρισε και επαινέθηκε ιδιαίτερα

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 15 Δεκ 2025 | 16:02

"Μαύρη Γαλότσα": Μία κωμωδία για όλη την οικογένεια

Η "Μαύρη Γαλότσα" της Βάσιας Αργέντη με τους: Ελένη Καστάνη, Μέμο Μπεγνή και Αντιγόνη Νάκα θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα