Τι κοινό μπορεί να έχουν ένας πρώην Αμερικανός πρόεδρος και ένας ροκ σταρ; Πώς μπορούν οι τραυματικές αναμνήσεις της παιδικής τους ηλικίας να τους φέρουν κοντά; Πόσο έμοιαζαν οι νεανικοί εφιάλτες τους και πώς κατάφεραν να απαλλαγούν απ' αυτούς; Είναι δυνατόν να βγει κανείς καλύτερος μέσα από μια επίπονη συναισθηματικά κατάσταση, να ξορκίσει τους προσωπικούς του δαίμονες και να διαπρέψει; Και εν τέλει πόσο σημαντικό είναι να μοιράζεσαι με τους άλλους όσα σε πόνεσαν και σημάδεψαν ανεξίτηλα τη ζωή σου;
Απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, και μάλιστα εξαιρετικά ενδιαφέρουσες, δίνουν ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Μπρους Σπρίνγκστιν μέσα από μια σειρά προσωπικών τους συζητήσεων οι οποίες ηχογραφήθηκαν αρχικά ως podcast και τώρα αποτυπώνονται στο χαρτί.

Renegades: Born in the USA by Barack Obama and Bruce Springsteen
Το "Renegades: Born in the USA by Barack Obama and Bruce Springsteen" είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα κοινό βιβλίο. Αποτελεί μια συγκλονιστική εξομολόγηση δύο σημαντικών αλλά διαφορετικών προσωπικοτήτων και μια βαθιά ψυχαναλυτική λεκτική επικοινωνία ανάμεσα σε δύο φίλους που, με τον τρόπο του ο καθένας, έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους στην πρόσφατη ιστορία της χώρας τους.
Πάνω και πέρα απ' όλα όμως είναι δύο άνδρες, δύο Αμερικανοί πολίτες που κουβαλούν τα ψυχολογικά βάρη τού όχι και τόσο εύκολου παρελθόντος τους και ανησυχούν για το αβέβαιο μέλλον της πατρίδας τους.
Παρουσιάστηκε η ελληνική έκδοση
Στον πολυχώρο του βιβλιοπωλείου Ιανός, παρουσία δεκάδων προσωπικοτήτων από τον χώρο της πολιτικής, του πολιτισμού και των media παρουσιάστηκε η ελληνική έκδοση του βιβλίου από τους Σταύρο Θεοδωράκη, Γιώργο Μουχταρίδη Αθηναϊδα Νέγκα και Νίκο Πορτοκάλογλου ο οποίος έχει αποδώσει και τους στίχους των τραγουδιών του Μπρους Σπρίνγκστιν στην ελληνική γλώσσα.


Τα podcast στο Spotify: Η πατρότητα και ο γάμος, οι φυλετικές διακρίσεις
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο θρύλος της ροκ μουσικής Μπρους Σπρίνγκστιν ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια σειρά podcast, όπου οι δυο τους συζητούν θέματα, όπως η πατρότητα και ο γάμος, οι φυλετικές διακρίσεις και η κατάσταση της Αμερικής.
Η σειρά των 8 επεισοδίων, με τίτλο "Renegades: Born in the U.S.A.", είναι διαθέσιμη αποκλειστικά από την πλατφόρμα Spotify. Τα δύο πρώτα επεισόδια αναρτήθηκαν σήμερα.
Στην εισαγωγή, στο πρώτο επεισόδιο, ο Ομπάμα λέει πως ο ίδιος και η οικογένειά του και φίλοι τους συζητούσαν σχετικά με τον διχασμό στις ΗΠΑ και πως "θα βρούμε τον δρόμο για να επιστρέψουμε πίσω σε μια πιο ενωτική αμερικανική ιστορία". Ένας από τους φίλους του, περιγράφει ο Ομπάμα, είπε "απλά έτυχε να είναι ο κ. Μπρους Σπρίνγκστιν".
"Επιφανειακά, ο Μπρους κι εγώ δεν έχουμε πολλά κοινά", συμπλήρωσε ο Ομπάμα. "Όμως, με την πάροδο του χρόνου, αυτό που βρήκαμε είναι ότι έχουμε κοινές ευαισθησίες. Σχετικά με την εργασία, την οικογένεια και σχετικά με την Αμερική. Με τον τρόπο μας, ο Μπρους κι εγώ βρισκόμαστε σε παράλληλα ταξίδια επιχειρώντας να κατανοήσουμε αυτήν τη χώρα, που μας έδωσε και στους δύο τόσα πολλά".
Οι δύο άνδρες γνωρίστηκαν για πρώτη φορά στην προεκλογική εκστρατεία στις προεδρικές του 2008 κι έκτοτε είναι φίλοι.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr