Ο Μπάνκσι υποδύεται τον πωλητή έργων στη Βενετία;

"Η Μπιενάλε της Βενετίας, παρά το γεγονός ότι είναι το μεγαλύτερο και πιο διάσημο γεγονός τέχνης στον κόσμο, για κάποιο λόγο δεν με έχει καλέσει ποτέ".

o-mpanksi-upoduetai-ton-pwliti-ergwn-sti-benetia
SHARE THIS
0
SHARES

Ο μυστηριώδης Βρετανός καλλιτέχνης Μπάνκσι έχει αφήσει προφανώς το σημάδι του σε ένα τοίχο στη Βενετία και μάλιστα ισχυρίστηκε ότι έχει δημιουργήσει ένα πάγκο τέχνης στη διάσημη "πλωτή πόλη" της Ιταλίας. Το στένσιλ που έχει κάνει απεικονίζει ένα παιδί – μετανάστη σε έναν τοίχο σε σπίτι που είναι σε ένα από τα χιλιάδες κανάλια. 

Μια άλλη φωτογραφία που είναι δημοσιευμένη στο site του καλλιτέχνη υποτίθεται ότι τον δείχνει κρυμμένο πίσω από μια εφημερίδα και ένα καπέλο σε ένα αυτοσχέδιο περίπτερο με έργα τέχνης στην κεντρική πλατεία του Αγίου Μάρκου.

 

Στη σύνθεση που βλέπουμε υπάρχει μια σειρά από εννέα ελαιογραφίες στο ύφος του ενετού μεγάλου ζωγράφου του 18ου αιώνα, Canaletto, τα οποία, το ποθετημένα μαζί, απεικονίζουν ένα τεράστιο κρουαζιερόπλοιο που περιβάλλεται από μικροσκοπικές γόνδολες και διαπερνά τα κανάλια της Βενετίας. Το έργο, ονομάζεται «Βενετία στο πετρέλαιο», φάνηκε να καταγγέλλει τον μαζικό τουρισμό που θέτει σε κίνδυνο τη Βενετία.

Στο λογαριασμό του στην Instagram έγραψε τις προηγούμενες μέρες: : «Η Μπιενάλε της Βενετίας, παρά το γεγονός ότι είναι το μεγαλύτερο και πιο διάσημο γεγονός τέχνης στον κόσμο, για κάποιο λόγο δεν με έχει καλέσει ποτέ».

Παρά τα χρόνια δραστηριότητάς του στο διεθνές προσκήνιο, καθώς έγινε ένας από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες της γενιάς του, ελάχιστα είναι  γνωστά για τον βρετανό καλλιτέχνη. Ο Μπάνκσι έχει αφήσει τα ίχνη του σε τοίχους όλου του κόσμου, τα έργα του πωλούνται πανάκριβα και οι άπειροι θαυμαστές του αναγνωρίζουν αμέσως ένα πρωτότυπο έργο του. 

φωτο: REUTERS

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook