Ο Ματ Ντέιμον στον Νίκο Αλιάγα για το TheToc.gr

«Νομίζω ότι τελικώς πρέπει να ανοίξει αυτή η συζήτηση», είπε ο αμερικάνος ηθοποιός για το πολύκροτο θέμα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα που ανέκυψε μετά τις δηλώσεις Κλούνεϊ

|
SHARE THIS
0
SHARES

«Βεβαίως, πιστεύω ότι (ο Τζορτζ Κλούνεϊ) έθεσε σωστά το ζήτημα. Νομίζω ότι τελικώς πρέπει να ανοίξει αυτή η συζήτηση», είπε ο διεθνούς φήμης ηθοποιός, Ματ Ντέιμον, στον Νίκο Αλιάγα και στο TheToc.gr για το πολύκροτο θέμα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα που ξέσπασε ύστερα από τις δηλώσεις του Τζορτζ Κλούνεϊ ότι τα Γλυπτά είναι «σωστό και «δίκαιο» να επαναπατριστούν. Οι δηλώσεις του Ματ Ντέιμον έγιναν στο πλαίσιο της συνένευξής του με τον Αλιάγα για λογαριασμό του γαλλικού καναλιού «TF1» και της εκπομπής «50 MIN INSIDE».

Σε ερώτηση που δέχτηκε από το γνωστό δημοσιογράφο σχετικά με το αν γνώριζε το θέμα πριν από τη συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση της ταινίας «Monuments Men» («Μνημείων ΄Ανδρες») στην οποία συμπρωταγωνιστεί με τον Τζορτζ Κλούνεϊ, ο Ματ Ντέιμον είπε: «Ναι! Βεβαίως! Με το θέμα έχουμε ασχοληθεί, έχουν γίνει συζητήσεις προφανώς λόγω της ταινίας, το κύριο θέμα της οποίας είναι η κλοπή καλλιτεχνικών θησαυρών. Καλλιτεχνικά μνημεία έχουν κλαπεί και κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και δεν επιστράφηκαν ποτέ».

Ο Ματ Ντέιμον σημειώνει επίσης την ιστορία που πρόσφατα έγινε γνωστή του δισεκατομμυριούχου στο Μόναχο ο οποίος κατείχε καλλιτεχνικούς θησαυρούς αξίας 1,5 δις ευρώ. «Τέτοιες συλλογές μνημείων που έχουν κλαπεί παραμένουν στην κατοχή πολλών ιδιωτών», κατέληξε ο Ματ Ντέιμον.

Να αναφερθεί ότι οι Κλούνεϊ και Ντέιμον συμπρωταγωνιστούν στην εν λόγω ταινία, κεντρικό θέμα της οποίας είναι η διάσωση μνημείων της πολιτιστικής κληρονομιάς από τη θηριωδία των Ναζί. Οι δηλώσεις του Κλούνεϊ για την επιστροφή των Μαρμάρων έγιναν στο πλαίσιο της προώθησης της εν λόγω ταινίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook