Follow us

Πέθανε η ηθοποιός Βούλα Χαριλάου - Την αποκαλούσαν "Βίβιαν Λι" της Ελλάδας

Σε ηλικία 90 ετών πέθανε η Βούλα Χαριλάου - Η συγκλονιστική ερμηνεία της Ελληνίδας "Βίβιαν Λι" στην ταινία "Εφιάλτης".

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών η ηθοποιός Βούλα Χαριλάου, σκορπίζοντας θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο. Η καλλιτέχνιδα πέθανε πριν από 20 ημέρες, ωστόσο η είδηση του θανάτου της έγινε σήμερα γνωστή, μέσω μίας ανάρτησης στο Facebook, που έκανε η συγγραφέας Μάρω Μπουρδάκου.

Όπως σημείωσε, η οικογένεια της παλιάς και αγαπημένης ηθοποιού δεν γνωστοποίησε το δυσάρεστο γεγονός ούτε στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Ακολούθησε αντίστοιχη ανάρτηση και από τον Σπύρο Μπιμπίλα, ο οποίος έκανε λόγο για ένα "κρυστάλλινο, υπέροχο πλάσμα", αναφερόμενος στη Βούλα Χαριλάου.

Ποια ήταν η Βούλα Χαριλάου


Σύμφωνα με την κα. Μπουρδάκου, η Βούλα Χαριλάου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1932 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Κωστή Μιχαηλίδη για ένα χρόνο, πιάνο στο Ωδείο Αθηνών, τραγούδι στο Εθνικό Ωδείο. Απέκτησε άδεια άσκησης επαγγέλματος ηθοποιού ως εξαιρετικό ταλέντο.

Το 1961 στην ταινία "Εφιάλτης", στο καλύτερο ψυχολογικό θρίλερ noir τρόμου βασισμένο στο αστυνομικό μυθιστόρημα του Γιάννη Μαρή και σε σκηνοθεσία Ερρίκου Ανδρέου, η Βούλα Χαριλάου στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Αννας Μαργκό είχε παίξει μακράν τον καλύτερο ρόλο της καριέρας της σε ένα ρεσιτάλ υποκριτικής τέχνης. Η ταινία "Εφιάλτης" θεωρείται απο τα κορυφαία ψυχολογικά θρίλερ στην ιστορία του ευρωπαϊκού κινηματογράφου.

Διαβάστε Επίσης



Φιλμογραφία
Αδίστακτοι (1965) [Βάνα]
Μάνα κάνε κουράγιο (1962)[Έλσα Θεμελή-Δέλιου]
Ήρθες αργά (1961)
Χωρίς μητέρα (1961)
Εφιάλτης (1961)
Άντρας είμαι και το κέφι μου θα κάνω (1960)[Νινέττα /Ντίνος Μαράς]
Κρουαζιέρα στη Ρόδο (1960) [Νίνα]
Ο Θύμιος τάκανε θάλασσα (1959) [Λίζα Μωράλη]
Φτώχεια και αριστοκρατία / Στουρνάρα 288 (1959) [Χαρούλα]
4 νύφες 1 γαμπρός (1958) [Λόλα Προκόπη]
Η δούκισσα της Πλακεντίας (1956)
Χωρίς μητέρα (1961)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 88 ΧΡΟΝΩΝ 24 Σεπ 2022 | 09:56

Λουίς Φλέτσερ: Πέθανε η ηθοποιός που είχε κερδίσει Όσκαρ για την "Φωλιά του Κούκου" - Η συγκινητική ομιλία στη νοηματική

Η Λουίς Φλέτσερ ήταν η νοσοκόμα Ρατς στην ταινία "Στη Φωλιά του Κούκου" - Η ομιλία στη νοηματική στη τελετή των Όσκαρ που κανείς δεν θα ξεχάσει.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ 22 Σεπ 2022 | 13:11

Σάλος με τον Χρήστο Βασιλόπουλο: Ψάχνει... τζάμπα ηθοποιούς μέσω αγγελίας στο facebook [εικόνα]

Στο κυνήγι νέων ηθοποιών ρίχτηκε ο Χρήστος Βασιλόπουλος, ο οποίος ψάχνει τζάμπα νέους συνεργάτες.

ΣΤΟ Α' ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ 22 Σεπ 2022 | 11:38

Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στη Μάρθα Καραγιάννη - Ποιοι πήγαν [εικόνες]

Το τελευταίο "αντίο" είπαν συγγενείς, φίλοι και απλοί θαυμαστές στην αγαπημένη Μάρθα Καραγιάννη - Υποβασταζόμενη η στενή φίλη της, Ντόρα Δούμα.

ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ 22 Σεπ 2022 | 10:53

Γέννησε η ηθοποιός Μαίρη Μηνά - Μπαμπάς για πρώτη φορά ο Μιχάλης Σαράντης

Το πρώτο της παιδάκι έφερε στον κόσμο η ηθοποιός Μαίρη Μηνά, καρπό του έρωτά της με τον σύντροφό της, επίσης ηθοποιό, Μιχάλη Σαράντη.

ΣΤΙΣ 12:00 22 Σεπ 2022 | 07:41

Μάρθα Καραγιάννη: Σήμερα το μεσημέρι το τελευταίο "αντίο" στην αγαπημένη ηθοποιό

Σήμερα, Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι, συγγενείς, φίλοι και απλοί θαυμαστές θα πουν το τελευταίο "αντίο" στην αγαπημένη Μάρθα Καραγιάννη.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΦΗΜΕΣ 22 Σεπ 2022 | 07:26

Απόλυτη ανατροπή στον χωρισμό του Ντι Κάπριο: Η Μορόνε τον χώρισε γιατί εκείνος ήθελε οικογένεια και αυτή καριέρα

"Παρεξηγημένος" αποδείχθηκε τελικά ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, όσον αφορά στον χωρισμό του από την επί τέσσερα χρόνια αγαπημένη του, καλλονή Καμίλα Μορόνε.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ 21 Σεπ 2022 | 17:48

Γρηγόρης Βαλτινός: Έφτασα 200 παλμούς και δεν μπορούσα να αναπνεύσω - Με έπιασε πανικός [Βίντεο]

Ο Γρηγόρης Βαλτινός μίλησε για μια κρίση πανικού που πέρασε επί σκηνής, όταν έφτασε 200 παλμούς και δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

ΘΛΙΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΜΟ ΤΗΣ 20 Σεπ 2022 | 09:24

Μάρθα Καραγιάννη: 20 σπάνιες φωτό από τη ζωή της μεγάλης σταρ που σιχαινόταν το "σταριλίκι"

Πανελλήνια θλίψη έχει σκορπίσει ο θάνατος της αγαπημένης ηθοποιού Μάρθας Καραγιάννη, η οποία σημάδεψε με την παρουσία της τη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, αλλά και το θέατρο.

ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ 19 Σεπ 2022 | 16:00

Μάρθα Καραγιάννη: Την Πέμπτη η κηδεία της - Η τελευταία επιθυμία της αγαπημένης ηθοποιού

Η αγαπημένη ηθοποιός πέθανε από εγκεφαλικό σε ηλικία 83 ετών. Η κηδεία της θα τελεστεί την Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη στις 12:00.

ΘΛΙΨΗ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΧΩΡΟ 18 Σεπ 2022 | 16:49

Μάρθα Καραγιάννη: Η φωτογραφία στο σπίτι της - Οι 12 ατάκες της που έγραψαν ιστορία - Οι θεατρίνοι είμαστε εγωιστές [βίντεο]

''Δεν είμαι σνομπ, δε ταιριάζει στο Κερατσίνι και στην ποντιακή καταγωγή μου'', είχε δηλώσει σε συνέντευξή της η Μάρθα Καραγιάννη.

ΕΠΑΙΞΕ ΓΚΑΓΚΣΤΕΡ Η ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΣ 17 Σεπ 2022 | 17:12

Χένρι Σίλβα: "Έφυγε" στα 95 του ένας από τους πιο εμβληματικούς "κακούς" του Χόλιγουντ [βίντεο]

Ο Σίλβα πέθανε στο Γούντλαντ Χιλς της Καλιφόρνια είκοσι χρόνια αφότου αποσύρθηκε από μια καριέρα που διήρκεσε πέντε δεκαετίες.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ 16 Σεπ 2022 | 13:58

"Επέστρεψε με κατεβασμένο το παντελόνι..."- Η Σοφία Αλεξανιάν για τη σεξουαλική παρενόχληση από γνωστό ηθοποιό [βίντεο]

Η ηθοποιός Σοφία Αλεξανιάν μίλησε για τη σεξουαλική παρενόχληση από γνωστό ηθοποιό που επέστρεψε στο καμαρίνι του με κατεβασμένο παντελόνι.

"ΖΗΣΑΜΕ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΖΩΗ" 15 Σεπ 2022 | 11:46

"Εμένα θα μου μυρίζει πάντα γιασεμί": Το συγκινητικό αντίο του Ηλία Ψινάκη στην Ειρήνη Παπά

Ο Ηλίας Ψινάκης έστειλε ένα συγκινητικό "Αντίο" στην Ειρήνη Παπά - "Εμένα θα μου μυρίζει πάντα γιασεμί" γράφει για τη σπουδαία ηθοποιό.