Οι ουρανοί είναι δικοί τους

Μια τεράστια σκεπή/πανόραμα από έργα 100 καλλιτεχνών και δημιουργικών ομάδων στην οροφή του metamatic:taf συνθέτει την έκθεση «uP» που εγκαινιάζεται την Πέμπτη στην γκαλερί της Αθήνας

oi-ouranoi-einai-dikoi-tous
|
SHARE THIS
0
SHARES

Εκατό καλλιτέχνες και δημιουργικές ομάδες από όλο τον κόσμο στρέφουν το βλέμμα τους ψηλά, διεισδύουν σε αυτό που δεν είναι άμεσα ορατό και συμβάλλουν στη σύνθεση ενός τεράστιου ουρανού/πανοράματος που καλύπτει την οροφή της γκαλερί του metamatic:taf.

Αυτή η εικαστική «σκεπή» συνθέτει την έκθεση με τίτλο «uP», η οποία εγκαινιάζεται την Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014 (ώρα 20.30) στο συγκεκριμένο χώρο.

Οι: Akira Mushi, Ελευθέριος Αμπατζής, Alex Andreev, Another day, Κανέλλα Αράπογλου, Νίκος Αρβανίτης, Riikka Aresalo, Angelica Αufrais, Χρήστος Βαγιάτας, Paola Bazz, Αμαλία Βεκρή, Bend, Ειρήνη Βιανέλλη, Annes Bil, Blaqk, blemobill, Jack Burton, Γιώργος Γεροντίδης, Andrew Carson, City of Errors, Briony Clarke, Benoit Côté-Jodoin, CRA·DE, Ανδριάνα Δαούτη, Lucas Doerre, Karina Eibatova, Elektron Just, Ελένη Το Κουνούπι, Δημήτρης Εφέογλου, Πασχάλης Ζέρβας, Frédéric Fau, Marcos Faunner, Jane Fogarty, Andrés Galeano, Sean Hart, Alma Haser, Theresa Himmer, και Gethin Wyn Jones κατασκευάζουν από ένα pixel 50x50 εκ. αυτού του ουρανού με το δικό τους μοναδικό τρόπο ο καθένας.

Η έκθεση «uP» διοργανώνεται από την πλατφόρμα «Create an Accident» στο χώρο της γκαλερί του metamatic:taf για τρεις εβδομάδες και αποτελεί μέρος του ετήσιου προγράμματός της με τίτλο «View Images in High Revolution».

«Παραφράζοντας μία από τις πιο οικείες φράσεις του Διαδικτύου (view images in high resolution), η ανάλυση (resolution) αντιμετωπίζεται ως μέθοδος επινόησης ανατρεπτικών εκδοχών του πραγματικού. Το “uP”, η χειρονομία του να κοιτάς ψηλά, καθίσταται πράξη που μπορεί να τροφοδοτεί ριζοσπαστικά τις ζωές των ανθρώπων και απάντηση στο αίτημα για αλλαγή θέασης και αντίληψης του κοινωνικού πεδίου», λένε οι επιμελητές της έκθεσης.

Το «uP» είναι ένα μεγάλο, πρωτότυπο, συναρπαστικό πείραμα πάνω στη φιλοσοφία της σύνθεσης και τον τρόπο που η ξεχωριστή ταυτότητα του κάθε δημιουργού διατηρεί την αυτονομία της, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να αποτελεί κομμάτι ενός ενιαίου, μοναδικού έργου. Ενός έργου που την ίδια στιγμή επινοεί, επανασχηματίζει και επαναπροτείνει τη σχέση με τον εαυτό μας και τον κόσμο.

Η έκθεση που γίνεται σε επιμέλεια Ντίνου Νικολάου και Ιφιγένειας Παπαμικρουλέα θα ολοκληρωθεί με live κάτω από τον ουρανό του «uP» την Παρασκευή 28 Μαρτίου (ώρα 20.30)

Info:

uP / 06.03 – 28.03.2014

Είσοδος ελεύθερη

Εγκαίνια: Πέμπτη 06.03.2014, 20.30

Ώρες λειτουργίας: Δευτ-Σαβ 12.00-21.00, Κυρ 12.00-19.00

http://theartfoundation.metamatic.gr/GR/Event/2319/uP/

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook