Παραφράζοντας τον τίτλο του δοκιμίου της Εύας Στάμου «Η επέλαση της ροζ λογοτεχνίας», ο συγγραφέας και διευθυντής του περιοδικού «Ποιητική», Χάρης Βλαβιανός, μιλά για την «επέλαση των καλών βιβλίων» και προτείνει στο TheTOC.gr βιβλία για το καλοκαίρι.
Στον φιλόξενο χώρο του βιβλιοπωλείου «Επί Λέξει» υπό τη διεύθυνση της Μαρίας Παπαγεωργίου -συνέχεια, κατά έναν τρόπο, του ιστορικού Βιβλιοπωλείου της Εστίας- ο Χάρης Βλαβιανός περιηγείται σε τίτλους και ιστορίες.
Ξετυλίγοντας το νήμα από την Ποίηση «... γιατί παρ' όλο που είμαστε έθνος ποιητών, πολλοί αναγνώστες τη φοβούνται, τη θεωρούν δύστροπη, δύσκολη, ότι είναι ένα είδος πολυτελείας», ο Βλαβιανός περνά από την ελληνική στην ξένη ποίηση και στη συνέχεια, στο μυθιστόρημα, ελληνικό και ξένο, για να καταλήξει στο δοκίμιο.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr