Όλα όσα θα δείτε αυτό το χειμώνα στο θέατρο ΠΚ

Θεατρικά έργα ελληνικού αλλά και παγκόσμιου ρεπερτορίου, κλασικά αλλά και σύγχρονα έργα, μονόλογοι, stand-up comedy, παιδικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Όλα όσα θα δείτε αυτό το χειμώνα στο θέατρο ΠΚ

Το 2009 ξεκινώντας αυτό το ταξίδι, όνειρό των συντελεστών ήταν να δημιουργήσουν μία θεατρική στέγη σε έναν “Off-Broadway” χώρο η οποία θα φιλοξενεί καλλιτεχνικές προτάσεις ιδιαίτερης αισθητικής. Έχοντας διανύσει ήδη 10 χρόνια το θέατρο ΠΚ υπήρξε «καλλιτεχνικό σπίτι» για περισσότερες από 120 παραγωγές σε σύνολο παραστάσεων που αγγίζει περίπου τις 1.100.

Θεατρικά έργα ελληνικού αλλά και παγκόσμιου ρεπερτορίου, κλασικά αλλά και σύγχρονα έργα, μονόλογοι, stand-up comedy, παιδικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο, παραστάσεις σύγχρονου χορού, χοροθεάτρου και σωματικού θέατρου, μουσικές παραστάσεις και πολλά ακόμα δρώμενα.

Όλα όσα θα δείτε αυτό το χειμώνα στο θέατρο ΠΚ

Η Εκδίκηση της Ηλίθιας του Δημήτρη Μητρόπουλου

Η Στάσα είναι μια αστρολόγος πραγματικά καταστροφή. Η Μίρκα, μια πελάτισσα σε κατάσταση εκτός ορίων, καθώς πιστεύει ότι η Στάσα είναι υπεύθυνη για την διαλυμένη σχέση της. Μαζί θα ανακαλύψουν ότι ο άντρας που κορόιδεψε και τις δύο είναι ο ίδιος, έτσι θα προσπαθήσουν να εκδικηθούν τον άνθρωπο που τις εξαπάτησε με τον χειρότερο τρόπο. Στον δρόμο τους θα βρεθεί ένας πιτσαδόρος -πορνοστάρ αλλά και μια αρκετά ιδιαίτερη πελάτισσα. Θα καταφέρουν οι δύο γυναίκες να βρουν το μονοπάτι της εκδίκησης… η μήπως τίποτα από όλα αυτά δεν είναι όπως φαίνονται; Μια θεότρελη ιστορία γεμάτη ανατροπές και απίστευτες εκπλήξεις.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία & Σενάριο: Δημήτρης Μητρόπουλος

Σκηνικά: Παναγιώτης Μ​άνικας​

​Κοστούμια: ​Συμεών Αποστολιδης

Μουσική: Δημήτρης Ίσαρης

Διανομή: Ιωάννα Πηλιχού, Ευθύμης Ζησάκης, Βασίλης Ζούκας, Κατερίνα Βλαμάκη, Χρύσα Παπαλελούδη

Πληροφορίες παράστασης:

Πρεμιέρα: 26 Οκτωβρίου

Σάββατο στις 21.15 & Κυριακή στις 20.30

Δείπνο Βασιλισσών του Βαλεντίνου Τσίλογλου

Τρεις φίλες από τα παλιά, σχηματίζουν μια “ανορθόδοξη” οικογένεια καισυγκατοικούν για μια εβδομάδα. Η Κλεοπάτρα χωρισμένη, η Αμαλία αδειούχα και ηΕλισάβετ απολυμένη. Μαζί τους μένει ο εξωστρεφής Ζάν, φοιτητής δραματικήςσχολής. Στην παρέα τους και η Μπέμπα, η μητέρα της Αμαλίας! Η αρμονική τους συνύπαρξη αναστατώνεται από ένα αναπάντεχο τηλεφώνημα. Μετον ερχομό του, ο Κάρολος δημιουργεί απρόσμενες καταστάσεις που ταράζουν τηνκαθημερινότητα τους. Φανερώνονται αλήθειες που έκρυβαν η μια από την άλληανατρέποντας τα πάντα! Μια σπαρταριστή μαύρη κωμωδία, ευχάριστη, χαρούμενη, με γρήγορο ρυθμό, γεμάτη γέλιο και ανατροπές. Η σκηνοθετική γραμμή της παράστασης, βασιζόμενη στο γκροτέσκο, με σαφείςαναφορές στον παλιό, σουρεαλιστικό κινηματογράφο και σε ελληνικά τραγούδια. Επιπλέον, τα σκηνικά, τα κοστούμια, η μουσική και ο φωτισμός συμπρωταγωνιστούνμε τους χαρακτήρες του έργου ενισχύοντας την αισθητική αυτή. Στόχος της παράστασης να ψυχαγωγήσει, αλλά και να περάσει το μήνυμα τηςσημαντικότητας της φιλίας ακόμα και σε αντίξοες συνθήκες, όπως η απόκρυψη τηςαλήθειας, που μερικές φορές είναι για καλό.

Συντελεστές:

Κείμενο - Σκηνοθεσία - Δραματουργική επεξεργασία: Βαλεντίνος Τσίλογλου

Ενδυματολογία - Κατασκευή κοστουμιών: Μάριος Καραβασίλης & Γιώργος Λιγνός. Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Xριστιάννα Ανανιάδου, Καίτη Βαρβαρέσου, ΛεωνίδαςΜικρόπουλος, Λούλα Τριανταφύλλου, Βαλεντίνος Τσίλογλου, Ζωή Χριστοδουλάκη

Πληροφορίες παράστασης:

Πρεμιέρα: 7 Νοεμβρίου

Ερυθρό του Παναγιώτη Μπαρμπαγιάννη

Η μαμά και ο μπαμπάς έχουν έναν ανάπηρο υϊo . Τον φροντίζουν. Τον προσέχουν. Και τον αγαπούν. Υπό έναν όρο. Να τους αγαπά κι αυτός. Σιωπηλά. "Τα χείλη της βάφτηκαν κόκκινα. Τα χέρια του επίσης." Το "ερυθρό" ειναι μία ιστορία για τη βία. Την κρυφή βία. Εκείνη που στη σύγχρονη οικογένεια κρύβεται πίσω από κλειδωμένες πόρτες. Ανοίγουμε; Το κείμενο γράφτηκε στα πλαίσια του Studio Συγγραφής του Εθνικού Θεάτρου.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Στέλιος Καλαϊτζής

Σκηνογραφία & ενδυματολογική επιμέλεια: Γιώργος Λυντζέρης

Επί σκηνής:

Ευθύμης Γεωργόπουλος , Κωνσταντίνος Δανίκας, Βιργινία Ταμπαροπούλου

Πληροφορίες παράστασης:

Πρεμιέρα: 11 Νοεμβρίου

Η Κενή Διαθήκη του Εμμάνουελ Μανιού

Ένα βροχερό απόγευμα, σε ένα συνηθισμένο δικηγορικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας, καλούνται από την συμβολαιογράφο οι κληρονόμοι του εκλιπόντος κύριου Πιπερίδη: Η πρώτη σύζυγος με τον δικηγόρο της, ο γιος της οικογένειας, η δεύτερη σύζυγος και ένας άνθρωπος αίνιγμα... Αφού συγκεντρωθούν όλοι ξεκινά το άνοιγμα της διαθήκης που για τους παρόντες ισοδυναμεί με το άνοιγμα του ασκού του Αιόλου.

Ουδείς από τους εμπλεκόμενους, εντός και εκτός σκηνής, δεν είναι προετοιμασμένος γι’ αυτό που θα ακολουθήσει. Η διαθήκη είναι η αφορμή για μία σειρά αποκαλύψεων που δε θα αφήσει κανέναν από τους παρευρισκόμενους ανεπηρέαστο.

Κάθε κλασική φόρμα και νόρμα πρωτοκόλλου και καθωσπρεπισμού καταρέει, σχέσεις διαλύονται ενώ νέες συμμαχίες σχηματίζονται για να διαλυθούν κι αυτές άμεσα.

Το ασφαλές περιβάλλον του οικείου δικηγορικού γραφείου γίνεται το πλαίσιο μέσα στο οποίο όλα αποδομούνται με τρόπο κωμικό αλλά και τσουχτερό για να αναδείξουν τις πικρά αστείες αλήθειες που γεννούν η δίψα για το χρήμα και οι καταναγκαστικές ανθρώπινες σχέσεις.

Η Κενή Διαθήκη είναι μία φαινομενικά κλασσική συνταγή κωμωδίας εμπλουτισμένη από πάσης φύσης κοινωνικά «αγκάθια», αναπάντεχα ενσταντανέ και ανατρεπτικούς νεωτερισμούς.

Αλλά πάνω απ’ όλα, από αυτήν τη Διαθήκη, σε αυτήν την παράσταση, ο καθένας θα πάρει αυτό που του αξίζει!

Συντελεστές:

Κείμενο/ Σκηνοθεσία/ Σκηνικά: Εμμάνουελ Μανιός

Πρωταγωνιστούν με αλφαβητική σειρά: Ρόμυ Βασιλειάδη, Κατερίνα Δημητρόγλου, Γιώργος Ζώης, Ασπασία Κοκόση, Κώστας Φραγκολιάς και στο ρόλο της Ζενεβιέβ η Νέλλη Γκίνη

Πληροφορίες παράστασης:

Πρεμιέρα: 1 Δεκέμβρη

Francis Bacon Project Παραμορφώσεις Bασισμένο στο βιβλίο «H ωμότητα των πραγμάτων», Eκδόσεις Άγρα, 2009

Με άξονα τις θέσεις του Francis Bacon, η παράσταση/performance «Francis Bacon “Παραμορφώσεις», επιχειρεί να μας μεταφέρει στο εργαστήρι του ζωγράφου και να προσεγγίσει, μέσα από θεατρικά εικαστικά τοπία, το καλλιτεχνικό και το φιλοσοφικό έργο του σπουδαίου καλλιτέχνη.

Με τη σύμπραξη καλλιτεχνών από διάφορους χώρους, δημιουργείται η ιδιαίτερη ατμόσφαιρα του εργαστηρίου και ο θεατής καλείται να γίνει συνοδοιπόρος στην αισθητική αναζήτηση και μάρτυρας της δημιουργικής διαδικασίας. Με κυρίαρχο το στοιχείο της δόμησης και της αποδόμησης που χαρακτηρίζει το έργο του Bacon, η παράσταση ακροβατεί ανάμεσα στην εικονοπλασία και το κείμενο, συνδυάζοντας τη ροή και τον ρυθμό μιας αφηγηματικής αισθητικής στην οποία η εικόνα, ο λόγος και η μουσική λειτουργούν και εξισώνονται μέσα από τον ίδιο παρανομαστή και συνυπάρχουν με την φιλοσοφική προσέγγιση του καλλιτέχνη για την Tέχνη και για την ζωή.

Η παράσταση είναι αποτέλεσμα ομαδικής έρευνας πάνω στο έργο, τη ζωή και τις θέσεις του Francis Bacon.

Η ομάδα εκπροσώπησε την Ελλάδα στο UKYA Festival στο Nottingham UK τον Φεβρουάριο του 2019.

Παίζουν: Μαρία Σαρώφ, Αναστασία Κωστοπούλου, Δημήτρης Ηλκος, Θανάσης Διμηνάς, Κωνσταντίνος Παυλίδης

Πληροφορίες παράστασης:

Πρεμιέρα: 5 Μαρτίου 2020

Extended Universe της Μαρίλλης Μαστραντώνη / ΕΝΤΡΟΠΙΑ Ensemble

Η Μαρίλλη Μαστραντώνη / ΕΝΤΡΟΠΙΑ Ensemble συμμετέχουν στο Διεθνές Project ΕXTENDED UNIVERSE (Διευρυμένο Σύμπαν), που υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Πολιτισμού «Δημιουργική Ευρώπη», σε συνεργασία με φορείς και καλλιτέχνες από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Δανία, την Ισπανία και την Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα transmedia εγχείρημα, που εστιάζει στη δημιουργία θεατρικών κειμένων που αφορούν στους νέους σε στενή συνεργασία μαζί τους, τη χρήση ψηφιακών μέσων στην εξέλιξη της αφήγησης, και την παραγωγή παραστάσεων υψηλής ποιότητας που διερευνούν θέματα γύρω από την Εξουσία, την Ουτοπία και τη Νεανική Κουλτούρα.

Σημαντικό κομμάτι του project είναι και η προβλεπόμενη ενεργή συμμετοχή καθ' όλη τη διάρκεια της καλλιτεχνικής διαδικασίας νέων (15-25 ετών) ως Υοuth Αdvisory Βoard (Συμβούλια Νέων) μέσα από digital πλατφόρμες και βιωματικά εργαστήρια, με στόχο τη δημιουργία παραστάσεων που απευθύνονται άμεσα στις νεανικές ανησυχίες και ενδιαφέροντα, εμπλέκοντας τους ίδιους τους νέους ως συν-δημιουργούς του θεατρικού γεγονότος.

Μετά τις συναντήσεις των συνεργαζόμενων φορέων στην Αθήνα (10-14 Δεκεμβρίου 2018), την Βαρκελώνη (30 Απριλίου-4 Μαϊου 2019), σειρά έχει το Λονδίνο (9-11 Οκτωβρίου 2019).

Το Project ολοκληρώνεται τον Μάιο 2020 με τις κατά τόπους πρεμιέρες των πρωτότυπων έργων που οι τέσσερις επιλεγμένοι συγγραφείς συγγράφουν, προσφέροντας ο καθένας τη δική του εκδοχή του κοινού ουτοπικού μας σύμπαντος, με την επωνυμία ELUSIA!

Πρόκειται για τα έργα:

· Nina Segal: "Καλώς ήλθατε στο Ράδιo Elusia" – Boundless Theatre, Λονδίνο

· Oriol Puig: "Kαραόκε Elusia" – Sala Beckett, Βαρκελώνη

· Zara Lea Palmquist: "Εlusia για τους Χαμένους - μια ιστορία για την ουτοπία και την εξουσία" – Teatr Grob, Κοπεγχάγη

· Χρήστος Οικονόμου: "Η πολιορκία της Elusia" – ΕΝΤΡΟΠΙΑ, Αθήνα

Το έργο του βραβευμένου λογοτέχνη Χρήστου Οικονόμου, που γράφει για πρώτη φορά θέατρο, θα σκηνοθετήσει η Μαρίλλη Μαστραντώνη.

Πληροφορίες παράστασης:

Πρεμιέρα: 14 Μαϊου 2020 στις 21.30

5η Πλατφόρμα Έκφρασης |Θέατρο - Χορός

Το Θέατρο ΠΚ άνοιξε τις πόρτες του σε νέους καλλιτέχνες διοργανώνοντας την 1η Πλατφόρμα Έκφρασης Σύγχρονου Χορού το 2016.

Ο στόχος η Πλατφόρμα Έκφρασης Σύγχρονου Χορού να γίνει θεσμός πέτυχε! Ο χώρος του θεάτρου ΠΚ φιλοξένησε έκτοτε νέους χορευτές δίνοντάς τους την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά και τις ιδέες τους προάγοντας την τέχνη του χορού.

Για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια ο χώρος του θεάτρου ΠΚ κάθε καλοκαίρι φιλοξενεί νέους χορευτές και performers δίνοντάς τους βήμα να παρουσιάσουν στο κοινό της δουλειά και τις ιδέες τους.

Φέτος ο θεσμός ανανεώνεται και διευρύνεται. Η Πλατφόρμα Έκφρασης Σύγχρονου Χορού γίνεται πλέον Πλατφόρμα Έκφρασης |Θέατρο – Χορός δίνοντας την δυνατότητα σε ακόμη περισσότερους νέους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν το έργο τους στον χορό αλλά και το θέατρο.

Περισσότερες πληροφορίες σύντομα.

Σεπτέμβριος 2020

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΞΟΟΤΗΤΕΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ. 09 Ιουλ 2020 | 16:07

Το Εθνικό Θέατρο στην Επίδαυρο με "Πέρσες" και "Λυσιστράτη"

Και φέτος, πιστό στο ετήσιο ραντεβο με το κοινό, τo Eθνικό Θέατρο δίνει το παρών στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ 09 Ιουλ 2020 | 09:43

Πέντε νέες ταινίες και κλασικές επανεκδόσεις αυτή την εβδομάδα

Προβάλλονται σε επανέκδοση και νέες ψηφιακές κόπιες, η αριστουργηματική "Δίκη" του Όρσον Γουέλς, "Η Νύχτα του Κυνηγού" του Τσαρλς Λότον.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΧΕΔΙΑ 09 Ιουλ 2020 | 09:05

Αλλάζει η Πειραϊκή - Προστασία και ανάδειξη του Θεμιστόκλειου Τείχους [εικόνες]

Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα είναι επιεικώς απαράδεκτη.

ΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ «ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ» ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ 08 Ιουλ 2020 | 19:31

NYT για Αγία Σοφία: Φόβος για τα μοναδικά ψηφιδωτά - Τι επισημαίνουν ιστορικοί και συντηρητές

Εάν το μουσείο γίνει τζαμί, τα μωσαϊκά θα πρέπει να καλυφθούν κατά τη διάρκεια μουσουλμανικών προσευχών.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 06 Ιουλ 2020 | 19:36

Πέθανε η αρχαιολόγος της Αμφίπολης, Πέπη Λαζαρίδου

Τα τελευταία χρόνια της υπηρεσιακής της καριέρας μοιράστηκε την αγάπη της για τη γη της Μακεδονίας με τη δουλειά της στην Εφορεία της Ακρόπολης.

06 Ιουλ 2020 | 15:51

Μαθήματα ζωής από τον ανεπανάληπτο Eνιο Μορικόνε

Ο διασημότερος maestro του κινηματογράφου απεβίωσε στα 91 του χρόνια.

ΓΥΡΙΣΤΗΚΕ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ 06 Ιουλ 2020 | 14:49

"Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος": Τέσσερις φίλοι ξέθαψαν το νεκροταφείο που γυρίστηκε η εμβληματική σκηνή [Βίντεο]

Σε μία απομακρυσμένη ισπανική πλαγιά ,κοντά στην πόλη του Μπούργκος της Ισπανίας, γνωστή ως Sad Hill.

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ 06 Ιουλ 2020 | 13:13

Κηδεία Αφροδίτης Γρηγοριάδου: Συντετριμμένη η κόρη της Κοραλία Καράντη μαζί με τον γιο της Εδουάρδο Καλημέρη

Ο 24χρονος γιος της ηθοποιού με τον Τζώνυ Καλημέρη στάθηκε στο πλευρό της μητέρας του.

ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ 06 Ιουλ 2020 | 09:58

Πέθανε ο σπουδαίος συνθέτης Ενιο Μορικόνε, σε ηλικία 91 ετών

Πέθανε ο ιταλός συνθέτης Ένιο Μορικόνε, μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 04 Ιουλ 2020 | 15:19

Ανοίγει το Μουσείο του Λουβρού μετά από σχεδόν 4 μήνες - Πάνω από 40 εκατ. ευρώ η "χασούρα"

Το μουσείο με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στον κόσμο έκλεισε στις 13 Μαρτίου λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

ΕΠΑΣΧΕ ΑΠΟ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ 03 Ιουλ 2020 | 21:10

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο: Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Αφροδίτη Γρηγοριάδου

Πένθος για την οικογένεια της κόρης της, επίσης γνωστής ηθοποιού, Κοραλίας Καράντη.

02 Ιουλ 2020 | 13:43

Ο Ernest Hemingway μέσα από τα δικά του λόγια

Οι σπουδαίες φράσεις του Papa που έγραψαν ιστορία.

ΘΕΡΙΝΑ ΣΙΝΕΜΑ 02 Ιουλ 2020 | 08:57

Οι ταινίες της εβδομάδας: Με θρυλικές επανεκδόσεις και μια ταινία γυρισμένη στην Ελλάδα

Στη "μάχη" μπήκαν από χθες και οι κλειστές κινηματογραφικές αίθουσες.