Όλα τα βλέμματα στραμμένα στην Αμφίπολη

Ποια θα είναι τα «ευχάριστα» από το ταφικό μνημείο που προανήγγειλε την Τρίτη, η Κατερίνα Περιστέρη. Υπομονή μέχρι τη 1 το μεσημέρι και θα μάθουμε

ola-ta-blemmata-strammena-stin-amfipoli
SHARE THIS
0
SHARES

Φθάνει η ώρα των ανακοινώσεων από το «μέτωπο» της Αμφίπολης. Σήμερα, Τετάρτη 12 Νοεμβρίου, λίγο μετά τη μία το μεσημέρι θα ξέρουμε ποια είναι τα «ευχάριστα» που προανήγγειλε την Τρίτη η υπεύθυνη της ανασκαφής της Αμφίπολης, Κατερίνα Περιστέρη, στην πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Περιφερεακής ΄Ενωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας σε σχέση με την εξέλιξη των ανασκαφικών εργασιών στον Τύμβο Καστά. Η φημολογία και οι προσδοκίες διογκώνονται…

Τα νεότερα γύρω από την πορεία του ανασκαφικού έργου αλλά και την επιλογή του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος που θα αναλάβει τη γεωφυσική διασκόπηση – το «σκανάρισμα» του τύμβου προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν στον ίδιο τύμβο κι άλλα ταφικά μνημεία – θα ανακοινωθούν σε συνέντευξη τύπου στο Μουσείο Αμφίπολης από την ΄Αννα Παναγιωταρέα. Οι ανακοινώσεις, ως γνωστόν, θα δοθούν στη δημοσιότητα σε … δύο δόσεις.

Καταρχάς θα μάθουμε το περιεχόμενό τους και σε δεύτερο χρόνο θα δοθεί το απομαγνητοφωνημένο κείμενο των ερωτήσεων και των απαντήσεων που θα δοθούν στο πλαίσιο της συγκεκριμένης συνέντευξης τύπου. 

Τα ερωτήματα που προκύπτουν

Ένα από τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι αν οι υπεύθυνοι της ανασκαφής δώσουν περισσότερα στοιχεία γύρω από τα ευρήματα (κινητά, μικροαντικείμενα, κτερίσματα, ή άλλου είδους ευρήματα) ή μείνουν μόνο στην ανακοίνωση των τεχνικών χαρακτηριστικών της ανασκαφής και στην ανακοίνωση του Ιδρύματος για τη γεωφυσική διασκόπηση.

Τι έχει φέρει στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη το τελευταίο δωδεκαήμερο; Αυτή είναι η απορία όλων καθώς το επίκεντρο της ανασκαφής ήταν τελευταία το τεχνητό όρυγμα του τρίτου θαλάμου το οποίο ανασκάπτεται ακόμα για την απομάκρυνση της επίχωσης άμμου. Πρόκειται για όρυγμα – κρύπτη, δεδομένου του ότι έχει μεγάλο βάθος και διαστάσεις, ή για κάτι άλλο; Υπομονή και πολλές από τις απορίες μας θα λυθούν.

 

 

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook