Πέθανε ο Ερρίκος Μπριόλας, ο ζεν πρεμιέ του Ελληνικού κινηματογράφου

Ενας από τους πιο γοητευτικούς ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου, ο Ερρίκος Μπριόλας «έφυγε» από τη ζωή το πρωί της Τετάρτης.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Πέθανε ο Ερρίκος Μπριόλας, ο ζεν πρεμιέ του Ελληνικού κινηματογράφου

Ενας από τους πιο γοητευτικούς ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου, ο Ερρίκος Μπριόλας «έφυγε» από τη ζωή το πρωί της Τετάρτης σε ηλικία 85 ετών.

Τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν σε νοσοκομείο και ήταν ιδιαίτερα καταπονημένος.

O Ερρίκος Μπριόλας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 19 Οκτωβρίου του 1933.

Πέθανε ο Ερρίκος Μπριόλας, ο ζεν πρεμιέ του Ελληνικού κινηματογράφου

Η οικογένειά του ήταν αυτοκινητιστές και ο Ερρίκος ακολούθησε το επάγγελμα και έγινε οδηγός ταξί, μέχρι που η δεύτερη γυναίκα του (πελάτισσά του στο ταξί) τον παρότρυνε να γίνει ηθοποιός.

Έπαιξε σε πολλές ελληνικές ταινίες ρόλους «ζεν πρεμιέ» και λόγω της εμφάνισης και του ταλέντου του έγινε πολύ δημοφιλής.

Πέθανε ο Ερρίκος Μπριόλας, ο ζεν πρεμιέ του Ελληνικού κινηματογράφου - εικόνα 2

Αργότερα εμφανίστηκε σε πολλές παραστάσεις στο θέατρο.

Φιλμογραφία
Ένοχος (1989) ..... Δεληγιάννης
Ένας πιλότος για πέταμα (1987) .... Πέτρος Αντωνίου
Ο στόχος (1983)
Κολασμένη φύση (1972) ..... Αλέξης
Η κραυγή της αλήθειας (1971)
Μια γυναίκα φεύγει (1971) .....Δημήτρης
Οι μαυρόλυκοι του βουνού και του κάμπου (1971) ..... Δήμος
Γύρω μας γκρεμίστηκαν όλα (1970) ..... Πάυλος Δημητρίου
Κατηγορώ τους δυνατούς (1970) ..... Αλέκος
Σταυραετοί στα μετέωρα (1970) ..... Αλέκος
Για την τιμή και για τον έρωτα (1969) ..... λοχαγός Γερασίμου
Ας με κρίνουν οι ένορκοι (1969)
Επίσημη αγαπημένη (1969) ..... Στάθης Βέργος
Κυνηγημένη προσφυγοπούλα (1969) ..... Ανδρέας
Μαριώ η κατατρεγμένη βοσκοπούλα (1969)
Η λυγερή (1968) ..... Ανδρέας
Κατηγορουμένη απολογήσου (1968)
Λάουρα (1968)
Μεγάλες αγάπες (1968) ..... Αλέκος Βανλής
Στη ζωή μαζί σου πόνεσα (1968) ...... Νίκος
Ωραία αιγιώτισσα (1968) ...... Βασίλης
Αν όλες οι γυναίκες του κόσμου (1967)..... Αλέξανδρος
Δροσώ, η αρχοντοπούλα (1967)
Η κόρη μου η ψεύτρα (1967) ..... Ντίνος Απέργης
Νόμος της ζωής (1967)
Πειραιάς ώρα 7.30 (1967) ..... Λευτέρης
Ουδείς αναμάρτητος (1967) ..... Πέτρος
Προξενήτρα πράκτωρ 017 (1966)
Πλήγωσες την αγάπη μου (1966) ..... Στέλιος
Μαζί σου για πάντα (1966) ...... Αλέξης Φιλίππου
Δοσατζού: επιχείρησις γαμπρός (1966) ..... Μπάμπης
Αιχμάλωτοι του πεπρωμένου (1966) ..... Αλέκος Βελλής
Βάνα (1965) ..... Πέτρος
Το λάθος (1965) ..... Αλέξης
Το ρομάντζο μιας καριέρας (1965) ..... Ανδρέας Χατζηπροβατάς
Η πρώτη αγάπη (1964)
Κάθε λιμάνι και καημός (1964) ..... Γρηγόρης
Κατατρεγμένοι της μοίρας (1964)
Στη σκιά της άλλης (1964)
Θύελλα σε παιδική καρδιά (1964) ..... Σπύρος Κοντοβασίλης
Αμαρτωλά χέρια (1963) ..... Κώστας Αργυράκης
Το μεγάλο μυστικό - Η αποκάλυψη μιας μάνας ..... Ρένος Ραζής / Φίλιππος Ραζής
Ανήσυχα νιάτα (1963) .... Κώστας
Ίλιγγος (1963)
Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης (1963) .... Ένας πελάτης σε φαρμακείο
Λαφίνα (1962) ...... Γιώργος Μπούρνοβας
Ο χρυσός και ο τενεκές (1962) ..... Μίλτος
Φτωχαδάκια και λεφτάδες (1961) ..... Ιάσων
Διαβόλου κάλτσα (1961) ..... Τώνης Χαντάς, σχεδιαστής ρούχων

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΠΟ ΤΙΣ 8 ΕΩΣ ΤΙΣ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 11 Αυγ 2020 | 10:07

Διαδικτυακά η Art Athina 2020 - Ψηφιακή και ανοιχτή σε όλους

H πλατφόρμα Αrt Athina Viewing Rooms θα παρουσιαστεί την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.

ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 08 Αυγ 2020 | 12:36

Αισχύλεια 2020: Ξεκινά το ιστορικό και ενδιαφέρον φεστιβάλ της Ελευσίνας

Το Φεστιβάλ, από τα επιδραστικότερα και μακροβιότερα στην ελληνική επικράτεια, καταξιώνεται ολοένα και περισσότερο στη συνείδηση των πολιτών.

ΟΛΟ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ 07 Αυγ 2020 | 11:55

Το Εθνικό Θέατρο συνεχίζει τις παραστάσεις σε αρχαιολογικούς χώρους

Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν. Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο σε κάθε χώρο.

ΕΝΑ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΣΚΗΝΙΚΟ 07 Αυγ 2020 | 10:44

Αποκάλυψη: Μετά από 50 χρόνια ο Πολ Μακάρτνεϊ αποκαλύπτει γιατί μήνυσε τους Beatles

Μίλησε σχετικά με τη διαβόητη διάλυση των Beatles το 1970 και την μυστηριώδη μήνυση που είχε καταθέσει.

ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΥΚΟΝΟΥ 05 Αυγ 2020 | 12:34

"Από τον κόσμο του Ομήρου. Τήνος και Κυκλάδες στη Μυκηναϊκή εποχή" - Μοναδική ματιά στον σπουδαίο πολιτισμό

150 αντικείμενα συγκεντρώνονται για πρώτη φορά και αποκαλύπτουν μια ολοκληρωμένη εικόνα του Μυκηναϊκού πολιτισμού στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων.

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ & ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ 2020 04 Αυγ 2020 | 20:18

Επίδαυρος: Οι "Όρνιθες" πετούν στο Αρχαίο Θέατρο το τριήμερο 7-8-9 Αυγούστου

Το ΚΘΒΕ παρουσιάζει τη διαχρονική κωμωδία του Αριστοφάνη στην Επίδαυρο

ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΓΚΑΛΕΡΙ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ 04 Αυγ 2020 | 12:23

Επαναπατρίστηκε κλεμμένη εικόνα από την Ήπειρο, έργο του 19ου αιώνα

Η εικόνα είχε κλαπεί τον Σεπτέμβριο 2005 μαζί με άλλες έντεκα εικόνες.

ΣΕ ΝΕΟ ΧΩΡΟ ΦΥΛΑΞΗΣ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΕΩΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 03 Αυγ 2020 | 19:00

Εκθαμβωτικά τα βασιλικά αυτοκίνητα στο Τατόι: Η συντήρηση, αποκατάσταση και μεταμόρφωσή τους [Εικόνες-Βίντεο]

Εντυπωσιάζουν τα αυτοκίνητα της τέως Βασιλικής οικογένειας με ηλικία από 55 έως 82 έτη

ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΙΣ ΚΑΝΝΕΣ 03 Αυγ 2020 | 08:25

Motorway 65: Η ελληνική ταινία που διεκδικεί τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών

Η ταινία της Εύης Καλογηροπούλου στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Καννών 2020

02 Αυγ 2020 | 20:29

Μάγεψε στη συναυλία στους Φιλίππους ο Σταύρος Ξαρχάκος - Τηρήθηκαν τα μέτρα από τους 1.000 θεατές [εικόνες,βίντεο]

Όλοι οι θεατές φορούσαν μάσκα, ενώ τηρήθηκαν και οι αποστάσεις των δύο μέτρων.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 02 Αυγ 2020 | 11:57

"Στο Φως του Φεγγαριού": Αρβανιτάκη, Πασπαλά, Δάρρα τραγουδούν για την αυγουστιάτικη πανσέληνο

Μια μαγική βραδιά, κάτω από την αυγουστιάτικη πανσέληνο, θα χαρίσουν σε αρχαιολογικούς χώρους ανά την χώρα η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Φωτεινή Δάρρα και η Έλλη Πασπαλά - Όλο το πρόγραμμα

ΣΤΙΣ 4 ΚΑΙ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 01 Αυγ 2020 | 20:46

Με την όπερα "Η επιστροφή του Οδυσσέα στην πατρίδα" επανέρχεται η Καμεράτα στο Φεστιβάλ Αθηνών

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στα ιταλικά, με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους, στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού την Τρίτη 4 και την Τετάρτη 5 Αυγούστου.

ΟΙ ΦΕΤΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 01 Αυγ 2020 | 16:58

Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας: Συναυλίες δημοφιλών καλλιτεχνών και θεατρικές παραστάσεις - Όλο το πρόγραμμα

Αύριο Κυριακή 2 Αυγούστου το ενδιαφέρον στρέφεται στο έργο "Ριχάρδος Β’ - Το Ρέκβιεμ ενός Βασιλιά" του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.