Ψαρράς σε ΤΟC:Υποδύεται ένα τρελό δολοφόνο υπό τις οδηγίες της γυναίκας του

Για τη ... διπλή σχέση με τη σύζυγό του, Ε. Καρακούλη - η οποία τον σκηνοθετεί στο ερωτικό θρίλερ που πρωταγωνιστεί - αλλά για τις φοβίες του. Ο Ν. Ψαρράς στο TOC.

psarras-se-tocupoduetai-ena-trelo-dolofono-upo-tis-odigies-tis-gunaikas-tou
|
SHARE THIS
0
SHARES

 Δεν είναι τίποτα άλλο παρά μόνο η απελπισμένη προσπάθεια να νιώσει κάτι που ωθεί τον Μπιλ να κάνει κατά συρροή δολοφονίες. Φαινομενικά μπορεί να είναι κανονικός άνθρωπος και μάλιστα με τακτοποιημένη ζωή, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχει σκοτώσει 11 γυναίκες. Αυτός είναι ο χαρακτήρας ο οποίος κινείται στην κόψη του ξυραφιού που ερμηνεύει ο Νίκος Ψαρράς στο Ιλίσια-Βολανάκης στο έργο του αμερικανού Ανταμ Σάιντλ «Φοβάσαι»;  Γι' αυτό το ερωτικό θρίλερ που κινείται στα όρια κανονικού και νοσηρού, κωμικού και απαγορευμένου μίλησε ο Νίκος Ψαρράς στο TheTOC. 

 

 

- Σε τι προσωπικές διεργασίες μπήκατε προκειμένου να ερμηνεύσετε τον κατά συρροή δολοφόνο στο έργο του Αμερικανού Ανταμ Σάιντλ «Φοβάσαι;»

«Καθε ρόλος είναι ένας καινούργιος κόσμος για έναν ηθοποιό. Στη δουλειά μας πρέπει να ψάξεις και να βρεις γιατί ο άνθρωπος αυτός συμπεριφέρεται έτσι…τι τον οδήγησε να έχει αυτή τη σκηνική συμπεριφορά. Ειδικά αν ο ρόλος είναι αυτό που λέμε "αρνητικός", και όλοι μιλάνε άσχημα για αυτόν, η δουλειά μας μεγαλώνει. Εγώ πρέπει τον χαρακτήρα μου να τον αγαπήσω, όπως αγαπώ εμένα, και κυρίως να τον δικαιολογήσω. Εδώ έψαξα πολύ και είδα ταινίες, ντοκυμαντέρ και κυρίως συνεντεύξεις με κατά συρροή δολοφόνους και η έκπληξη ήταν μεγάλη... ΄Ολοι τους ήταν πολύ απλοί, ήρεμοι, όμορφοι και κυρίως αμετανόητοι…»

- Γιατί είπατε το «ναι» να πρωταγωνιστήσετε σ' αυτό το έργο; Τι σας ιντριγκάρισε στο συγκεκριμένο ρόλο;

«Το έργο το βρήκε η παραγωγός μου Παναγιώτα Παρασκευοπούλου και με το που το διάβασα το ερωτεύτηκα.. Είναι γρήγορο, έξυπνο και με φοβερές ανατροπές μέχρι το τελευταίο λεπτό. Όταν διαβάζεις κάτι για πρώτη φορά είσαι στη μεριά του θεατή…και αφού εμένα με κέρδισε είπα γιατί να μη κερδίσει και τους άλλους θεατές… Επίσης η δυσκολία και η πολυπλοκότητα των ρόλων είναι πάντα ένα δέλεαρ». 

- Υπάρχει, πιστεύετε, άνθρωπος που δεν φοβάται; Εσείς τι φοβάστε σήμερα;

«Πιστεύω ότι όλοι έχουμε τις φοβίες μας και όλος ο αγώνας μας σε αυτή τη ζωή είναι πως θα τις ξεπεράσουμε.
Εγώ φοβάμαι την απώλεια αγαπημένων ανθρώπων, το μέλλον αυτής της χώρας στην οποία μεγαλώνει το παιδί μου, την παγκόσμια αναταραχή που υπάρχει και κυρίως τον θυμό και το μίσος…από όπου και αν προέρχεται». 

- Υπάρχει δημιουργικός φόβος κατά τη γνώμη σας;

«Όχι δεν το πιστεύω…Εγώ θέλω ησυχία και ασφάλεια για να νοιώσω δημιουργικός. Ο βούρδουλας μόνο εξαναγκάζει και κυρίως δεν εμπνέει…»

- Πόσο δύσκολο - ή εύκολο - είναι να οδηγεί σκηνοθετικά έναν ηθοποιό η γυναίκα του; Οι σχέση σας με την Ελενα Καρακούλη έχει δυο επίπεδα;

«Η σχέση μου μαζί της είναι μια... Στο Εθνικό γνωρίστηκαμε σε δουλειά και μετά, η σχέση αυτή, εξελίχθηκε σε κάτι άλλο. Ετσι γίνεται με πολλές σχέσεις άλλωστε... Το ότι με σκηνοθετεί είναι χαρά μεγάλη!! Με εκλήσει συνεχώς και αυτό είναι πολύ ωραίο». 

 - Ισχύει ακόμα αυτό που είχατε πει σε μια παλιότερη συνέντευξή σας στο TheTOC ότι με τη γυναίκα σας περνάτε εποχή «εφηβείας»; Κι αν ναι, πιο το μυστικό της ... παρατεταμένης εφηβείας μιας σχέσης;

«Το μυστικό είναι… μυστικό. Η εφηβεία είναι μόνιμη!!»

- Μετά το «Φοβάσαι», ο «Θερισμός» στο Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Τάρλοου. Μιλήστε μας λίγο γι' αυτή μετάβαση.

«Από μέσα Μάρτη στη Νέα σκηνή του Εθνικού θα ξεκινήσουν οι παραστάσεις. Δεν έχω ξεκινήσει καν πρόβες ακόμα. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι έχουμε ένα υπέροχο κείμενο του Δημήτρη Δημητριάδη, ένα θίασο με φίλους καλούς από παλιά και με ένα Δημήτρη Τάρλοου με τον οποίο χαίρομαι  που θα ξανασυνεργαστώ». 

 

 

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook