Προς αναζήτηση νέου προέδρου το Φεστιβάλ Αθηνών

Ο Γιάννης Μηλιός ανακοίνωσε μέσω σόσιαλ μίντια την παραίτησή του.

pros-anazitisi-neou-proedrou-to-festibal-athinwn
SHARE THIS
0
SHARES

Στις 28 Νοεμβρίου του 2016, η Υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά ανακοίνωσε το νέο τότε Δ.Σ. του Φεστιβάλ Αθηνών με πρόεδρο τον Γιάννη Μηλιό.

Στο τότε σκεπτικό του διορισμού του Δ.Σ. αναφερόταν η ανάγκη καλής συνύπαρξης και κοινής γλώσσας με τον καλλιτεχνικό διευθυντή αφού όπως έγραφε η ανακοίνωση: «Η γνωστή ρήξη μεταξύ του διοικητικού συμβουλίου του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και του καλλιτεχνικού διευθυντή του είχε οδηγήσει τον θεσμό σε αδράνεια και, ουσιαστικά, σε αδιέξοδο. Η απόφαση ορισμού νέου διοικητικού συμβουλίου ήταν αναγκαία, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή, σταθερή και εύρυθμη λειτουργία του Φεστιβάλ προς όφελος όλων».

Είκοσι έξι μήνες αργότερα με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, o Γιάννης Μηλιός ανακοίνωσε την παραίτησή του. Οι φήμες λένε ότι θα βρεθεί υποψήφιος με το ΚΚΕ, ενώ έχει ενδιαφέρον να δούμε πότε θα πληρωθεί η θέση. Στη δήλωσή του ο κ. Μηλιός γράφει: 
Στις 31 Ιανουαρίου 2019 υπέβαλα την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της «Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ», έχοντας ήδη ενημερώσει τα μέλη του ΔΣ για την απόφασή μου αυτή περισσότερο από ένα μήνα νωρίτερα. 
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τη Γενική Διευθύντρια κα Φένια Ρουγκούνη, τους συνεργάτες και εργαζομένους του Φεστιβάλ για τη συνεργασία μας και το έργο που από κοινού επιτελέσαμε τους 26 μήνες που ήμουν Πρόεδρος. 
Εργαστήκαμε σε πνεύμα συναντίληψης για την αναβάθμιση των διοικητικών και τεχνικών δομών του Οργανισμού, για την εξασφάλιση των καλύτερων δυνατών όρων στήριξης του καλλιτεχνικού έργου του Φεστιβάλ, για την ολόπλευρη ανάπτυξη ενός σημαντικού και ιστορικού θεσμού των τεχνών. 
Καταφέραμε να ολοκληρώσουμε σημαντικά έργα υποδομής, στο πλαίσιο του υπάρχοντος Προϋπολογισμού, χωρίς την παραμικρή υπέρβαση. 
Εύχομαι στα στελέχη, τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες του Φεστιβάλ καλή δύναμη για τη συνέχιση του έργου τους. Η συνέχεια του Οργανισμού είναι δεδομένη. Το Φεστιβάλ πρέπει να πορευτεί σε στέρεες βάσεις.

 

Φωτο: EUROKINISSI

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook