Πώς να καταλάβετε ότι μια ταινία είναι "μάπα", χωρίς να τη δείτε

Σύμφωνα με τον Guardian, αυτά είναι τα 5 σημάδια που συνηγορούν ότι το φιλμ που σκέφτεστε να δείτε είναι "πατάτα"

pws-na-katalabete-oti-mia-tainia-einai-mapa-xwris-na-ti-deite
SHARE THIS
0
SHARES

Πώς μπορούμε να γνωρίζουμε από πριν αν μια ταινία που βγαίνει στις αίθουσες αξίζει τα λεφτά της ή όχι;

Σύμφωνα με τον Guardian, αυτά είναι τα 5 σημάδια που συνηγορούν ότι το φιλμ που σκέφτεστε να δείτε είναι "πατάτα":

Εμπάργκο στις κριτικές

Αν πλησιάζει η μέρα της κυκλοφορίας της ταινίας στα σινεμά και δεν έχετε διαβάσει ούτε ένα ίχνος κριτικής, αυτό σημαίνει πως η εταιρία παραγωγής έχει κάνει εμπάργκο προσπαθώντας να ελαχιστοποιήσει τη ζημιά από το αναμενόμενο" θάψιμο" από τους κριτικούς.

Διάρκεια κάτω από 90 λεπτά

Αν η ταινία για την οποία είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε διαρκεί λιγότερο από 90 λεπτά, σημαίνει συνήθως ένα και μόνο πράγμα: την έχουν πετσοκόψει στο μοντάζ μπας και γίνει πιο συμπαγής και να μπορεί να "βλέπεται". Υπάρχουν κι εξαιρέσεις ασφαλώς...

Φήμες σχετικά με την παραγωγή της

Έχει αλλάξει η ημερομηνία κυκλοφορίας; Έχουν γίνει επιπλέον γυρίσματα; Έχουν φύγει σημαντικά μέλη της ομάδας παραγωγής πριν ολοκληρωθούν τα γυρίσματα;. Κυκλοφορούν φήμες ότι οι ηθοποιοί σφάζονται; Όλα αυτά συνηγορούν ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι κατώτετο του αναμενομένου. 

Αφίσες δίχως τις διθυραμβικές κριτικές

Συνήθως στις αφίσες φιλοξενούνται ολιγόλογες ατάκες από τις σημαντικότερες καλές κριτικές για μια ταινία. Αν μια αφίσα, λοιπόν, δεν αναφέρει τίποτα από καλές κριτικές, είναι γιατί -πιθανότατα- δεν υπάρχουν. 

Συνεντεύξεις για οτιδήποτε άλλο ΠΛΗΝ της ταινίας

Αν οι ηθοποιοί πιστεύουν ότι η ταινία τους είναι καλή τότε δεν σταματάνε να μιλάνε γι’ αυτή. Αν όμως, ξέρουν ότι έπαιξαν σε κάτι που δεν αξίζει... μια, τότε μάλλον στις συνεντεύξεις προώθησής της θα μιλάνε για οτιδήποτε ΠΛΗΝ της ταινίας. 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook