Πρόγραμμα δράσεων από το Σύνδεσμο Υποτρόφων Ιδρύματος Ωνάση

Το πρόγραμμα των δράσεων που θα υλοποιήσει μέσα στην περίοδο 2014-2015, παρουσίασε ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση.

programma-drasewn-apo-to-sundesmo-upotrofwn-idrumatos-wnasi
SHARE THIS
0
SHARES

Σε προγραμματισμένη Συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στις 15 Οκτωβρίου 2014, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση, παρουσίασε το σύνολο των δράσεων που σχεδίασε και θα υλοποιήσει το χρονικό διάστημα 2014-2015.

 

Στη συνέντευξη τύπου το λόγο αρχικά πήρε η κυρία Έφη Τσιότσιου, διευθύντρια του Ιδρύματος Ωνάση, η οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο κοινωφελές έργο του Ιδρύματος, μέσα από πρωτοβουλίες που εστιάζουν στους τομείς του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, του περιβάλλοντος, της υγείας και της κοινωνικής αλληλεγγύης, κάνοντας ειδική αναφορά σε ένα θεμελιώδη θεσμό χορηγιών του Ιδρύματος Ωνάση, τις ετήσιες υποτροφίες.

 

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο κ. Θοδωρής Αναγνωστόπουλος, Πρόεδρος του Συνδέσμου Υποτρόφων Ιδρύματος Ωνάση, ο οποίος παρουσίασε την οργανωτική δομή, τους στόχους και το όραμα του Συνδέσμου, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στις προγραμματισμένες για το χρονικό διάστημα 2014-2015 δράσεις, οι οποίες θα είναι ανοιχτές προς το ευρύ κοινό.

 

Με στόχο να φέρουν την ελληνική κοινωνία - και ιδιαίτερα τους νέους - σε επαφή με μια σειρά από πρωτότυπες, καινοτόμες, διαδραστικές πρωτοβουλίες από το χώρο των τεχνών, των επιστημών και της τεχνολογίας, τα μέλη του Συνδέσμου έχουν ήδη προγραμματίσει για την επόμενη χρονιά μια σειρά δράσεων που καλύπτει 6 διαφορετικούς τομείς: επιστήμη, παιδεία, κοινωνία, επιχειρηματικότητα, τέχνη και αθλητισμό.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

• «Syn Praxis»: Θεατρικός Μαραθώνιος - Οκτώβριος 2014

• «Έλα Μαζί μας» - Εθελοντική προσφορά δράσης παιδείας και πολιτισμού σε σχολεία της Ελλάδας – Έναρξη: Νοέμβριος 2014

• CIRCUSEXPLOSIVA από τη θεατρική ομάδα «Νεφελόπετρα» - Εκρηκτική μουσικοχορευτική παράσταση – Νοέμβριος 2014

• Συμμετοχή στον Μαραθώνιο της Αθήνας – Υποστήριξη ΕΛΕΠΑΠ - Νοέμβριος 2014

• «Συνηχήσεις» – Μουσική γιορτή - Δεκέμβριος 2014

• Athens Science Festival 2 – Η επιστήμη της καθημερινότητας σε ένα πολυδιάστατο φεστιβάλ για μικρούς και μεγάλους- Μάρτιος 2015

• Ημέρα Επιχειρηματικότητας «Αλέξανδρος Ωνάσης»–Alexandros Onassis Entrepreneurship Day με σημαντικές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο - Mάρτιος 2015

• «Φωτογραφημένη Πόλη» - Ημερίδα με θέμα την φωτογραφία και την πόλη των Αθηνών - Απρίλιος 2015

• «Επανα/κατοικήσεις» - Δράση αρχιτεκτόνων σε συνεργασία με Αθηναίους πολίτες για την αναδιαμόρφωση των διαμερισμάτων τους – Ιούνιος 2015

Με έντονη επιστημονική, πολιτιστική, πνευματική και καλλιτεχνική δράση, ο Σύνδεσμος αποτελείται από τους Υποτρόφους του Ιδρύματος Ωνάση και αριθμεί σήμερα περισσότερα από 1.800 μέλη –από τους συνολικά 5.500 υποτρόφους - που προέρχονται από τα Προγράμματα Υποτροφιών προς Έλληνες, αλλά και αλλοδαπούς υποτρόφους που έχουν τιμηθεί με ερευνητικές χορηγίες και εκπαιδευτικές υποτροφίες.

Πρόκειται για σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο των γραμμάτων, των επιστημών και των τεχνών. Στόχος του Συνδέσμου είναι να λειτουργεί ως φόρουμ, όπου τα μέλη παρουσιάζουν τις δραστηριότητές τους, αλλά και ως δίαυλος επικοινωνίας τόσο μεταξύ τους όσο και με το Ίδρυμα Ωνάση,αλλά και με το ευρύτερο κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.onassis-scholars.gr/

 

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook