Όλοι οι …εν ζωή Ρέμπραντ μαζί στο Άμστερνταμ

Ένα πανέξυπνο «κόλπο» του μουσείου που κάνει το γύρο του κόσμου.

oloi-oi-en-zwi-remprant-mazi-sto-amsterntam
SHARE THIS
0
SHARES

Για την επέτειο των 350 χρόνων από το θάνατο του Ρέμπραντ η μεγαλειώδης έκθεση που μόλις άνοιξε στο Rijksmuseum του Άμστερνταμ και φέρει τον τίτλο  "Όλοι οι Ρέμπραντ" διερευνά πτυχές της ζωής και του έργου του κορυφαίου εκπροσώπου της «χρυσής ολλανδικής εποχής» στη ζωγραφική. 

Με ένα πανέξυπνο πρότζεκτ το μουσείο προσκάλεσε όλους όσους έχουν το επώνυμο «Ρέμπραντ» για να καλωσορίσουν τους επισκέπτες την πρώτη ημέρα της έκθεσης. Ο νεότερος Ρέμπραντ είναι 11 μηνών, ο γηραιότερος 75. Υπήρχαν ακόμη ανάμεσά τους και πέντε που ονομάζονταν Rembrandt van Rijn. Φυσικά φωτογραφήθηκεν αόλοι μαζί μπροστά στο εμβληματικό έργο του Ρέμπραντ που δεσπόζει στην είσοδο του μουσείου, τη Νυχτερινή Περίπολο. 

 

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του που το Μουσείο εκθέτει τα περισσότερα έργα Ρέμπραντ της συλλογής του και όπως δήλωσε ο διευθυντής του Μουσείου, μία τέτοια έκθεση δεν πρόκειται να επαναληφθεί (εκθέσεις για τον Ρέμπραντ διοργανώνονται εφέτος σε μουσεία σε όλη την Ολλανδία). 

Η έκθεση, περιλαμβάνει 22 πίνακες, 60 σχέδια, καθώς και 300 χαρακτικά, μεταξύ των οποίων και αυτοπροσωπογραφίες -selfies- του Ρέμπραντ Χάρμενσοον φαν Ράιν (1606 - 1669), εκ των κορυφαίων ζωγράφων όλων των εποχών. 

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Ιουνίου 2019.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook