Follow us

Θλίψη στον κόσμο της Τέχνης: Πέθανε ο Πιέρο Μπορντίν

Ο Πιέρο Μπορντίν άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 74 χρόνων, έπειτα από βαρύ καρδιακό έμφραγμα που υπέστη κατά τη διάρκεια της κηδείας της πεθεράς του.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Μπορντίν

Την απώλεια του Πιέρο Μπορντίν, του σπουδαίου Ελληνοϊταλού θεατράνθρωπου, εικαστικού, σκηνογράφου, σκηνοθέτη, ιδρυτή και διευθυντή έως τώρα, επί 32 χρόνια, του ξακουστού Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Θεάτρου Καρνούντουμ στην Αυστρία, θρηνούν ο κόσμος του θεάτρου και ο Ελληνισμός της Βιέννης.

Ο Πιέρο Μπορντίν άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 74 χρόνων σε νοσοκομείο της Βιέννης, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών για να τον κρατήσουν στη ζωή, έπειτα από βαρύ καρδιακό έμφραγμα που υπέστη κατά τη διάρκεια της κηδείας της πεθεράς του, προχθές, Παρασκευή, όπως επιβεβαίωσε σήμερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Βιέννη, η σύζυγος και επί δεκαετίες στενή συνεργάτιδά του, Έλφι Μπορντίν.

Ο Πιέρο Μπορντίν είχε γεννηθεί στις 24 Ιουλίου 1947 στη Βιέννη από Ελληνίδα μητέρα από τον Μαραθώνα της Αττικής και από Βενετσιάνο πατέρα, παίρνοντας και ελληνική παιδεία στην Ελληνική Εθνική Σχολή Βιέννης (το αρχαιότερο ελληνικό σχολείο στη διασπορά που λειτουργεί ανελλιπώς εδώ και 220 χρόνια), για να σπουδάσει αργότερα στην Ανωτάτη Σχολή Εφαρμοσμένης Τέχνης στην αυστριακή πρωτεύουσα, και να είναι για πολλά χρόνια συνεργάτης και βοηθός του διάσημου εικαστικού Πέτερ Βάιμπελ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το 1989, ο Πιέρο Μπορντίν, ο "ακούραστος υπηρέτης του αρχαίου ελληνικού πνεύματος", όπως ο ίδιος αποκαλούνταν από τον κόσμο του θεάτρου, ίδρυσε το Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος, με έδρα το Καρνούντουμ.

Σε αυτή την αρχαία ρωμαϊκή πόλη, δίπλα στη σημερινή αυστριακή κωμόπολη Πετρονέλ, λίγες δεκάδες χιλιόμετρα ανατολικά της Βιέννης, στα σύνορα με τη Σλοβακία, πραγματοποιείται, εδώ και 32 χρόνια, στα ερείπια των δύο αρχαίων αμφιθεάτρων της, κάθε Ιούλιο και Αύγουστο το Φεστιβάλ.

Το Καρνούντουμ, όπου για ένα διάστημα είχε την έδρα του ο αυτοκράτορας Μάρκος Αυρήλιος, μαθητής του Ηρώδου του Αττικού, είχε γνωρίσει την άνθηση του τον δεύτερο μ.Χ. αιώνα, από τον οποίο χρονολογούνται και τα ερείπια των δύο ρωμαϊκών θεάτρων του, ενώ ένα παράλληλο διεθνές συμπόσιο είναι αφιερωμένο στην ιστορία και στην ανά τους αιώνες σημασία του ελληνικού θεάτρου.

Ο Πιέρο Μπορντίν, όλα αυτά τα χρόνια, στο Φεστιβάλ Καρνούντουμ - το οποίο στο κέντρο της Ευρώπης είναι το μοναδικό στο είδος του που είναι αφιερωμένο στην Αρχαία Ελληνική Γραμματεία και μαζί με τις Συρακούσες και τη Μερίδα αποτελούν διεθνώς τα τρία κέντρα Αρχαίου Ελληνικού Δράματος εκτός Ελλάδας - είχε φιλοξενήσει στο παρελθόν όλα τα μεγάλα "ονόματα" που ασχολούνται με το αρχαίο ελληνικό θέατρο.

Από τους Τόνι Χάρισον, Πίτερ Χολ, Ρόμπερτ Ουίλσον, Ταντάσι Σουτζούκι, Χανσγιούργκεν Χάιμε, Σερένα Σινιγκάγκλια, Πίτερ Μπρουκ, Πέτερ Στάιν μέχρι τον Θεόδωρο Τερζόπουλο, αλλά και φημισμένους θιάσους, όπως το βρετανικό Βασιλικό Θέατρο, το Θέατρο Λα Μάμα της Νέας Υόρκης, το Πίκολο Τεάτρο του Μιλάνου, την κινεζική Κρατική Οπερα Πεκίνου, το Θέατρο Ταγκάνκα της Μόσχας, και διάσημους ηθοποιούς, όπως Χάνα Ζίγκουλα, Ζεράρ Ντεπαρτιέ, Μάγια Μόργκενστερν ή Μανταλένα Κρίπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνολικά, σε αυτές τις τρεις τελευταίες δεκαετίες, στο Καρνούντουμ "ανέβηκαν" πάνω από 100 διεθνείς παραγωγές από 50 διαφορετικούς θεατρικούς θιάσους και θεατρικές ομάδες.

Η τελευταία "κανονική" διοργάνωση του Φεστιβάλ, πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας, είχε πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο του 2019, στην 30η επέτειο από την ίδρυση του, και είχε ξεκινήσει με αφιέρωμα στη "σημαντικότερη Ελληνίδα του 20ου αιώνα", τη Μελίνα Μερκούρη, η οποία οραματίστηκε και καθιέρωσε τον θεσμό της "Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης".

Έπειτα από έρευνές του, ο Πιέρο Μπορντίν είχε ανακαλύψει ότι στις 11 Νοεμβρίου του 308 μ.Χ. είχε πραγματοποιηθεί στο Καρνούντουμ η "Σύνοδος των Αυγούστων" που αποτέλεσε καμπή στην ιστορία, καθώς σε αυτή επισφραγίσθηκε η ανάδειξη σε καίσαρα (τετράρχη), του αργότερα πρώτου Χριστιανού Αυτοκράτορα, του Μεγάλου Κωνσταντίνου.

Από το 2008, με τη συμπλήρωση 1.700 χρόνων από εκείνη τη Σύνοδο, ο Πιέρο Μπορντίν τακτικά διοργάνωνε συνέδρια, συμπόσια και άλλες εκδηλώσεις σε σχέση με το ιστορικό αυτό γεγονός, όχι μόνο στο Καρνούντουμ - το οποίο είχε επισκεφθεί πριν από λίγα χρόνια με αυτή την ευκαιρία και ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος - αλλά και σε άλλες πόλεις, όπως τη Νικομήδεια στην Τουρκία, τη Νις στη Σερβία ή το Μιλάνο, που σχετίζονται με τον Μέγα Κωνσταντίνο και τα διατάγματά του για ανεξιθρησκεία και αναγνώριση του Χριστιανισμού.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Βιέννη, ο Πιέρο Μπορντίν ανακοίνωνε την ανακήρυξη από το Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Θεάτρου Καρντούντουμ, του 2021 σε "Έτος της Κυριακής" για να τιμήσει την ιστορική απόφαση του αυτοκράτορα Μεγάλου Κωνσταντίνου, ο οποίος καθιέρωσε την Κυριακή ως "γενική εορτή" με διάταγμα του πριν από 1.700 χρόνια, στις 3 Μαρτίου 321 μ.Χ.

"Το σχεδιαζόμενο "Έτος της Κυριακής" δεν μπορεί να ξεκινήσει τώρα λόγω της πανδημίας, αλλά προγραμματίζεται ήδη ως σειρά υπαίθριων εκδηλώσεων, το συντομότερο δυνατό όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, στην τοποθεσία της πρώην ρωμαϊκής πόλης Καρνούντουμ, όπου και το ομότιτλο Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Θεάτρου", τόνιζε στην τελευταία συνέντευξή του, ο μεγάλος εκλιπών.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου στην Αθήνα και όλα όσα θα ζήσουμε σε αυτήν

Το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, για ένα ολόκληρο βράδυ, οι δρόμοι και οι πλατείες της πόλης γεμίζουν μουσική, χαμόγελα και κίνηση.

ΚΡΗΤΗ 19 Δεκ 2025 | 07:23

Κρούσμα μηνιγγίτιδας σε σχολείο των Χανίων - Στο νοσοκομείο μία μαθήτρια

Η μαθήτρια νοσηλεύεται στη Νευρολογική κλινική του νοσοκομείου Χανίων.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 17 Δεκ 2025 | 22:30

Αλεξανδρούπολη: Σε καρδιακή ανακοπή από ασιτία οφείλεται ο θάνατος του 3χρονου - Τα αναπάντητα ερωτήματα

Σοκαριστική η εικόνα που παρουσίαζε το άψυχο παιδικό σώμα του 3χρονου παιδιού στην Αλεξανδρούπολη - Απροσδιόριστος ο χρόνος υποσιτισμού

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ 17 Δεκ 2025 | 21:14

Στη ΜΕΘ ο μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος - Λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού

Οι γιατροί στο Νοσοκομείο Ζακύνθου έκριναν απαραίτητη τη στενή παρακολούθηση τον μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομο

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ 17 Δεκ 2025 | 13:45

Σοκ στο Αγρίνιο: Στο νοσοκομείο 9χρονος που πήρε ψυχοφάρμακα - Του τα έδωσε ανήλικος λόγω challenge

Το ένα παιδί χορήγησε αντιψυχωσικό φάρμακο στον συνομήλικό του με αποτέλεσμα να νιώσει αδιαθεσία και να διακομιστεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 17 Δεκ 2025 | 08:29

Χαλάνδρι: Καθηγητής σε σχολείο υπό κατάληψη έπιασε τα δάχτυλα μαθητή με κόφτη [βίντεο]

"Πήγα στο ΚΑΤ και μου είπαν ότι έχω πάθει κάκωση και στα δύο μου δάχτυλα" λέει ο μαθητής - Δικογραφία σε βάρος της διευθύντριας του ΕΠΑΛ και του καθηγητή

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 16 Δεκ 2025 | 17:15

"Έζησα μόνο 20 χρόνια μαζί του και μου λείπει 45": Συγκινεί η χήρα του Νίκου Ξυλούρη

Στη θεατρική σκηνή η ζωή και το έργο του μεγάλου έλληνα, Νίκου Ξυλούρη

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΙΟΛΗΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗ 16 Δεκ 2025 | 10:42

50 χρόνια Θεσσαλικό Θέατρο με τον "Μισάνθρωπο" του Μολιέρου - Με εξαιρετικό καστ, παραστάσεις σε Αθήνα και Λάρισα

Το Θεσσαλικό Θέατρο γιορτάζει 50 χρόνια αδιάλειπτης καλλιτεχνικής παρουσίας και δημιουργικής προσφοράς, παρουσιάζοντας στην Κεντρική Σκηνή 2025-2026 τον "Μισάνθρωπο" του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη.

ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΑΒΡΙΑΝΟΥ 16 Δεκ 2025 | 10:11

Τελευταίες παραστάσεις για την "Πύλη της Κόλασης" στο Αμφι-θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου

Το έργο που καθήλωσε τους θεατές συνεχίζεται για δέκα μοναδικές βραδιές κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00 έως τις 6 Ιανουαρίου.

ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ 15 Δεκ 2025 | 16:21

"Έξι μαθήματα χορού σε έξι εβδομάδες": Πρεμιέρα για την παράσταση στο Πτι Παλαί

Η Ρένη Πιττακή ερμηνεύει και πάλι τη μοναχική Λιλύ, έναν ρόλο για τον οποίο ξεχώρισε και επαινέθηκε ιδιαίτερα

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 15 Δεκ 2025 | 16:02

"Μαύρη Γαλότσα": Μία κωμωδία για όλη την οικογένεια

Η "Μαύρη Γαλότσα" της Βάσιας Αργέντη με τους: Ελένη Καστάνη, Μέμο Μπεγνή και Αντιγόνη Νάκα θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΙΓΟΗΜΕΡΗ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΤΗΣ 15 Δεκ 2025 | 14:14

Η Έλενα Παπαρίζου πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, μετά την περιπέτεια με την υγεία της

Πλέον η ποπ τραγουδίστρια 'Ελενα Παπαρίζου αναρρώνει στο σπίτι της και ξεκουράζεται.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 15 Δεκ 2025 | 09:32

Απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι ηθοποιοί τα Χριστούγεννα - Τι απαντά η Πανελλήνια Ένωση Θεάτρου

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις σχεδιάζουν να προχωρήσουν οι ηθοποιοί στα θέατρα στις 27 Δεκεμβρίου διεκδικώντας μία σειρά από αιτήματα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 15 Δεκ 2025 | 08:25

Η ηθοποιός Ευσταθία Τσαπαρέλη στο TheTOC: "Το κράτος μας είναι ανάπηρο και όχι οι Κωφοί"

Η Ευσταθία Τσαπαρέλη μιλά στο TheTOC για την παράσταση "Τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού", τη νοηματική γλώσσα και την αδυναμία της κοινωνίας να ακούσει τη διαφορετικότητα.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ 14 Δεκ 2025 | 18:13

Αίγιο: Νεκρός ο "μποξέρ" που ξυλοκόπησε τον γιατρό στο νοσοκομείο – Η οικογένειά του απειλεί τους γιατρούς [βίντεο]

Οι συγγενείς του απειλούν πως θα χτυπήσουν το προσωπικό, λέγοντας πως δεν τον πρόσεξαν όπως θα έπρεπε και γι΄ αυτό ο άνδρας έχασε τη ζωή του - Τι αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

ΕΛΑΦΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ 13 Δεκ 2025 | 18:07

Νάξος: Εργάτες έπεσαν σε τάφρο και εγκλωβίστηκαν - Υποχώρησαν κάγκελα σε αθλητικό κέντρο [εικόνες - βίντεο]

Οι δύο άνδρες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους - Έχει ξεκινήσει η έρευνα για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος.

ΦΙΑΤ 12 Δεκ 2025 | 11:08

12 τελευταίες παραστάσεις για το θεατρικό φαινόμενο με Μαρκουλάκη και Τρικαλιώτη

Δωδεκα τελευταίες παραστάσεις για την ανατρεπτική βιωματική θεατρική εμπειρία "ΟΛΙΚΗ ΑΜΕΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΕΠΙΓΕΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ" στον πρώην βιομηχανικό χώρο της ΦΙΑΤ.

ΘΕΑΤΡΟ 104 12 Δεκ 2025 | 11:00

Αγνή Χιώτη και η Βασιλική Βλάχου ενώνουν το 2026 θεατρικά τις δυνάμεις τους

Από τις 12 Ιανουαρίου και μόνο για 10 παραστάσεις, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00, στο Θέατρο 104.

ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ CLOUD 9 12 Δεκ 2025 | 10:47

Το Nice n Easy Piraeus Tower παρουσιάζει τον Δημήτρη Χριστοφορίδη με τη νέα του παράσταση

Ο Δημήτρης Χριστοφορίδης επιστρέφει φέτος με τη νέα του stand-up comedy παράσταση "Λέω να πάρω Κάκτο".

ΘΕΑΤΡΟ ΚΙΒΩΤΟΣ 12 Δεκ 2025 | 10:39

"Το Όνειρο Ενός Γελοίου": Παράταση για τη sold out μυσταγωγία της Έφης Μπίρμπα και του Άρη Σερβετάλη

Η θερμή υποδοχή του κοινού στις πρώτες sold out παραστάσεις του "Ονείρου ενός Γελοίου" ανέδειξε εκ νέου τη δυναμική του έργου και τη μυσταγωγική σκηνική του δύναμη.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟ 11 Δεκ 2025 | 21:01

Αδιανόητο ιατρικό λάθος στο Σισμανόγλειο: Νοσηλεύτρια κατάπιε κατά λάθος φάρμακο ασθενούς στη διάρκεια βάρδιας

Μετά το περιστατικό η νοσηλεύτρια που εργάζεται στο Σισμανόγλειο υπέβαλε την παραίτησή της

Η ΑΠΟΦΑΣΗ 11 Δεκ 2025 | 19:14

ΣτΕ: Στα νοσοκομεία η ευθύνη της ασφάλειας ασθενών, επισκεπτών και προσωπικού, ακόμη και όταν υπάρχει εταιρεία φύλαξης

Το Διοικητικό Εφετείο επιδίκασε στον νοσηλευτή το ποσό των 15.000 ευρώ για την αναπηρία που υπέστη από τον τραυματισμό και το ποσό των 25.000 για ηθική βλάβη

10 Δεκ 2025 | 11:47

Ξεκίνησε με sold out το "In Motion" στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Κατάλληλη για παιδιά από 4 ετών και για όλη την οικογένεια

ΘΕΑΤΡΟ ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ 10 Δεκ 2025 | 11:42

Ο "Φιλάργυρος" του Μολιέρου, γίνεται η πιο χριστουγεννιάτικη ιστορία

Μια αστεία, διαδραστική, ευφάνταστη και μαγική παράσταση για όλη την οικογένεια.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 10 Δεκ 2025 | 11:34

Τα Xριστουγεννιάτικα Ζαμομίνια και η μυστηριώδης εξαφάνιση του Αη Βασίλη, στο θέατρο Πορεία

Τα Ζαμομίνια, αυτή η υπέροχη μουσική ομάδα, έχει βρει τη θεατρική της στέγη στο Πορεία.

ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ 09 Δεκ 2025 | 15:09

Παπαρίζου: "Είχε πάει ξανά στο νοσοκομείο πριν μερικές ημέρες" - Εμφάνισε έντονους πόνους στην κοιλιακή χώρα

Η Έλενα Παπαρίζου έπρεπε να μείνει εκτός από κάποιες προγραμματισμένες εμφανίσεις

09 Δεκ 2025 | 06:00

Μυστήριο και αμείωτο σασπένς και 3η χρονιά στο "Δημήτρης Χορν"

Με ένα καστ γεμάτο ταλέντο και ενέργεια, η παράσταση "Μάρτυρας κατηγορίας" ζωντανεύει το θρυλικό δικαστικό θρίλερ της Άγκαθα Κρίστι στο θέατρο "Δημήτρης Χορν". Για 3η χρονιά η ένταση και η αληθοφάνεια κρατούν το κοινό καθηλωμένο από την πρώτη στιγμή ως το συγκλονιστικό φινάλε.

ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 08 Δεκ 2025 | 16:51

Το ''Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" βασισμένο στο βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά για λίγες ακόμα παραστάσεις

Μετά από τρεις συνεχόμενες χρονιές γεμάτες επιτυχίες, εξαιρετικές κριτικές και θερμή ανταπόκριση από το κοινό, το έργο ολοκληρώνει το ταξίδι του στο Θέατρο Αλκμήνη.

04 Δεκ 2025 | 14:30

"Ο Αλαντίν και τα Μαγικά Χριστούγεννα" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο Αλαντίν και τα Μαγικά Χριστούγεννα μάς καλεί σε ένα ταξίδι όπου οι ευχές παίρνουν ζωή και το παραμύθι αρχίζει ξανά – εδώ, στο Μέγαρο, από τις 20 Δεκεμβρίου 2025 μέχρι και τις 11 Ιανουαρίου 2026.

ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΕΜΦΡΑΓΜΑ 04 Δεκ 2025 | 12:22

Πτολεμαΐδα: "Ο οδηγός έπαθε έμφραγμα, ένας νεαρός άρπαξε το τιμόνι και σωθήκαμε" - Συγκλονίζει επιβάτης του λεωφορείου

Ο 56χρονος οδηγός έπαθε ανακοπή την ώρα που οδηγούσε το λεωφορείο της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα.

ΘΕΑΤΡΟ ΟΔΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 04 Δεκ 2025 | 10:58

"Το ημερολόγιο ενός τρελού": Η σπουδαία παράσταση του Στάθη Λιβαθινού επιστρέφει για 2η χρονιά

Το συγκλονιστικό πρωτοπρόσωπο αφήγημα του σπουδαίου Ρώσσου λογοτέχνη, παρουσιάζεται για 2η σεζόν και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, σε μια εντελώς νέα θεατρική προσέγγιση.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 04 Δεκ 2025 | 10:30
ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ 03 Δεκ 2025 | 17:57

Κατεβάζουν αυλαία τα θέατρα στις 5 Δεκεμβρίου λόγω απεργίας των ηθοποιών - Ποιες παραστάσεις αναβάλλονται

Οι ηθοποιοί υπογραμμίζουν πως "δεν ανεχόμαστε άλλο να κάνουμε μήνες πρόβες χωρίς να τις πληρωνόμαστε και να βγάζουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ στο όνομα μας"

ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΤΡΙΑΡΙΔΗ 02 Δεκ 2025 | 10:02

Επιζών από το ναυάγιο της Πύλου παρέλαβε το βραβείο Δραματουργίας "Κάρολος Κουν" - Το έργο είναι εμπνευσμένο από εκεί

Στο έργο του Θανάση Τριαρίδη με τίτλο "Να ξέρετε πως αυτό που ακούτε είναι σφύριγμα τρένου" απονεμήθηκε το βραβείο Δραματουργίας Ελληνικού Έργου των Βραβείων "Κάρολος Κουν".

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑ 02 Δεκ 2025 | 07:05

Τα βραβεία "Κάρολος Κουν" και Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής στο εμβληματικό Θέατρο Ολύμπια - Ολοι οι νικητές

Στο εμβληματικό θέατρο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας", πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Βραβείων "Κάρολος Κουν", καθώς και των Βραβείων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής.

ΑΠΟ ΤΙΣ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ 20 ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 01 Δεκ 2025 | 17:02

Oι πρώτες φωτογραφίες από την πολυαναμενόμενη παράσταση "Λόλα"

Η θρυλική ηρωίδα της Τρούμπας που ενσάρκωσε μοναδικά η Τζένη Καρέζη, η Λόλα, ζωντανεύει ξανά με πάθος και ένταση

ΩΡΑ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟ! 01 Δεκ 2025 | 11:03

Πάμε θέατρο: 6+1 παραστάσεις που κάνουν πρεμιέρα τον Δεκέμβριο και δεν πρέπει να χάσεις με τίποτα

Ο τελευταίος μήνας του χρόνου φέρνει μαζί του όχι μόνο τη γιορτινή ατμόσφαιρα, αλλά και νέες θεατρικές αφίξεις που αξίζει να μπουν στην ατζέντα σου.

ΣΤΟ ΠΤΙ ΠΑΛΑΙ 29 Νοε 2025 | 09:20

"Μια ζωή": Εξαντλούνται τα τελευταία εισιτήρια για τον συγκλονιστικό μονόλογο της Νένας Μεντή

Ο επιτυχημένος θεατρικός μονόλογος "Μια ζωή" του Πέτρου Ζούλια, με τη Νένα Μεντή, συνεχίζει να κατακτά το κοινό στο Πτι Παλαί.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ 28 Νοε 2025 | 13:42

Μεσολόγγι: Έπεσε κεραυνός σε στρατόπεδο - Τέσσερα άτομα προληπτικά στο νοσοκομείο

Οι τέσσερις στρατιώτες μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο χθες Πέμπτη, ωστόσο νοσηλεύονται μέχρι και σήμερα.

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ 28 Νοε 2025 | 08:12

Black Friday και στο θέατρο: Οι 5 κορυφαίες παραστάσεις με προσφορές, μην τις χάσετε

Οι πέντε παραστάσεις που συμμετέχουν στην προσφορά - Η προσφορά ισχύει μόνο για online αγορές που θα πραγματοποιηθούν από Πέμπτη 27/11 έως Σάββατο 29/11.

«ΕΦΥΓΕ ΣΕ ΕΝΑΜΙΣΗ ΜΗΝΑ» 27 Νοε 2025 | 23:34

Συγκλονίζει η Μαρία Κίτσου: Στην πρεμιέρα της πρώτης μου παράστασης κηδεύτηκε ο πατέρας μου [βίντεο]

"Ήταν μεγάλο σοκ. Έφυγε μέσα σε ενάμιση μήνα από λευχαιμία", εξομολογήθηκε η Μαρία Κίτσου σε συνέντευξή της

ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ 27 Νοε 2025 | 16:40

"Τα μαγικά Χριστούγεννα του Πινόκιο" στο Christmas Theater

Η παράσταση σε σκηνοθεσία του Φωκά Ευαγγελινού, ζωντανεύει έναν παραμυθένιο κόσμο, γεμάτο φως, όνειρα και εντυπωσιακές εικόνες

26 Νοε 2025 | 13:25

"Η Γέφυρα του Ρεμπέτη": Θεατρικό αφήγημα για τη ζωή του Ανέστη Δελιά και της γυναίκας που τον σημάδεψε

Ο Ανέστης, ένα παιδί που βρέθηκε στα λασπόνερα του Πειραιά,μετά την καταστροφή της Σμύρνης. Έμαθε μπουζούκι κι έσμιξε με τον Μάρκο,τον Μπάτη,και τον Στράτο.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 26 Νοε 2025 | 10:29

Αρεταίειο Νοσοκομείο: Για πρώτη φορά τρία ρομποτικά χειρουργεία την ίδια ημέρα - Η ανάρτηση Γεωργιάδη

"Ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία δύο ρομποτικές ολικές υστερεκτομές, καθώς και η ρομποτική αφαίρεση ινομυωμάτων".

25 Νοε 2025 | 18:32

Ρώμη: Για πρώτη φορά ελληνική παράσταση ανεβαίνει στο ιστορικό Off/Off Theatre

Για πρώτη φορά ελληνική παράσταση εντάσσεται στο ρεπερτόριο του ιστορικού ιταλικού θεάτρου "OFF/OFF THEATRE" στη διάσημη πλατεία Campo de’ Fiori στο κέντρο της Ρώμης.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ 25 Νοε 2025 | 17:00

Σημαντική αλλαγή για την παράσταση "CLEANSED" σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πρέπει να το γνωρίζουν όσοι έχουν προμηθευτεί εισιτήρια για την παράσταση.

ΝΕΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ 25 Νοε 2025 | 15:52

Η Μπριζίτ Μπαρντό ξανά στο νοσοκομείο λόγω "σοβαρής ασθένειας" μετά από χειρουργείο

Η Μπριζίτ Μπαρντό φέρεται να μεταφέρθηκε πριν από δέκα ημέρες σε ιδιωτικό νοσοκομείο

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 24 Νοε 2025 | 16:42

Στο νοσοκομείο η Μαρίνα Σάττι: "Η κατάσταση της υγείας της δεν της επιτρέπει να είναι στο Madwalk"

Η επίσημη ανακοίνωση για την ακύρωση της εμφάνισής της στο Madwalk 2025

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 24 Νοε 2025 | 09:09

Στο νοσοκομείο επί 50 μέρες ο Άκης Τσελέντης: "Πάντως ο Άδωνις κάτι έκανε..."

Μέσα από την ανάρτησή του σχολίασε πως "ο Άδωνις κάτι έκανε, ούτε κουνούπι δε πέταγε"

ΤΗΝ ΕΛΑΒΕ 65ΧΡΟΝΟΣ 23 Νοε 2025 | 20:07

Πρωτοποριακή μεταμόσχευση στο Τορίνο: Η καρδιά Ελληνίδας δότριας συνέχισε να χτυπά κατά τη μεταφορά και την επέμβαση

Πρωτοποριακή μεταμόσχευση, χάρη σε Ελληνίδα δότρια, πραγματοποιήθηκε στο κέντρο μεταμοσχεύσεων καρδιάς και ήπατος του νοσοκομείου Le Molinette του Τορίνο.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΠΡΩΙ 21 Νοε 2025 | 13:21
Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΤΟ EMBASSY THEATER 21 Νοε 2025 | 11:59

Νόνη Δούνια - Κυριάκος Μουρατίδης: Θεατρική βραδιά για το ζευγάρι

Φέτος, η Νόνη Δούνια και ο σύζυγός της Κυριάκος Μουρατίδης γιόρτασαν 21 χρόνια έγγαμου βίου

ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 20 Νοε 2025 | 12:55

Περιστέρι: 16χρονος λιποθύμισε από το ποτό έξω από νυχτερινό κέντρο - Συνελήφθη ο πατέρας του και ο υπεύθυνος του μαγαζιού

Ενημερώθηκε το κέντρο τής άμεσης δράσης για ανήλικο στο Περιστέρι, που είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο υπό την επήρεια μέθης.

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ 19 Νοε 2025 | 10:35

Μοντέρνα και κομψή η Έλλη Στάη σε θεατρική πρεμιέρα

Η Έλλη Στάη εμφανίστηκε χαμογελαστή στη θεατρική πρεμιέρα της παράστασης "Αλεξάνδρεια", κερδίζοντας για ακόμα μία φορά το στοίχημα του στιλ.

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ 18 Νοε 2025 | 11:35

"Μνήμη | Λήθη": Μια παράσταση για τη σχέση του ανθρώπου με τον χρόνο, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Η παράσταση "Μνήμη | Λήθη" σε κείμενα του Δημήτρη Δημητριάδη, διερευνά τη σχέση του Ανθρώπου με τον Χρόνο και τα όρια της ύπαρξής του.

18 Νοε 2025 | 10:29

Ο σπουδαίος Tim Crouch στην Αθήνα – Ανοιχτή συζήτηση με το κοινό μετά την παράσταση "Ολική άμεση συλλογική επικείμενη επίγεια σωτηρία"

Ο κορυφαίος Βρετανός πειραματιστής Tim Crouch έρχεται στην Αθήνα από τον πολιτιστικό οργανισμό "Λυκόφως".

ΔΕΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ 17 Νοε 2025 | 15:51

Νοσοκομείο Χανίων: Εκπυρσοκρότησε το όπλο αστυνομικού που φύλαγε βαρυποινίτη κρατούμενο - Σε γυψοσανίδα η σφαίρα

Τη στιγμή που ο ένας αστυνομικός παρέδιδε το όπλο στον άλλον που ξεκινούσε βάρδια στο Νοσοκομείο Χανίων, το όπλο εκπυρσοκρότησε

14 Νοε 2025 | 12:16

Παράταση για την υποβολή πρότασης στο Τμήμα PITCHES Σύγχρονης Ελληνικής Δραματουργίας

Στο πλαίσιο του νέου τριετούς προγράμματος "Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Θεάτρου" που ανακοίνωσαν ο Δήμος Αθηναίων και το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν.

ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΤΑ 14 Νοε 2025 | 11:45

"Ελίζα" της Ξένιας Καλογεροπούλου: Επιπλέον παραστάσεις για τον Νοέμβριο - Ολο το εορταστικό πρόγραμμα

Μία περιπέτεια για όλη την οικογένεια, που μας προσκαλεί να ακολουθήσουμε τους ήρωες σε μοναδικές περιπλανήσεις, που φτάνουν … ως στο διάστημα!

ΤΟΥ ALEXANDER GELMAN 14 Νοε 2025 | 11:40

"Κόκκινο ρομάντζο": Ενα έργο ευαίσθητο, ανθρώπινο και βαθιά πολιτικό για την ανάγκη του ανθρώπου να συνδεθεί και να αγαπηθεί

Λιμάνι της Οδησσού, Παρασκευή βράδυ. Ένας άνδρας και μια γυναίκα, φαινομενικά άγνωστοι μεταξύ τους, συναντιούνται τυχαία σε ένα παγκάκι.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ 14 Νοε 2025 | 09:21

Η Σία Κοσιώνη για τη συμμετοχή της σε παράσταση: "Ο κόσμος είχε πολύ χαμηλές προσδοκίες" [βίντεο]

Η Σία Κοσιώνη άφησε για λίγο το πλατό των ειδήσεων πριν μερικές ημέρες και ανέβηκε για πρώτη φορά στο θεατρικό σανίδι.

14 Νοε 2025 | 09:07

Ευγενία Σαμαρά: Απόλυτα στιλάτη με oversized blazer και μαύρα μποτάκια σε θεατρική πρεμιέρα

Στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης "Αρωμα Γυναίκας", στο Θέατρο Βρετάνια, βρέθηκε η Ευγενία Σαμαρά.

14 Νοε 2025 | 06:00

Το MIR 2025 εκτινάσσεται "προς το αναπόδραστο μέλλον"

Το διεθνές φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης επιστρέφει για 17η χρονιά "απλώνοντας" στους πιο απρόσμενους χώρους 16 πρωτότυπες καλλιτεχνικές προτάσεις στα όρια των τεχνών με ελεύθερη είσοδο για το κοινό (21-30/11).

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑ 13 Νοε 2025 | 20:40

Πρεμιέρα για την παράσταση "Το Όνομα" : Όλες οι λαμπερές εμφανίσεις

Υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, παρουσιάζεται στο Αθηνά μία από τις πιο έξυπνες κωμωδίες που έχουν γραφτεί στο παγκόσμιο θέατρο.

13 Νοε 2025 | 06:01

Ο Χρήστος Τριπόδης μιλάει στο "α" για το νέο θέατρο Φιλίπ

Μια συζήτηση με τον Χρήστο Τριπόδη, ηθοποιό, σκηνοθέτη και παραγωγός, που εγκαινιάζει το νέο θέατρο Φιλίπ στην Κυψέλη με τρεις επιτυχημένες παραστάσεις.

ΘΕΑΤΡΟ "ΑΘΗΝΑ" 12 Νοε 2025 | 12:56

Ολγα Κεφαλογιάννη: Κομψή με total black, στην πρεμιέρα της παράστασης που σκηνοθετεί ο Μαρκουλάκης

Στη θεατρική πρεμιέρα της παράστασης "Το όνομα", σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός την Όλγα Κεφαλογιάννη.

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ 12 Νοε 2025 | 12:33

Ελλη Στάη: Απόλυτα σικ σε βραδινή έξοδο, με λευκό κοστούμι και πουκάμισο στο χρώμα του χειμώνα

Η Ελλη Στάη αγαπά το λευκό στα ρούχα της και το έχει αποδείξει σε πολλές εμφανίσεις της.

ΓΙΟΥΧΑΡΑΝ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ 12 Νοε 2025 | 11:49

Έντονες αποδοκιμασίες κατά Γεωργιάδη στο νοσοκομείο Χίου - Άνοιξε διάλογο μαζί τους [βίντεο]

Δέκτης αποδοκιμασιών έξω από το νοσοκομείο Χίου ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ "ΑΘΗΝΑ" 12 Νοε 2025 | 10:36

Γερονικολού - Τσιμιτσέλης: Θεατρική έξοδος για το ζευγάρι - Με off shoulder φόρεμα σε ζεστή απόχρωση η ηθοποιός

Στην πρεμιέρα της παράστασης "Το Όνομα", σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, βρέθηκαν η Κατερίνα Γερονικολού και ο Γιάννης Τσιμιτσέλης, πραγματοποιώντας μια χειμερινή βραδινή έξοδο.

ΤΗΣ ΣΑΡΑ ΚΕΙΝ 12 Νοε 2025 | 09:43

"Cleansed" σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά - Sold out ο πρώτος μήνας παραστάσεων, άνοιξαν νέες ημερομηνίες

Λόγω της αυξημένης ζήτησης, έχουν ήδη ανοίξει νέες ημερομηνίες στην προπώληση για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

ΥΠΟ ΑΝΕΓΕΡΣΗ 11 Νοε 2025 | 16:31

Μητσοτάκης: Το νέο Νοσοκομείο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος της Κομοτηνής ένα από τα τρία κοσμήματα του ΕΣΥ

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής θα είναι έτοιμο στις αρχές του 2027

ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ 11 Νοε 2025 | 08:10

Η εβδομάδα στις σκηνές της Αθήνας - Ολες οι παραστάσεις που κάνουν πρεμιέρα και αξίζει να δείτε

Οι θεατρόφιλοι της πόλης έχουν μπροστά τους μια εβδομάδα γεμάτη επιλογές και αρκετές εκπλήξεις.

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ 10 Νοε 2025 | 10:50

Επενδυτικό ενδιαφέρον για το νέο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης μέσω ΣΔΙΤ

Το έργο προβλέπει την κατασκευή νοσοκομείου 425 κλινών.

ΘΕΑΤΡΟ 08 Νοε 2025 | 11:57

Η Σία Κοσιώνη στο σανίδι: Η πρεμιέρα της ως ηθοποιός σε θεατρική παράσταση - Συγκινημένη η Ντόρα Μπακογιάννη [εικόνες - βίντεο]

Η Σία Κοσιώνη υποδύεται τον εαυτό της στην παράσταση "Παραδοσιακώς Ακατάλληλο" στο Κολλέγιο Αθηνών - Οι πρώτες φωτογραφίες και βίντεο από την ερμηνεία της

ΣΤΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΟΙΝΟΥ 2025 07 Νοε 2025 | 11:44

Κάτια Δανδουλάκη: Η μεγάλη κυρία του θεάτρου σε μία super stylish εμφάνιση - Συνδύασε τη διαφάνεια με το βελούδο

Η Κάτια Δανδουλάκη ξεχωρίζει σε κάθε της εμφάνιση με το στιλ της και τη διαχρονική γοητεία της

ΣΕ ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΘΕΑΤΡΟ 07 Νοε 2025 | 11:33

Μαριλίτα Λαμπροπούλου - Δημήτρης Λάλος: Η νέα δημόσια εμφάνιση του ζευγαριού στο Μέγαρο Μουσικής

Ο Δημήτρης Λάλος και η Μαριλίτα Λαμπροπούλου εμφανίστηκαν μαζί στην εντυπωσιακή τελετή απονομής των Θεατρικών Βραβείων Κοινού 2025 από το "Αθηνόραμα"

79 ΕΤΩΝ 07 Νοε 2025 | 10:20

Αγρίνιο: Ηλικιωμένος στο νοσοκομείο με τραύμα από μαχαίρι στο στήθος - Προσήχθη η κόρη του

Ο 79χρονος διακομίστηκε στο Νοσοκομείο και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

ΜΗΝ ΤΗ ΧΑΣΕΤΕ 07 Νοε 2025 | 08:50

Πρεμιέρα για την παράσταση "Στην εξοχή" στο Θέατρο Αποθήκη παρουσία πολλών επωνύμων [εικόνες]

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης "Στην εξοχή", σε σκηνοθεσία Αικατερίνης Παπαγεωργίου, στο Θέατρο Αποθήκη.

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 05 Νοε 2025 | 12:58

Θήβα: Ρομά κάλεσαν για πλάκα ασθενοφόρο και του επιτέθηκαν με πέτρες

Κινδύνευσαν διασώστες και πλήρωμα του ασθενοφόρου.

ΘΕΑΤΡΟ ARK 05 Νοε 2025 | 10:49

Ο Κάφκα μέσα από το βλέμμα του Αρη Μπινιάρη - Πρώτες φωτογραφίες της "Δίκης" με τον Παπασπηλιόπουλο

Πρεμιέρα κάνει απόψε ένα από τα απόλυτα... sold out της φετινής σεζόν, η παράσταση "Δίκη", σε σκηνοθεσία Αρη Μπινιάρη, με τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

"ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ" 05 Νοε 2025 | 09:28

Θεατρικά Βραβεία Κοινού 2025: Η παράσταση που σάρωσε - Βαλτινός & Ναυπλιώτου οι καλύτεροι ηθοποιοί, όλοι οι νικητές

Τα Θεατρικά Βραβεία Κοινού 2025 του "αθηνοράματος" απονεμήθηκαν για 27η συνεχή χρονιά, στην αίθουσα "Αλεξάνδρα Τριάντη" του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ EMBASSY 05 Νοε 2025 | 06:17

Η Όλγα Τρέμη super chic σε θεατρική πρεμιέρα

Η δημοσιογράφος Όλγα Τρέμη πόζαρε χαμογελαστή στον φωτογραφικό φακό στην πρεμιέρα της παράστασης "Η Κόμισσα της Φάμπρικας"

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΟΦΗ 04 Νοε 2025 | 18:44

Μπήκαν νερά στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας μετά την έντονη βροχή [εικόνα]

Παρά τα λίγα χρόνια λειτουργίας τους, τα ΤΕΠ στο Νοσοκομείο Ηγουμενίτσας αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα.

ΑΠΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 03 Νοε 2025 | 12:25

Ο κορυφαίος "Αρχιμάστορας Σόλνες" του Ιψεν, με τον Αρη Λεμπεσόπουλο στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων

Στον εμβληματικό ρόλο του Σόλνες ο σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός Άρης Λεμπεσόπουλος, σε ένα επταμελή εξαιρετικό θίασο.

ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 03 Νοε 2025 | 11:17

Η παράσταση που κάνει πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα και είναι sold out από... τις πρόβες

Η πολυαναμενόμενη παράσταση που κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου, είναι ήδη... sold out, από πάρα πολύ νωρίς μέχρι το τέλος Ιανουαρίου!

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ 03 Νοε 2025 | 06:39

Πώς θα φύγουν τα ράντζα από το "Αττικόν": Νέες πτέρυγες δίνουν "ανάσα" στο πιο πιεσμένο νοσοκομείο

Οι εικόνες με δεκάδες ράντζα στους διαδρόμους του "Αττικόν" κάθε άλλο παρά είναι αρμόζουν σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας.

ΟΙ ΕΠΩΝΥΜΟΙ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΠΑΡΩΝ 31 Οκτ 2025 | 17:14

Πλήθος επωνύμων στην πρεμιέρα της παράστασης "Η μητέρα του σκύλου" με την Υρώ Μανέ

Εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού, δημοσιογραφικού και πολιτικού χώρου έδωσαν το παρών στην πρεμιέρα της παράστασης στο θέατρο Ακροπόλ

ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟΝ" 31 Οκτ 2025 | 11:36

Η ζωή μιας γυναίκας, ο καθρέφτης της Ιστορίας - "Τα Χρόνια" της Νομπελίστριας Αννί Ερνώ

Το εμβληματικό έργο της Αννί Ερνώ, βραβευμένης με το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022, μεταφέρεται για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή από τους Ακύλλα Καραζήση και Νίκο Χατζόπουλο.

ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ 31 Οκτ 2025 | 11:30

H Κατερίνα Παπουτσάκη στην πρώτη δημόσια εμφάνισή της με τον σύντροφό της - Στην πρεμιέρα του VANYA

Το ερωτευμένο ζευγάρι απόλαυσε την παράσταση "VANYA" με τον Γιώργο Καραμίχο και φωτογραφήθηκε στον φακό.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 31 Οκτ 2025 | 09:12

Θεατρική βραδιά για τον Νίκο Ανδρουλάκη - Η παράσταση που παρακολούθησε [εικόνες]

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε και σχετική ανάρτηση με φωτογραφίες από την παράσταση στο instagram

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 31 Οκτ 2025 | 07:40

Ολοι μιλούν για αυτή την παράσταση - Εξαφανίζονται τα εισιτήρια "εν ριπή οφθαλμού", δεν πρέπει να τη χάσετε

Τα τελευταία διαθέσιμα εισιτήρια είναι για τις παραστάσεις του Φεβρουαρίου 2026.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΓΙΑ 2Η ΣΕΖΟΝ 30 Οκτ 2025 | 16:03

"Καπούτ": Μια υπέροχη παραβολή για τα γηρατειά - Για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Αλκμήνη

Mε διεισδυτική ματιά φωτίζει κόσμο των ηλικιωμένων, ένα κόσμο φαινομενικά απλό και ανέμελο, που όμως είναι γεμάτος μελαγχολία, βίαια πάθη, αδύνατες προσδοκίες, βαθιές απογοητεύσεις, φόβους και ανασφάλειες.

ΣΤΟ ΑΝΕΣΙΣ 30 Οκτ 2025 | 13:25

Κατερίνα Διδασκάλου: Με ανδρόγυνο look σε θεατρική πρεμιέρα

Η 64χρονη ηθοποιός εντυπωσίασε με την κομψότητά της και διαχρονική ομορφιά της σε θεατρική πρεμιέρα

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΕΣΙΣ 30 Οκτ 2025 | 11:24

Super chic η Κατερίνα Λέχου σε θεατρική πρεμιέρα

Η Κατερίνα Λέχου εντυπωσίασε με την εμφάνισή της στην πρεμιέρα της παράστασης "Η Τελευταία Έξοδος – Ρίτα Χέιγουορθ "

ΘΕΑΤΡΟ 30 Οκτ 2025 | 10:24

Οι 10 παραστάσεις που δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις φέτος - Απανωτά sold out, κορυφαία έργα

Οι σκηνές γεμίζουν νύχτα με τη νύχτα, τα sold out διαδέχονται το ένα το άλλο, και τα εισιτήρια εξαφανίζονται προτού... προλάβεις να αποφασίσεις τι θες να δεις!

ΑΝΗΣΥΧΙΑ 30 Οκτ 2025 | 06:39

Ζητείται λύση στο χάος με τα ράντζα στο νοσοκομείο "Αττικόν" - Ασθενείς νοσηλεύονται υπό αντίξοες συνθήκες

Ασθενείς και εργαζόμενοι κάνουν λόγο για υποστελέχωση, έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού και υπερφόρτωση των κλινικών.

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΑΝΑ 29 Οκτ 2025 | 13:52
ΣΤΑΘΕΡΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 29 Οκτ 2025 | 13:11

Βόλος: Εκτάκτως στο νοσοκομείο 4χρονο παιδί – Έπαθε αλλεργικό σοκ σε σχολική εκδρομή

Στο σημείο έσπευσαν τόσο ασθενοφόρο όσο και η μηχανή ταχείας ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ.

29 Οκτ 2025 | 09:00

Θέατρο, η νέα εμμονή: Πώς και γιατί έχουμε τόσες πολλές sold out παραστάσεις στην Αθήνα

Ανιχνεύουμε τους λόγους πίσω από το φαινόμενο και τι αποκαλύπτουν για την ταυτότητα της θεατρικής Αθήνας και τις ανάγκες του κοινού της.