"Οχι" στην Gucci από το ΚΑΣ για την πασαρέλα στην Ακρόπολη

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, αποφάσισε ομόφωνα το βράδυ της Τρίτης να μην παραχωρηθεί η Ακρόπολη στον Οίκο μόδας Gucci για μια επίδειξη μόδας.

oxi-stin-gucci-apo-to-kas-gia-tin-pasarela-stin-akropoli
|
SHARE THIS
0
SHARES

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, μετά από πολύωρη συνεδρίαση, αποφάσισε ομόφωνα το βράδυ της Τρίτης να μην παραχωρηθεί η Ακρόπολη στον Οίκο μόδας Gucci για μια επίδειξη μόδας. 

"Η Ακρόπολη και τα μνημεία της, είναι μοναδικά σύμβολα και μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και δεν συνάδουν με τον χαρακτήρα της εκδήλωσης" αναφέρεται στην απόφαση, η οποία θα πάει προς υπογραφή στην υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου. 

Στην συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου παρέστησαν και τρεις εκπρόσωπος της εταιρίας Gucci, οι οποίοι ανέπτυξαν επί μακρόν τα επιχειρήματά τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τίμημα που ήταν διατεθειμένη να καταβάλει η εταιρία για την χρήση του διαδρόμου ανάμεσα στον Παρθενώνα και το Ερέχθειο, για 15 λεπτά ανερχόταν σε 2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η συνολική δαπάνη για την καμπάνια ανέρχεται σε 55 εκατομμύρια.. 

Νωρίτερα, ο διευθυντής του Μουσείου της Ακρόπολης, Δημήτρης Παντερμαλής είχε δηλώσει: "Ο Παρθενώνας και η Ακρόπολη δεν χρειάζονται διαφήμιση. Δεν υπάρχει όφελος από μια τέτοια εκδήλωση. Το θέμα είναι να μην υποτιμηθεί το σύμβολο και να γίνει απλά ένα σκηνικό, γιατί το κεντρικό θέμα δεν θα είναι η Ακρόπολη αλλά η πασαρέλα”.

Το καλοκαίρι του 2016, ο οίκος Gucci είχε χρησιμοποιήσει σε ανάλογη επίδειξη το Αβαείο του Ουέστμινστερ.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook