Ο νεότερος εκατομμυριούχος συλλέκτης στον κόσμο είναι 17 ετών

Γνωρίστε τον 17χρονο συλλέκτη που αγόρασε skateboards στους Sotheby's αξίας 800.000 δολαρίων.

o-neoteros-ekatommuriouxos-sullektis-ston-kosmo-einai-17-etwn
SHARE THIS
0
SHARES

Ο οίκος δημοπρασιών Σόθμπι'ς ανακοίνωσε το όνομα του νεαρότερου συλλέκτη που δημοπράτησε συλλογές του και συγκεκριμένα την περίφημη συλλογή με σκέιτμπορντς του οίκου για τις οποίες ξόδεψε το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 800.000 δολαρίων. 

Ο συλλέκτης ονομάζεται Κάρσον Γκούο και ίσως δε θα ήταν σημαντικό το ότι απέκτησε τη συλλογή των 248 σκάιτμπορντς αν η ηλικία του δεν ήταν τέτοια που τον καθιστά τον νεαρότερο συλλέκτη στον κόσμο που μπορεί να διαθέσει ποσά που αγγίζουν το ένα εκατομμύριο δολάρια. 

Ο νεαρός Κάρσον είναι μόλις 17 ετών, μαθητής του γυμνασίου στο Βανκούβερ του Καναδά και έχει ήδη μια συλλογή με έργα μεγάλης αξίας η οποία συμπεριλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα έργα τέχνης και  συλλεκτικά ρούχα.  

Αγοράζοντας τη συλλογή των σκέιτμπορντς λέει πως ελπίζει να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στον κόσμο που προτιμά την τέχνη και την κουλτούρα των σκέιτ. 

 

Η πιο γνωστή εταιρεία στον κόσμο που παράγει σανίδες του σκέιτμπορντ είναι η Supreme, η οποία πριν από μερικά χρόνια ζήτησε από καλλιτέχνες όπως ο Τακάσι Μουρακάμι και ο Τζεφ Κουνς και Τζορτζ Κόντο να σχεδιάσουν τις γυαλιστερές επιφάνειές τους.

Η συλλογή που δημοπρατήθηκε ανήκε στον συλλέκτη Ryan Fuller, ο οποίος επί  20 χρόνια μάζεψε τις σανίδες ως αρχείο "μοναδικής σπανιότητας και σημασίας".

Η ανταπόκριση στην δημοπρασία των σκέιμπορντς από οπαδούς των μοναδικών αυτών ακροβατικών του δρόμου ήταν εκπληκτική. Τελικά ο Κάρσον χτύπησε τη συλλογή ολόκληρη την οποία φιλοδοξεί να εκθέσει σε μια νέα γκαλερί που σχεδιάζει να ανοίξει στη γενέτειρά του στο Βανκούβερ και θα συμπεριλαμβάνει εκτός των άλλων και άλλα αξεσουάρ που θα αφορούν το σκέιτμπορντ, δημιουργώντας μια γέφυρα ανάμεσα στη σκέιτ κουλτούρα και τη σύγχρονη τέχνη. 

 

ΦΩΤΟ: Courtesy of Carson Guo; Sotheby's

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook