Ο τάφος της Αμφίπολης από ψηλά

Το επιβλητικό μνημείο της Αμφίπολης από αέρος. Δείτε τα εντυπωσιακά πλάνα όπως τα κατέγραψε κάμερα τοπικού σταθμού από ελικόπτερο.

SHARE THIS
0
SHARES

Στις εικόνες από ελικόπτερο τις οποίες κατέγραψε τη κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού ΕΝΑ Channel της Καβάλας, φαίνεται ο χώρος τον οποίο καλύπτει το ταφικό μνημείο.

Από ψηλά φαίνεται και το προσωρινό στέγαστρο που τοποθετήθηκε και καλύπτει εξωτερικά το μνημείο, το οποίο θα εξασφαλίσει καλύτερες συνθήκες εργασίας στους εργαζόμενους και θα προστατεύσει το ταφικό μνημείο από τις καιρικές συνθήκες.

Οι εικόνες από τον τύμβο Καστά, κάθε φορά που έρχονται στη δημοσιότητα, προκαλούν δέος και κάθε πρόοδος στην ανασκαφική έρευνα φέρνει πιο κοντά τις απαντήσεις που ψάχνουν οι ειδικοί.  

Αλλωστε η ανασκαφή του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη έχει εξελιχθεί σε διεθνές αρχαιολογικό θρίλερ, που τροφοδοτεί πληθώρα σεναρίων αλλά και ερωτημάτων.

Στο επίκεντρο των εν λόγω ερωτημάτων βρίσκεται βεβαίως το εάν ο τάφος έχει συληθεί ή όχι, με τα διεθνή ΜΜΕ να επισημαίνουν στοιχεία που ενισχύουν το σενάριο της εισβολής ή σημαντικής καταστροφής μέρους του τάφου αιώνες πριν.

«Θα μπούμε πρώτα μέσα στον τάφο, θα καθαριστεί και μετά θα καταλάβουμε τι έχει συμβεί. Όλα τα υπόλοιπα είναι εικασίες» σημείωσε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τασούλας, μιλώντας στον BHMA FM.

Video: ΕΝΑ Channel

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook