Πλέσσας-Θεοφάνους μιλούν στο TheTOC για τη μαγική στιγμή τους

Ο Πλέσσας έχει τρακ και ο Θεοφάνους ζει το όνειρό του. Δύο δημιουργοί που θα απογειώσουν το κοινό τους στη μία και μόνο συναυλία τους.

plessas-theofanous-miloun-sto-thetoc-gia-ti-magiki-stigmi-tous
|
SHARE THIS
0
SHARES

Δυο συνθέτες, δυο πιάνα, μια σπάνια μουσική συνύπαρξη υψηλής καλλιτεχνικής αξίας στο Θέατρο Παλλάς για μία μοναδική βραδιά, τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου. 

Με τις μεγάλες τους επιτυχίες, που άντεξαν στο χρόνο και αγαπήθηκαν από τόσες γενιές μέχρι σήμερα, ο Μίμης Πλέσσας  και ο Γιώργος Θεοφάνους, συναντιούνται στη σκηνή και θα μας αφηγηθούν με τα τραγούδια που έχουν γράψει τους δρόμους τους.

Τους συναντήσαμε στο θέατρο Παλλάς και μίλησε ο καθένας ξεχωριστά αλλά και οι δύο πλάι πλάι για αυτή τη συνέυρεσή τους και τα συναισθήματα που τους έχουν γεννηθεί.

Ο Γιώργος Θεοφάνους 

"Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Τον γνώρισα πριν από 30 χρόνια Με μάγεψε από την πρώτη στιγμή. Δεν είμαι απλά μαθητής του, αλλά ο πιο πιστός του φαν". 

Δείτε όσα λέει στο βίντεο:

 

"Πολλές φορές έχω συνεργαστεί με μεγάλους ανθρώπους κι αυτό που έμαθα είναι πως το τρακ δεν είναι ντροπή. Σε όλες τις πρόβες που κάνουμε κυλάνε μόνα τους τα χέρια μου στα τραγούδια του κι εκείνου στα δικά μου. Έχω πάρει πολλά από τον Μίμη. Είναι ο μεγαλύτερος που γέννησε αυτή η χώρα σε αυτό που κάνει. Δεν κατάφερε κανένας να κάνει τόσο διαχρονικά τραγούδια όπως ο Μίμης".

Ο Γιώργος Θεοφάνους κάνει τον δικό του διαχωρισμό για τον Μίμη που λατρεύει από τους υπόλοιπους καλλιτέχνες που σέβεται.

Δείτε όσα λέει:

Δάσκαλος και μαθητής, «πατέρας και γιος...» για πρώτη φορά συναντιούνται στη σκηνή και μας υπόσχονται ένα υπέροχο ταξίδι με τραγούδια που αγαπούν και αγαπάμε, για να μας απογειώσουν.

Ο Μίμης Πλέσσας

"Η αλήθεια είναι πως ορισμένα πράγματα θα συμβούν. Η ανάγκη που έχει ο κάθε καλλιτέχνης να επικοινωνεί με οποιοδήποτε άλλον που νομίζει ότι είναι αρκετά τρελός για να τον καταλάβει".

Ο μεγάλος δημιουργός εξηγεί γιατί είπε "ναι", στο βίντεο που ακολουθεί:
 

"Αυτό που θα δείτε είναι το λιγότερο μαγικό. Έχω τρακ γιατί είμαι ευαίσθητος". ¨Λόγια ψυχής από τον Μίμη Πλέσσα, ανάμεσα σε όλα λέει. 

Δείτε το βίντεο:

 

Πλέσσας-Θεοφάνους μαζί

"Θα μελετήσω και όταν θα φτάσω να παίξω πιάνο θα παίξω τόσο καλά που δεν θα πιστεύει ότι το κομμάτι είναι δικό του", λέει ο Μίμης Πλέσσας.

"Είναι μαγική στιγμή για μένα. Τα τραγούδια του Μίμη είναι δώρα στα χέρια μου", απαντάει ο Γιώργος Θεοφάνους.

Δείτε τους δυο τους δίπλα δίπλα να μιλούν μέσα από την καρδιά τους:

 

Στην παρέα τους, τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, μια υπέροχη ορχήστρα με μαέστρο τον Ντίνο Γιωργούντζο και μια ομάδα ταλαντούχων τραγουδιστών: ο Σπύρος Κλείσσας με την Δήμητρα Σταθοπούλου στα τραγούδια του Πλέσσα και ο Παναγιώτης Ραφαηλίδης με τη Βάλια Σωμαράκη στα τραγούδια του Θεοφάνους.

Τη βραδιά ολοκληρώνουν με τις ερμηνείες τους ο Κώστας Μακεδόνας, ο Στέλιος Διονυσίου και η Φωτεινή Δάρρα.

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook