Περιοδεία «Θεσμοφοριάζουσες»: Νέες ημερομηνίες

Σε σκηνοθεσία Γ. Κιμούλη, με τους Δ. Πιατά και Φ. Ξυλά, το πιο «πολιτικό» έργο του Αριστοφάνη συνεχίζει την περιοδεία του ανά την Ελλάδα. Ποιες οι νέες του στάσεις.

|
SHARE THIS
0
SHARES

Νέες ημερομηνίες για τις «Θεσμοφοριάζουσες».

Η ήδη μεγάλη περιοδεία της παράστασης εμπλουτίζεται με νέες ημερομηνίες. Από την Καλαμάτα έως τη Χαλκίδα και την Πάτρα έως τη Σαλαμίνα, οι «Θεσμοφοριάζουσες» ταξιδεύουν ανά την Ελλάδα

Το πιο «πολιτικό» έργο του Αριστοφάνη, όπως έχει σημειώσει ο σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής του, Γιώργος Κιμούλης, «ταξιδεύει» ανά την Ελλάδα σε αρχαία και σύγχρονα θέατρα μεταγγίζοντας το λόγο του αρχαίου κωμικού και την ανησυχία του: «Μήπως τελικά το πρόσωπο του μέλλοντος είναι θηλυκού γένους; (επίσης κατά την ερμηνεία Κιμούλη).

Η ήδη μεγάλη περιοδεία της παράστασης εμπλουτίζεται με νέες ημερομηνίες. Από την Καλαμάτα έως τη Χαλκίδα και την Πάτρα έως τη Σαλαμίνα, οι «Θεσμοφοριάζουσες» ταξιδεύουν ανά την Ελλάδα.

Το «στόρι» του Αριστοφάνη

Στην Αθήνα του 5ου π.Χ. αιώνα, ο γνωστός ποιητής Ευριπίδης εξαιρετικά ανήσυχος, επισκέπτεται έναν συγγενή του για να του ζητήσει να τον βοηθήσει. Κινδυνεύει η ζωή του. Ολες οι γυναίκες της πόλης, που σήμερα βρίσκονται μαζεμένες στη μεγάλη τους γιορτή, τα Θεσμοφόρια, είναι αποφασισμένες να βρουν έναν τρόπο να τον καταστρέψουν, επειδή θεωρούν ότι τις δυσφημίζει στα έργα του. Μοναδικός τρόπος για να αποτρέψει τον κίνδυνο αυτόν, είναι να στείλει στα Θεσμοφόρια έναν δικό του άνθρωπο, ντυμένο γυναικεία, για να τον υπερασπίσει. Τη δύσκολη αυτή αποστολή αναλαμβάνει ο Συγγενής.

Οι συντελεστές της παράστασης

Αυτός είναι ο ρόλος με τον οποίο επιλέγει να αναμετρηθεί ο Γιώργος Κιμούλης, ενώ στο ρόλο του Ευριπίδη είναι ο Δημήτρης Πιατάς. Πρωταγωνιστούν ακόμα οι: Φαίη Ξυλά (Γυναίκα), Θανάσης Αλευράς (Αγάθων), Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος (Θεράπων) Δημήτρης Ραφαήλος (Κλεισθένης), και Χάρης Χιώτης (Τοξότης). Τους πλαισιώνει 14μελής γυναικείος χορός. Η μετάφραση είναι του Κ.Χ. Μύρη, η διασκευή και η δραματουργική επεξεργασία του Γ. Κιμούλη και του Πιτσιρίκου, η σκηνοθεσία του Γιώργου Κιμούλη, η σκηνογραφία του Γιάννη Μετζικώφ, η μουσική του Διονύση Τσακνή. Χορός: Νάντια Ανθοπούλου, Τόνια Καζάκου, Αναστασία Κατσιναβάκη, Ντέπυ Μαλλιάρου, Ισιδώρα Μπουζιούρη, Μαρίνα Μυρτάλη, Ματίνα Νικολάου, Κατερίνα Νικολοπούλου, Αρετή Ντάλιου, Αρετή Πασχάλη, Κωνσταντίνα Σπάθη, Βιργινία Ταμπαροπούλου, Ειρήνη Τσάβα.

Οι νέες ημερομηνίες της περιοδείας

Δευτέρα 11 και Τρίτη 12 Αυγούστου: Καλαμάτα (Θέατρο Κάστρου)

Τετάρτη 13 Αυγούστου: Αργος (Αρχαίο Θέατρο)

Πέμπτη 28 Αυγούστου: Ξυλόκαστρο (Ανοιχτό Θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης)

Παρασκευή 29 Αυγούστου: Πάτρα (Ρωμαϊκό Ωδείο)

Σάββατο 30 Αυγούστου: Σαλαμίνα (Ευριπίδειο Θέατρο)

Κυριακή 31 Αυγούστου: Χαλκίδα (Θέατρο Ορέστης Μακρής)

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου: Κορυδαλλός (Θέατρο Θανάσης Βέγγος)

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου: Πειραιάς (Βεάκειο Θέατρο)

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου: Βριλήσσια (Θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη)

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου: Γαλάτσι (Ανοιχτό Θέατρο)

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου: Πετρούπολη (Θέατρο Πέτρας)

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου: Νίκαια (Κατράκειο Θέατρο)

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου: Ηλιούπολη (Θέατρο Άλσους «Δημήτρης Κιντής»)

Τρίτη 9, Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου: Χαλάνδρι, (Θέατρο Ρεματιάς)

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου: Αιγάλεω, (Θέατρο «Αλέξης Μινωτής»)

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου: Μαρκόπουλο, (Ανοιχτό Θέατρο Σάρας)

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου: Αχαρνές, (Ανοιχτό Δημοτικό Αμφιθέατρο)

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου: Νέα Σμύρνη (Θέατρο Άλσους)

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου: Ηρώδειο

info: Τιμές εισιτηρίων: 18 ευρώ Γενική είσοδος, 15 ευρώ Μαθητές, Φοιτητές, 12 ευρώ Ανεργοι, ΑΜΕΑ, Πολύτεκνοι. Για προπώληση εισιτηρίων από το viva.gr: τιμή 15 ευρώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook