Follow us

Ο «προφητικός» Πέτρος Μάρκαρης στο TheTOC.gr

Αφιέρωμα στο βιβλίο του Μάρκαρη «Περαίωση» για την κρίση, στη γαλλική «L' Echo», με αφορμή την Ελληνική Προεδρία

Ειρήνη Ορφανίδου
ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ
Ο «προφητικός» Πέτρος Μάρκαρης στο TheTOC.gr

Αφιέρωμα στο βιβλίο του συγγραφέα Πέτρου Μάρκαρη «Περαίωση» το οποίο μεταφράστηκε στα γαλλικά από τις εκδόσεις Le Seuil, φιλοξενεί δημοσίευμα της εφημερίδας «L' Echo» (6.1.2014), με αφορμή την ανάληψη της Προεδρίας της Ε.Ε. από την Ελλάδα.Mε τίτλο «Χρυσή Δύση για τους Φοροφυγάδες: Περαίωση του Πέτρου Μάρκαρη» το δημοσίευμα επισημαίνει ότι οι βασικοί φάκελοι του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, σχολιάζονται με το χιούμορ της απελπισίας του συγγραφέα. Η εφημερίδα εξάρει το ταλέντο του συγγραφέα, σεναριογράφου (υπήρξε ο επί σειρά ετών, συνεργάτης του Θόδωρου Αγγελόπουλου) και δραματουργού, Πέτρου Μάρκαρη, τονίζοντας ότι η «Περαίωση» είναι ένα μυθιστόρημα ταυτόχρονα σπαρακτικό και ηθικό, αστείο και επίκαιρο, ζωντανό και παγερά συνειδητοποιημένο, το οποίο, όπως και το προηγούμενο, αποτελεί φόρο τιμής στη λογοτεχνία.


Στην Κωνσταντινούπολη ο Μάρκαρης, έμαθε για το δημοσίευμα ... τηλεφωνικά

Ο Πέτρος Μάρκαρης επέστρεψε χθες, από την (γενέτειρα του ) Κωνσταντινούπολη και όπως είπε στο TheTOC.gr «... όταν φεύγω από την Ελλάδα, δεν θέλω ειδήσεις από την Ελλάδα». Για το δημοσίευμα έσπευσαν να τον ενημερώσουν τηλεφωνικά, οι φίλοι. «Θα το ζητήσω από τον Γάλλο εκδότη μου» μάς είπε, «δεν το έχω δει ... Έμαθα ότι είναι επαινετικό, αυτό μόνο».

«Τριλογία της κρίσεως»: Διαφορετικές «αναγνώσεις» σε Ιταλία και Ισπανία

«Πάντως, ξέρετε ποιό είναι το ενδιαφέρον της ιστορίας; Ότι, καθένα από τα τρία βιβλία της τριλογίας αυτής για την κρίση, απηχεί στο κοινό της νότιας Ευρώπης, διαφορετικά. Παράδειγμα: Όταν η «Περαίωση» -για την οποία συζητάμε αυτή τη στιγμή, με αφορμή το δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας, κυκλοφόρησε στην Ιταλία, οι Ιταλοί δημοσιογράφοι έλεγαν «αυτά που λες για την Ισπανία είναι πολύ ήπια. Η πραγματικότητα είναι πολύ χειρότερη. Όταν το τρίτο βιβλίο της τριλογίας, το «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» κυκλοφόρησε στην Ισπανία, οι Ισπανοί δημοσιογράφοι έλεγαν, τα ίδια λάθη κάναμε κι εμείς, μετά την πτώση του Φράνκο, αυτά που κάνατε κι εσείς στη Μεταπολίτευση, διαβάζαμε το βιβλίο έχοντας την εντύπωση ότι γράφεις για μας, εδώ για την Ισπανία..."

Είμαι έξαλλος με τους Έλληνες πολιτικούς. Γιατί μας είπαν ψέμματα!»

«Όταν είχα ανακοινώσει ότι, θα γράψω τρία βιβλία για την κρίση, μία δημοσιογράφος, εδώ στην Ελλάδα, με ρώτησε, γεμάτη απορία, πώς είναι δυνατόν να γράψετε τρία βιβλία για την κρίση -πιστεύετε ότι θα κρατήσει τόσο πολύ; Το κλίμα τότε ήταν ότι σε ένα-δύο χρόνια, θα έχει περάσει. Με κάποιες περικοπές. Είμαι έξαλλος με τους Έλληνες πολιτικούς. Γιατί μας είπαν ψέμματα!»

Το δημοσίευμα της «L' Echo» συνεχίζει: «Ο Πέτρος Μάρκαρης είναι για την Ελλάδα ότι ο Εντουάρντο Μεντόζα ή ο Χένινγκ Μανκέλ για την Ισπανία και τη Σουηδία: Λαϊκοί συγγραφείς, η οποίοι υπηρετούν τη συνειδητοποίηση, μέσω της τέχνης τους, χωρίς να στερούνται την ηδονή τής ευφυΐας. Με συμπόνια, έναντι αυτών των μικρών συνταξιούχων, οι οποίοι δεν καταφέρνουν πλέον να επιβιώσουν, ή αυτών των νέων πτυχιούχων, οι οποίοι εξαναγκάζονται να εξοριστούν.

Με ειρωνεία, για εκείνους, όπως η κόρη του επιθεωρητή, η οποία για έναν μισθό πείνας, βοηθάει Αφρικανούς μετανάστες, αλλά σκέφτεται να ενταχθεί σε μία διεθνή οργάνωση, στην Ουγκάντα, για έναν καλύτερο μισθό» αναφέρει το δημοσίευμα της «L' Echo» και συνεχίζει: «Με τραγικό χιούμορ, εμπνευσμένους διαλόγους, με πρωταγωνιστές πιο αληθοφανείς από τους πραγματικούς, με εγκώμιο της ανθρώπινης προσπάθειας και αξίας, με την ελπίδα για εθνική ανάταση και με συγκινητική, αλλά ανήμπορη αντίσταση, η «Περαίωση» που γράφτηκε το 2011, διαπιστώνει με φρίκη την άνοδο της Χρυσής Αυγής. Ο Μάρκαρης και ο πρωταγωνιστής του Χαρίτος, γνωρίζουν, αφού έζησαν την Ελλάδα των Συνταγματαρχών, πόσο εύθραυστη είναι η Δημοκρατία. Απευθύνονται μέχρι και στην Άνγκελα Μέρκελ, με ένα θαυμάσιο πονηρό ύφος και σε εκείνους που στην Ελλάδα είναι οι νεκροθάφτες της ίδιας τους της πατρίδας. Επισημαίνουν τον κυνισμό της οικονομικής «μαύρης» ανάκαμψης, εκείνων που με θράσος διαστρεβλώνουν τη διαλεκτική και τις σοφίες, προς όφελός τους» αναφέρει η εφημερίδα.

Ο «προφητικός» Πέτρος Μάρκαρης στο TheTOC.gr

«Περαίωση»: Η πιο «καθαρή» εικόνα της Ελλάδας σήμερα

Τι θα κάναμε όλοι εμείς, που σηκώνουμε καθημερινά το φορτίο της κρίσης, αν κάποιος που υπογράφει σαν «εθνικός φοροεισπράκτορας» άρχιζε να σκοτώνει φοροφυγάδες, για να γεμίσει τα ταμεία του κράτους; Πώς θα αντιδρούσαμε; Αυτό είναι το δίλημμα του ήρωα του Μάρκαρη, αστυνόμου Χαρίτου. Του μείωσαν τον μισθό, του έκοψαν τα επιδόματα, η κόρη του, Κατερίνα, ετοιμάζεται να μεταναστεύσει γιατί δε βρίσκει δουλειά. Και εκείνος καλείται να συλλάβει έναν δολοφόνο, ο οποίος προσφέρει «θεάρεστο» έργο. Πού τελειώνει ο αστυνόμος και πού αρχίζει ο άνθρωπος Χάριτος; Το μυθιστόρημα «Περαίωση» εκδόθηκε το 2011. Είναι το δεύτερο βιβλίο της «Τριλογίας της κρίσεως» του Πέτρου Μάρκαρη (όλα από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη), ένα βιβλίο της «κρίσεως» ανάμεσα στο καθήκον και στη συνείδηση.


Πέτρος Μάρκαρης: Η χρονιά του

Ήταν υποψήφιος («Περαίωση») για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Βιβλίου 2013 (δύο από τους τέσσερις υποψήφιους ήταν Έλληνες, ο έτερος ήταν ο Βασίλης Αλεξάκης).

Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός στηρίζει την πολυαναμενόμενη παράσταση του «Φάουσ» (πρεμιέρα 15 Ιανουαρίου, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών) στην εξαιρετική μετάφραση του Πέτρου Μάρκαρη (πρόκειται για έναν μεταφραστικό άθλο, η δίγλωσση έκδοση κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη).

Στις 27 Ιανουαρίου, θα λάβει το Βραβείο Καλύτερου Ξένου Μυθιστορήματος για το «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία», τρίτο βιβλίο της τριλογίας, από τα λύκεια, από τους μαθητές δηλαδή, της Γαλικίας, στην Ισπανία. Οι μαθητές της Γαλικίας δίνουν κάθε χρόνο τρία βραβεία: Ένα για βιβλίο στη γλώσσα της Γαλικίας, ένα για βιβλίο γραμμένο στα καστιλιάνικα και ένα για ξένο μυθιστόρημα.



Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η μαγική υπερπανσέληνος του Δεκεμβρίου είναι εδώ: Πού θα απολαύσεις το Παγωμένο Φεγγάρι στην Αθήνα

Η Υπερπανσέληνος του Δεκεμβρίου καταφθάνει στις 4 Δεκεμβρίου, με το 'Παγωμένο Φεγγάρι' να είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πανσέληνος της χρονιάς.

ΒΡΕΤΑΝΟ-ΟΥΓΓΡΟΣ 11 Νοε 2025 | 09:28

Το βραβείο Booker 2025 στον συγγραφέα Ντέιβιντ Σάλαϊ για το "Flesh" - Η υπόθεση του βιβλίου

Το Booker Prize δόθηκε φέτος στον Βρετανό και Ούγγρο συγγραφέα Ντέιβιντ Σάλαϊ, για το έκτο μυθιστόρημά του, υπό τον τίτλο Flesh ("Σάρκα").

ΚΟΙΝΗ ΡΙΖΑ 03 Νοε 2025 | 17:26

Όταν ο Πάνος Σόμπολος έγραφε για τη "Σφαγή στα Βορίζια": Ο άγραφος νόμος του αίματος στην Κρήτη

70 χρόνια μετά τη "Σφαγή στα Βορίζια", η αδιανόητη τραγωδία που σοκάρει όλη την Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση με την τραγωδία του 1955 - Οι δύο βεντέτες όμως, έχουν κοινή ρίζα

Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΗΣ ΖΩΗ 15 Οκτ 2025 | 17:48

Οι εραστές της "Σιδηράς Κυρίας": Η Μάργκαρετ Θάτσερ απατούσε τον Ντένις - Η άγνωστη ζωή της επί 11 χρόνια πρωθυπουργού

Εκατό χρόνια από τη γέννησή της, ένα νέο βιβλίο δίνει μία εντελώς νέα διάσταση για την προσωπική ζωή της Θάτσερ - Η "Σιδηρά Κυρία" φαίνεται ότι είχε εραστές

ΕΒΑΛΕ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ ΜΕΣΩ ΕΝΕΣΕΩΝ 07 Οκτ 2025 | 16:21

Συγκλονίζει η Κατερίνα Πλουμιδάκη: "Στις 40 εγχειρήσεις θα είμαι καλύτερα" - Όσα αποκάλυψε η συγγραφέας για τις επεμβάσεις στα χείλη

Η Κατερίνα Πλουμιδάκη βίωσε μια σοβαρή περιπέτεια όταν μετά από επέμβαση για αισθητικούς λόγους, ο πλαστικός χειρουργός τής προκάλεσε ανεπανόρθωτη ζημιά

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ 02 Οκτ 2025 | 10:13

Νόμπελ Λογοτεχνίας 2025: Η συγγραφέας Ερση Σωτηροπούλου ξανά ανάμεσα στους υποψηφίους

Η συγγραφέας Έρση Σωτηροπούλου βρίσκεται ξανά φέτος ανάμεσα στα ονόματα που θεωρούνται φαβορί για το Νόμπελ Λογοτεχνίας, φέρνοντας την ελληνική λογοτεχνία και πάλι στο διεθνές προσκήνιο.

ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 02 Οκτ 2025 | 08:22

Αύγουστος Κορτώ: Να εύχεσαι καρκίνο δεν είναι διαταραχή - Μιλάμε για ωμή, ακατέργαστη κακία

Ο Αύγουστος Κορτώ ξέσπασε με ανάρτησή του, για όλους εκείνους οι οποίοι εύχονται καρκίνο σε συναθρώπους τους, χρησιμοποιώντας ως κατάρα τη συγκεκριμένη ασθένεια.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 30 Σεπ 2025 | 12:42

Το μήνυμα της Μαρέβα Γκραμπόφσκι για τον ψηφιακό εθισμό - Η φωτογραφία με τον διακεκριμένο ψυχολόγο Jonathan Haidt

"Μαζί του θα θέσουμε τα θεμέλια για την αποκατάσταση της παιδικής ηλικίας", αναφέρει η Μαρέβα Γκραμπόφσκι

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ 11 Σεπ 2025 | 18:54

Γιάννης Ξανθούλης για Μαρινέλλα: Τι λέει για την υγεία της έναν χρόνο μετά το εγκεφαλικό πάνω στη σκηνή [βίντεο]

"Συμπληρώνεται ένας χρόνος από την περιπέτειά της κι αυτό είναι πραγματικά πολύ θλιβερό", τόνισε ο Γιάννης Ξανθούλης για τη Μαρινέλλα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ 30 Αυγ 2025 | 23:56

Πέθανε σε ηλικία 98 ετών ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιάννης Καιροφύλας: Υπήρξε από τους σημαντικότερους αθηναιογράφους

Αγαπούσε βαθιά την Αθήνα του και είχε καταφέρει μέσα από τα γραπτά του να μεταδώσει την αγάπη του αυτή σε ένα ευρύ κοινό.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ 25 Αυγ 2025 | 07:24

Η αποκάλυψη για τον Δημήτρη Κωνσταντάρα - "Στον ώμο του κρεμόταν το μηχάνημα υποστήριξης της αναπνοής"

Θλίψη έχει σκορπίσει στον δημοσιογραφικό και καλλιτεχνικό κόσμο, ο θάνατος του Δημήτρη Κωνσταντάρα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Κυριακή, σε ηλικία 79 ετών.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 17 Ιουλ 2025 | 10:49

Έπαινοι του γερμανικού ARD για την Ελλάδα: "Από προβληματικό παιδί σε πρότυπο μαθητή"

Το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD αναφέρεται στο "μάθημα" που μπορεί να πάρει η Γερμανία, κυρίως στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης, αλλά και στη νοοτροπία.

ΔΙΑΣΗΜΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ 15 Ιουλ 2025 | 08:31

Βικτόρια Χίσλοπ για Βρετανικό Μουσείο: Δεν έχουν διαβάσει τα γεγονότα για τα Γλυπτά του Παρθενώνα- Δεν είναι ανοιχτόμυαλοι

Αυστηρή και αντίθετη με τη στάση του Βρετανικού Μουσείου απέναντι στο ενδεχόμενο επιστροφής στην Ελλάδα των Γλυπτών του Παρθενώνα εμφανίστηκε η Βικτόρια Χίσλοπ.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 11 Ιουλ 2025 | 14:04

Financial Times: Πώς επέστρεψε η Ελλάδα από τον γκρεμό - Μια διαφορετική χώρα μια δεκαετία μετά το 2015

Μια δεκαετία μετά την κορύφωση της κρίσης χρέους, η Ελλάδα παρουσιάζει μια εικόνα ριζικά διαφορετική.

ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΣΟΡΟΣ ΤΗΣ 10 Ιουν 2025 | 15:34

Κρήτη: Νεκρή εντοπίστηκε η 65χρονη Ισραηλινή συγγραφέας που αγνοούνταν επί πέντε μέρες

Το σώμα της άτυχης γυναίκας είδε να επιπλέει κοντά στις ακτές της περιοχής των Γουρνιών Παχιάς Άμμου ντόπιος ψαράς, ο οποίος επικοινώνησε με τις αρχές.

ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ 10 Ιουν 2025 | 11:50

Κρήτη: Πέμπτη ημέρα ερευνών για τον εντοπισμό της 65χρονης συγγραφέα - Ψάχνουν με drones και ελικόπτερο

Η Ισραηλινή διέμενε στο Καβούσι του Δήμου Ιεράπετρας και φέρεται να εξαφανίστηκε την περασμένη Τετάρτη.

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 86 ΕΤΩΝ 09 Ιουν 2025 | 21:08

Πέθανε ο Βρετανός συγγραφέας Φρέντερικ Φορσάιθ - Είχε γράψει το πολιτικό θρίλερ "The Day of the Jackal"

Ο Φρέντερικ Φόρσαϊθ, ο οποίος ήταν πιλότος της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας, σπουδαίος ρεπόρτερ, μυστικός πράκτορας και έγινε συγγραφέας λόγω οικονομικής ανάγκης, έγραψε περίπου 20 μυθιστορήματα.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΙΕΡΕΑΣ 16 Απρ 2025 | 17:34

Ανδρέας Κονάνος: "Από παιδάκι είχα εξομολογηθεί αυτό που ένιωθα ως ομοφυλόφιλος" - Τι είπε για τη ζωή χωρίς τα ράσα

Οι ιερείς του έλεγαν να κάνει ένα είδος "λοβοτομής" όταν σκεφτόταν ότι ήταν ομοφυλόφιλος, είπε ο Ανδρέας Κονάνος

ΚΩΣΤΑΣ ΧΕΛΙΩΤΗΣ 02 Απρ 2025 | 09:51

Από τα πλατό της τηλεόρασης στον κόσμο του παραμυθιού - Ενας σύγχρονος "παραμυθάς" με διδακτικές ιστορίες για παιδιά

Ο Κώστας Χελιώτης ακολουθεί τη Φίρφι Φο, τη Ζαχαρένια και μέσα απο τις περιπέτειες τους στέλνει μηνύματα στα παιδιά για την ενδοσχολική βία, τη φιλία και την αγάπη.

23 Μαρ 2025 | 21:34

Πέθανε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Κώστας Δούκας

Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Κώστας Δούκας

"ΠΑΜΕ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΟΥΡΑΝΟ" 21 Μαρ 2025 | 10:36

Η εικαστικός και συγγραφέας Μαρία Φραγκουδάκη μάς λέει την ομορφότερη ευχή που της έδωσε ο Διονύσης Σαββόπουλος

Με αφορμή της σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, η εικαστικός και συγγραφέας Μαρία Φραγκουδάκη μάς μίλησε για την πρώτη της ποιητική συλλογή για τους γονείς και τα παιδιά.

ΕΣΕΙΣ ΘΥΜΑΣΤΕ; 05 Μαρ 2025 | 07:01

Οι 5 φορές πριν τη "Μεγάλη Χίμαιρα" που είδαμε βιβλία του Καραγάτση να μεταφέρονται στην οθόνη

Ποιο είναι το βιβλίο του Καραγάτση που έγινε σειρά, αλλά... δεν προβλήθηκε ποτέ.

Η ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ 03 Μαρ 2025 | 12:47

Μανίνα Ζουμπουλάκη: "Το να είσαι ευτυχισμένη είναι προσωπική υπόθεση, αν περιμένεις από άλλον σώθηκες"

"Εμείς μεγαλώσαμε με το πρότυπο ότι πρέπει κάποιος να σε στηρίζει να σε σώσει από την δύσκολη φάση σου."

ΑΠΩΛΕΙΑ 30 Ιαν 2025 | 14:25

Πέθανε ο συγγραφέας Γιάννης Η Χάρης: Μεταφραστής του Μίλαν Κούντερα

Ο Γιάννης Χάρης αναγορεύτηκε πρόσφατα επίτιμος διδάκτορας στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ 14 Ιαν 2025 | 21:45
«ΖΗΣΑΜΕ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΑΦΗ 30 ΧΡΟΝΙΑ» 07 Ιαν 2025 | 19:07

Ο στενότερος συνεργάτης του Κώστα Σημίτη: Ο συγγραφέας Νίκος Θέμελης έγραψε τα λογοτεχνικά μανιφέστα του εκσυγχρονισμού

Ποιος ήταν ο άνθρωπος που έζησε επί 30 χρόνια σε καθημερινή επαφή με τον Κώστα Σημίτη - Ο σύμβουλος και λογοτέχνης που έγραψε τα λογοτεχνικά μανιφέστα του εκσυγχρονισμού.

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 89 ΕΤΩΝ 03 Ιαν 2025 | 18:27

Πέθανε ο Βρετανός συγγραφέας Ντέιβιντ Λοτζ

Στα έργα του, εμπνεόμενος από τις δικές του εμπειρίες στο πανεπιστήμιο, περιέγραφε με δηκτικότητα τον ακαδημαϊκό κόσμο

ΤΡΑΓΩΔΙΑ 11 Δεκ 2024 | 22:12

Νεκρή η βραβευμένη συγγραφέας Μπρέντα Γουόκερ- Την χτύπησε αυτοκίνητο και την πέταξε 40 μέτρα μακριά

Η συγγραφέας ήταν γνωστή για το έργο της στον τομέα της λογοτεχνίας, με σημαντική αναγνώριση τόσο στην Αυστραλία όσο και διεθνώς.

ΣΤΑ 87 ΤΟΥ 07 Δεκ 2024 | 09:15

Πέθανε ο σπουδαίος συγγραφέας και κριτικός θεάτρου, Κώστας Γεωργουσόπουλος

Για το σύνολο του έργου του ο Κώστας Γεωργουσόπουλος που πέθανε έχει τιμηθεί, μεταξύ άλλων, με το Χρυσό Μετάλλιο της Πόλεως των Αθηνών

Η ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ 06 Δεκ 2024 | 15:41

Το μαρτύριο της Κατερίνας Πλουμιδάκη από κολλαγόνο στα χείλη: "Έχω κάνει 12 χειρουργεία, δεν έμεινε τίποτα από το πρόσωπό μου"

Η συγγραφέας, Κατερίνα Πλουμιδάκη περιέγραψε ότι υποβάλλεται σε επεμβάσεις κάθε ενάμιση με δύο μήνες.

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ 04 Δεκ 2025 | 15:59

Πέθανε ο θρυλικός κιθαρίστας Steve Cropper

Μυθική φυσιογνωμία της Stax Records, ο Steve Cropper έφυγε από τη ζωή στα 84 του

04 Δεκ 2025 | 14:30

"Ο Αλαντίν και τα Μαγικά Χριστούγεννα" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο Αλαντίν και τα Μαγικά Χριστούγεννα μάς καλεί σε ένα ταξίδι όπου οι ευχές παίρνουν ζωή και το παραμύθι αρχίζει ξανά – εδώ, στο Μέγαρο, από τις 20 Δεκεμβρίου 2025 μέχρι και τις 11 Ιανουαρίου 2026.

ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 04 Δεκ 2025 | 14:10

"Ο Μότσαρτ και η μαγεία των Χριστουγέννων" από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Με τη μουσική διεύθυνση του καταξιωμένου μαέστρου Νίκου Χαλιάσα, η Ορχήστρα παρουσιάζει ένα πρόγραμμα που συνδυάζει διαχρονικά αριστουργήματα του κλασικού ρεπερτορίου με αγαπημένες μελωδίες των Χριστουγέννων.

ΘΕΑΤΡΟ ΟΔΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 04 Δεκ 2025 | 10:58

"Το ημερολόγιο ενός τρελού": Η σπουδαία παράσταση του Στάθη Λιβαθινού επιστρέφει για 2η χρονιά

Το συγκλονιστικό πρωτοπρόσωπο αφήγημα του σπουδαίου Ρώσσου λογοτέχνη, παρουσιάζεται για 2η σεζόν και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, σε μια εντελώς νέα θεατρική προσέγγιση.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 04 Δεκ 2025 | 10:30
ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ 03 Δεκ 2025 | 17:57

Κατεβάζουν αυλαία τα θέατρα στις 5 Δεκεμβρίου λόγω απεργίας των ηθοποιών - Ποιες παραστάσεις αναβάλλονται

Οι ηθοποιοί υπογραμμίζουν πως "δεν ανεχόμαστε άλλο να κάνουμε μήνες πρόβες χωρίς να τις πληρωνόμαστε και να βγάζουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ στο όνομα μας"

ΣΤΙΣ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 03 Δεκ 2025 | 16:27

Ίδρυμα Ευγενίδου: Εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του εθνικού ευεργέτη Ευαγγέλη Ζάππα

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου - Στο πλαίσιο αυτής, θα βραβευθεί για το έργο του το Ίδρυμα Ευγενίδου

ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ 03 Δεκ 2025 | 11:09

Ξεχωριστά προγράμματα από την ΕΡΤ για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η ΕΡΤ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, παρουσιάζει ξεχωριστά προγράμματα, στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και στις ψηφιακές πλατφόρμες.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 02 Δεκ 2025 | 23:47

Ο Σταύρος Ξαρχάκος στηρίζει τον γιο του Μάνου Χατζιδάκι: Αγνόησαν προκλητικά τη βούλησή του - Τα υπόλοιπα είναι κουτσομπολιό

"Θα μπορούσαν οι παραγωγοί να προχωρήσουν διαφορετικά τις συναυλίες τους", έγραψε ο Σταύρος Ξαρχάκος, παίρνοντας θέση στη διαμάχη που ξέσπασε

02 Δεκ 2025 | 17:03

"Μια βραδιά στη Λιλιπούπολη" από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Οι "Μουσικοί Περίπατοι" της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών θυμούνται και ξαναζωντανεύουν τη θρυλική ραδιοφωνική εκπομπή τού Τρίτου Προγράμματος "Εδώ Λιλιπούπολη".

«ΠΑΙΞΕ ΡΕ ΦΙΛΕ ΜΠΑΛΑ» 02 Δεκ 2025 | 16:43

O Σταμάτης Κραουνάκης γράφει για τον Γιώργο Νταλάρα - To νέο ζεϊμπέκικο εμπνευσμένο από τη ζωή του ερμηνευτή

Ο Σταμάτης Κραουνάκης εμπνέεται από τη ζωή και την πορεία του Γιώργου Νταλάρα και γράφει ένα νέο ζεϊμπέκικο με τίτλο "Παίξε ρε φίλε μπάλα"

ΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ 02 Δεκ 2025 | 15:01

Μέγαρο Μουσικής: Les Arts Florissants: Ορατόριο των Χριστουγέννων - Η Θεία γέννηση μέσα από τη μουσική του Μπαχ

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου | 20:30 | Αίθουσα Χρ. Λαμπράκης - Η προπώληση έχει αρχίσει

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ 02 Δεκ 2025 | 14:59

Ακυρώθηκε η συνέντευξη Τύπου για την περιοδεία Μποφίλου - Χαρούλη - Το "μπλόκο" από τον γιο του Χατζιδάκι

Ακυρώνεται η προγραμματισμένη αυριανή συνέντευξη Τύπου για το συναυλιακό project - Θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα στις 10 Ιανουαρίου στο Άμστερνταμ.

02 Δεκ 2025 | 10:15

Οι 5+1 λόγοι που αποδεικνύουν ότι ο Sir Rod Stewart είναι ένας ζωντανός θρύλος

Καθώς η μεγάλη στιγμή πλησιάζει και ο μοναδικός Sir Rod Stewart ετοιμάζεται για την πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα, μπαίνουμε στο κλίμα με μερικά από τα πιο απίθανα facts

ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΤΡΙΑΡΙΔΗ 02 Δεκ 2025 | 10:02

Επιζών από το ναυάγιο της Πύλου παρέλαβε το βραβείο Δραματουργίας "Κάρολος Κουν" - Το έργο είναι εμπνευσμένο από εκεί

Στο έργο του Θανάση Τριαρίδη με τίτλο "Να ξέρετε πως αυτό που ακούτε είναι σφύριγμα τρένου" απονεμήθηκε το βραβείο Δραματουργίας Ελληνικού Έργου των Βραβείων "Κάρολος Κουν".

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑ 02 Δεκ 2025 | 07:05

Τα βραβεία "Κάρολος Κουν" και Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής στο εμβληματικό Θέατρο Ολύμπια - Ολοι οι νικητές

Στο εμβληματικό θέατρο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας", πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Βραβείων "Κάρολος Κουν", καθώς και των Βραβείων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής.

ΠΟΣΑ ΠΟΥΛΗΣΕ 01 Δεκ 2025 | 17:09

"Σπασμένη Φλέβα": Εσπασε τα κοντέρ η ταινία του Γιάννη Οικονομίδη - Πόσα εισιτήρια πούλησε μέσα σε τέσσερις ημέρες

Οι αίθουσες γέμισαν από κόσμο που έσπευσε να δει τη νέα, πολυσυζητημένη ταινία του Γιάννη Οικονομίδη, με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Μπισμπίκη

ΑΠΟ ΤΙΣ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ 20 ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 01 Δεκ 2025 | 17:02

Oι πρώτες φωτογραφίες από την πολυαναμενόμενη παράσταση "Λόλα"

Η θρυλική ηρωίδα της Τρούμπας που ενσάρκωσε μοναδικά η Τζένη Καρέζη, η Λόλα, ζωντανεύει ξανά με πάθος και ένταση

TΟΥ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΦΙΛΙΠ 01 Δεκ 2025 | 16:51

"MIRACULOUS": Η δημοφιλής σειρά κινουμένων σχεδίων ζωντανεύει στη θεατρική σκηνή

Ένα φαντασμαγορικό μιούζικαλ για όλη την οικογένεια.

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ 7-4 01 Δεκ 2025 | 16:30

Ο Κάλουμ Τέρνερ το φαβορί των στοιχηματικών εταιρειών για τον ρόλο του Τζέιμς Μποντ

Ο Ντάνιελ Κρεγκ παραιτήθηκε από τον ρόλο πριν από τέσσερα χρόνια και όπως αναφέρθηκε οι παραγωγοί αναζητούν "έναν άγνωστο" ηλικίας 20-30 ετών.

ΩΡΑ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟ! 01 Δεκ 2025 | 11:03

Πάμε θέατρο: 6+1 παραστάσεις που κάνουν πρεμιέρα τον Δεκέμβριο και δεν πρέπει να χάσεις με τίποτα

Ο τελευταίος μήνας του χρόνου φέρνει μαζί του όχι μόνο τη γιορτινή ατμόσφαιρα, αλλά και νέες θεατρικές αφίξεις που αξίζει να μπουν στην ατζέντα σου.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΟΠ 01 Δεκ 2025 | 10:04

Το επάγγελμα της μοδίστρας μέσα από προφορικές μαρτυρίες - Η καθημερινότητα, η κοινωνική θέση

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, οργανώνει εκδήλωση με θέμα "Το επάγγελμα της μοδίστρας μέσα από προφορικές μαρτυρίες"

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 88 ΕΤΩΝ 29 Νοε 2025 | 20:25

Πέθανε ο Τομ Στόπαρντ, σεναριογράφος των ταινιών "Μπραζίλ" και "Ερωτευμένος Σαίξπηρ"

Κέρδισε ένα Όσκαρ και μια Χρυσή Σφαίρα για το σενάριο της ταινίας "Ερωτευμένος Σαίξπηρ"

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΓΥΡΟΤΕΧΝΙΑΣ 29 Νοε 2025 | 09:55

Εκεί όπου η παράδοση λάμπει: Ανακαλύπτοντας την αργυροτεχνία των Ιωαννίνων σε ένα μουσείο κόσμημα [εικόνες]

Στεγασμένο στο Ιτς Καλέ, το εσωτερικό φρούριο του Κάστρου των Ιωαννίνων, το μουσείο εντάσσεται αρμονικά στο ιστορικό τοπίο, συνδυάζοντας τη μνήμη του τόπου με τη σύγχρονη μουσειολογική προσέγγιση.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 29 Νοε 2025 | 09:28

Χριστούγεννα στο Μέγαρο: Το πρόγραμμα των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών προσκαλεί το κοινό του και φέτος σε ένα λαμπερό Χριστουγεννιάτικο ταξίδι, γεμάτο τέχνη, συγκίνηση και μαγεία, από τις 16 Δεκεμβρίου 2025.

ΣΤΟ ΠΤΙ ΠΑΛΑΙ 29 Νοε 2025 | 09:20

"Μια ζωή": Εξαντλούνται τα τελευταία εισιτήρια για τον συγκλονιστικό μονόλογο της Νένας Μεντή

Ο επιτυχημένος θεατρικός μονόλογος "Μια ζωή" του Πέτρου Ζούλια, με τη Νένα Μεντή, συνεχίζει να κατακτά το κοινό στο Πτι Παλαί.

ΑΠΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ 28 Νοε 2025 | 20:02

"Ο Έρωτας γράφεται": Μία ελληνική ρομαντική κομεντί έρχεται στους κινηματογράφους

Ένα απολαυστικό ταξίδι γεμάτο παρεμβατικούς φίλους, οικογενειακές ανατροπές και πολύ χιούμορ.

28 Νοε 2025 | 14:55

Μια έκθεση γεμάτη ιστορίες

Από την έκδοση Ελληνικαί Εθνικαί Ενδυμασίαι, στις πολλαπλές αφηγήσεις για την κοινωνία του Μεσοπολέμου

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 28 Νοε 2025 | 12:01

Ο Θέμης Καραμουρατίδης στηρίζει Μποφίλιου - Χαρούλη: "Η μουσική του Χατζιδάκι δεν μας ανήκει, είναι πάνω από όλους"

Θέση στο ζήτημα που έχει προκύψει τις τελευταίες και έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, σχετικά με τη διαχείριση του έργου του Μάνου Χατζιδάκι, πήρε ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Θέμης Καραμουρατίδης.

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ 28 Νοε 2025 | 08:12

Black Friday και στο θέατρο: Οι 5 κορυφαίες παραστάσεις με προσφορές, μην τις χάσετε

Οι πέντε παραστάσεις που συμμετέχουν στην προσφορά - Η προσφορά ισχύει μόνο για online αγορές που θα πραγματοποιηθούν από Πέμπτη 27/11 έως Σάββατο 29/11.

ΞΕΚΑΘΑΡΟΙ ΟΙ ΙΒΗΡΕΣ 27 Νοε 2025 | 23:03

Eurovision 2026: Απέσυρε τη συμμετοχή της και η Ισπανία λόγω Ισραήλ - Ακολουθεί τα βήματα της Σλοβενίας

"Η Eurovision είναι διαγωνισμός, τα ανθρώπινα δικαιώματα όχι", τονίζει η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της Ισπανίας

ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 27 Νοε 2025 | 16:50
ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ 27 Νοε 2025 | 16:40

"Τα μαγικά Χριστούγεννα του Πινόκιο" στο Christmas Theater

Η παράσταση σε σκηνοθεσία του Φωκά Ευαγγελινού, ζωντανεύει έναν παραμυθένιο κόσμο, γεμάτο φως, όνειρα και εντυπωσιακές εικόνες

ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ 27 Νοε 2025 | 11:36

Παγκόσμια ονόματα της λογοτεχνίας έρχονται στην Αθήνα στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Λογοτεχνίας

Η Τεχνόπολη γίνεται σημείο συνάντησης για συγγραφείς, δημοσιογράφους και ανθρώπους όλων των ηλικιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό που παρακολουθούν στενά τη λογοτεχνία, την τέχνη, την ιστορία, τις κοινωνικές αλλαγές και τις καινούργιες ιδέες.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 27 Νοε 2025 | 09:52

Η Ρεμπούτσικα στηρίζει τον γιο Χατζιδάκι απέναντι σε Μποφίλιου - Χαρούλη: "Δεν υπάρχει σεβασμός, μόνο συμφέρον"

Πάνω στο θέμα τοποθετήθηκε και η Ευανθία Ρεμπούτσικα, αναφέροντας πως η μουσική του Μάνου Χατζιδάκι "απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα στον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζεται".

26 Νοε 2025 | 17:30

Έκθεση ΑΦΗγήματα: Η ΑΦΗ collective στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη

Η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη είναι ένας ζωντανός οργανισμός μάθησης, δημιουργικότητας και διαπολιτισμικού διαλόγου—ένας χώρος όπου η ιστορία εμπνέει το παρόν και το μέλλον.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 26 Νοε 2025 | 15:53

Μπογιόπουλος για Γιώργο Χατζιδάκι: "Οι διαφημίσεις με τραγούδια του Μάνου ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές του;"

Το "μπλόκο" στην παγκόσμια περιοδεία για τα 100 χρόνια από τη γέννηση Μίκη Θεοδωράκη και Μάνου Χατζιδάκι

26 Νοε 2025 | 13:25

"Η Γέφυρα του Ρεμπέτη": Θεατρικό αφήγημα για τη ζωή του Ανέστη Δελιά και της γυναίκας που τον σημάδεψε

Ο Ανέστης, ένα παιδί που βρέθηκε στα λασπόνερα του Πειραιά,μετά την καταστροφή της Σμύρνης. Έμαθε μπουζούκι κι έσμιξε με τον Μάρκο,τον Μπάτη,και τον Στράτο.

ΣΤΙΣ 19:00 26 Νοε 2025 | 12:29

Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει το Σάββατο σε μια λαμπερή γιορτή με ελεύθερη είσοδο

Η λαμπερή γιορτή, με οικοδέσποινα την Ευγενία Σαμαρά σηματοδοτεί την έναρξη του Χριστουγεννιάτικου Κόσμου του ΚΠΙΣΝ και έχει ελεύθερη είσοδο για όλους και όλες.

ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ 26 Νοε 2025 | 11:21

Από την Αυστρία σε έναν νέο κόσμο: Ένα μουσικό ταξίδι με φλάουτο και έγχορδα

Το φιλόξενο Μουσείο Μπενάκη ανοίγει και πάλι της πόρτες του για τους "Μουσικούς Περιπάτους" της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών

ΣΤΟΝ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟ 26 Νοε 2025 | 10:56

"Λόλα": Η ταινία-σταθμός του ελληνικού σινεμά, για μία μοναδική προβολή στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Η Λόλα σε σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου και φωτογραφία Νίκου Καβουκίδη - που φλερτάρει εδώ με τον εξπρεσιονισμό, υπογραμμίζοντας φωτιστικά τις αντιθέσεις του ασπρόμαυρου - την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου στην Ταινιοθήκη.

25 Νοε 2025 | 18:32

Ρώμη: Για πρώτη φορά ελληνική παράσταση ανεβαίνει στο ιστορικό Off/Off Theatre

Για πρώτη φορά ελληνική παράσταση εντάσσεται στο ρεπερτόριο του ιστορικού ιταλικού θεάτρου "OFF/OFF THEATRE" στη διάσημη πλατεία Campo de’ Fiori στο κέντρο της Ρώμης.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ 25 Νοε 2025 | 17:00

Σημαντική αλλαγή για την παράσταση "CLEANSED" σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πρέπει να το γνωρίζουν όσοι έχουν προμηθευτεί εισιτήρια για την παράσταση.

ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ 25 Νοε 2025 | 16:55

Η Μόνικα Μπελούτσι επιστρέφει τον Δεκέμβριο στην Αθήνα ως Μαρία Κάλλας

Η ταινία θα προβληθεί στην Αθήνα για πρώτη φορά, με αφορμή τα γενέθλια της Μαρίας Κάλλας την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Παλλάς, παρουσία της Ιταλίδας σταρ.

WISE GREECE 25 Νοε 2025 | 14:50

Ένα mural αφιερωμένο στη "Συνεργασία για τους Στόχους" των Ηνωμένων Εθνών

Το έργο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο μιας πολυεπίπεδης συνεργασίας μεταξύ οργανισμών, δημιουργών και υποστηρικτών, με στόχο να αναδείξει μέσα από την τέχνη τη βαθιά αξία της ενότητας, της συνέργειας και της συλλογικής δράσης.

25 Νοε 2025 | 14:22

"Ιn Motion: Ένα άγαλμα που το ’σκασε'" στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Μετά τη μεγάλη επιτυχία στην Εθνική Γλυπτοθήκη, η in situ παιδική παράσταση In Motion: Ένα άγαλμα που το ’σκασε, επιστρέφει σε νέα εκδοχή στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

25 Νοε 2025 | 14:20

"Ο Αρχαίος Πειραιάς": Μια εντυπωσιακή διαδραστική τριήμερη θεματική περιήγηση

Στις 26, 27 και 28 Νοεμβρίου και με ελεύθερη είσοδο, οι μοναδικές αυτές δράσεις αναδεικνύουν τρία εμβληματικά σημεία της αρχαίας πόλης του Πειραιά.

ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ 24 Νοε 2025 | 23:44

Eurovision 2026: Η Σλοβενία αποσύρει τη συμμετοχή της λόγω Ισραήλ

Η Σλοβενία δεν προγραμματίζει να συμμετάσχει στη Eurovision 2026, λόγω του ότι το Ισραήλ θα εκπροσωπηθεί κανονικά στον διαγωνισμό

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 24 Νοε 2025 | 19:04

Ο θετός γιος του Μάνου Χατζιδάκι μπλοκάρει την περιοδεία Μποφίλιου - Χαρούλη: "Εκτός Χατζιδακικού ήθους"

"Η συγκεκριμένη πρόταση απορρίφθηκε ρητά διότι δεν ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές του Μάνου Χατζιδάκι" αναφέρει ο Γιώργος Χατζηδάκις

ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 24 Νοε 2025 | 16:31

Άλκηστης Κυριαζοπούλου: Μία εικαστική έκθεση για τη χαμένη αθωότητα

Η ταλαντούχα ζωγράφος στη δεύτερη ατομική της έκθεση βλέπει με νέα ματιά τους αγαπημένους της ήρωες κινουμένων σχεδίων, τους οποίους μεταφέρει στη σύγχρονη πραγματικότητα

ΣΤΙΣ 15 & 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2025 24 Νοε 2025 | 14:21

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου τον Δεκέμβριο στο Παλλάς

Στη σκηνή του Παλλάς θα βρεθούν σπουδαίοι καλλιτέχνες και φίλοι του τραγουδοποιού

ΒΙΒΛΙΟ ΑΝΔΡΕΑ ΜΠΟΥΡΟΥΤΗ 24 Νοε 2025 | 10:47

Θεσσαλονίκη: Η αραβοϊσραηλινή σύγκρουση μέσα από την ιστορία, τη διπλωματία και την πολιτική

Η αραβοϊσραηλινή σύγκρουση παραμένει μία από τις πιο σύνθετες και πολυεπίπεδες αντιπαραθέσεις του σύγχρονου διεθνούς συστήματος.

Η ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ 23 Νοε 2025 | 13:27

Η κόντρα Νικολόπουλου με τον Καζαντζίδη για 35 τραγούδια: Μυθοπλασία το ''Υπάρχω'', δύσκολος και καχύποπτος

Ο Χρήστος Νικολόπουλος , αναφέρθηκε ανοιχτά στη διαμάχη τους αλλά και στην προσωπικότητα του Καζαντζίδη

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ 23 Νοε 2025 | 11:05

"Jean Paul Gaultier Catwalk": Οι εντυπωσιακές γυναικείες κολεξιόν του από το 1976 μέχρι το 2020 σε έναν τόμο

Ένας από τους κύριους πυλώνες της δουλειάς του είναι να βρίσκει την ομορφιά εκεί που οι άλλοι δεν την έβρισκαν

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 23 Νοε 2025 | 08:30

O Νίκος Φλώρος στο TheTOC: "Για εμένα ο αγώνας είναι η επιτυχία" - Οι διάσημοι που θαυμάζουν τα έργα του

Ο Έλληνας γλύπτης και εικαστικός δεν στέκεται στη διεθνή αναγνώριση ούτε στις τιμητικές διακρίσεις - Συνεχίζει να δημιουργεί

ΣΤΑ 91 ΤΗΣ 22 Νοε 2025 | 10:12

Ιταλία: Πέθανε η Ορνέλα Βανόνι - Από τις γνωστότερες προσωπικότητες της ιταλικής μουσικής

Από τις γνωστότερες προσωπικότητες της ιταλικής μουσικής, ήταν επίσης ηθοποιός και τηλεοπτική παρουσιάστρια

ΑΠΟ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΘΗΣΕΙΟΝ 21 Νοε 2025 | 12:07

O Γιάννης Νταλιάνης σκηνοθετεί την "Ήμερη" του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι

Η παράσταση επιχειρεί μια σύγχρονη, εσωτερική ανάγνωση πάνω στην έννοια της πτώσης — σωματικής, ηθικής και υπαρξιακής.

ΘΛΙΨΗ 20 Νοε 2025 | 22:28

Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός μπασίστας των Stone Roses, Gary "Mani" Mounfield στα 63 του χρόνια

Ο Mani υπήρξε ο καθοριστικός, εμβληματικός μπασίστας των Stone Roses και στη συνέχεια επί χρόνια μέλος των Primal Scream

ΠΕΝΘΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΧΩΡΟ 20 Νοε 2025 | 20:32

Πέθανε ο σπουδαίος χορογράφος Δημήτρης Ιβάνωφ

Οι συνεργάτες του Δημήτρη Ιβάνωφ τον περιγράφουν ως έναν άνθρωπο που σεβόταν την εποχή, αγαπούσε βαθιά τους καλλιτέχνες και τίμησε τη γενιά του

ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΙΔΗ 20 Νοε 2025 | 16:10

Το "Κέικ": Μια γλυκόπικρη κωμωδία στο θέατρο "Εμπορικόν"

Ένα θεατρικό σύμπαν ξεδιπλώνεται επί σκηνής, γεμάτο αλήθειες, παρεξηγήσεις, λεπτό χιούμορ και απρόσμενες στιγμές τρυφερότητας.

ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΜΟΛΙΕΡΟΥ 20 Νοε 2025 | 15:47

"Ο Ταρτούφος" με τον Γιάννη Τσορτέκη ζωντανεύει στη σκηνή του θεάτρου Αλκυονίς

Το αριστούργημα του Μολιέρου παρουσιάζεται υπό τη σκηνοθετική ματιά της Έλενας Μαυρίδου.

"ΟΒΟΛΟΣ" 20 Νοε 2025 | 12:43

Αυτή είναι η νέα ταινία με πρωταγωνιστή τον Πάνο Βλάχο - Η υπόθεση, το καστ, πρώτες φωτό από τα γυρίσματα

Τα πρώτα γυρίσματα της ταινίας με τον Πάνο Βλάχο ξεκίνησαν ήδη, σηματοδοτώντας την έναρξη ενός ακόμη φιλόδοξου εγχειρήματος με εξαιρετικό καστ ηθοποιών.

20 Νοε 2025 | 11:42

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Ι: Ομαδική έκθεση στο KYPSÈLIS

Εγκαίνια: Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2025, στις 19:00, στο KYPSÈLIS³ (Κυψέλης 3, Αθήνα) - Διάρκεια έκθεσης: 22.11 - 28.11.2025, 18:00 - 22:00

COSMOTE TV 20 Νοε 2025 | 08:23

"ΡΙΦΙΦΙ": Στις 15 Δεκεμβρίου η πρεμιέρα της νέας σειράς του Σωτήρη Τσαφούλια

Το "ΡΙΦΙΦΙ" είναι νέα σειρά 6 επεισοδίων, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια και σενάριο Βασίλη Ρίσβα και Δήμητρας Σακαλή.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ 19 Νοε 2025 | 20:40

Γιάννης Σμαραγδής: Η συγκλονιστική εξομολόγηση για την απώλεια της συζύγου του - "Επεσα στα πατώματα, 6 μήνες κοίταζα το ταβάνι"

Μαζί με την σύζυγό του, Ελένη Σμαραγδή έζησαν 54 χρόνια. Η απώλειά της, όπως θα πει, τον διέλυσε.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 18 Νοε 2025 | 22:57

Οι Deep Purple ξανά στην Ελλάδα για συναυλία - Τον Οκτώβριο του 2026 στο κλειστό του ΟΑΚΑ

Οι θρύλοι της rock έρχονται ξανά για live στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της επερχόμενης περιοδείας τους

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ 18 Νοε 2025 | 16:34

Αφοπλιστική η Γλυκερία: "Έχω αποφασίσει να είμαι καλά με τον εαυτό μου - Έχω συγχωρήσει τους πάντες"

"Ο καθένας έχει την άποψή του, εκφράζεται όπως επιθυμεί, άλλος για τα likes ή από κακία γιατί δεν έχουν καθαρίσει το μέσα τους"