Follow us

"Πλάσματα γύρω από τα Plásmata": Πώς μια έκθεση τέχνης συμβάλλει στην ενδυνάμωση των επιχειρήσεων της γειτονιάς

Η δράση μεταμορφώνει το Πεδίον του 'Αρεως, σε μια ζωντανή, διαδραστική πύλη προς τη δημιουργικότητα .

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΠΕΔΙΟ

Σε μια γειτονιά της Αθήνας που αλλάζει φυσιογνωμία και μια εποχή, κατά την οποία συντελείται ραγδαία μετάβαση από το αναλογικό στο ψηφιακό, το εργαστήριο βιβλιοδεσίας "Thaleia's Bookbindery" ("Βιβλιοδετείο της Θάλειας") παλεύει να επιβιώσει παρέχοντας όχι μόνο εκδόσεις και έργα συντήρησης, αλλά και βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και ενήλικες, κατοίκους και ταξιδιώτες, οι οποίοι θέλουν να συνδεθούν με τις χειρωνακτικές τέχνες και κυρίως το βιβλίο ως χειροποίητο αντικείμενο. Με στόχο την ψηφιακή ενδυνάμωση μικρών επιχειρήσεων και πρωτοβουλιών, όπως το "Thaleia's Bookbindery", που λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή γύρω από το Πεδίον του Άρεως, αλλά και τη συνομιλία των κατοίκων της περιοχής αυτής με την εικαστική έκθεση "Plásmata 3", η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση υλοποιεί τη δράση "Πλάσματα γύρω από τα Plásmata".

Η δράση μεταμορφώνει το Πεδίον του Άρεως, όπου φιλοξενείται μέχρι τις 15 Ιουνίου η έκθεση "Plásmata 3", σε μια ζωντανή, διαδραστική πύλη προς τη δημιουργικότητα και την καθημερινότητα της γειτονιάς του και αναδεικνύει ιστορίες, πρόσωπα και πρωτοβουλίες που συνθέτουν ένα πολύμορφο οικοσύστημα μέσα στην Αθήνα.

Στόχος της δράσης είναι να ενεργοποιήσει τη σχέση κατοίκων και επισκεπτών με την πόλη, προτείνοντας τη διαφορετική ανάγνωση μιας περιοχής που είναι δυναμική και πολυδιάστατη, σε διαρκή κίνηση και μετασχηματισμό. Παράλληλα, ενισχύει τη μικρή και τοπική επιχειρηματικότητα, δίνει χώρο στις τοπικές κοινότητες να αναδείξουν τη δουλειά τους και προσκαλεί τους επισκέπτες να εξερευνήσουν την γειτονιά μέσα από τις επιχειρήσεις της.

"Όταν κάνω στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών μαθήματα στους φοιτητές για την καινοτομία, τα case studies είναι εκτός ελληνικής πραγματικότητας. Μιλάμε για καινοτομία που έχει να κάνει με ένα unicorn που θα μαζέψει ένα δισεκατομμύριο ευρώ και για ψηφιακές εφαρμογές με πολύ μεγάλο τεχνολογικό βάθος. Όταν όμως βγαίνω από το Πανεπιστήμιο και περπατάω στην Κυψέλη θα δω επιχειρήσεις που θεωρώ ενδιαφέρουσες σε αυτό που λέμε οριακή καινοτομία. Δηλαδή, μικρά πράγματα που κάνουν, όπως ένα καινούριο προϊόν ή έναν χώρο που αλλάζει την περιοχή ή την κατανόηση μιας ανάγκης. Αυτή η καινοτομία, κοινωνική και οικονομική, για να πάει στο επόμενο βήμα χρειάζεται μια πύλη προς το κοινό της και αυτό είναι κάτι το οποίο μπορείς να το κάνεις πλέον με εργαλεία, το κόστος των οποίων είναι κάποιες εκατοντάδες ευρώ ή σχεδόν μηδενικό", περιγράφει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πρόδρομος Τσιαβός, διευθυντής του Τμήματος Ψηφιακής Ανάπτυξης και Καινοτομίας του Ιδρύματος Ωνάση, ο οποίος είχε την επιμέλεια των δράσεων καινοτομίας του συγκεκριμένου προγράμματος, μαζί με την innovation officer του Ιδρύματος Ωνάση, Αναστασία Μαυρογιάννη.

Η κ. Μαυρογιάννη εξηγεί ότι "θέλαμε να εντάξουμε επιχειρήσεις που δεν είναι η κλασική λίστα που θα βλέπαμε στα social media ή στα περιοδικά της πόλης, αλλά επιχειρήσεις από κατοίκους της περιοχής, από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, επιχειρήσεις που έχουν μια φιλοσοφία από πίσω, η οποία αναδεικνύει τον original χαρακτήρα της γειτονιάς γύρω από το Πεδίον του Άρεως. Επειδή είναι μια περιοχή για την οποία γίνεται αρκετή συζήτηση σε σχέση με το ποιος είναι ο χαρακτήρας της πλέον, θέλαμε να αποτυπώσουμε τον πραγματικό και πιο εσωτερικό χαρακτήρα της".

Οι επιχειρήσεις που παρουσιάζονται έχουν έδρα τους την περιοχή που εκτείνεται σε ακτίνα ενάμισι χιλιομέτρου από το Πεδίον του Άρεως.

"Στην περιοχή αυτή έχω συναντήσει οργανοποιούς, κεραμεία και πολλές άλλες δραστηριότητες. Έτσι όπως αλλάζει δυναμικά το κέντρο της Αθήνας, γίνεται προσπάθεια με έναν τρόπο μέσω της ανάπτυξης να εκτοπίσουν τους επαγγελματίες και είτε να μεταφέρουν αλλού τη δραστηριότητά τους ή να σταματήσουν εντελώς. Με κάποιο τρόπο πρέπει να προστατευτούν αυτές οι δραστηριότητες στην περιοχή, γιατί έχουν να προσφέρουν αρκετά. Οπότε μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, θέλουμε και εμείς να αναδείξουμε αυτούς τους τεχνίτες και με κάποιο τρόπο να προστατεύσουμε όσο γίνεται από τη δική μας πλευρά την εργασία τους", τονίζει ο Κωνσταντίνος Δουμπενίδης, από τη δημιουργική κολεκτίβα "ESTO Association", που είναι συμπαραγωγός της δράσης.

Στη λίστα έχει προστεθεί και μια ενδιαφέρουσα καταγραφή αφρικανικών επιχειρήσεων της γειτονιάς, την οποία έκανε η πρωτοβουλία "Afrosocially", μια πρωτοβουλία που δημιούργησαν η Πρίσιους Ομπεντάια και η Γκρέις Νουόκε με στόχο να στήσουν γέφυρες της αφρικανικής κοινότητας με το ευρύτερο κοινό της πόλης. Οι δύο γυναίκες θα κάνουν στο πλαίσιο του "Πλάσματα γύρω από τα Plásmata" μια εισαγωγή στο ψηφιακό μάρκετινγκ για τις επιχειρήσεις αυτές, αλλά και μια δημόσια συζήτηση για τις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας, όπου έχουν έδρα οι περισσότερες από τις επιχειρήσεις αυτές. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Πρίσιους Ομπεντάια μιλάει με αγωνία για τις αλλαγές που συντελούνται στις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας. "Αν η Κυψέλη, για παράδειγμα, είναι ένα σύνολο περιόδων και ανθρώπων, μέσα σε αυτούς τους ανθρώπους, σε κάποια χρονική περίοδο, ανήκει και η αφρικανική κοινότητα. Οπότε με τις αλλαγές που γίνονται, ελπίζουμε να μην ξεχαστούν και να μην περιθωριοποιηθούν τα άτομα που κράτησαν τις γειτονιές αυτές για κάποια περίοδο".

"Πλάσματα γύρω από τα Plásmata": Πώς μια έκθεση τέχνης συμβάλλει στην ενδυνάμωση των επιχειρήσεων της γειτονιάς

Το άβαταρ των Πλασμάτων και τα εργαστήρια

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, οι μικρές επιχειρήσεις της περιοχής αποκτούν το δικό τους άβαταρ (γνωστό και ως "Πλάσμα"), ένα φαντασιακό ψηφιακό alter ego, σχεδιασμένο με εργαλεία χωρίς κώδικα. Τα στοιχεία αυτά, όπως και οι περιγραφές των επιχειρήσεων έχουν προστεθεί στο app της έκθεσης "Plásmata 3" (διαθέσιμο στο plasmata.onassis.org), ώστε μέσα από μια υβριδική, φυσική και ψηφιακή διαδρομή, οι επισκέπτες να βγουν από το πάρκο, να εξερευνήσουν τη γειτονιά γύρω από το Πεδίον του Άρεως και να ανακαλύψουν τις τοπικές επιχειρήσεις, τους ανθρώπους και τα "Πλάσματά" της.

ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΠΕΔΙΟ

Η δράση συνοδεύεται, επίσης, από μια σειρά εργαστηρίων ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων σχετικά με το online marketing, την αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης και άλλων εύχρηστων ψηφιακών εργαλείων για τοπικές επιχειρήσεις. Τα εργαστήρια, που οργανώνονται σε συνεργασία με το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, τους Afrosocially και το Found.ation, έχουν ως στόχο να ενδυναμώσουν τις επιχειρήσεις.

"Ένα από τα μεγάλα προβλήματα που έχει το εκπαιδευτικό μας σύστημα, είτε είσαι επιστήμονας είτε τεχνίτης, είναι ότι δεν σε προετοιμάζει για τον επαγγελματικό στίβο και ειδικά αν πρέπει να έχεις μια δική σου επιχείρηση, το κομμάτι της εκπαίδευσής σου σε σχέση με την ηλεκτρονική σου υπόσταση, με οτιδήποτε αφορά την αλληλεπίδραση της επιχείρησής σου με το κοινό, είναι στα δικά σου χέρια να μάθεις να το κάνεις. Είχα εκπαιδευτεί στο να είμαι καλή βιβλιοδέτρια, αλλά όχι καλή επιχειρηματίας", αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ιδιοκτήτρια του "Thaleia's Bookbindery", Θάλεια Μιχελάκη. Η ίδια τονίζει το διπλό όφελος των εργαστηρίων, την εισαγωγή στις νέες τεχνολογίες, που "είναι σημαντικές γιατί έχουν να κάνουν με την online προβολή μου όχι μόνο στον τοπικό ιστό, αλλά και στον παγκόσμιο", αλλά και τη γνωριμία της με άλλες επιχειρήσεις της περιοχής των Εξαρχείων, όπου βρίσκεται το βιβλιοδετείο. "Μέσα από τα εργαστήρια ένιωσα τη σύνδεση με την κοινότητα. Συνδεόμαστε και γινόμαστε πιο δυνατοί μέσω της σύνδεσης αυτής".

ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΠΕΔΙΟ

Ένας από τους επαγγελματίες που γνώρισε μέσα από τα εργαστήρια ήταν ο Κούρδος πρόσφυγας, Νίτσε Χασάν, ο οποίος άνοιξε πριν από δύο χρόνια στα Εξάρχεια το "Falafelo", ένα vegan street food project που βασίζεται σε χειροποίητες γεύσεις, εμπνευσμένες από την κουρδική γαστρονομική παράδοση και διαμορφωμένες μέσα από μια σύγχρονη αστική οπτική. Ως πρόσφυγας ο Νίτσε αντιμετώπισε επιπλέον δυσκολίες στο άνοιγμα της επιχείρησης, αλλά "έζησα την ελληνική φιλοξενία από κάθε πλευρά της κοινωνίας, μηχανικούς και λογιστές, το ESTO Association, το Ίδρυμα Ωνάση, ακόμα και απλούς ανθρώπους". Η συμμετοχή του στα σεμινάρια του Ιδρύματος Ωνάση προήλθε κυρίως από την ανάγκη του να δουλέψει το branding της επιχείρησής του. "Είναι μια επιχείρηση που έφτιαξα μόνος μου, οπότε δεν κατέβαλα καμία προσπάθεια στο μάρκετινγκ. Στα εργαστήρια ήθελα να μάθω για την τεχνητή νοημοσύνη, πώς να την ενσωματώσω στη δουλειά μου. Αυτός ήταν ο κύριος στόχος, να μάθω και να συνδεθώ με ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Αθήνας".

Στην άλλη πλευρά του Πεδίου του Άρεως, στην Κυψέλη, η Ειρήνη Καρτσωνάκη δημιούργησε πριν από έναν χρόνο τον εκθεσιακό χώρο "Kotart Space" στην Κυψέλη, που "σαν μια μικρή φωλιά", όπως λέει χαρακτηριστικά η συνεργάτιδά της, Σοφία Ψαρρή, φιλοξενεί pop-up markets με ανεξάρτητους δημιουργούς και μικρές επιχειρήσεις, οι οποίοι θέλουν να παρουσιάσουν και να μοιραστούν τη δουλειά τους, από χειροποίητα κοσμήματα και κεραμικά μέχρι φυσικά καλλυντικά και πρωτότυπα prints, αλλά και καλλιτεχνικές δράσεις για το ευρύ κοινό. "Είναι μια πολύ μικρή επιχείρηση και η όποια δράση μου δίνει την ευκαιρία να συνεργαστώ και να γνωρίσω κόσμο για να υπάρχει όλη αυτή η διάδραση που με ενδιαφέρει πάρα πολύ. Υπάρχουν επιχειρήσεις που συχνά προβάλλονται, αλλά για τις υπόλοιπες είναι πολύ δύσκολο να εμφανιστούν, οπότε μέσα από αυτή τη δράση είναι πολύ σημαντικό να μπορεί να τις δει κάποιος", επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ειρήνη Καρτσωνάκη.

Ακούγοντας προσεκτικά τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων και πρωτοβουλιών να αφηγούνται τον αγώνα που κάνουν για να έχουν παρουσία στους πολίτες και επισκέπτες της Αθήνας, ο Πρόδρομος Τσιαβός υπενθυμίζει ότι "οι μικρές επιχειρήσεις που συνιστούν μια περιοχή, λειτουργούν ανασταλτικά στο να χάσει η γειτονιά το χρώμα της. Είναι όπως τα δέντρα που έχουν ρίζες και έρχεται το χώμα και το νερό και δεν παίρνει τα πάντα, γιατί υπάρχουν τα δέντρα. Έτσι και οι επιχειρήσεις θα φροντίσουν να μην φύγουν όλα".

Σημειώνεται ότι η δράση "Πλάσματα γύρω από τα Plásmata" υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας "Smart Attica", με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κόμβος Smart Attica έχει σκοπό να υποστηρίξει μικρομεσαίες επιχειρήσεις και φορείς του δημόσιου τομέα στον ψηφιακό τους μετασχηματισμό. Μαζί με άλλους 135 κόμβους, το Smart Attica συμμετέχει στο δίκτυο καινοτομίας των European Digital Innovation Hubs (EDIHs) και συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα "Ψηφιακή Ευρώπη 2021-2027".

Η έκθεση "Plásmata 3" φιλοξενείται στο Πεδίον του Άρεως ως τις 15 Ιουνίου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Εκτός από τη δράση "Πλάσματα γύρω από τα Plásmata", την έκθεση πλαισιώνουν κινηματογραφικές προβολές, dj sets, ζωντανές ραδιοφωνικές εκπομπές και συζητήσεις.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Σύντομα όλοι θα μιλούν για μια Καμηλοπάρδαλη στα Εξάρχεια: Ποιο είναι το νέο cool wine bar της γειτονιάς

Το ολοκαίνουργιο "Ζιράφ", το cool wine bar των Εξαρχείων μιλάει τη γλώσσα της πόλης: street και comfort, αλλά με τεχνογνωσία που κερδίζει με ειλικρινείς και σημερινούς όρους.

24 Σεπ 2025 | 10:43

Χάρης Δούκας: Μέχρι τις αρχές του 2026, η Αθήνα θα έχει συνολικά 24 πλήρως ανακαινισμένες παιδικές χαρές"

Ο δήμαρχος Αθηναίων εγκαινίασε δύο σύγχρονες και ασφαλείς παιδικές χαρές σε Νέο Κόσμο και Παγκράτι.

ΙΣΧΥΡΟΙ ΑΝΕΜΟΙ 20 Σεπ 2025 | 21:31

Η στιγμή της πτώσης δέντρου στην πλατεία Αγίας Ειρήνης: Η απάντηση της Διεύθυνση Πρασίνου του δήμου Αθηναίων - Η γιακαράντα "είχε ελεγχθεί"

Η ανακοίνωση της Διεύθυνσης Πρασίνου και Αστικής Πανίδας του δήμου Αθηναίων για τις πτώσεις δέντρων.

20 Σεπ 2025 | 09:00

Η καρέκλα που απασχολεί όλη την Αθήνα: Τι ακριβώς παίζει στην Art Athena

Ένα από τα πιο εμβληματικά έργα design φιλοξενείται φέτος στη φουάρ.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 19 Σεπ 2025 | 14:40

Η μεγαλύτερη παραγωγή θεματικού πάρκου που έγινε ποτέ για την Αρχαία Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Τσαφούλια

Η μεγαλύτερη παραγωγή θεματικού πάρκου που έγινε ποτέ για την Αρχαία Ελλάδα, μετά τα συνεχόμενα sold out σε Αθήνα και Βουδαπέστη και τις αποθεωτικές κριτικές, έρχεται και στη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ, ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ 18 Σεπ 2025 | 13:04

Δήμος Αθηναίων: Νέες σφραγίσεις καταστημάτων για καταπάτηση δημόσιου χώρου - Δούκας: Μηδενική ανοχή στην παρανομία

Δήμος Αθηναίων: Νέες προσωρινές σφραγίσεις καταστημάτων για υπέρβαση κοινοχρήστου χώρου.

ΙΣΤΟΡΙΑ 17 Σεπ 2025 | 15:22

Σαν σήμερα, ο Ζισκάρ ντ΄Εστέν επισκέπτεται την Ελλάδα- Ο πρώτος αρχηγός κράτους μετά την πτώση της δικτατορίας

Η έκθεση υπενθυμίζει τις ιστορικές στιγμές από την επίσκεψη τότε του Γάλλου Προέδρου στην Ελλάδα, από τις 17 έως 21 Σεπτεμβρίου του 1975

ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΔΟΥΚΑ 17 Σεπ 2025 | 12:33

Ο δήμος Αθηναίων γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο

"Σας περιμένουμε όλους 20 & 21 Σεπτεμβρίου στην Αθηνάς Χωρίς αυτοκίνητο", αναφέρει ο Χάρης Δούκας.

12 Σεπ 2025 | 09:32

Δήμος Αθηναίων: Σχολικά είδη σε 1.500 μαθητές ευάλωτων οικογενειών

Χ. Δούκας: "Όλα τα παιδιά δικαιούνται να πάνε με χαμόγελο την πρώτη μέρα στο σχολείο".

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 11 Σεπ 2025 | 09:44

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας για τις πολεοδομίες - Διαφωνία για τη μεταφορά τους στο κτηματολόγιο

Μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, σύμφωνα με τις οποίες οι Πολεοδομίες θα φύγουν από τους δήμους.

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 09 Σεπ 2025 | 09:58
ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ 09 Σεπ 2025 | 09:37

Δήμος Αθηναίων: Το 83% λέει "ναι" στο άνοιγμα της Βασιλίσσης Όλγας - Χ. Δούκας: Ξανανοίγει με σχέδιο και νομιμότητα

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, παρουσίασε το νέο σχέδιο που διορθώνει τις παραλείψεις του παρελθόντος και ανοίγει τον δρόμο για όλους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 05 Σεπ 2025 | 14:47

Αθήνα: Λουκέτα σε καταστήματα εστίασης για παράνομα τραπεζοκαθίσματα βάζει από σήμερα ο Δήμος [βίντεο]

"Καμπάνες" σε 102 καταστήματα εστίασης - "Απόδοση δικαιοσύνης για τους πολίτες που στερούνται δημόσιο χώρο"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 05 Σεπ 2025 | 10:10

Πρόγραμμα για δωρεάν προληπτικές εξετάσεις τον Σεπτέμβριο στον δήμο Αθηναίων - Οι μέρες και οι ώρες

Ένα πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για τους δημότες για τον μήνα Σεπτέμβριο έχει ετοιμάσει ο δήμος Αθηναίων.

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΔΟΥΚΑΣ 29 Αυγ 2025 | 18:31

Στην αντεπίθεση ο δήμος Αθηναίων: "Η Βασιλίσσης Όλγας ανήκει στους πολίτες και όχι στις πολιτικές σκοπιμότητες"

Κάνει λόγο για "πρακτικές που αγνοούν τη βούληση των πολιτών και της πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο", λέει πως ο δρόμος "ανήκει στους πολίτες και όχι στις πολιτικές σκοπιμότητες" και τέλος καλεί κόμματα και βουλευτές να πάρουν ξεκάθαρη θέση

29 Αυγ 2025 | 16:23

Βασιλίσσης Όλγας: Μπλόκο από τρία Υπουργεία στον Δήμο Αθηναίων - "Οι αποφάσεις του δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα"

Κοινή ανακοίνωση από τα Υπουργεία Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Υποδομών & Μεταφορών - "Έχουν αποκαλυφθεί σημαντικές αρχαιότητες, οι οποίες συντηρούνται και αναδεικνύονται"

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 29 Αυγ 2025 | 12:40

Δ. Αθηναίων: Δωρεάν κινηματογραφικές προβολές για ένα μήνα στα σχολικά προαύλια - Οι ταινίες

Από την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου ξεκινούν και πάλι οι δωρεάν προβολές παιδικών ταινιών στα προαύλια των σχολείων.

26 Σεπ 2025 | 17:11
ΣΤΙΣ 28/9 26 Σεπ 2025 | 10:30

Η θρυλική κωμωδία "Ποια Ελένη;" των Ρέππα - Παπαθανασίου, στο Βεάκειο με ελεύθερη είσοδο

Πρόκειται για μια αλλιώτικη εκδοχή του Τρωϊκού Πολέμου - αστεία και συγκινητική - όπως παρουσιάζεται στο έργο "Ποια Ελένη;" των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου, με μουσική της Αφροδίτης Μάνου.

ΘΕΑΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟΝ 26 Σεπ 2025 | 09:58

Το "Κέικ" είναι μια γλυκόπικρη κωμωδία για τα μικρά δράματα της καθημερινότητας

Τα Αθηναϊκά Θέατρα παρουσιάζουν το "ΚΕΪΚ" με την υπογραφή του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη και τη σκηνοθετική ματιά του Θανάση Ζερίτη, στο θέατρο Εμπορικόν.

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 26 Σεπ 2025 | 07:35

Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ρίχνει αυλαία με δύο σημαντικά γεγονότα

Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ολοκληρώνει το επετειακό έτος 2025 με μία εορταστική εκδήλωση στις 30 Σεπτεμβρίου, που περιλαμβάνει δύο σημαντικά γεγονότα.

ΦΟΥΑΓΙΕ 25 Σεπ 2025 | 11:00

Η "Στρίγγλα" για λίγες παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Μια σύγχρονη, εκρηκτική σκηνική ανάγνωση, για δυο ηθοποιούς, βασισμένη στο κλασικό έργο "Το Ημέρωμα της Στρίγγλας" του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ.

25 Σεπ 2025 | 10:51

Ο Monsieur Minimal συναντά τη Νεφέλη Φασούλη στα μπουζούκια της Σπάστα Φλώρας

Ο Monsieur Minimal συναντά τη Νεφέλη Φασούλη σε μια νέα, μαξιμαλιστική και "Λαϊκή" (Σ)πάστα Φλώρα.

ΛΙΓΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 25 Σεπ 2025 | 08:22

Εθνική Λυρική Σκηνή: Ανεβάζει την "Τζοκόντα", την όπερα με την οποία έκανε το ντεμπούτο της η Μαρία Κάλλας

Η παγκόσμια πρεμιέρα του έργου δόθηκε το 1876 στη Σκάλα του Μιλάνου με τεράστια επιτυχία, αντίστοιχη με την "Αΐντα" και τον "Οθέλλο" του Βέρντι, που γράφτηκαν την ίδια δεκαετία.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΣΕΖΟΝ 25 Σεπ 2025 | 06:26

Οι 5+1 σειρές που βλέπουμε φέτος και είναι βασισμένες σε best seller βιβλία - Θα μας καθηλώσουν

Έξι μεγάλες παραγωγές, βασισμένες σε μυθιστορήματα που ξεχώρισαν και έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα από τους αναγνώστες, συστήνονται στο τηλεοπτικό κοινό.

ΑΠΟ ΤΙΣ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 24 Σεπ 2025 | 16:32

To "Κρυφτό" με τη Μαριάννα Τουμασάτου και τη Λένα Δροσάκη

Στο Θέατρο "Κάτια Δανδουλάκη" κάθε Τρίτη και Τετάρτη.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ 24 Σεπ 2025 | 16:25

Πάνος Κοκκινόπουλος: Τι ξεκαθάρισε για τη νέα τηλεοπτική σειρά με την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου

"Θέλω να με υποδυθεί η Βλαντή", είχε πει σε ανάρτηση η μητέρα από την Πάτρα

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 24 Σεπ 2025 | 15:20
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΠΟ 24 Σεπ 2025 | 12:44

Ακρόπολη: Αποκαθίσταται και αποδίδεται επισκέψιμο το μυκηναϊκό τείχος [εικόνες]

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί κρίσιμο βήμα για την προστασία, αλλά και την ανάδειξη, ενός από τα σημαντικότερα σωζόμενα τμήματα της μυκηναϊκής οχύρωσης του Βράχου της Ακρόπολης των Αθηνών.

54 ΛΕΠΤΑ "ΩΜΗΣ" ΑΛΗΘΕΙΑΣ 24 Σεπ 2025 | 12:13

Αντέχετε τις "σκληρές αλήθειες"; Η stand up κωμωδία που σου λύνει απορίες για… όλα

Ένας συνδυασμός stand up και sit down, θεατρικού μονολόγου και κωμωδίας.

24 Σεπ 2025 | 11:58

Θεόδωρος Κουρεντζής: Εξαντλήθηκαν σε χρόνο-ρεκόρ τα εισιτήρια για τις δύο συναυλίες του στο Μέγαρο Μουσικής

Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για τις δύο συναυλίες του Θεόδωρου Κουρεντζή στο Μέγαρο Μουσικής, σχεδόν αμέσως μόλις άνοιξε η προπώληση.

ΣΤΟ ΠΤΙ ΠΑΛΑΙ 24 Σεπ 2025 | 11:11

Λεβεντογιάννης και Σκιάδη ενώνονται στο ερωτικό θρίλερ "Barcelona"

Το ερωτικό θρίλερ Barcelona, μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της περασμένης σεζόν στο Λονδίνο, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ 24 Σεπ 2025 | 10:24

"Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Θεάτρου": Τι φέρνει η συνεργασία του Δήμου Αθηναίων με το Θέατρο Τέχνης

Το πρόγραμμα "Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Θεάτρου" αποτελεί πρωτοβουλία του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.

ΤΙΜΗΤΙΚΟ 24 Σεπ 2025 | 10:15

Οι 5 υποψήφιες για το θεατρικό βραβείο "Ελευθερία Σαπουντζή" - Γυναίκες μέχρι 30 ετών

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη, προσκαλώντας τους φίλους του θεάτρου να παρακολουθήσουν μια σημαντική στιγμή της σύγχρονης καλλιτεχνικής σκηνής.

ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΣΕ ΝΕΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ 23 Σεπ 2025 | 16:45

Η "Συνάντηση" κάνει πρεμιέρα στο θέατρο Μουσούρη

Ένα σύγχρονο ψυχολογικό δράμα που ξετυλίγεται με ένταση, χιούμορ και βαθιά συναισθηματική φόρτιση, αποκαλύπτοντας την ευθραυστότητα των ανθρώπινων σχέσεων

ΔΥΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ, ΔΥΟ ΣΚΗΝΕΣ, ΕΝΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ 23 Σεπ 2025 | 16:40

"Καρα-Cartoon" και "Δον Κιχώτης" από τον Ηλία Καρελλά

Ο Ηλίας Καρελλά υποδέχεται το φθινόπωρο του 2025 με δύο ξεχωριστές παραγωγές!

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 23 Σεπ 2025 | 14:30

Μεγάλη θλίψη: Πέθανε ο παραγωγός και σκηνοθέτης Βάσος Γεώργας

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου του σκηνοθέτη, παραγωγού, συγγραφέα και εκδότη Βάσου Γεώργα.

ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΩ 23 Σεπ 2025 | 13:30

Τι γίνεται όταν μία κατσαρίδα ξυπνήσει μεταμορφωμένη σε Κάφκα;

Οι δημιουργοί της τηλεοπτικής επιτυχίας "Μαύροι Πίνακες", επιστρέφουν με ένα έργο-μανιφέστο ζωής, μια κραυγή ελευθερίας, ένα όραμα υπέρβασης

ΣΤΟ ΠΑΛΛΑΣ 23 Σεπ 2025 | 10:15
ΑΠΟ 3/10 22 Σεπ 2025 | 17:00

Τελευταία σειρά παραστάσεων για το υποκριτικό tour de force του Αργύρη Ξάφη

"Δεν υπάρχει τίποτα πιο προκλητικό κι επαναστατικό από την ομορφιά"

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 22 Σεπ 2025 | 16:57

"Ο χορός του Γαλαξία": Η μεγαλειώδης παραγωγή του οίκου Pierre Cardin για μια βραδιά στην Αθήνα

Μια πρωτοποριακή παράσταση, που εμπνεύστηκε ο Γάλλος μέτρ της μόδας που έφυγε από τη ζωή το 2020

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ 22 Σεπ 2025 | 16:39

Πέθανε στα 83 του χρόνια ο γλύπτης Βασίλης Δωρόπουλος - Είχε δημιουργήσει το γλυπτό στην Κλαυθμώνος

Το ΔΣ του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος/ΕΕΤΕ εκφράζει τη λύπη του για τον θάνατο του γλύπτη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του.

22 Σεπ 2025 | 13:58

Δύο παραστάσεις που "ξεγυμνώνουν" την εποχή επιστρέφουν στο Θέατρο Δίπυλον

Μετά την περσινή τους επιτυχία, δύο παραστάσεις που σημάδεψαν το αθηναϊκό θέατρο επιστρέφουν στο Θέατρο ΔΙΠΥΛΟΝ, για να θέσουν ξανά τα δύσκολα ερωτήματα του παρόντος.

ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ! 22 Σεπ 2025 | 13:43

Σπασμένη Φλέβα: Ο Μπισμπίκης στη νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη - Δείτε το πρώτο τρέιλερ

"Σπασμένη Φλέβα": Πότε κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους η νέα ταινία του Οικονομίδη

ΤΟΥ 1894 21 Σεπ 2025 | 10:31

Αϊνστάιν: Σε δημοπρασία το βιολί του - Αναμένεται να πωληθεί έως και 300.000 αγγλικές λίρες

Το μουσικό όργανο του 1894 είναι ένα από τα πολλά αντικείμενα που κάποτε ανήκαν στον Άλμπερτ Αϊνστάιν

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 19 Σεπ 2025 | 14:40

Η μεγαλύτερη παραγωγή θεματικού πάρκου που έγινε ποτέ για την Αρχαία Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Τσαφούλια

Η μεγαλύτερη παραγωγή θεματικού πάρκου που έγινε ποτέ για την Αρχαία Ελλάδα, μετά τα συνεχόμενα sold out σε Αθήνα και Βουδαπέστη και τις αποθεωτικές κριτικές, έρχεται και στη Θεσσαλονίκη.

19 Σεπ 2025 | 12:35

"Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η... Αρλέτα" - Μεγάλο αφιέρωμα στο Ηρώδειο

"Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η… Αρλέτα"... Και αυτό είναι το πρώτο μεγάλο αφιέρωμα προς τιμήν της!

19 Σεπ 2025 | 11:54

Το "Πάρτι στη Στέγη" επιστρέφει στη γειτονιά του Νέου Κόσμου

Το φετινό street πάρτι της Στέγης δεν είναι απλώς ένα event, είναι ένας τόπος συνάντησης. Μια ανοιχτή αγκαλιά όπου χωράει κάθε σώμα και ρυθμός.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 19 Σεπ 2025 | 11:36

51ο Φεστιβάλ ΚΝΕ: "Ανατρέπουμε το παλιό, ανοίγουμε δρόμο στο νέο" - Το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων

Το 51ο Φεστιβάλ επιδιώκει να αποτελέσει κορυφαία πολιτική παρέμβαση στις κρίσιμες εξελίξεις, στο πάρκο "Αντώνης Τρίτσης" στο Ίλιον.

ΣΤΟΝ ALPHA 19 Σεπ 2025 | 11:24

"Να με λες μαμά": Η πρεμιέρα της σειράς που θα καθηλώσει - Τι θα δούμε στο πρώτο διπλό επεισόδιο [τρέιλερ]

Το "Nα με λες μαμά", η νέα κοινωνική δραματική σειρά του Alpha, κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου , στις 21:00 με συγκλονιστικό διπλό επεισόδιο.

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ 19 Σεπ 2025 | 10:40

Και όμως: Σε συζητήσεις η Τζούλια Ρόμπερτς για το σίκουελ της ταινίας "Ο γάμος του καλύτερού μου φίλου"

Η είδηση έρχεται μετά την επιβεβαίωση της Τζούλια Ρόμπερτς ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για να επιστρέψει στον εμβληματικό της ρόλο.

ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ 18 Σεπ 2025 | 20:54

Αίγυπτος: Σε χυτήριο κατέληξε το χρυσό βραχιόλι του Φαραώ που εκλάπη από το μουσείο του Καΐρου - Τέσσερις συλλήψεις

Το υπουργείο Αρχαιοτήτων και Τουρισμού είχε αναφέρει την Τετάρτη την απώλεια του κοσμήματος.

18 Σεπ 2025 | 17:51

Nova: Μεγάλος χορηγός στο 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

Η Nova για 4η συνεχόμενη χρονιά είναι ο μεγάλος χορηγός στο 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΑΘΗΝΩΝ» 18 Σεπ 2025 | 15:27

"Ταξίδι στην Ανθοχώρα": Ένα έργο για το περιβάλλον με τον Θανάση Βισκαδουράκη

Μια μουσικοθεατρική διαδραστική παράσταση με οικολογικές ανησυχίες.

18 Σεπ 2025 | 13:45

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 4ο Φεστιβάλ Μουσικής Χάλκης – Δημήτρης Κρεμαστινός

Για πέντε ημέρες, η Χάλκη φιλοξένησε μοναδικές συναυλίες σε διάφορα σημεία του νησιού παρασύροντας το κοινό σε μια μοναδική μυσταγωγία.

ΜΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ 18 Σεπ 2025 | 10:37

Πλημμύρισε το Καλλιμάρμαρο για τη συναυλία-αφιέρωμα στον Μπιθικώτση - Συμμετείχαν κορυφαίοι καλλιτέχνες [εικόνες]

Χιλιάδες κόσμου βρέθηκαν στο Καλλιμάρμαρο το βράδυ της Τετάρτης, για τη συναυλία-αφιέρωμα στον Γρηγόρη Μπιθικώτση.

17 Σεπ 2025 | 12:16

Ο ΣΚΑΪ αποχαιρετά τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ με δύο εμβληματικές ταινίες του

Ο ΣΚΑΪ τιμά τον μεγάλο ηθοποιό και σκηνοθέτη Ρόμπερτ Ρέντφορντ, που έφυγε από τη ζωή, εντάσσοντας στο πρόγραμμά του δύο αγαπημένες ταινίες.

ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 17 Σεπ 2025 | 11:45

Το ιστορικό Θέατρο Αλφα Ληναίος-Φωτίου ανακαινίστηκε - Εργονομικά καθίσματα, θέσεις ΑμεΑ, νέα σκηνή [εικόνες]

Στα χέρια του Τάσου Ιορδανίδη και της Θάλειας Ματίκα εδώ και πέντε χρόνια έχει σημειώσει μια εξαιρετική πορεία.

ΠΡΩΤΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 17 Σεπ 2025 | 10:02

Ο Γιώργος Λάνθιμος σκηνοθετεί τη Σκάρλετ Γιόχανσον στη νέα καμπάνια του οίκου Prada

Ο Γιώργος Λάνθιμος βρίσκεται πίσω από τη νέα καμπάνια της PRADA με τη Σκάρλετ Γιόχανσον. Πρόκειται για την πρώτη συνεργασία του Έλληνα σκηνοθέτη με την ηθοποιό.

ΠΕΘΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ 16 Σεπ 2025 | 19:07

Ρόμπερτ Ρέντφορντ: "Ένα λιοντάρι έφυγε", τον αποχαιρετά η Μέριλ Στριπ - "Δεν μπορώ να σταματήσω να κλαίω" λέει η Τζέιν Φόντα

Μέριλ Στριπ και Τζέιν Φόντα αποχαιρετούν το είδωλο του αμερικανικού κινηματογράφου Ρόμπερτ Ρέντφορντ

16 Σεπ 2025 | 18:57

Ρόμπερτ Ρέντφορντ: Η ΕΡΤ τον αποχαιρετά με τρεις εμβληματικές ταινίες

Η ΕΡΤ, αποχαιρετά τον σπουδαίο Αμερικανό ηθοποιό Ρόμπερτ Ρέντφορντ

ΠΕΝΘΟΣ ΣΤΗ METAL ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ 16 Σεπ 2025 | 18:09

Tomas Lindberg: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 52 ετών ο τραγουδιστής των At The Gates

Δραστηριοποιήθηκε ως μουσικός και συνθέτης από τα τέλη της δεκαετίας του 1980. Δίδαξε επίσης κοινωνικές σπουδές

ΘΡΥΛΟΣ 16 Σεπ 2025 | 17:39

Ρόμπερτ Ρέντφορντ: O ωραίος ξανθός - Ο γιος βιοπαλαιστή που ήθελε να γίνει ζωγράφος αλλά τελικά ξετρέλανε το Χόλιγουντ

Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ μεσουράνησε πρωταγωνιστώντας σε ταινίες σταθμούς ενώ άφησε ισχυρό αποτύπωμα για τον αριστερό ακτιβισμό του

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ 16 Σεπ 2025 | 17:08

Ρόμπερτ Ρέντφορντ: Οι δύο θάνατοι που σημάδεψαν τη ζωή του - Οι τραγικές απώλειες ενός θρύλου

Ο Ρ. Ρέντφορντ είδε τα δύο από τα τέσσερα παιδιά του να φεύγουν από τη ζωή

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 89 ΕΤΩΝ 16 Σεπ 2025 | 15:20

Πέθανε ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ - Παγκόσμια θλίψη για τον θρυλικό ηθοποιό

Εφυγε από τη ζωή στα 89 του χρόνια ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ.

ΑΠΟ 24/10 16 Σεπ 2025 | 14:05

Ο "Ράφτης Κυριών" δια χειρός Γιάννη Κακλέα στο Θέατρο ΓΚΛΟΡΙΑ

Μια κωμωδία με δαιμονικό ρυθμό, συνεχόμενες ανατροπές, ακραίες παρεξηγήσεις, σασπένς και με απρόβλεπτη κωμική εξέλιξη.

ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 16 Σεπ 2025 | 14:03

To σαιξπηρικό "χειμωνιάτικο παραμύθι" στο θέατρο "Κάτια Δανδουλάκη"

Ο χρόνος σαν αφηγητής αναλαμβάνει να μεταφέρει μαγικά τους μικρούς θεατές, κάνοντας ταξίδιασε άλλους τόπους μακρινούς, κόσμους παραμυθένιους

16 Σεπ 2025 | 12:54

"Απαραίτητο φως": Η σειρά που ενθουσίασε το κοινό έρχεται στην ΕΡΤ1

Μετά την επιτυχημένη πρεμιέρα στο ERTFLIX, η σειρά μυστηρίου "Απαραίτητο φως" έρχεται στην ΕΡΤ1 από την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου και κάθε Πέμπτη, στις 22:45.

26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2025 16 Σεπ 2025 | 12:48

Μια Ανεπανάληπτη Θεατρική Εμπειρία: Τα "Ελευσίνια Μυστήρια" στη Σκηνή του Κατράκειου

Η παράσταση θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2025, στις 20:00, στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, στο πλαίσιο του εορτασμού των 80 ετών από την ίδρυση της UNESCO

ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ TRUPE PE NA ARTE 16 Σεπ 2025 | 12:34

Prometheus Cancelled: Πρόσκληση σε έναν συλλογικό αντικατοπτρισμό στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Θεατρική παράσταση εμπνευσμένη από τον μύθο του Προμηθέα. Στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στις 19, 20 και 21 Σεπτεμβρίου στις 21.00.

8 ΕΩΣ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 16 Σεπ 2025 | 11:38

Κόκκαλο: Η παράσταση που καθήλωσε το κοινό της Νέας Υόρκης επιστρέφει

Ένα πρωτότυπο θεατρικό έργο της Ιόλης Ανδρεάδη και του Άρη Ασπρούλη για τη ζωή και το έργο του ρηξικέλευθου διανοητή.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ 15 Σεπ 2025 | 22:40

Το ναυάγιο του Βρετανικού: Δείτε τα αντικείμενα μεγάλης ιστορικής αξίας από το "αδελφάκι" του Τιτανικού ανοιχτά της Τζιας

Στις 16 Νοεμβρίου 1916, το HMHS Britannic, ενώ έπλεε ανοιχτά της Κέας, προσέκρουσε σε γερμανική νάρκη και βυθίστηκε

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 15 Σεπ 2025 | 21:16

Ντίνος Καρύδης: Οι ξεχωριστές του στιγμές από την Φίνος Φιλμ για τον ένα χρόνο από τον θάνατό του

Η Φίνος Φιλμ τίμησε τη μνήμη του με ένα συγκινητικό αφιέρωμα στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram.

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ 15 Σεπ 2025 | 10:11

Βραβεία Έμμυ: "The Studio" και "Adolescence" οι μεγάλοι νικητές [εικόνες - βίντεο]

Η δραματική σειρά του Netflix "Adolescence", που περιγράφει τη ζωή ενός εφήβου ο οποίος κατηγορείται για φόνο, κατέκτησε οκτώ βραβεία.

ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ 15 Σεπ 2025 | 09:15

Εβδομάδα με δυνατές πρεμιέρες σειρών στην ΕΡΤ1

Με δυνατές πρεμιέρες στην ψυχαγωγία και τη μυθοπλασία αρχίζει η νέα εβδομάδα στην ΕΡΤ1.

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 14 Σεπ 2025 | 12:12

Άννα Βίσση: Καθηλωτική επιστροφή στο Καλλιμάρμαρο μπροστά σε 65.000 θεατές - Η αφιέρωση στον Νίκο Καρβέλα [βίντεο]

Μπροστά σε ένα κατάμεστο πλήθος, παρουσίασε μία συναυλία-υπερθέαμα με δυνατές ερμηνείες, μοναδικά οπτικά εφέ και παλμό, χαρίζοντας μια ανεπανάληπτη εμπειρία.

12 Σεπ 2025 | 16:28

"10 λεπτά": Ο Γιώργος Κωνσταντίνου πρωταγωνιστεί στη νέα μικρού μήκους ταινία του Κώστα Γάκη

Μια νεαρή γυναίκα προσπαθεί να φτάσει εγκαίρως σε μια σημαντική για εκείνη οντισιόν, όταν η έλλειψη εισιτηρίου και τα 10 λεπτά που της λείπουν την φέρνουν αντιμέτωπη με έναν αυστηρό και σχολαστικό ελεγκτή εισιτηρίων

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΥΟΝΙΣ 12 Σεπ 2025 | 15:19

O "Ταρτούφος" του Μολιέρου με τον Γιάννη Τσορτέκη στον πρωταγωνιστικό ρόλο

Τη φετινή θεατρική σεζόν, το αριστούργημα του Μολιέρου, "Ο Ταρτούφος", ζωντανεύει στη σκηνή του θεάτρου Αλκυονίς, υπό τη σκηνοθετική ματιά της Έλενας Μαυρίδου

12 Σεπ 2025 | 11:10

"The Lost Children of Τuam": Ταινία για το σκάνδαλο με τον ομαδικό τάφο βρεφών στην Ιρλανδία

Η ανακάλυψη πυροδότησε μια εκστρατεία για δικαιοσύνη τόσο για τα θύματα όσο και για τις επιζήσασες. Η ανασκαφή του ομαδικού τάφου ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2025.

12 Σεπ 2025 | 10:00

"Συμπαραγωγές σε Α’ προβολή": Αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο στο ERTFLIX 15-30 Σεπτεμβρίου

Από 15 μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου, μη χάσετε το αφιέρωμα και την ειδική κατηγορία με τίτλο "Συμπαραγωγές σε Πρώτη Προβολή" με ελληνικές ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους, μόνο στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ.

ΘΕΑΤΡΟ ΘΗΣΕΙΟΝ 12 Σεπ 2025 | 09:25

Οι "Νεκρές Ψυχές" του Ν. Γκόγκολ επιστρέφουν για 2η χρονιά από τη βραβευμένη ομάδα GAFF

η παράσταση της βραβευμένης ομάδας GAFF "Νεκρές Ψυχές" του Ν. Γκόγκολ, επιστρέφει πιο αιχμηρή και πιο επίκαιρη από ποτέ, για δεύτερη χρονιά από το Σάββατο 4 Οκτωβρίου.

ΣΤΟ ΠΤΙ ΠΑΛΑΙ 11 Σεπ 2025 | 12:11

Πρώτη ανάγνωση για τα "Έξι μαθήματα χορού σε έξι εβδομάδες": Με τη Ρένη Πιττακή, σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια

Το έργο του Ρίτσαρντ Αλφιέρι σκηνοθετεί ο Πέτρος Ζούλιας ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε τη Ρένη Πιττακή και τον Κώστα Βασαρδάνη.

ΕΓΙΝΕ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 11 Σεπ 2025 | 10:55

Η θεατρική έκπληξη της νέας σεζόν: Αλεξίου, Μακρυπούλια, Λούλης στο "Τζένη Τζένη" στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Η θρυλική ταινία Τζένη Τζένη του 1966, με την αξεπέραστη Τζένη Καρέζη, επανέρχεται στο θέατρο με την υπογραφή του Νίκου Καραθάνου.

GREEK LIBRARY OF LONDON 11 Σεπ 2025 | 10:28

Αφιέρωμα στην ιστορία του ρεμπέτικου τραγουδιού, με αφορμή τα 110 χρόνια από τη γέννηση του Τσιτσάνη

Αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι, με τίτλο Ρεμπέτικο, διοργανώνει στις 11 Οκτωβρίου η Greek Library of London, με αφορμή τα 110 χρόνια από τη γέννηση του Βασίλη Τσιτσάνη.

11 Σεπ 2025 | 09:40

"Το Ψέμα" στην ταράτσα του Λαμπέτη - Τελευταίες 6 παραστάσεις

Στην ειδυλλιακή ταράτσα του Θεάτρου Λαμπέτη, η παράσταση διερευνά με χιούμορ, ειρωνεία και τρυφερότητα την πολυπλοκότητα της αλήθειας και το ρόλο του ψέματος στις ανθρώπινες σχέσεις.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 09 Σεπ 2025 | 15:00

Η Cilia Katrali είναι η καλλιτέχνις που ακούμε στο repeat: "Δεν ξέρω ακόμα αν εκπροσωπώ τη γενιά μου", δηλώνει στο TheToc.gr

Φορώντας τα "Πατίνια στο Φεγγάρι" όπως είναι ο τίτλος της νέας δισκογραφικής δουλειάς της, η Σίλια Κατράλη μας ξεναγεί στο μουσικό σύμπαν της και όχι μόνο.

ΘΕΑΤΡΟΜ ΚΙΒΩΤΟΣ 09 Σεπ 2025 | 14:01

Το όνειρο που συγκίνησε χιλιάδες θεατές επιστρέφει - Με τον Αρη Σερβετάλη και την Εφη Μπίρμπα

Η Έφη Μπίρμπα και ο Άρης Σερβετάλης επιστρέφουν στο αριστούργημα του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι "Το Όνειρο ενός Γελοίου".

09 Σεπ 2025 | 10:31

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης επιστρέφει στο Θέατρο Λυκαβηττού και μας περιμένει

Μια μοναδική βραδιά με κέφι και ρυθμό ετοιμάζει ο Μιχάλης Χατζηγιάννης στις 12 Σεπτεμβρίου στο θέατρο Λυκαβηττού.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 09 Σεπ 2025 | 10:30

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ακύρωσε ρεσιτάλ διάσημου Ρώσου πιανίστα στο Μέγαρο Μουσικής

Ακυρώθηκε το ρεσιτάλ του μεγάλου Ρώσου πιανίστα Ντένις Ματσούεφ, που ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής.

ΓΙΑ ΕΞΙ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 08 Σεπ 2025 | 16:37

Τον Νοέμβριο η ομάδα σύγχρονου χορού Martha Graham στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Θα παρουσιαστεί ένας διάλογος ανάμεσα σε εμβληματικά έργα της Μάρθας Γκράχαμ, όπως το Chronicle και το Errand into the Maze και σε νέες, τολμηρές παραγωγές όπως το Cave,

ΑΠΟ 24/9 08 Σεπ 2025 | 13:27

Πρεμιέρα για το RELIC του Ευριπίδη Λασκαρίδη στο Πτι Παλαί - Δείτε το τρέιλερ

Μία παράσταση που διαγράφει άκρως επιτυχημένη πορεία σε διεθνείς σκηνές και φεστιβάλ την τελευταία δεκαετία, θα εγκαινιάσει τη νέα θεατρική χρονιά στο Πτι Παλαί.

08 Σεπ 2025 | 13:23

Αντιγόνη Τσιούλη: Η Ελληνίδα πρίμα μπαλαρίνα που λάμπει στην Εθνική Όπερα του Καΐρου

Η πορεία της είναι γεμάτη επιμονή, πάθος και αγάπη για τον χορό.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 08 Σεπ 2025 | 12:51

O Μάριος Φραγκούλης τραγουδά Θεοδωράκη στο Ηρώδειο

Ο Μάριος Φραγκούλης τιμά τα 100 Χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

ΑΠΟ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 08 Σεπ 2025 | 12:02

ΕΡΡΙΚΟΣ Ε': Το άγνωστο έργο του Σαίξπηρ ανεβαίνει στην ελληνική σκηνή μετά από 85 χρόνια

Η μόνη προηγούμενη φορά που ο Ερρίκος Ε’ ανέβηκε στην ελληνική σκηνή ήταν από το Εθνικό Θέατρο, τον Μάρτιο του 1940, μερικές εβδομάδες πριν τη ναζιστική εισβολή.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 07 Σεπ 2025 | 14:07

Φεστιβάλ Βενετίας: 22 λεπτά το χειροκρότημα που έγραψε ιστορία - Ολοι οι αριθμοί πίσω από τη λάμψη

Ένα δεκαήμερο γεμάτο λάμψη και συγκινήσεις για σινεφίλ έφτασε στο τέλος του. Το 82ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας ολοκληρώθηκε το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου.

"ΕΦΥΓΕ" ΣΤΑ 54 07 Σεπ 2025 | 11:16

Πίτερ Σέλερς: Ο θρυλικός κωμικός, οι δαίμονες, το ποτό, τα ναρκωτικά και ο ανεκπλήρωτος έρωτας με τη Σοφία Λόρεν

Υπήρξε ίσως ο κορυφαίος κωμικός όλων των εποχών, αν και όταν έπαιξε δράμα, άφησε άφωνους κριτική και κοινό -Δέσμιος της μητέρας του - Από βρέφος στη σκηνή.

ΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ 06 Σεπ 2025 | 23:03

Φεστιβάλ Βενετίας: Στον Τζιμ Τζάρμους ο Χρυσός Λέοντας για την ταινία "Father Mother Sister Brother"

Η δραματική κομεντί του ανεξάρτητου Αμερικανού σκηνοθέτη "Πατέρας Μητέρα Αδελφή Αδελφός" εξερευνά τις οικογενειακές σχέσεις σε τρία κεφάλαια, μεταξύ Νιου Τζέρσι, Δουβλίνου και Παρισιού

06 Σεπ 2025 | 19:21

"A Visit To Grandpa's": O Άντονι Χόπκινς πρωταγωνιστής σε ταινία-φόρο τιμής στις ουαλικές ρίζες του

Ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ Άντονι Χόπκινς πρόκειται να πρωταγωνιστήσει στην ταινία "A Visit To Grandpa’s", βασισμένη στη συγκινητική ιστορία ενηλικίωσης του διάσημου Ουαλού συγγραφέα Ντίλαν Τόμας.

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ 05 Σεπ 2025 | 13:05

"Ορέστεια" του Αισχύλου: Προσθήκη νέας παράστασης στο Θέατρο Πέτρας μετά το sold out

Αυλαία σε μια θριαμβευτική πορεία, μια τελετουργική αποχαιρετιστήρια πράξη και ένα παγκόσμιο μήνυμα για τη βία, τη δικαιοσύνη και την ανθρώπινη μοίρα.