Ο Χάρης Ρώμας στο TheTOC για το σίκουελ του Καφέ της Χαράς

Κατεβαίνει στις εκλογές με τον παλιό συμφοιτητή του στην Ιατρική σχολή του ΕΚΠΑ, Γ. Πατούλη, απέκτησε νέα θεατρική στέγη κι ετοιμάζει το σίκουελ του Καφέ της Χαράς.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ο Χάρης Ρώμας στο TheTOC για το σίκουελ του Καφέ της Χαράς

«Για την ώρα τουλάχιστον, δεν θεωρώ τον εαυτό μου επαγγελματία πολιτικό. Απλά απεδέχθην την πρόκληση για να προσφέρω στα κοινά. Πιθανώς για μία και μοναδική θητεία. Λέτε να μου αρέσει τόσο πολύ που να μην ξεκολλάω μετά ή μήπως… θα φύγω τρέχοντας;...»

Ο Χάρης Ρώμας τόλμησε το διάβημα. Και μετά από πολλές προτάσεις που έχει δεχτεί αποφάσισε να πει το «ναι» στον παλιό συμφοιτητή του στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, Γιώργο Πατούλη και να κατέβει μαζί του στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης - ως γνωστόν, ο Γ. Πατούλης θα είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής. Γι αυτή του την απόφαση, για το σίκουελ του περίφημου Καφέ της Χαράς που ετοιμάζει αλλά και τη νέα θεατρική στέγη που απέκτησε μίλησε στο ΤheTOC:
- Εχετε πει ότι οι στόχοι σας υλοποπιούνται ο ένας μετά τον άλλο. Σε ποιούς αναφέρεστε;
Ήθελα πολύ να αποκτήσω μια θεατρική στέγη. Αυτό επετεύχθη με την θεατρική σκηνή Αθηναΐς που θα με φιλοξενήσει κάποια χρόνια. Και επιπλέον έγινε εκεί ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα με τον ‘’Βαφτιστικό της κυρίας’’ που τυγχάνει μεγάλης αποδοχής και θα συνεχίσει ακάθεκτος. Επιπλέον ήθελα η επάνοδός μου στους τηλεοπτικούς δέκτες να γίνει με προδιαγραφές ανάλογες των επιτυχιών του παρελθόντος. Το σίκουελ του ‘’Καφέ της Χαράς’’ στον Αντέννα εξασφαλίζει, αν μη τι άλλο, αυτές τις προδιαγραφές. Για την επιτυχία ευελπιστούμε και ελπίζουμε!
- Μιλήστε μας για την ... επαναφορά του Καφέ της Χαράς. Πως και γίνεται πραγματικότητα αυτό το σίκουελ;
Γίνεται με αφορμή της επαιτείου των τριάντα χρόνων του Αντέννα και θεωρούμε και εγώ και η Άννα Χατζησοφιά την πρόταση πολύ τιμητική και συγκινητική, γιατί έχουμε δουλέψει πολλά χρόνια στο συγκεκριμένο κανάλι και το αγαπάμε. Είχαν ξαναγίνει προτάσεις στο παρελθόν για σίκουελ του ‘’Καφέ της Χαράς’’ αλλά και του ‘’Κωνσταντίνου και Ελένης’’. Μέχρι και η πολύ παλιότερη επιτυχία μας ‘’Οι Μεν και οι Δεν’’ είχε αναφερθεί. Εγώ, κυρίως, επέλεξα το ‘’καφέ’’ επιμένοντας ότι είναι πιο πρόσφορη η ιστορία του για σίκουελ. Άλλωστε όταν γράψαμε με την Άννα το τελευταίο επεισόδιο, 13 χρόνια πριν, είχαμε αφήσει εμφανώς την πιθανότητα μιας συνέχειας.
- Σε τι θα διαφέρει από το Καφέ της Χαράς που γνωρίζουμε και σε τι θα είναι ίδιο;

Θα προσπαθήσουμε (προσπαθούμε ήδη γράφοντας) να δημιουργήσουμε μια ισορροπία μεταξύ των παλιών αγαπητών στοιχείων και καινούριων ανανεωτικών. Η σχέση του Πώποτα αλλά και της Χαράς με τα παιδιά τους ασφαλώς και έχει εξελιχθεί, εφ’ όσον τα παιδιά δεν είναι πια παιδιά. Αυτός είναι ένας βασικός άξονας. Έχω την άποψη ότι υπάρχουν τρεις κατηγορίες ανθρώπων. Η συντριπτική πλειοψηφία είναι άνθρωποι που δεν αλλάζουν. Οι παθογένειες τους παραμένουν αναλλοίωτες. Υπάρχει μία κατηγορία ανθρώπων που αλλάζουν προς το καλύτερο και μία κατηγορία ανθρώπων που αλλάζουν προς το χειρότερο. Μένει να δουν οι τηλεθεατές σε ποια κατηγορία ανήκουν οι ήρωες που γνώρισαν στους τρεις πρώτους κύκλους της σειράς.

- Ηθοποιός και σεναριογράφος. Αν σας έλεγαν να διαλέξετε μια από τις δυο ιδιότητες, ποια θα ήταν αυτή;

Αυτό που με δυσκολεύει και με βασανίζει περισσότερο είναι η συγγραφή. Έχω πειστεί όμως και εγώ, με τα χρόνια, ότι εκεί βρίσκεται και το πιο ιδιαίτερο ταλέντο μου. Πάντως δεν είμαι έτοιμος να διαλέξω μία από τις ιδιότητές μου (που δεν είναι μόνο αυτές οι δύο γνωστότερες). Είμαι ευτυχής που γεννήθηκα αρκετά πολυσχιδής. Αυτό δίνει ποικιλία και ενδιαφέρον στην ζωή μου.
- Κατεβαίνετε στην πολιτική στο πλευρό του Γιώργου Πατούλη. Εχετε πει ότι είχατε κι άλλες προτάσεις στο παρελθόν αλλά σ' αυτή είπατε το «ναι». Γιατί;
Είχα άλλες τρεις φορές πρόταση για να ασχοληθώ με την πολιτική στο παρελθόν και μάλιστα από κόμματα με τα οποία δεν θα φανταζόταν κανείς ότι μπορεί να έχω σχέση. Πάντα του Δημοκρατικού τόξου, βέβαια. Αυτή την φορά αισθάνθηκα πιο έτοιμος και ώριμος να το κάνω. Σ’ αυτό σίγουρα συνέβαλε η θετική προσωπικότητα του Γιώργου Πατούλη. Μου αρέσει να συνεργάζομαι με έναν άνθρωπο που έχει αστείρευτη ενέργεια, θετική σκέψη και αμέριστη αγάπη για τον άνθρωπο. Αυτή η αγάπη για τον άνθρωπο μας ένωσε από εκείνα τα χρόνια που ήμασταν συμφοιτητές στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Και μ’ αυτή θα πάμε μπροστά, ελπίζω.
- Εχετε τα προσόντα για να ασχληθείτε με το χώρο της πολιτικής πιστεύετε; Βλέπετε μπροστά σας μια διαφορετική καριέρα, αυτή του πολιτικού; Τι είναι αυτό που θα έχετε να προσφέρετε στην περιφερειακή διοίκηση;
Δεν ξέρω ποια είναι ακριβώς τα προσόντα που πρέπει να έχει ένας πολιτικός. Εικάζω ότι είναι συνδυασμός ικανοτήτων, γνώσεων αλλά και ενός ταλέντου να μπορείς να μεταδώσεις το όραμά σου και να πείσεις συνεργάτες και πολίτες. Στη πράξη θα φανεί πόσο αποτελεσματικός μπορεί να είμαι. Υπήρξα, πάντως, σε όλη μου την καριέρα πολύ οργανωτικός. Είμαι σαν θιασάρχης συγκεντρωτικός μεν, αλλά με άριστες σχέσεις με τους συνεργάτες μου και πιστεύω ότι έχω την αίσθηση της διαμοίρασης των ευθυνών στους κατάλληλους ανθρώπους. Τέλος, για την ώρα τουλάχιστον, δεν θεωρώ τον εαυτό μου επαγγελματία πολιτικό. Απλά απεδέχθην την πρόκληση για να προσφέρω στα κοινά. Πιθανώς για μία και μοναδική θητεία. Λέτε να μου αρέσει τόσο πολύ που να μην ξεκολλάω μετά ή μήπως… θα φύγω τρέχοντας;
- Θα θέλατε να μας πείτε μερικές περιπτώσεις καλλιτεχνών που κατέβηκαν στην πολιτική και τις θεωρείτε επιτυχημένες περιπτώσεις;
Η Μελίνα Μερκούρη αναμφισβήτητα. Δεν ξέρω αν γεννούσε ιδέες αλλά τις μεταλαμπάδευε τέλεια… Θα ξεχωρίσω επίσης τις κυρίες Ελένη Γερασιμίδου και Μαρία Κανελοπούλου για την σεμνή παρουσία τους και την συνεπή στάση τους σ’ αυτά που πιστεύουν.
- Πως φαντάζεστε τον εαυτό σας σε δέκα χρόνια;

Ίδιο άνθρωπο, 10 χρόνια βιολογικά πιο γερασμένο. Ελπίζω και 10 χρόνια σοφότερο.

- Τι είναι το χιούμορ για εσάς;
Είναι ένας λυτρωτικός τρόπος για να βλέπεις και να σχολιάζεις τα ανθρώπινα παθήματα. Προτιμώ βέβαια το χιούμορ που πίσω από το γέλιο που προκαλεί ελοχεύει η απειλή. Δεν πρέπει να ξεχνιόμαστε. Η ζωή είναι ωραία αλλά δύσκολη. Και ενίοτε οδυνηρή. Και ενίοτε άδικη.
- Τι είναι αυτό χωρίς το οποίο δεν θα μπορούσατε να ζήσετε;
Το χιούμορ!

Φωτο: NDP

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ 16 Ιαν 2021 | 10:46

Βασίλης Αλεξάκης: Ο σπουδαίος συγγραφέας που έζησε ανάμεσα σε δύο γλώσσες - Τι έλεγε ο ίδιος

"Αναγκάστηκα σε όλη τη συγγραφική μου πορεία να χρησιμοποιήσω δύο γλώσσες με την επίγνωση ότι κάθε αντικείμενο είχε για μένα δύο ονόματα" τόνισε σε συνέντευξή του.

23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, ΣΤΙΣ 20:30 15 Ιαν 2021 | 16:21

O Γυάλινος Κόσμος του Τενεσί Ουίλιαμς: Live streaming ζωντανά από τη Σκηνή "Νίκος Κούρκουλος" του Εθνικού Θεάτρου

Ίσως το αντιπροσωπευτικότερο έργο του συγγραφέα που με τη δραματουργία του σημάδεψε τη μεταπολεμική Αμερική

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ 15 Ιαν 2021 | 11:09

"Εγκάρσιος Προσανατολισμός": Η νέα παράσταση του Δημήτρη Παπαϊωάννου [εικόνες]

Το νέο έργο του διεθνούς Έλληνα χορογράφου, Δ. Παπαϊωάννου, μας προσανατολίζει προς μια πηγή φωτός, δίνοντάς μας το έναυσμα να ισορροπήσουμε για να μη χαθούμε

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ 15 Ιαν 2021 | 11:01

Ανοίγει τις πόρτες της η εμβληματική "Μεγάλη λέσχη" - Το εντυπωσιακό κτίριο της Καβάλας

Ένα από τα σημαντικότερα έργα αποκατάστασης, συντήρησης και ανακαίνισης ενός κτιρίου με ιστορία πάνω από έναν αιώνα στην Καβάλα

ΕΦΥΓΕ Ο ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ 12 Ιαν 2021 | 20:57

Βασίλης Αλεξάκης: Η συγκλονιστική ανάρτηση του γιου του - "Ο διασώστης του ΕΚΑΒ έκλαιγε για τον πατέρα μου"

Ο Βασίλης Αλεξάκης άφησε τη τελευταία του πνοή χθες σε ηλικία 77 ετών προκαλώντας θλίψη στους ανθρώπους των γραμμάτων.

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 77 ΕΤΩΝ 11 Ιαν 2021 | 19:23

Θλίψη: Πέθανε ο πολυβραβευμένος συγγραφέας Βασίλης Αλεξάκης

Ο Βασίλης Αλεξάκης έζησε πάνω από 40 χρόνια στο Παρίσι και εργάστηκε ως συγγραφέας, αλλά και ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα Le Monde

ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ 11 Ιαν 2021 | 18:11

Δωρεάν WiFi σε 25 μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας - Αναλυτικά η λίστα

Οι επισκέπτες θα μπορούν μέσω του WiFi να αναζητούν πληροφορίες για τα μνημεία και να μοιράζονται την εμπειρία τους στα κοινωνικά δίκτυα.

ΑΠΟ ΤΟΝ 2Ο ΑΙΩΝΑ ΜΕΤΑ ΧΡΙΣΤΟΝ 10 Ιαν 2021 | 14:31

Υπάρχει Αγία για τις πανδημίες τύπου κορονοϊού: Και λέγεται μάλιστα και "Αγία Κορώνα"

Οσο και αν ακούγεται απίστευτο η Αγία που προστατεύει από τις πανδημίες λέγεται Αγία Κορώνα

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 09 Ιαν 2021 | 21:14

Περιφέρεια Αττικής: Δωρεάν online συναυλία του Φοίβου Δεληβοριά με την Ρένα Μόρφη

Η μουσική βραδιά θα μεταδοθεί στην σελίδα της Περιφέρειας στο Facebook, αλλά και στο κανάλι της στο YouTube στις 21:30 δωρεάν.

H ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ 09 Ιαν 2021 | 18:07

Άγνωστος πίνακας του Ελ Γκρέκο βρέθηκε σε ιδιωτική συλλογή - Ανεκτίμητη η αξία του

Ο μικρών διαστάσεων πίνακας απεικονίζει τον Ιησού με το αγκάθινο στεφάνι, ενώ κουβαλά τον σταυρό.

ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΥΚΛΟ Η ΚΗΔΕΙΑ 06 Ιαν 2021 | 13:55

Πέθανε ο ιδρυτής του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Εϊπίδης

Πέθανε σήμερα το πρωί ο εμπνευστής και ιδρυτής του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και επί χρόνια διευθυντής του θεσμού, Δημήτρης Εϊπίδης.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 05 Ιαν 2021 | 22:26

Τάνια Ρόμπερτς: Έφυγε τελικά από τη ζώη το γνωστό "Bond girl" - Η "μαύρη" παρεξήγηση με τον θάνατό της [Βίντεο]

Ο θάνατος της Τάνια Ρόμπερτς έγινε μακάβριο σίριαλ τις τελευταίες δύο ημέρες

ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ 05 Ιαν 2021 | 09:36

Απίστευτο μακάβριο λάθος: Ζει τελικά το κορίτσι του Τζέιμς Μποντ, Τάνια Ρόμπερτς [βίντεο]

Πώς ένας δημοσιογράφος μετέδωσε λανθασμένα ότι η Τάνια Ρόμπερτς, το πρώην κορίτσι του Τζέιμς Μποντ, είναι νεκρή. Τι λέει ο σύντροφός της.