Follow us

Όλα όσα θέλετε να μάθετε για το 76ο Φεστιβάλ Βενετίας

Οι ταινίες, τα παραλειπόμενα και οι Έλληνες που συμμετέχουν και βραβεύονται.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Όλα όσα θέλετε να μάθετε για το 76ο Φεστιβάλ Βενετίας

Το Φεστιβάλ Βενετίας, η αλλιώς (Mostra Internazionale d'Arte Cinematografica di Venezia) είναι το αρχαιότερο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στον κόσμο. Ξεκίνησε το 1932 ως "Esposizione Internazionale d'Arte Cinematografica" (Διεθνής Έκθεση της Τέχνης του Κινηματογράφου) και από τότε διεξάγεται ετησίως, στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτέμβρη, στο νησί Λίντο στη Βενετία. Οι προβολές των ταινιών γίνονται στο ιστορικό Palazzo del Cinema. Είναι ένα από τα πιο αναγνωρισμένου κύρους κινηματογραφικά φεστιβάλ και αποτελεί μέρος της φημισμένης Μπιενάλε της Βενετίας, μιας μεγάλης έκθεσης μοντέρνας τέχνης που λαμβάνει χώρα κάθε δύο χρόνια. Τα βασικά βραβεία του φεστιβάλ είναι ο Χρυσός Λέοντας (Leone d'Oro), που απονέμεται στην καλύτερη ταινία του φεστιβάλ, και το Κύπελλο Βόλπι (Coppa Volpi), που απονέμεται στους καλύτερους ηθοποιούς (για ανδρικό και γυναικείο ρόλο).

Όλα όσα θέλετε να μάθετε για το 76ο Φεστιβάλ Βενετίας

Αλμοδοβάρ ο φετινός τιμώμενος με Χρυσό Λέοντα

Η διεύθυνση του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Βενετίας ανακοίνωσε τον Ιούνιο την απόφασή της να δώσει στον Ισπανό σκηνοθέτη Πέδρο Αλμοδόβαρ τον Χρυσό Λέοντα για το σύνολο της καριέρας του με την ευκαιρία του 76ου φεστιβάλ που θα διεξαχθεί από τις 27 Αυγούστου έως τις 7 Σεπτεμβρίου. ″Ο Αλμοδόβαρ δεν είναι μόνο ο σημαντικότερος και με τη μεγαλύτερη επιρροή ισπανός σκηνοθέτης μετά τον Λουίς Μπουνιουέλ, αλλά είναι και αυτός που μπόρεσε να προσφέρει το πιο διαρθρωμένο, αμφιλεγόμενο και προκλητικό πορτραίτο της Ισπανίας στη μετά Φράνκο εποχή, δήλωσε σε ανακοίνωση του ο διευθυντής της Μόστρα της Βενετίας Αλμπέρτο Μπαρμπέρα.

Ο 69χρονος Αλμοδόβαρ υπογράφει μεγάλου μήκους ταινίες όπως ”Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης”, ”Όλα για τη Μητέρα μου”, ”Επιστρέφω”, ”Ψηλά Τακούνια”. ″Νιώθω μεγάλη συγκίνηση και μεγάλη τιμή για αυτόν τον Χρυσό Λεόντα. Έχω πολύ ωραίες αναμνήσεις από τη Μόστρα της Βενετίας. Εκεί έκανα το ντεμπούτο μου στη διεθνή σκηνή το 1983 με την ταινία ”Αμαρτωλές Καλόγριες”. Αυτό ήταν το διεθνές μου βάπτισμα και μια υπέροχη εμπειρία”, αντέδρασε ο ισπανός σκηνοθέτης. ″Αυτός ο Χρυσός Λέοντας θα γίνει η μασκότ μου, μαζί με δύο γάτες που ζουν μαζί μου. Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου γι′ αυτό το βραβείο”.

Ο Αλμοδόβαρ έχει τιμηθεί με πάμπολλα διεθνή βραβεία, όπως το βραβείο σεναρίου στις Κάννες για το ”Επιστρέφω” (2006), το ’Οσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας για το ”Όλα για τη μητέρα μου” (2000). Ο κινηματογραφιστής είχε λάβει στη Βενετία το βραβείο καλύτερου σεναρίου για το ”Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης” το 1988. Μέλος της κριτικής επιτροπής των Καννών το 1982, ο Αλμοδόβαρ διετέλεσε πρόεδρος της επιτροπής στις Κάννες το 2017. Φέτος επέστρεψε στο διαγωνιστικό τμήμα στην Κρουαζέτ όπου παρουσίασε το ”Πόνος και Δόξα”, την 21η ταινία του με τον Αντόνιο Μπαντέρας. Ο Ισπανός ηθοποιός έλαβε το βραβείο ανδρικού ρόλου υποδυόμενος έναν πονεμένο σκηνοθέτη που είναι σε κρίση.

Κώστας Γαβράς και Ενήλικοι στο Δωμάτιο

Με το βραβείο Jaeger-LeCoultre Glory 2019 θα τιμηθεί ο Κώστας Γαβράς στο 76ο Φεστιβάλ Βενετίας, όπου κάνει παγκόσμια πρεμιέρα εκτός διαγωνιστικού προγράμματος, η νέα του ταινία «Ενήλικοι στο δωμάτιο». Το μεγάλο τιμητικό βραβείο της φετινής διοργάνωσης θα απονεμηθεί στον Κώστα Γαβρά σε ειδική τελετή στις 31 Αυγούστου στη Sala Grande του Λίντο της Βενετίας, πριν την πρεμιέρα της ταινίας του, η οποία εμπνέεται από το βιβλίο «Ενήλικοι στο Δωμάτιο» του Γιάνη Βαρουφάκη. «Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ο Κώστας Γαβράς αξίζει να συγκαταλέγεται ανάμεσα στους σημερινούς μεγάλους σκηνοθέτες, αλλά και για ένα συγκεκριμένο λόγο. Για την ικανότητα του να μετατρέπει την πολιτική σε ένα συναρπαστικό θέμα, ένα θέμα όπως κάθε άλλο, όχι μόνο για τους λίγους και ήδη πεπεισμένους αλλά και για το ευρύτερο κοινό, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που διαθέτει ο κινηματογράφος προκειμένου να αγγίξει τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό θεατών», ανέφερε ο διευθυντής του Φεστιβάλ Βενετίας, Αλμπέρτο Μπαρμπέρα, ανακοινώνοντας την τιμητική βράβευση του Κώστα Γαβρά.

«Αυτός ο σκηνοθέτης, σεμνός αλλά αποφασισμένος, ανέκαθεν έκρινε ότι όλες οι ταινίες είναι πολιτικές. Γεγονός που όχι μόνο του επιτρέπει να αποφύγει την ετικέτα του πολιτικού σκηνοθέτη, με την οποία πάντα τον συνέδεαν -συχνά με μειωτικό τρόπο- αλλά και να διεκδικήσει μια ειρηνική και ειλικρινή δημοκρατική πίστη σε ένα είδος λαϊκού κινηματογράφου που κάνει τον θεατή να στοχάζεται και να διερωτάται , προκαλώντας βαθιά συναισθήματα», συνέχισε ο Αλμπέρτο Μπαρμπέρα. «Χάρη στην εγγενή, αυθεντική αγανάκτηση των ταινιών του, στον βαθύ ανθρωπισμό που τις χαρακτηρίζει και στην ελευθερία που απαιτούν, ο Κώστας Γαβράς αμφισβητεί τις αδυναμίες μας και την υποταγή μας. Έχει ειπωθεί ότι "αν έχουμε αποκοιμηθεί, ο κινηματογράφος του μας ξυπνά. Και αν έχουμε χάσει την ελπίδα, οι ταινίες του μας την αποκαθιστούν"», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Μια ανερχόμενη Ελληνίδα σκηνοθέτης στη Βενετία

Η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη συμμετέχει εκτός συναγωνισμού με τη μεσαίου μήκους ταινία της "Ηλεκτρικός Κύκνος". Η ταλαντούχος ανερχόμενη Ελληνίδα δημιουργός παραμένει άξια πρέσβειρά μας στα διεθνή κινηματογραφικά σαλόνια. Μικρού μήκους ταινίες της έχουν πάρει μέρος σε κορυφαίες φεστιβαλικές διοργανώσεις όπως των Καννών και του Βερολίνου

Η νέα ταινία της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη, Ηλεκτρικός Κύκνος, θα κάνει επίσης πρεμιέρα στο Φεστιβάλ, εκτός διαγωνιστικού προγράμματος. «Υποτίθεται πως τα κτίρια δεν κουνιούνται. Αλλά στη Λεωφόρο Λιμπερταδόρ 2050, ένα κτίριο κουνιέται. Μια περίεργη ναυτία εισχωρεί στους τοίχους και αποσυντονίζει τους κατοίκους. Αυτοί που ζουν στους ψηλούς ορόφους φοβούνται ότι θα πέσουν, αυτοί που μένουν από κάτω φοβούνται ότι θα πνιγούν», αναφέρεται στη σύνοψη της ταινίας. Ο Ηλεκτρικός Κύκνος, που αποτελεί συμπαραγωγή Γαλλίας (Ecce Films), Αργεντινής (Un Puma) και Ελλάδας (Homemade Films), γυρίστηκε στο Μπουένος Αϊρες στα ισπανικά.

Κατρίν Ντενέβ στην εναρκτήρια ταινία του φεστιβάλ

Η πρώτη αγγλόφωνη ταινία του Χιροκάζου Κόρε-Έντα, εππιλέχθηκε ως ταινία έναρξης για το 76ο Φεστιβάλ Βενετίας. Στο φιλμ του Ιάπωνα θριαμβευτή του περυσινού Φεστιβάλ Καννών με τους «Κλέφτες Καταστημάτων», πρωταγωνιστούν οι Κατρίν Ντενέβ, Ζιλιέτ Μπινός, Ιθαν Χοκ και Λουντιβίν Σανιέ.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη: Η Ντενέβ υποδύεται την Κατρίν, μια σταρ του γαλλικού σινεμά. Όταν θα εκδώσει την αυτοβιογραφία της, η κόρη της Ζιλιέτ η οποία έχει μετακομίσει στις ΗΠΑ για να ξεφύγει από την καταπιεστική μητέρα της, θα επιστρέψει με την οικογένειά της πίσω στο Παρίσι. Κι όσο η Κατρίν θα γυρίζει μια ταινία επιστημονικής φαντασίας στην οποία υποδύεται μια μητέρα που δεν γερνά ποτέ, μητέρα και κόρη θα συγκρουστούν.

Στο μονοπάτι των Oscars

Το φεστιβάλ της Βενετίας θεωρείται από πολλούς ο προάγγελος των βραβείων Oscar, καθώς είναι ένα από τα τρία φεστιβάλ- μαζί με τα φεστιβάλ του Τορόντο και της Νέα Υόρκης- που τροφοδοτούν τις υποψηφιότητες της Ακαδημίας. Σε μια ανάλυση μάλιστα του Screendaily των περσινών υποψηφιοτήτων, η Βενετία αναδεικνύεται πρώτη στους τίτλους ταινιών που σύστησε στο κοινό και οι οποίες βρέθηκαν αργότερα υποψήφιες στα βραβεία Oscar. Επιβεβαιώνοντας την φήμη του, το Φεστιβάλ Βενετίας είδε πέρυσι τρεις ταινίες του να πρωταγωνιστούν τελικά στα Οσκαρ. Τo «Roma» του Αλφόνσο Κουαρόν, η «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου και, ναι, το φεστιβαλικό «Ενα Αστέρι Γεννιέται» του Μπράντλεϊ Κούπερ ήταν απλά το επισφράγισμα μιας πολύχρονης πορείας που είδε τα τελευταία έτη φιλμ όπως τα «Η Μορφή του Νερού», «Τρεις Πινακίδες Εξω από το Εμπινγκ, στο Μιζούρι», «Birdman», «Gravity», «Spotlight» και το περίφημο «La La Land» να θριαμβεύουν στα Οσκαρ, έχοντας κάνει το παγκόσμιο ποδαρικό τους στο κόκκινο χαλί του Palazzo del Cinema στο Λίντο.

Chiara Ferragni: Το ντοκιμαντέρ μιας fashion blogger

Όλα όσα θέλετε να μάθετε για το 76ο Φεστιβάλ Βενετίας

Το "Chiara Ferragni- Unposted" θα κάνει πρεμιέρα στις οθόνες του Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Η Chiara Ferragni δημιούργησε το προσωπικό της fashion blog "The Blonde Salad" ενώ ήταν φοιτήτρια Νομικής το 2009 και μέσα σε μια δεκαετία κατάφερε να κατακτήσει τον κόσμο της μόδας και να μετατρέψει τον blog της σε μια κερδοφόρα επιχείρηση.

Η ιστορία αυτή λοιπόν, έγινε ντοκιμαντέρ και την σκηνοθεσία ανέλαβε η Elisa Amoruso. Το ντοκιμαντέρ τιτλοφορείται "Chiara Ferragni- Unposted" και πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Η fashion blogger έχει ήδη δημιουργήσει λογαριασμό στο instagram με την ονομασία chiaraferragniunposted ειδικά για την προώθηση του ντοκιμαντέρ της.

Μια γυναίκα στο τιμόνι της κριτικής επιτροπής

«Η πιο σημαντική γυναίκα σκηνοθέτης της Λατινικής Αμερικής και μια από τις τοπ γυναίκες σκηνοθέτες στον κόσμο.» Έτσι αποκάλεσε ο Αλμπέρτο Μπαρμπέρα, διευθυντής του Φεστιβάλ Βενετίας την Λουκρέσια Μαρτέλ που αναλαμβάνει χρέη Προέδρου στη φετινή 76η διοργάνωση που διεξάγεται από τις 28 Αυγούστου μέχρι και τις 7 Σεπτεμβρίου. «Είναι μια τιμή, μια ευθύνη και μια χαρά να είμαι μέρος αυτής της γιορτής του σινεμά και της τεράστιας ανάγκης της ανθρωπότητας να κατανοήσει τον εαυτό της», δήλωσε η Λουκρέσια Μαρτέλ που πριν δύο χρόνια είχε βρεθεί στη Μόστρα με την πιο πρόσφατη ταινία της το «Zama».

H Ιμάν βραβεύεται στη Βενετία

H Iman θα είναι η τρίτη προσωπικότητα που θα τιμηθεί με το βραβείο Franca Sozzani, το οποίο αναγνωρίζει τις γυναίκες που ξεχωρίζουν για την καλλιτεχνική τους σταδιοδρομία και την κοινωνική τους δράση.

Ξεκινώντας την καριέρα της ως μοντέλο το 1975, η Iman έχει συμμετάσχει σε κινηματογραφικές ταινίες και έχει δημιουργήσει συλλογές φροντίδας δέρματος σχεδιασμένες για έγχρωμες γυναίκες και έχει συνεισφέρει σε ανθρωπιστικά προγράμματα των οργανώσεων The Children’s Defense Fund, Action Against Hunger και την εκστρατεία Raise Hope For Congo.

Το βραβείο Franca Sozzani θεσμοθετήθηκε από την οικογένεια της αείμνηστης αρχισυντάκτριας της ιταλικής Vogue Franca Sozzani.

Η γεννημένη στη Σομαλία, Αμερικανίδα επιχειρηματίας, πρώην μοντέλο και χήρα του θρύλου της ροκ, Ντέιβιντ Μπόουι, Iman (Zara Mohamed Abdulmajid) θα παραλάβει την τιμητική διάκριση στις 27 Αυγούστου στη Βενετία, μία μέρα πριν την έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην ιταλική πόλη που θα διεξαχθεί από τις 28 Αυγούστου έως τις 7 Σεπτεμβρίου.

Η τελετή διοργανώνεται στο ξενοδοχείο Belmond Hotel Cipriani με οικοδεσπότη τον γιο της Franca Sozzani, φωτογράφο και σκηνοθέτη, Φραντσέσκο Καροτσίνι, ο οποίος θεσμοθέτησε το βραβείο μαζί με τη σύζυγό του, Μπι, κόρη της αρχισυντάκτρια της αμερικανικής Vogue.

“Το έργο της Iman τάραξε τη βιομηχανία της μόδας κατά τρόπο παρόμοιο με αυτόν της Franca: τολμηρό, καινοτόμο και χωρίς αποκλεισμούς " δήλωσε ο Φραντσέσκο Καροτσίνι. «Αξιοποιώντας την επιρροή της της στο μέγιστο δυνατό,η Iman άσκησε πιέσεις στο Συμβούλιο Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής για την ενίσχυση της πολυμορφίας στην πασαρέλα και συμβάλει στο έργο ανθρωπιστικών οργανώσεων με αληθινό πάθος και προσήλωση” υπογράμμισε.

Πέρσι το βραβείο απονεμήθηκε στην ηθοποιό Σάλμα Χάγιεκ και το 2017 στην ηθοποιό Τζούλιαν Μουρ.

Φωτο: Reuters

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 04 Οκτ 2022 | 20:58

"Στρέλλα": Η Λυρική ψάχνει τελικά τρανς ηθοποιό για τον πρωταγωνιστικό ρόλο - Σάλος μετά την παραίτηση της Ράιλι

Η σύμβουλος παραγωγής της όπερας δωματίου "Στρέλλα", Κάθριν Ράιλι, παραιτήθηκε γιατί δεν επελέγη τρανς γυναίκα για τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 90 ΕΤΩΝ 04 Οκτ 2022 | 19:39

Λορέτα Λιν: Πέθανε η θρυλική τραγουδίστρια της κάντρι και κορυφαία φεμινίστρια

Στον ανδροκρατούμενο κόσμο της κάντρι μουσικής τις δεκαετίες του 1960 και του 1970, η Λιν έχτισε τη φήμη μιας ανερχόμενης φεμινίστριας

04 Οκτ 2022 | 09:49

Το "Θέατρο Τέχνης" κλείνει 80 χρόνια: Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα της φετινής σεζόν - Ολο το ρεπερτόριο

Το "Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν" συμπληρώνει φέτος 80 χρόνια καλλιτεχνικής δημιουργίας και εκπαιδευτικής προσφοράς.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ 04 Οκτ 2022 | 08:43

Αποκαλυπτική έρευνα: Οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν στον στρατό μισθοφόρους από πολύ μακρινά μέρη

Η ανάλυση αποκάλυψε τη σημαντική παρουσία στη μάχη της Ιμέρας μισθοφόρων από τη βόρεια και κεντρική Ευρώπη, τις Στέπες και τον Καύκασο, οι οποίοι πολέμησαν για λογαριασμό των Ελλήνων.

ΣΕΙΡΑ 14 ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ 02 Οκτ 2022 | 15:51

"Μια νύχτα του Αυγούστου": Η συνέχεια της σειράς "Νησί" κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ - Με εξαιρετικό καστ ηθοποιών

Η σειρά "Μια νύχτα του Αυγούστου" κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ1 την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, στις 22:00, ενώ την ίδια ώρα, κάθε Κυριακή, θα μεταδίδεται και στην ERT WORLD.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ 02 Οκτ 2022 | 14:41

Ο σκηνοθέτης Κώστας Παπακωστόπουλος στο TheTOC: Ο κορονοϊός άλλαξε τον τρόπο που σκεφτόμαστε και επικοινωνούμε

Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης, ιδρυτής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ελληνογερμανικού Θεάτρου της Κολωνίας, Κώστας Παπακωστόπουλος, μιλά στο TheTOC.

Η ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 01 Οκτ 2022 | 17:26

Ο Γιώργος Νταλάρας αποχαιρετά τον Σταμάτη Κόκοτα: Μαζί του κλείνει μια ολόκληρη εποχή

Ο Γιώργος Νταλάρας αποχαιρέτησε τον Σταμάτη Κόκοτα μέσω μιας συγκινητικής ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ 30 Σεπ 2022 | 18:13

Σάκης Πετκίδης: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός του ΚΘΒΕ

Ο ηθοποιός Σάκης Πετκίδης, ένα από τα βασικά στελέχη του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ), πέθανε έχοντας διαγράψει μια μακρά και συνεπή διαδρομή στην υποκριτική.

ΒΡΑΒΕΙΑ ALL4FUN 30 Σεπ 2022 | 12:21

Θεατρικά βραβεία με παραπληροφόρηση, πισώπλατα μαχαιρώματα και... στη μέση το έργο του Τάσου Ιορδανίδη

Πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Ακροπόλ η απονομή των θεατρικών βραβείων All4Fun. Τι συνέβη με το βραβείο του Τάσου Ιορδανίδη για την παράσταση "Θέλω να σου κρατάω το χέρι".

ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ 29 Σεπ 2022 | 13:43

Κώστας Γαβράς: Επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστήμιου της Μασσαλίας ο σκηνοθέτης

Πρόκειται για τίτλο που απονέμεται σε προσωπικότητες ξένης υπηκοότητας για τις υπηρεσίες που προσέφεραν στην επιστήμη, τα γράμματα και τις τέχνες.

ΓΙΑ ΤΟ 2023 29 Σεπ 2022 | 13:39

Είναι επίσημο: Τα "Μαγνητικά Πεδία" είναι η υποψηφιότητα της Ελλάδας για τα βραβεία Οσκαρ

Η ταινία "Μαγνητικά Πεδία" του Γιώργου Γούση, επελέγη για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 95η διοργάνωση βραβείων Οσκαρ, με σκοπό τη διεκδίκηση του Βραβείου Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 29 Σεπ 2022 | 06:46

Η ΕΡΤ κερδίζει το μεγάλο στοίχημα: Οι δύο σειρές που σαρώνουν και η δυναμική στο αντρικό κοινό

Δύο στα δύο για τις νέες σειρές της ΕΡΤ. Αναλυτικά τα ποσοστά τηλεθέασης στο δυναμικό κοινό.

Η ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ 28 Σεπ 2022 | 17:36

Ωδείο Ηρώδου Αττικού: Η Τάνια Τσανακλίδου τιμά το έργο του Γιάννη Σπανού

Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου η Τάνια Τσανακλίδου συμπράττει με τον Κώστα Νικολόπουλο και καλεί στη σκηνή του Ωδείου Ηρώδου Αττικού πέντε σημαντικούς εκπροσώπους του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού