Ο Νταλάρας ταξιδεύει το ρεμπέτικο στην Ευρώπη

Σουηδία, Φιλανδία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία: από τις 26 Απριλίου έως τις 12 Μαϊου ο Ελληνας καλλιτέχνης θα τραγουδά «Rembetiko Unplugged» σε μεγάλα θέατρα και Φεστιβάλ της Ευρώπης

Οκτώ σταθμοί, πέντε χώρες, δεκαεφτά ημέρες. Από τις 26 Απριλίου έως τις 12 Μαΐου ο Γιώργος Νταλάρας αναλαμβάνει πρεσβευτής του ρεμπέτικου σε μεγάλα θέατρα και φεστιβάλ της Ευρώπης.

Στις αποσκευές του Νταλάρα και των μουσικών του είναι τραγούδια του Βαμβακάρη και του Τσιτσάνη, αλλά και μεγάλων Σμυρνιών συνθετών όπως ο Βαγγέλης Παπάζογλου

«Rembetiko Unplugged» είναι ο τίτλος του μεγάλου μουσικού ταξιδιού που ξεκινά ο Ελληνας ερμηνευτής με τους μουσικούς και τους συνεργάτες του. Στις αποσκευές τους είναι τραγούδια του Βαμβακάρη και του Τσιτσάνη, αλλά και μεγάλων Σμυρνιών συνθετών όπως ο Βαγγέλης Παπάζογλου και συνθετών όπως ο Απόστολος Καλδάρας, ο Απόστολος Χατζηχρήστος και άλλων.

Περισσότερα από τρία χρόνια είχε ο Γιώργος Νταλάρας να περιοδεύσει εκτός Ελλάδας σε μια οργανωμένη τουρνέ όπως η συγκεκριμένη που θα τον βρει να ταξιδεύει χωρίς διακοπή: από τις 26 Απριλίου, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στην Ουψάλα της Σουηδίας και το Konsert & Kongress, έως τις 12 Μαΐου, με τελευταία στάση το Konzerthaus στο Βερολίνο της Γερμανίας, ο Νταλάρας θα βρίσκεται στο εξωτερικό.

Ο Νταλάρας, οι οκτώ μουσικοί και οι δυο γυναικείες φωνές

Ο Γιώργος Νταλάρας στη σκηνή θα αναλάβει διπλό ρόλο τραγουδιστή και μουσικού (παίζοντας κιθάρα, μπουζούκι, ούτι) με την ορχήστρα του και δύο καλές φωνές.

Η μουσική επιμέλεια είναι του Γιώργου Νταλάρα και οι ενορχηστρώσεις έγιναν σε συνεργασία με τον Γιώργο Παπαχριστούδη

Την Ασπασία Στρατηγού, συνεργάτη του τα τελευταία χρόνια, και τη, σχεδόν πρωτοεμφανιζόμενη, Αθηνά Λαμπίρη, η οποία έχει εντρυφήσει στο ρεμπέτικο όχι μόνο ως ερμηνεύτρια, αλλά και ως μουσικός, ερμηνεύοντας αυτά τα τραγούδια με έναν δικό της τρόπο. Μαζί τους ως τραγουδιστής και μουσικός και ο Βασίλης Κορακάκης, γιος του λαϊκού συνθέτη Βαγγέλη Κορακάκη.

Η μουσική επιμέλεια είναι του Γιώργου Νταλάρα και οι ενορχηστρώσεις έγιναν σε συνεργασία με τον Γιώργο Παπαχριστούδη.

Μαζί τους στη σκηνή θα βρίσκονται οχτώ σολίστες μουσικοί που «ντύνουν» τα τραγούδια με τη δεξιοτεχνία και το μεράκι τους. Είναι οι: Γιώργος Παπαχριστούδης (πιάνο), Θανάσης Σοφράς (μπάσο), Χρήστος Ζέρβας (κιθάρα), Ανδρέας Κατσιγιάννης (σαντούρι), Ντάσσο Κούρτη (ακορντεόν). Μπουζούκι παίζουν οι: Γιώργος Μάτσικας και Κωνσταντίνος Γεδίκης. Μπουζούκι-τραγούδι: Βασίλης Κορακάκης. Ο σχεδιασμός ήχου και η ηχοληψία είναι των Παντελή Γιατζιτζόγλου και Αντώνη Ζαχόπουλου, ενώ ο σχεδιασμός φωτισμού-και οι φωτισμοί του Γιάννη Μανιατάκου.

Η συναυλία θα παρουσιαστεί και στην Ελλάδα μία φορά, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες μας η ημερομηνία της Αθηναϊκής συναυλίας θα είναι το καλοκαίρι αλλά ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί.

Το πρόγραμμα της περιοδείας του Γιώργου Νταλάρα

26 Απριλίου Ουψάλα, Σουηδία Konsert & Kongress

27 Απριλίου Ελσίνκι, Φιλανδία Finlandia Hall

29 Απριλίου Μόναχο, Γερμανία Circus Krone

1 Μαΐου Βρυξέλες, Βέλγιο Palais des Beaux Arts

2 Μαΐου Άμστερνταμ, Ολλανδία Carre

4 Μαΐου Μάινζ, Γερμανία Rheingoldhalle

10 Μαΐου Στουτγάρδη, Γερμανία Liederhalle

12 Μαΐου Βερολίνο, Γερμανία Konzerthaus

Γιώργος Νταλάρας

Ασπασία Στρατηγού

Αθηνά Λαμπίρη