Ο Χάρης Ρώμας στο TheTOC για το σίκουελ του Καφέ της Χαράς

Κατεβαίνει στις εκλογές με τον παλιό συμφοιτητή του στην Ιατρική σχολή του ΕΚΠΑ, Γ. Πατούλη, απέκτησε νέα θεατρική στέγη κι ετοιμάζει το σίκουελ του Καφέ της Χαράς.

o-xaris-rwmas-sto-toc-gia-to-kafe-tis-xaras--tin-kathodo-tou-stin-politiki
SHARE THIS
0
SHARES

«Για την ώρα τουλάχιστον, δεν θεωρώ τον εαυτό μου επαγγελματία πολιτικό. Απλά απεδέχθην την πρόκληση για να προσφέρω στα κοινά. Πιθανώς για μία και μοναδική θητεία. Λέτε να μου αρέσει τόσο πολύ που να μην ξεκολλάω μετά ή μήπως… θα φύγω τρέχοντας;...»

Ο  Χάρης Ρώμας τόλμησε το διάβημα. Και μετά από πολλές προτάσεις που έχει δεχτεί αποφάσισε να πει το «ναι» στον παλιό συμφοιτητή του στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, Γιώργο Πατούλη και να κατέβει μαζί του στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης - ως γνωστόν, ο Γ. Πατούλης θα είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής. Γι αυτή του την απόφαση, για το σίκουελ του περίφημου Καφέ της Χαράς που ετοιμάζει αλλά και τη νέα θεατρική στέγη που απέκτησε μίλησε στο ΤheTOC:
 
- Εχετε πει ότι οι στόχοι σας υλοποπιούνται ο ένας μετά τον άλλο. Σε ποιούς αναφέρεστε;
 
Ήθελα πολύ να αποκτήσω μια θεατρική στέγη. Αυτό επετεύχθη με την θεατρική σκηνή Αθηναΐς που θα με φιλοξενήσει κάποια χρόνια. Και επιπλέον έγινε εκεί ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα με τον ‘’Βαφτιστικό της κυρίας’’ που τυγχάνει μεγάλης αποδοχής και θα συνεχίσει ακάθεκτος. Επιπλέον ήθελα η επάνοδός μου στους τηλεοπτικούς δέκτες να γίνει με προδιαγραφές ανάλογες των επιτυχιών του παρελθόντος. Το σίκουελ του ‘’Καφέ της Χαράς’’ στον Αντέννα εξασφαλίζει, αν μη τι άλλο, αυτές τις προδιαγραφές. Για την επιτυχία ευελπιστούμε και ελπίζουμε!
 
- Μιλήστε μας για την ... επαναφορά του Καφέ της Χαράς. Πως και γίνεται πραγματικότητα αυτό το σίκουελ;
 
Γίνεται με αφορμή της επαιτείου των τριάντα χρόνων του Αντέννα και θεωρούμε και εγώ και η Άννα Χατζησοφιά την πρόταση πολύ τιμητική και συγκινητική, γιατί έχουμε δουλέψει πολλά χρόνια στο συγκεκριμένο κανάλι και το αγαπάμε. Είχαν ξαναγίνει προτάσεις στο παρελθόν για σίκουελ του ‘’Καφέ της Χαράς’’ αλλά και του ‘’Κωνσταντίνου και Ελένης’’. Μέχρι και η πολύ παλιότερη επιτυχία μας ‘’Οι Μεν και οι Δεν’’ είχε αναφερθεί. Εγώ, κυρίως, επέλεξα το ‘’καφέ’’ επιμένοντας ότι είναι πιο πρόσφορη η ιστορία του για σίκουελ. Άλλωστε όταν γράψαμε με την Άννα το τελευταίο επεισόδιο, 13 χρόνια πριν, είχαμε αφήσει εμφανώς την πιθανότητα μιας συνέχειας.
 
- Σε τι θα διαφέρει από το Καφέ της Χαράς που γνωρίζουμε και σε τι θα είναι ίδιο;

Θα προσπαθήσουμε (προσπαθούμε ήδη γράφοντας) να δημιουργήσουμε μια ισορροπία μεταξύ των παλιών αγαπητών στοιχείων και καινούριων ανανεωτικών. Η σχέση του Πώποτα αλλά και της Χαράς με τα παιδιά τους ασφαλώς και έχει εξελιχθεί, εφ’ όσον τα παιδιά δεν είναι πια παιδιά. Αυτός είναι ένας βασικός άξονας. Έχω την άποψη ότι υπάρχουν τρεις κατηγορίες ανθρώπων. Η συντριπτική πλειοψηφία είναι άνθρωποι που δεν αλλάζουν. Οι παθογένειες τους παραμένουν αναλλοίωτες. Υπάρχει μία κατηγορία ανθρώπων που αλλάζουν προς το καλύτερο και μία κατηγορία ανθρώπων που αλλάζουν προς το χειρότερο. Μένει να δουν οι τηλεθεατές σε ποια κατηγορία ανήκουν οι ήρωες που γνώρισαν στους τρεις πρώτους κύκλους της σειράς.

-  Ηθοποιός και σεναριογράφος. Αν σας έλεγαν να διαλέξετε μια από τις δυο ιδιότητες, ποια θα ήταν αυτή;

Αυτό που με δυσκολεύει και με βασανίζει περισσότερο είναι η συγγραφή. Έχω πειστεί όμως και εγώ, με τα χρόνια, ότι εκεί βρίσκεται και το πιο ιδιαίτερο ταλέντο μου. Πάντως δεν είμαι έτοιμος να διαλέξω μία από τις ιδιότητές μου (που δεν είναι μόνο αυτές οι δύο γνωστότερες). Είμαι ευτυχής που γεννήθηκα αρκετά πολυσχιδής. Αυτό δίνει ποικιλία και ενδιαφέρον στην ζωή μου.
 
- Κατεβαίνετε στην πολιτική στο πλευρό του Γιώργου Πατούλη. Εχετε πει ότι είχατε κι άλλες προτάσεις στο παρελθόν αλλά σ' αυτή είπατε το «ναι». Γιατί;
 
Είχα άλλες τρεις φορές πρόταση για να ασχοληθώ με την πολιτική στο παρελθόν και μάλιστα από κόμματα με τα οποία δεν θα φανταζόταν κανείς ότι μπορεί να έχω σχέση. Πάντα του Δημοκρατικού τόξου, βέβαια. Αυτή την φορά αισθάνθηκα πιο έτοιμος και ώριμος να το κάνω. Σ’ αυτό σίγουρα συνέβαλε η θετική προσωπικότητα του Γιώργου Πατούλη. Μου αρέσει να συνεργάζομαι με έναν άνθρωπο που έχει αστείρευτη ενέργεια, θετική σκέψη και αμέριστη αγάπη για τον άνθρωπο. Αυτή η αγάπη για τον άνθρωπο μας ένωσε από εκείνα τα χρόνια που ήμασταν συμφοιτητές στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Και μ’ αυτή θα πάμε μπροστά, ελπίζω.
 
- Εχετε τα προσόντα για να ασχληθείτε με το χώρο της πολιτικής πιστεύετε; Βλέπετε μπροστά σας μια διαφορετική καριέρα, αυτή του πολιτικού; Τι είναι αυτό που θα έχετε να προσφέρετε στην περιφερειακή διοίκηση;
 
Δεν ξέρω ποια είναι ακριβώς τα προσόντα που πρέπει να έχει ένας πολιτικός. Εικάζω ότι είναι συνδυασμός ικανοτήτων, γνώσεων αλλά και ενός ταλέντου να μπορείς να μεταδώσεις το όραμά σου και να πείσεις συνεργάτες και πολίτες. Στη πράξη θα φανεί πόσο αποτελεσματικός μπορεί να είμαι. Υπήρξα, πάντως, σε όλη μου την καριέρα πολύ οργανωτικός. Είμαι σαν θιασάρχης συγκεντρωτικός μεν, αλλά με άριστες σχέσεις με τους συνεργάτες μου και πιστεύω ότι έχω την αίσθηση της διαμοίρασης των ευθυνών στους κατάλληλους ανθρώπους. Τέλος, για την ώρα τουλάχιστον, δεν θεωρώ τον εαυτό μου επαγγελματία πολιτικό. Απλά απεδέχθην την πρόκληση για να προσφέρω στα κοινά. Πιθανώς για μία και μοναδική θητεία. Λέτε να μου αρέσει τόσο πολύ που να μην ξεκολλάω μετά ή μήπως… θα φύγω τρέχοντας;
 
- Θα θέλατε να μας πείτε μερικές περιπτώσεις καλλιτεχνών που κατέβηκαν στην πολιτική και τις θεωρείτε επιτυχημένες περιπτώσεις;
 
Η Μελίνα Μερκούρη αναμφισβήτητα. Δεν ξέρω αν γεννούσε ιδέες αλλά τις μεταλαμπάδευε τέλεια… Θα ξεχωρίσω επίσης τις κυρίες Ελένη Γερασιμίδου και Μαρία Κανελοπούλου για την σεμνή παρουσία τους και την συνεπή στάση τους σ’ αυτά που πιστεύουν.
 
- Πως φαντάζεστε τον εαυτό σας σε δέκα χρόνια;

Ίδιο άνθρωπο, 10 χρόνια βιολογικά πιο γερασμένο. Ελπίζω και 10 χρόνια σοφότερο.

- Τι είναι το χιούμορ για εσάς;
 
Είναι ένας λυτρωτικός τρόπος για να βλέπεις και να σχολιάζεις τα ανθρώπινα παθήματα. Προτιμώ βέβαια το χιούμορ που πίσω από το γέλιο που προκαλεί ελοχεύει η απειλή. Δεν πρέπει να ξεχνιόμαστε. Η ζωή είναι ωραία αλλά δύσκολη. Και ενίοτε οδυνηρή. Και ενίοτε άδικη.
 
- Τι είναι αυτό χωρίς το οποίο δεν θα μπορούσατε να ζήσετε;
 
Το χιούμορ!

 

Φωτο: NDP

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook